עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אוקי, בהחלט חידש לי.הראש הארוך של הטרייספס מסייע לפשיטה בכתף שמבוצעת בכל תנועות הגב ולכן הטרייספס עובד במתח
הן לא תורמות, הן פשוט מאפשרות לשרירי האחיזה להתעייף פחות ולהוות גורם מפריע
לי באופן אישי זה היה הכי מורגש בסטיף לגד דדליפט כשהייתי מבצע באופן סדיר, הלונג הד אוף טרייספס היה מתעייף ומפריע לי לשמור את התנועה נקיה.אוקי, בהחלט חידש לי.
תודה:)
דדליפט רגיל, צ'ין אפס, חתירה...?אחי אני לא מבין גדול בפיזיולוגיה של הגוף, אז בוא פשוט אתה תסביר לי מה כן עובד יותר על הרוחב מאשר על העובי ?או במילים אחרות על הכנפים ולא על האמצע
הן לא תורמות, הן פשוט מאפשרות לשרירי האחיזה להתעייף פחות ולהוות גורם מפריע
מאחר והתפישה שלי היא לא של בילדינג, מתנצל מראש על הביטוי אבל מעניין לי את התחת מה מורגש - מעניין אותי להזיז הרבה משקל מנקודה X לנקודה Y.אני לא יודע כמה זה משפיע על מסת שריר ואם זה BRO SCIENCE או לא אבל ברגע שאין לך מה להתרכז באחיזה אתה יכול יותר להתרכז בהרגשה של הגב וזה נראה לי מה שהוא מחפש ...
אני לא יודע , יש הרבה בילדרים שראיתי עובדים ככה למשל דני קגנוביץ אבל הם מזריקים אז אין לי מושג כמה ה mind muscle connection הזה משפיע על בן אדם טבעימאחר והתפישה שלי היא לא של בילדינג, מתנצל מראש על הביטוי אבל מעניין לי את התחת מה מורגש - מעניין אותי להזיז הרבה משקל מנקודה X לנקודה Y.
אכן טוענים שמשפיע, לא ידוע לי על הוכחותאני לא יודע , יש הרבה בילדרים שראיתי עובדים ככה למשל דני קגנוביץ אבל הם מזריקים אז אין לי מושג כמה ה mind muscle connection הזה משפיע על בן אדם טבעי
תראה אם תתרכז ממש חזק תוכל לכופף כפיות, מפתחי גוף משתמשים בכוח הזה כדי להגדיל את המסת שריר שלהם.אני לא יודע , יש הרבה בילדרים שראיתי עובדים ככה למשל דני קגנוביץ אבל הם מזריקים אז אין לי מושג כמה ה mind muscle connection הזה משפיע על בן אדם טבעי
פשש תגובה מצויינת מורן 😍מלבד טווח תנועה קצר יותר ופחות מסת שריר שמעורבת, התנועה בכתף הופכת לתנועת קירוב מה שמבטל את הראש הארוך של הטרייספס שמעורב בפשיטת כתף.
בנוסף לזה גם הלטיסימוס מתקצר ולכן גם נחלש.
אז כן, תסביר למה אחיזה רחבה עובדת יותר על הגב..?
@לוטם
😘
אתה לא מזהה את הנוסח? 😛פשש תגובה מצויינת מורן 😍
לא רק לך לא ידוע אלא גם לכל עולם המדע הרלוונטי והעדכני כיוםאכן טוענים שמשפיע, לא ידוע לי על הוכחות
איך אני יכול לא לזהות את עצמי 🙄אתה לא מזהה את הנוסח? 😛
קשר מוח שריר זה אחד הדברים החשובים לדעתי בבילדינג.. לדעת להרגיש את השריר בדיוק כמו שצריך וככה ללמוד גם איך להפעיל אותו כמו שצריך בעזרת מתיחה וכיווץ מלא. ככל הקשר מוח שריר טוב יותר ככה אתה תקבל פאמפ טוב (וגם פאמפ מהיר יותר, אחרי כמה סטים אתה ישר תרגיש את השריר מתנפח ומתמלא בגלל הזרימת דם המוגברת) יותר באימון שזה אומר יותר זרימת דם לשרירים ויותר פוטנציאל לגדילת השריר.אכן טוענים שמשפיע, לא ידוע לי על הוכחות
מי קבע? על סמך מה אתה מבסס את העובדה הזו?שזה אומר יותר זרימת דם לשרירים ויותר פוטנציאל לגדילת השריר.
דדליפט רגיל עובד על רוחב גב? 🤣דדליפט רגיל, צ'ין אפס, חתירה...?
דד עובד על כל הגב :/דדליפט רגיל עובד על רוחב גב? 🤣
אולי אתה מתכוון לעשות דדליפט[עדיף רומני] -> לחזק את הגב והגב התחתון -> יעזור להרים יותר בחתירה ובפנדלי -> ירחיב את הגב
מצד שני אפשר לעשות מסלול כזה גם מסקוואט ליד קדמית...
דדליפט אכן מערב את כל שרירי הגב,דד עובד על כל הגב :/
@לוטם - אפשר את דעתך בנושא ?
מסכים ותודה על התשובה ! 😄דדליפט אכן מערב את כל שרירי הגב,
תפקיד הזוקפים - לייצב את עמוד השדרה
תפקיד הטרפזים והרומבואידים - לייצב את השכמה
תפקיד הרחב גבי - לשמור על הידיים מוחזקות לאחור ולא לתת להם לברוח קדימה.
אני כן חושב בכל אופן שצריך השלמת נפח לרחב גבי ודדליפט אינו מספיק כתרגיל מרכזי לגב.
אין זה אומר שהוא לא עובד בדדליפט, זה דווקא יחסית נפוץ לקבל דומס ברחב גבי מדדליפטים כבדים.
קשר מוח שריר זה אחד הדברים החשובים לדעתי בבילדינג.. לדעת להרגיש את השריר בדיוק כמו שצריך וככה ללמוד גם איך להפעיל אותו כמו שצריך בעזרת מתיחה וכיווץ מלא. ככל הקשר מוח שריר טוב יותר ככה אתה תקבל פאמפ טוב (וגם פאמפ מהיר יותר, אחרי כמה סטים אתה ישר תרגיש את השריר מתנפח ומתמלא בגלל הזרימת דם המוגברת) יותר באימון שזה אומר יותר זרימת דם לשרירים ויותר פוטנציאל לגדילת השריר.
דדליפט רגיל עובד על רוחב גב? 🤣
שכחת יד קדמיתמה עם קשר מוח-מציאות?
דדליפט זה כמו סקוואט, סקוואט זה כמו פרונט סקוואט, פרונט סקוואט זה כמו פוש פרס, פוש פרס זה כמו פרס ופרס זה כמו מתח, ומתח עובד על הרחב גבי.
מה עם קשר מוח-מציאות?