הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גב מתעגל אחרי שבירת מקביל בסקוואט.

Tommy ti

משתמש מתחיל
86
4
נק' מוניטין:
4
86
4
אהלן, שמתי לב שאני עושה סקוואט הגב מתעגל בשבירת מקביל. איך אני מתקן את זה? זה גורם לי לכאבי גב. היום חתכתי את המשקל בחצי בכדי לנסות לתקן את זה (תחת יותר החוצה, חזה מורם) גם סקוואט משקל גוף מתעגל לי..
אני בתוכנית SS האם כדי לי להפסיק להרים משקל בסקוואט עד שאני אדע את הטכניקה טוב?
יש לי סרטון משבוע שעבר.. חשוב לציין שמאותו סרטון אני התחלתי לשבור מקביל והורדתי ראש מטר ממני.

שימו לב שהגב מתעגל בירידה.

אני לא מבין גדול, אבל מה שאני רואה הוא שאתה לא מפעיל את הבטן ואת הגלוטס שלך ולכן בתחתית אתה קורס (לא רק בגב תחתון אלא גם בחזה). בסקוואט אתה אמור להיות הכי חזק ויציב שניתן. בתחתית אתה אמור להיות כמו קפיץ שעומד להתפרץ.
1.תחילת כל חזרה קח נשימה עמוקה, שמור אותה בפנים ותפעיל את שרירי הבטן, זה מה ששומר על היציבות שלך ועל עמוד השדרה שלך במנח נטרלי ונותן לך כוח.
2. שמור על חזה בחוץ לאורך כל החזרה
3.פתח ברכיים ככה שהם יהיו באותו קו עם הכף רגל, בדרך הזו אתה נותן לטורסו שלך לעבור בין היריכיים שלך. לפעמים הטורסו נתקע ביריכיים וזה גורם לגב להתעגל. בנוסף זה יפעיל את השרירים באזור המפשעה. יותר שרירים משתתפים בתנועה= יותר כוח.
4.לפני שאתה יורד לחזרה נסה להפעיל את הלאטס ("כנפיים").

שים לב לחמשת העקרונות שכריס דאפין מדבר עליהם פה

כריס דאפין מדבר על באט ווינק

אד קואן מדגיש את החשיבות של פתיחת ברכיים

הטיפ הראשון בסרטון זה מה שאמרתי בסעיף 4.
ואולי תשקול לרכוש נעליים להרמת משקולות, כן זה יקר אבל ישמש אותך לתקופה ארוכה וממש יתרום לסקוואט שלך.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין גדול, אבל מה שאני רואה הוא שאתה לא מפעיל את הבטן ואת הגלוטס שלך ולכן בתחתית אתה קורס (לא רק בגב תחתון אלא גם בחזה). בסקוואט אתה אמור להיות הכי חזק ויציב שניתן. בתחתית אתה אמור להיות כמו קפיץ שעומד להתפרץ.
1.תחילת כל חזרה קח נשימה עמוקה, שמור אותה בפנים ותפעיל את שרירי הבטן, זה מה ששומר על היציבות שלך ועל עמוד השדרה שלך במנח נטרלי ונותן לך כוח.
2. שמור על חזה בחוץ לאורך כל החזרה
3.פתח ברכיים ככה שהם יהיו באותו קו עם הכף רגל, בדרך הזו אתה נותן לטורסו שלך לעבור בין היריכיים שלך. לפעמים הטורסו נתקע ביריכיים וזה גורם לגב להתעגל. בנוסף זה יפעיל את השרירים באזור המפשעה. יותר שרירים משתתפים בתנועה= יותר כוח.
4.לפני שאתה יורד לחזרה נסה להפעיל את הלאטס ("כנפיים").

שים לב לחמשת העקרונות שכריס דאפין מדבר עליהם פה

כריס דאפין מדבר על באט ווינק

אד קואן מדגיש את החשיבות של פתיחת ברכיים

הטיפ הראשון בסרטון זה מה שאמרתי בסעיף 4.
ואולי תשקול לרכוש נעליים להרמת משקולות, כן זה יקר אבל ישמש אותך לתקופה ארוכה וממש יתרום לסקוואט שלך.
בהצלחה!

תודה רבה לך!

לפני חזרה מכניס אוויר לבטן ומכווץ בטן, וגב תחתון.
מה שפתר לי את הבאט-ווינק זה מתיחות דינמיות להמסטרינג ולגלוטאוס והדבר שהכי עזר לדעתי זה לעשות גובלה סקוואט פעמיים-שלוש לפני הסא(ישיבה סטטית במצב סקוואט עם משקולת בידיים מקדימה צמודה לחזה).

• פותח/ת השרשור
מה שפתר לי את הבאט-ווינק זה מתיחות דינמיות להמסטרינג ולגלוטאוס והדבר שהכי עזר לדעתי זה לעשות גובלה סקוואט פעמיים-שלוש לפני הסא(ישיבה סטטית במצב סקוואט עם משקולת בידיים מקדימה צמודה לחזה).
1:29 זה מה שקורה לי הישבן כאילו נופל כזה ואז זה יוצר מן עיגול בגב תחתון

• פותח/ת השרשור
אני עושה את כל הדגשים אך עדיין הישבן כאילו שוקע למטה וזה גורם תגב להתעגל..
התחילו לי כאבים ממש חזקים בגב התחתון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית