הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שמירה על 'גוף מטרה'

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
שתי שאלות:
1. בן אדם שהגיע (אחרי אימונים, תזונה מתאימה) למשקל מסוים ואחוז שומן מאוד קרוב לסט פוינט שלו. עכשיו, בהינתן צריכה קלורית מאוזנת ונייטרלית, האם סביר שהוא יוכל לשמר את מבנה הגוף הנ"ל לאורך זמן? אני מניח/מקווה שהתשובה חיובית.

2. אותו אדם, הגיע למשקל גוף ואחוז שומן מעט (= % בודדים) נמוך מהסט פוינט הטבעי שלו. האם אדם כזה בהינתן צריכה קלורית נייטרלית ומאוזנת יוכל לשמר את המבנה הזה? או לחילופין, באלו תנאים הוא יכול?

* בשני המקרים, אני מתיחס למצב בו ממשיכים להתאמן ושומרים על משקלי עבודה, עצימות וכו'.

1. תלוי מה הוא יאכל במאזן הנטראלי כי מאכלים שונים יכולים להשפיע על הורמונים שונים שיש להם השפעה על בקרת הרעב וכדומה. בעיקרון התשובה חיובית, רק שקשה באמת להעריך נטראלי ללא מיכשור מתאים.

2. בהנחה שהוא באמת אוכל בנטראלי החדש שלו ולא חושב שהוא צריך לאכול לפי הנטראלי הקודם (לפני שהוריד במשקל), בעיקרון גם זה אפשרי, שוב תלוי ב1 ותלוי באימונים שלו, אם הם יהיו מספיק עצימים והוא יאכל כמו שצריך ("נקי"), הוא יוכל לשמר אותם.

צריך לזכור שאם יש לך נטייה לאגור נוזלים ואתה בנטראלי תתחיל להעמיס פחמימות, הקוביות יעלמו וזה לא ממש משנה שזה לא שומן, זה עדיין דומה (גם במצב של צריכת נתרן).
כך שלמי שהיה שמן וירד לדוגמה ל 5% שומן, שיפרד מהקוביות לאחר שבועיים נטראלי עם מספיק פחמימות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה משה.
לא חשבתי על ענין אגירת הנוזלים/פחמימות. מצד שני, ממילא במצב של א.ש. נמוך יחסית, אין הרבה 'מקום' לפחמימות (לפחות אצלי).
בשורה תחתונה, נראה לי שבשלב מסוים בחיים זה רעיון בכלל לא רע להפסיק עם משחקי תקופת מסה / תקופת חיטוב ולנסות להתקבע על מצב סטטי שאתה מרגיש איתו בנוח

אבל אז אין עניין באימונים
צריך מטרה, אני בא להרים כמה שיותר (לפחות יותר מאימון קודם)
אני עולה על המשקל ורוצה לראות שאני שוקל יותר

כשאין לך תקופות מוגדרות אתה מאבד את ההנאה מהעניין ולפעמים גם נוטה לא להצליח
אלא אם כן אתה מוצא עניין בלהישאר באותו מצב

ברור לי שיש לא מעט אנשים שרוצים להגיע לגוף מטרה ולשמור עליו

• פותח/ת השרשור
אתה צודק רן, באופן כללי.
אבל כתבתי "בשלב מסוים בחיים" ואני מאחל לך שהשלב הזה יגיע אצלך מאוחר ככל שניתן.
אצל הרבה מאוד אנשים, מתברר לך 'לפתע' שעם שעות העבודה + הילדים + שאר המחויבויות
אתה בקושי מצליח להגיע למכון ולשמור משקלי עבודה, שלא לדבר על לעלות בהם. והעלייה היחידה במשקל גוף היא ערב ריבוי בירה ופיצוחים.

לא הגזמתי בכלל, תקח מישהו שמן שירד מתחת ל10% נהייה לו קוביות, שים אותו בנטראלי עם 250+ גרם פחמימה ונראה מה יקרה.

• פותח/ת השרשור
...ושאלת המשך באותו ענין:
האם הרמת משקלים זהים לאורך זמן, תצליח לשמור על השריר במצב זהה או שבכל זאת יידרש לייצר גירוי
נוסף/אחר (ע"י שינוי תרגילים, טווחים, תוכניות)?

אם התזונה מספקת, כדי לשמור על הקיים לא נדרש ליצור גירוי חדש, אך גם לא לרדת למשקלי זנות.

• פותח/ת השרשור
תודה. האמת שהפתעת אותי, הייתי משוכנע שצריך לשמור על לפחות אותם המשקלים.
ואגב, אני מניח שאימון FBW הכי מתאים למצב "סטטי" כזה, נכון?

אני חושב שאיך שעבדת לפני שהגעת למטרה זה איך שאתה צריך להמשיך כדי לשמור על הקיים, או באותה עצימות ואותו נפח.

תודה. האמת שהפתעת אותי, הייתי משוכנע שצריך לשמור על לפחות אותם המשקלים.
ואגב, אני מניח שאימון FBW הכי מתאים למצב "סטטי" כזה, נכון?
אפשר להסתפק ב2 אימוני FBW כדי לשמור על הקיים, והכוונה שלי הייתה לשמור על אותם משקלים שעבדת איתם, אולי 10% פחות לא יותר מכך כי תאבד שריר (גם אם התזונה טובה, יקח לזה דיי הרבה אפילו מספר חודשים אבל הדבר יקרה בסופו של דבר, כמה? אי אפשר לדעת.)

אתה לא תרד כל כך מהר אם אתה אוכל בצורה מספקת, צריכת חלבון גבוהה וכו' והאימון שלך לא מטומטם לגמרי אתה יכול גם להעלות

1.
צריך לזכור שאם יש לך נטייה לאגור נוזלים ואתה בנטראלי תתחיל להעמיס פחמימות, הקוביות יעלמו וזה לא ממש משנה שזה לא שומן, זה עדיין דומה (גם במצב של צריכת נתרן).
כך שלמי שהיה שמן וירד לדוגמה ל 5% שומן, שיפרד מהקוביות לאחר שבועיים נטראלי עם מספיק פחמימות.

סתם שאלה אם כבר פתחתם את הנושא..ומי שהיה שמן וירד לאחוזי שומן נמוכים. יהיה לו סיוכיים טובים יותר לקוביות בעזרת תפריט דל פחמימות(מאזן שלילי כמובן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית