הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 100KG חתירה ועוד כמה דברים

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
לא יוצא לי לראות פה סרטונים של חתירה, ובמכון בכלל בחיים לא ראיתי מישהו עושה את זה...
מול איזה תרגיל אפשר להשוות את זה כדי למדוד את ההתקדמות בו ?
בקיצור הינה הסרטון, ביקורת וטיפים יתקבלו בברכה

הראש הארוך של הטרייספס מסייע לפשיטה בכתף שמבוצעת בכל תנועות הגב ולכן הטרייספס עובד במתח

הן לא תורמות, הן פשוט מאפשרות לשרירי האחיזה להתעייף פחות ולהוות גורם מפריע
אוקי, בהחלט חידש לי.
תודה:)

אוקי, בהחלט חידש לי.
תודה:)
לי באופן אישי זה היה הכי מורגש בסטיף לגד דדליפט כשהייתי מבצע באופן סדיר, הלונג הד אוף טרייספס היה מתעייף ומפריע לי לשמור את התנועה נקיה.

אחי אני לא מבין גדול בפיזיולוגיה של הגוף, אז בוא פשוט אתה תסביר לי מה כן עובד יותר על הרוחב מאשר על העובי ?או במילים אחרות על הכנפים ולא על האמצע
דדליפט רגיל, צ'ין אפס, חתירה...?

הן לא תורמות, הן פשוט מאפשרות לשרירי האחיזה להתעייף פחות ולהוות גורם מפריע

אני לא יודע כמה זה משפיע על מסת שריר ואם זה BRO SCIENCE או לא אבל ברגע שאין לך מה להתרכז באחיזה אתה יכול יותר להתרכז בהרגשה של הגב וזה נראה לי מה שהוא מחפש ...

אני לא יודע כמה זה משפיע על מסת שריר ואם זה BRO SCIENCE או לא אבל ברגע שאין לך מה להתרכז באחיזה אתה יכול יותר להתרכז בהרגשה של הגב וזה נראה לי מה שהוא מחפש ...
מאחר והתפישה שלי היא לא של בילדינג, מתנצל מראש על הביטוי אבל מעניין לי את התחת מה מורגש - מעניין אותי להזיז הרבה משקל מנקודה X לנקודה Y.

מאחר והתפישה שלי היא לא של בילדינג, מתנצל מראש על הביטוי אבל מעניין לי את התחת מה מורגש - מעניין אותי להזיז הרבה משקל מנקודה X לנקודה Y.
אני לא יודע , יש הרבה בילדרים שראיתי עובדים ככה למשל דני קגנוביץ אבל הם מזריקים אז אין לי מושג כמה ה mind muscle connection הזה משפיע על בן אדם טבעי

אני לא יודע , יש הרבה בילדרים שראיתי עובדים ככה למשל דני קגנוביץ אבל הם מזריקים אז אין לי מושג כמה ה mind muscle connection הזה משפיע על בן אדם טבעי
אכן טוענים שמשפיע, לא ידוע לי על הוכחות

תראה אם תתרכז ממש חזק תוכל לכופף כפיות, מפתחי גוף משתמשים בכוח הזה כדי להגדיל את המסת שריר שלהם.

סתם אני צוחק, אבל עדיין לדעתי זה אחד המיתוסים הגדולים בתחום הפיתוח גוף, יש שיחלקו עלי, אבל לא נראה לי שהם מתבססים על שום ספרות איכותית או מידע מדעי מלבד הרגשה אישית.
מלבד טווח תנועה קצר יותר ופחות מסת שריר שמעורבת, התנועה בכתף הופכת לתנועת קירוב מה שמבטל את הראש הארוך של הטרייספס שמעורב בפשיטת כתף.
בנוסף לזה גם הלטיסימוס מתקצר ולכן גם נחלש.
אז כן, תסביר למה אחיזה רחבה עובדת יותר על הגב..?

@לוטם
😘
פשש תגובה מצויינת מורן 😍

אכן טוענים שמשפיע, לא ידוע לי על הוכחות
קשר מוח שריר זה אחד הדברים החשובים לדעתי בבילדינג.. לדעת להרגיש את השריר בדיוק כמו שצריך וככה ללמוד גם איך להפעיל אותו כמו שצריך בעזרת מתיחה וכיווץ מלא. ככל הקשר מוח שריר טוב יותר ככה אתה תקבל פאמפ טוב (וגם פאמפ מהיר יותר, אחרי כמה סטים אתה ישר תרגיש את השריר מתנפח ומתמלא בגלל הזרימת דם המוגברת) יותר באימון שזה אומר יותר זרימת דם לשרירים ויותר פוטנציאל לגדילת השריר.

דדליפט רגיל, צ'ין אפס, חתירה...?
דדליפט רגיל עובד על רוחב גב? 🤣

אולי אתה מתכוון לעשות דדליפט[עדיף רומני] -> לחזק את הגב והגב התחתון -> יעזור להרים יותר בחתירה ובפנדלי -> ירחיב את הגב
מצד שני אפשר לעשות מסלול כזה גם מסקוואט ליד קדמית...

אולי אתה מתכוון לעשות דדליפט[עדיף רומני] -> לחזק את הגב והגב התחתון -> יעזור להרים יותר בחתירה ובפנדלי -> ירחיב את הגב
מצד שני אפשר לעשות מסלול כזה גם מסקוואט ליד קדמית...
דד עובד על כל הגב :/
@לוטם - אפשר את דעתך בנושא ?

דד עובד על כל הגב :/
@לוטם - אפשר את דעתך בנושא ?
דדליפט אכן מערב את כל שרירי הגב,

תפקיד הזוקפים - לייצב את עמוד השדרה
תפקיד הטרפזים והרומבואידים - לייצב את השכמה
תפקיד הרחב גבי - לשמור על הידיים מוחזקות לאחור ולא לתת להם לברוח קדימה.

אני כן חושב בכל אופן שצריך השלמת נפח לרחב גבי ודדליפט אינו מספיק כתרגיל מרכזי לגב.
אין זה אומר שהוא לא עובד בדדליפט, זה דווקא יחסית נפוץ לקבל דומס ברחב גבי מדדליפטים כבדים.

דדליפט אכן מערב את כל שרירי הגב,

תפקיד הזוקפים - לייצב את עמוד השדרה
תפקיד הטרפזים והרומבואידים - לייצב את השכמה
תפקיד הרחב גבי - לשמור על הידיים מוחזקות לאחור ולא לתת להם לברוח קדימה.

אני כן חושב בכל אופן שצריך השלמת נפח לרחב גבי ודדליפט אינו מספיק כתרגיל מרכזי לגב.
אין זה אומר שהוא לא עובד בדדליפט, זה דווקא יחסית נפוץ לקבל דומס ברחב גבי מדדליפטים כבדים.
מסכים ותודה על התשובה ! 😄

קשר מוח שריר זה אחד הדברים החשובים לדעתי בבילדינג.. לדעת להרגיש את השריר בדיוק כמו שצריך וככה ללמוד גם איך להפעיל אותו כמו שצריך בעזרת מתיחה וכיווץ מלא. ככל הקשר מוח שריר טוב יותר ככה אתה תקבל פאמפ טוב (וגם פאמפ מהיר יותר, אחרי כמה סטים אתה ישר תרגיש את השריר מתנפח ומתמלא בגלל הזרימת דם המוגברת) יותר באימון שזה אומר יותר זרימת דם לשרירים ויותר פוטנציאל לגדילת השריר.

מה עם קשר מוח-מציאות?

דדליפט זה כמו סקוואט, סקוואט זה כמו פרונט סקוואט, פרונט סקוואט זה כמו פוש פרס, פוש פרס זה כמו פרס ופרס זה כמו מתח, ומתח עובד על הרחב גבי.

מה עם קשר מוח-מציאות?

דדליפט זה כמו סקוואט, סקוואט זה כמו פרונט סקוואט, פרונט סקוואט זה כמו פוש פרס, פוש פרס זה כמו פרס ופרס זה כמו מתח, ומתח עובד על הרחב גבי.
שכחת יד קדמית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית