הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חטטתי בכמה אשכולות ולא מבין למה היועצים נגד אימוני נפח

• פותח/ת השרשור dror267
  • פורסם בתאריך

dror267

מושעה
46
3
נק' מוניטין:
3
46
3
המתאמנים נראים נואשים נורא להתחיל לעשות נפח והיועצים איכשהו עוצרים אותכם מסבירים להם בצורה ברורה למה להמשיך fbw ולהתקדם
וזה עוד אחרי שהם מיצו ושבוער להם לעבור..
לדעתי שבנאדם רוצה להתחיל לעבור למשהו חדש עם מלא תשוקה ורצון הוא יצליח יותר לא רואה סיבה לעצור אותו.
אשמח אם דניאל ברק יגיב לאשכול.

אני מאמין שאימון עם מספר חזרות קצת יותר מהנה למען האמת התאמנתי 6 חזרות והעליתי משקלים יחסית מהר אפילו מאימון לאימון אבל עשיתי מהסיבה היחידה שהייתי בטוח שאם אני אעשה מספר חזרות נמוך זה יתרום להיפרטרופיה עד שהסבירו לי ש8-12 זה הטווח היותר נכון לזה.., אבל בעיקרון מה עדיף לבילדרים? מה יותר יגרה פיתוח שריר ועיבוי שלו ?
10 או 5?
הכי טוב יהיה לשלב.
עבודה עצימה בתרגילי הבסיס והשלמת נפח בתרגילי עזר בטווחים גבוהים יותר.
גם סטים של BBB או בק אוף יהיו בטווחים גבוהים יותר.

קראתי פה את כל ההודעות ואני מבין שאתה לא מבין מה ממליצים לך. לפתח כח התחלתי, זהו. מכאן תוסיף נפח, תפצל, תאכל נקי פה ופה. תוסיף נפח תוך כדי תוכנית הכח, וכשתתחזק מספיק, תוכל לקבל יותר נפח מתוכנית שמותאמת למטרות שלך, ולשלב עבודת עצימות ונפח גבוה על מנת ליצור היפרטרופיה מקסימלית.
אני לא פתחתי את האשכול למקרה ולא שמת לב, אצלי הכל טוב יש מספיק כוח הכל מעולה!
אני רק סקרן אז אני שואל מה תורם יותר להיפרטרופיה.
על הדרך יוצא טיפש ומחכים טיפה אז מה אכפת לי.

אני מאמין שאימון עם מספר חזרות קצת יותר מהנה, אבל בעיקרון מה עדיף לבילדרים? מה יותר יגרה פיתוח שריר ועיבוי שלו ?
10 או 5?
אני לא יכול לענות על השאלה הזאת כי היא כללית מדי. אם אתה מדבר על בילדרים מקצועיים שמתחרים במר אולימפיה ותחרויות אחרות ברמה הבינלאומית, אז אין להם כל כך לאן להתקדם למטרה שלהם בטווח חזרות נמוך, וכמעט לכולם התוכניות יהיו זהות, הרבה תרגילי מכונות, הרבה חזרות וזמני מנוחה קצרים.
אם אתה רוצה תשובה יותר ספציפית תצטרך לשאול שאלה קצת יותר ספציפית.
התשובה הכללית שלי לך תהיה "כל עוד אפשר להתחזק משבוע לשבוע כדאי לבצע תוכניות כוח בסגנון הSS עם טווח חזרות נמוך".

אני לא יכול לענות על השאלה הזאת כי היא כללית מדי. אם אתה מדבר על בילדרים מקצועיים שמתחרים במר אולימפיה ותחרויות אחרות ברמה הבינלאומית, אז אין להם כל כך לאן להתקדם למטרה שלהם בטווח חזרות נמוך, וכמעט לכולם התוכניות יהיו זהות, הרבה תרגילי מכונות, הרבה חזרות וזמני מנוחה קצרים.
אם אתה רוצה תשובה יותר ספציפית תצטרך לשאול שאלה קצת יותר ספציפית.
התשובה הכללית שלי לך תהיה "כל עוד אפשר להתחזק משבוע לשבוע כדאי לבצע תוכניות כוח בסגנון הSS עם טווח חזרות נמוך".
אימונים - כמה חזרות יש לבצע באימון כדי למקסם העלאה/שמירה על מסת השריר? האם אימון לכשל יעיל?

9-12 חזרות לא יותר טובות להיפרטרופיה לעומת 5?

מה יותר יגרה פיתוח שריר ועיבוי שלו ?
10 או 5?

9.7 חזרות זה מספר הקסם שכולם מסתירים ממך.

ברגע שתתחיל לעשות 9.7 לזרות תוך כדאי שאתה מסתכל על השריר. ההסתכלות על השריר מאוד מאוד חשובה זה נותן קשר מוח שריר. וככה השריר פשוט גדל מול העיניים שלך. ככה גם אתה מפקח אליו שלא יתעצל ויתחיל לגדול.

ברגע שתתחיל לעשות 9.7 לזרות תוך כדאי שאתה מסתכל על השריר. ההסתכלות על השריר מאוד מאוד חשובה זה נותן קשר מוח שריר. וככה השריר פשוט גדל מול העיניים שלך. ככה גם אתה מפקח אליו שלא יתעצל ויתחיל לגדול.
ח

אני לא מאמין שסיפרת. זה היה סוד.....

אי אפשר להעמיס גם מ8-12 חזרות
אני יודע שהתכוונת להיות ציני, אבל כמו שכבר ענו לך - שיעור העומס שתוכל להוסיף בטווח של 8-12 יהיה קטן יותר משיעור העומס שתוכל להוסיף לטווח כמו 3-5 (ובכלל, טווח נמוך יותר). כמובן שיש לשאוף גם להתקדם ולהוסיף משקל בטווחים גבוהים (ובעצם בכל טווח) ובתרגילים משלימים (מבודדים). הסיבה ששם יהיה קשה יותר להוסיף משקל, נעוצה בכך שפחות מפרקים ושרירים משתתפים בתנועה ומספר החזרות הרב לא מאפשר להתקדם כה רבות במשקל.
מבחינתי כוח זה יותר משקל על המוט,
זה מדד טוב לתאר כוח, אבל לא רק. ושוב, אם היה לך ספק, להתחזק זו המטרה החשובה ביותר שצריכה לעניין כל מתאמן. גם בילדר מהטופ העולמי, חיפש, ברוב שנותיו ואימוניו, להתחזק. נעזוב רגע בצד את עניין החומרים, התזונה הייחודית ומה שמסביב. גוף האדם אינו שונה בין אינדיבידואלים. מה שיגרום לך גירוי לשריר ולהיפרטרופיה עודפת, יגרום גם לאחר. זה שמפתחי גוף מהעילית העולמית זקוקים לכך כך הרבה נפח, זה מקרה ספציפי שלא רלוונטי ל-99.99999% מאוכלוסיית המתאמנים. וכן, גם אפילו לא למי שעושה שימוש בחומרים, זה ממש לא הופך אותו בין לילה לאיזה מועמד לקטגורייה הפתוחה במר אולימפיה.
שזה בדרך כלל מה שמעניין ליפטרים
ליפטר שמתחרה יחפש כמובן לשבור שיאים. בדיוק כמו שאצן או שחיין יחפש לקזז זמן משיאיו האישיים. אבל שלא תטעה, שיאים שח ליפטרים לא נשברים רק מביצוע RM נמוך כלל שניתן וזהו. הרי אם היה כך, כל אימון היינו מנסים לבצע רק RM1 ולקוות להתקדם מאימון לאימון. זה לא עובד כך כלל וכלל. ההיפך, ברמות התחרותיות הגבוהות, המתאמנים משלבים בלוקים של עצימות/התאוששות/נפש משלים, כדי לגרום לגוף להמשיך ולהתקדם. אבל המצב יהיה שונה אצל מתאמן ממוצע (מתחיל ואף בינוני). בדיוק כמו בדוגמה בציטוט הקודם לגבי "בילדרים" או מחרים, גם כאן, "ליפטר" בעיקרון הוא מתאמן שלא יצטרך כל כך הרבה "מניפולציות" בכדי להתקדם במשקלי העבודה. לכן חשוב לעשות הבדלה ולייחס את ההמלצה הכללית שמומלצת כאן בפורום (לא כי אנחנו ליפטרים שמנים שמחפשים רק להרים יותר משקל) לרוב האוכלוסייה.
מהשמנדוזים שאני רואה
באותה נימה, אוכל להלין על כל אותם ליצני בייספס וחזה עליון שמסתובבים, ההשכם והערב, בחדרי הכושר. אלו שלבושים בגופיות Gold Gym ששוקלת יותר מהם, לצד אחיזה בשייקר מלא בנוזל בצבע בוהק כלשהו (בדרך כלל זה יהיה BCAA, כי זה אנאב!לי, עחי). כמובן שהם חייבים להתאמן בתוכנית ABC, ואלו מהם שעברו כבר התפתחות אחת (בדיוק כמו בפוקימון) יכולים להרשות לעצמם אפילו לבצע ABCD. האם הם מדד לבילדר רציני? לא! למה שלא ניקח אותם כדוגמא שלילית ולא מייצגת לאוכלוסייה שלמה? הרי מאוד קל לקטלג ולהריץ סטיגמות, כדי לשרת אינטרסים אישיים, לא?
שבין 8-12 חזרות תורם יותר לעיבוי של השריר לעומת 1-7 שתורם לעליה בכוח המקסימלי
שוב, מונחים לא רלוונטיים. "עיבוי", "דחיסות", "תלת מימדיות" וכו' וכו'. שריר זה שריר. בנוי איך שבנוי ונראה איך שנראה. אין לו "אפקטים" מיוחדים. יש הבדל ויזואלי, שנובע ממאסת שריר, אחוז שומן, סידור הסיבים וכד', אבל זה כבר נתון לרמות מאוד גבוהות, ובדרך כלל לאלו המשתמשים בחומרים באופן אינטנסיבי וקבוע. ואם כבר נתייחס לטווח, אז שוב, כל טווח יעיל. השאלה באיזו מידה? באיזו תדירות? באיזה נפח? ובאילו תרגילים?
אני מתאר לעצמי שמפתח גוף יעדיף את ה8-12. השאלה עם המידע הזה נכון או שלא.
ראה ציטוט קודם.
שהסבירו לי ש8-12 זה הטווח היותר נכון לזה.
שוב, סברה לא מגובת, שהיא בעצם מיתוס.

סתכל על איך עבדו בילדרים של פעם, לפני עידן החומרים - חזרות נמוכות וכבדות

חוץ מזה שזה לא משנה אם תעשה 3x5 או 4x10 מה שחשוב זה הנפח הכולל של האימון והתקדמות בעומסים מה שמוביל למסקנה לעבוג כבד בתרגילי הבסיס ולפמפם עזר בשביל מקסימום גיינז

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית