הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נלחם עם אחותי

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
שלום לכל מי שיכול או יכולה לעזור.

אחותי, אמא בת 27 לילדה מתוקה בת שנה וחצי, נלחמת עם בעיית משקל חמורה (לפחות לדעתי) איתה היא מתמודדת בשנים האחרונות.

בערך מחודש מרץ השנה החלטנו ביחד להתחיל בתהליך ולהלחם בבעיה. אני אומנם לא מחזיק בהכשרה או הסמכה אבל המטרה שלי היא בעיקר לתת מוטיבציה ולנסות לייעץ מהידע התאורתי המועט שיש לי. אני מאוד רוצה שהתהליך יצליח - עברתי להתאמן עם אחותי באותו חדר כושר (קרוב למקום מגוריה) אני משתדל להכין איתה ארוחות ערב ולייעץ בתזונה.

נכון לעכשיו למרות כל ההגבלות והקשיים אנחנו מתאמנים 2-3 פעמים בשבוע, כשבעיקר - בכדי לשרוף את הקילוגרמים העודפים - אנחנו מתמקדים בפעילות אירובית על הליכון ורצים/הולכים 40 דקות באימון.

הייתי שמח קודם כל לשמוע את דעתכם/ן ולנסות להבין איך הייתם משדרגים את התהליך בשביל להשיג את התוצאה האופטימלית.

מבחינת נתונים - הגובה של אחותי - 163 ס"מ. בתחילת התהליך (22.03.2016) שקלה - 111.4 ק"ג. בשקילה האחרונה (21.08.2016) - 106.1 ק"ג.

תודה רבה !

הייתי שמח קודם כל לשמוע את דעתכם/ן ולנסות להבין איך הייתם משדרגים את התהליך בשביל להשיג את התוצאה האופטימלית.
מניסיון זה צריך לבוא ממנה

ועוד חשוב לפעמים זה ללמד, למד אותה את התיאוריה גם.. לאט לאט כל פעם קצת, תעברו על המדריך לחיטוב מהפורטל ותסביר לה שזה בסה"כ תהליך פשוט שמצריך התמדה והתוצאה מאובטחת בסוף

ובעיקר לעשות את זה כיף, אם היא איתך כנראה שזה כבר טוב יותר כי הופך לפעילות משותפת

ותקפיד על הפסקות טובות, הכוונה להעמסות (יכול להיות שאחת לשבועיים יהיה טוב כאן בתור התחלה, ואח"כ לרדת לפעם בשבוע אחרי שהשליטה על ההעמסות תושג)

• פותח/ת השרשור
מניסיון זה צריך לבוא ממנה

אני חייב להגיד שהיא מדהימה. מאוד רוצה, מאוד מחוייבת. יש הרבה יזע ודמעות - אבל בסוף זה יוצא לפועל. אני פשוט לא יודע אם אימון של נטו הליכון זה הכי טוב עבורה. אנחנו כמעט לא עובדים על אנ-אירובי.

ותקפיד על הפסקות טובות, הכוונה להעמסות (יכול להיות שאחת לשבועיים יהיה טוב כאן בתור התחלה, ואח"כ לרדת לפעם בשבוע אחרי שהשליטה על ההעמסות תושג)

אם אני מבין נכון אתה מתכוון על העמסות מבחינת תזונה. ואני חייב להגיד שמבחינת תזונה אני כמעט לא במעקב אחריה. לדעתי הקצב האיטי שלנו נובע בעיקר בגלל זה - גם כאן הייתי רוצה לתת יותר דגש והייתי שמח לטיפים, רעיונות והפניות לומר תאורטי.

כל האירובי שבעולם לא יעזור אם התזונה לקויה והיא לא במאזן קלורי שלילי
גם אם היא תעשה שעתיים אירובי כל יום. דבר ראשון לפני התוכנית אימונים זה התזונה
אחרי שפתרתם את זה על ידי בניית תפריט מסודר עם מאזן קלורי שלילי רק אז אפשר להתקדם לבניית תוכנית אימונים
כשזה מגיע לאימונים מומלץ מאוד לשלב גם אנארובי קילו שריר שורף יותר קלוריות מקילו שומן
לא אומר שהיא צריכה להתחיל להניף 100 קילו ולהתחיל להתנפח הכל תלוי במטרה הסופית קצת מסת שריר תעזור לתהליך שריפת השומן העודף

הייתי אומר להתחיל עם מאזן קלורי שלילי של 500 ומשם לראות כל שבוע שבועיים את קצב ההתקדמות
במאזן קלורי כזה היא תוריד חצי קילו כל שבוע 2 קילו בחודש 10 קילו ב5 חודשים כפול ממה שהורידה בתהליך שעברה עד כה באותה תקופת זמן
זאת הערכה גסה אבל פלוס מינוס קילו לפה ולשם

העמסות בתור התחלה לא נראה לי כדבר נכון לעשות במיוחד באחוזי שומן גבוהים אבל זאת רק הדעה שלי

ועוד דבר חשוב מאוד זה לנסות להבין מה נותן לה מוטיבציה להתאמן ולהשתמש בזה
ולגוון את האימונים אחת לכמה זמן כדי לא להשתעמם ממנו
כמו שיוגב אמר תקראו את המדריך לחיטוב בפורטל פעמיים שלושה גם אם צריך ותלמדו ממנו הרבה
אם תעקבו אחריו התוצאות לא יאחרו לבוא.

כרגע אתה המנוע שלה לאימונים זה נהדר אבל כדאי היה למצוא גם פעילות גופנית שהיא תתחבר אליה כדי שהיא תמשיך גם מיוזמתה.
לגבי אירובי זו התחלה מעולה וכנראה הסיבה היחידה שהיא מפחיתה במשקל לאורך התקופה. אם יש לכם זמן וחשק אפשר וכדאי לשלב גם אימוני כוח.
לגבי התזונה לא כדאי שתכנס לאחותך לצלחת היוזמה צריכה לבוא ממנה. אבל בגלל שאתה מעיד שהיא מאוד רוצה תציע לה לשלב לפחות שינוי אחד בחודש. למשל להפחית שתיה מתוקה לאפס, להוריד פחמימה מארוחה או שתיים ביום, להמיר ממתק בחטיף בריא אחר וכו.

אני חייב להגיד שהיא מדהימה. מאוד רוצה, מאוד מחוייבת. יש הרבה יזע ודמעות - אבל בסוף זה יוצא לפועל. אני פשוט לא יודע אם אימון של נטו הליכון זה הכי טוב עבורה. אנחנו כמעט לא עובדים על אנ-אירובי.
בסדר, העיקר שלפחות בתור התחלה הרצון יחזיק הרבה זמן ויווצרו הרגלים טובים

תתחיל להסביר לה על תזונה ועל החשיבות שלה, על מה זה חלבון שומן פחמימה, שאין דבר כזה מאכל משמין או לא בריא ורק הכמויות משפיעות
לאט לאט תבנו גם תפריט..

אני ממש מסכים עם מה שמרטין אמרה,מאוד חשוב שתמצא את הספורט שהיא אוהבת, לרוב אצל בנות זה הדברים המשותפים של קיקבוקס\זומבה וכו' זה יכול להיות אחלה של אירובי.

לגבי אימוני כוח מומלץ תמיד להתחיל, בעיקר בשלב הזה שבוא היא נמצאת, אבל כמובן לאט לאט ורק אחרי שהיא איתך ורוצה להיכנס ולהתחייב לתהליך.
וחייבים להבין שתהליכים כאלה לוקחים זמן. זה לא שבוע-חודש..

Back
למעלה תחתית