הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה ושריפת שריר

bodybuilder1998

משתמש מתחיל
99
14
נק' מוניטין:
14
99
14
אני בחיטוב ונמאס לי לעשות אירובי משעמם למשך 40 דקות סקי וכל השטויות האלה

אני שומר על כמות חלבון פי 2 על כל קילו בערך

ואני רוצה להתחיל לרוץ בחוץ המטרה שלי היא להיות חטוב שזה קודם כל תפריט שזה יש לי ואימוני AB טובים ואני מתקדם מהר

אני רוצה להתאמן על ריצת 10 קילומטר להכנס לכושר אבל אמרו לי שאם אני ירוץ אני אראה רוטט כאילו שחיף שמן בלי מסת שריר ושזה שורף המון שריר

זה נכון ?

ריצה נשמע לי הכי יעיל גם שורף המון קלוריות וגם מכניס לכושר

ואלה שאמרו לך את זה איך הם נראים ? שריריים או רוטטים כאלה שחיפים שמנים ?

לשאלתך קודם כל תפריט והורדה הדרגתית של אוכל . אחרכך אפשר לשלב אירובי בדגש על אחאי אימוני משקולות .

ריצה זה אחלה אירובי ולא הבנתי מה כוונה ב"מראה רוטט"?

כדי להתחטב מה שקובע זה האם בשורה התחתונה אתה במאזן קלורי שלילי.

הייתי מציע לך לנסות תחילה יעד פחות שאפתני מ 10 ק"מ. יש אחלה תוכניות באינטרנט ל5 ק"מ תתחיל משם.

אומנם אני לא מתיימר להיות מבין גדול בנושא של חיטוב אבל אני ממליץ לך לעשות אינטרוולים אם זה משעמם אותך אירובי לדעתי זה הרבה יותר כיף וככל שהאינטנסיביות תעלה כך גם יותר קלוריות ישרפו, חלק גדול מחיטוב זה המאזן הקלורי שלך כמה אתה מתחת לRMR וכמה אתה שורף

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
לא אוהב אינטרוולים אוהב לרוץ .

ריצה בטוח לא שורפת שריר ? אמרו לי שהדופק גבוה נשרף שריר בעיקר

לא אוהב אינטרוולים אוהב לרוץ .

ריצה בטוח לא שורפת שריר ? אמרו לי שהדופק גבוה נשרף שריר בעיקר

בלי אינטרוולים אתה לא תשתפר בריצות. ריצה לא שונה מחדר כושר, אתה צריך לעבוד לפי תוכנית מסוימת.
סתם לרוץ לא בהכרח יביא אותך לתוצאה שאתה רוצה בדיוק כמו שסתם להתאמן רנדומלית במשקולות לא יביא אותך בהכרח לתוצאה הרצויה.

ולעניין מה שאמרו לך, אז אמרו.
דופק גבוה זה משהו שרלוונטי לכל פעילות אירובית. אז מי שאמר לך את זה טוען שכל פעילות אירובית שורפת שריר?
שריר נשרף כאשר אתה מתנהל לא נכון. קרי תוכנית אימונים ותזונה לא נכונים.. כשאתה לא מספק לגוף שלך את מה שהוא צריך.
אם תעבוד לפי תוכניות מסודרות ותקפיד על תפריט מאוזן ונכון אתה לא צריך לחשוש מלשרוף שריר.

• פותח/ת השרשור
בלי אינטרוולים אתה לא תשתפר בריצות. ריצה זה לא שונה מחדר כושר, אתה צריך לעבוד לפי תוכנית מסוימת.
סתם לרוץ לא בהכרח יביא אותך לתוצאה שאתה רוצה בדיוק כמו שסתם להתאמן רנדומלית במשקולות לא יביא אותך בהכרח לתוצאה הרצויה.

ולעניין מה שאמרו לך, אז אמרו.
דופק גבוה זה משהו שרלוונטי לכל פעילות אירובית. אז מי שאמר לך את זה טוען שכל פעילות אירובית שורפת שריר?
שריר נשרף כאשר אתה מתנהל לא נכון. קרי תוכנית אימונים ותזונה לא נכונים.. כשאתה לא מספק לגוף שלך את מה שהוא צריך.
אם תעבוד לפי תוכניות מסודרות ותקפיד על תפריט מאוזן ונכון אתה לא צריך לחשוש מלשרוף שריר.
אתה קצת מדבר שטויות , כדי להשתפר בריצה חייב אינטרוולים ? WTF ?

הייתי רץ פעם מלא הגעתי לכושר שיא והצלחתי לרוץ 15 קילומטר בקצב טוב ובגלל פציעה הפסקתי . אני רוצה לחזור עכשיו

השאלה היא לא הייתה איך להשתפר בריצות אלה אם היא שורפת שריר

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה, תרוץ. רק תדאג לאכול בהתאם
אז למה רוב האנשים שאני מכיר בשכונה שלי ובכללי שרצים ריצות ארוכות יש להם כזה כרס והם חסרי שריר

והם רצים ריצות ארוכות והם עדיין על אחוז שומן גבוה הם שורפים מלא קלוריות

אני אתן לך דוגמא

חבר שלי אח שלו רץ כבר שנתיים פעם הוא היה שמן והוא שומר על תפריט טוב אבל הוא פשוט לא מרים משקולות

והוא רזה עם כרס כזה נראה שחיף שמן

אז למה רוב האנשים שאני מכיר בשכונה שלי ובכללי שרצים ריצות ארוכות יש להם כזה כרס והם חסרי שריר

אני אתן לך דוגמא

חבר שלי אח שלו רץ כבר שנתיים פעם הוא היה שמן והוא שומר על תפריט טוב אבל הוא פשוט לא מרים משקולות

אולי כי הוא לא מתאמן בחדר כושר ולא שומר על תזונה נכונה

• פותח/ת השרשור
אולי כי הוא לא מתאמן בחדר כושר ולא שומר על תזונה נכונה
מה הקשר אבל הוא רץ למרחקים ארוכין 10-15 קילומטר כל פעם 3-4 פעמים בשבוע

הוא שורף מלא קלוריות אמור לשרוף גם מלא שומן לא ?

מה הקשר אבל הוא רץ למרחקים ארוכין 10-15 קילומטר כל פעם 3-4 פעמים בשבוע

הוא שורף מלא קלוריות אמור לשרוף גם מלא שומן לא ?
כן ברור שהוא אמור לשרוף מלא אבל אם הוא לא אוכל ושומר על תזונה באופן מבוקר, דופק כל יום פיצות או מרשה לעצמו לאכול הרבה ג'אנק אפילו לא כל יום, זה כמו שתשרוף 1000 קלוריות אבל תאכל 4000 קלוריות שחלקם זבל ולא תתאמן, ברור שתשמין,

ריצה למרחקים ארוכים של 15-20 ק"מ, יכולה לפגוע בהתאוששות מעט אם לא עושים את זה נכון, כלומר במינון נכון ותוך כדי שמירה על תזונה נכונה.

מה שבטוח זה ששום ריצה שתעשה לא תשרוף לך שריר.

אז בעצם ריצה זה האירובי הכי יעיל לא ? הוא גם שורף המון קלוריות וגם מכניס לכושר

האמת שהאירובי הכי טוב הוא רכיבה על אופניים או שחייה כי ריצה לטווח הרחוק וללא מנוחה מספקת יכולה בקלות לגרום לכאבי ברכיים ופציעות כמו שין ספליט.
אבל כל עוד תישה את זה נכון אז ריצה זה מעולה!!!!

אני אתן לך דוגמא

כי אולי הם רצים אבל התזונה שלהם על הפנים ואין להם את הידע שיש לך בתזונה למשל.
אם אתה רוצה לשמור על האתלטיות שלך אז אני כן ממליץ לך לרוץ ולא רק להתאמן מבחינה אנאירובית כי אז היתרונות שלך נהפכים לחסרונות.
פשוט תשמור על כמות חלבון גבוהה ותבדוק את התגובה שמשה כתב בדיוק בנושא הזה.

האנשים שרצים ריצות ארוכות ונראים רופסים הם הרבה פעמים כאלו שרזו הרבה ללא אימוני כוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית