הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזרה לאימונים אחרי פציעה

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
טוב אז בלי לחפור יותר מדי , הייתה לי איזו פציעה קטנה בירך . לפני הפציעה הייתי עובד במתכונת 5/3/1 הפשוטה והטובה של וונדלר לסקוואט ולדדליפט
אחרי בערך 3 שבועות של פרוטוקול פציעות - הכל עבר ואני רוצה לחזו לאימונים כמו שצריך
הבעיה שאני לא יודע איך לחזור . אני מתכונן לתחרות בדצמבר ואם אכנס שוב ל5/3/1 עם הדילואד שלה אני בקושי אסחוב
הבעיה היא בעיקר בדדליפט , לסקוואט אין לי בעיה להמשיך 5/3/1 כי אני יותר בונה על הדדליפט
האופציה שלי היא או 3/5/1 עם הריסט המתבקש , או 5x5 פעם בשבוע עם התקדמות שבועית עד שכבר לא אסחוב - ומשם להסתדר ולבנות פיק (מאמין שאני אסחוב את החודש חודש וחצי ב5x5)

סתם רציתי להתייעץ מה דעתם של האנשים כאן לפני שאני בוחר באחת האופציות שכנראה תהיה 5x5

אם התקדמת ב531 - תמשיך איתה.
לא יודע כמה זמן לא התאמנת, אם ענין של שבועיים שלושה אז לא נורא ותתחיל מהמספרים הרגילים של התוכנית, אם יותר אולי שווה לשקול לקחת צעד - שניים אחורה במשקלים.

• פותח/ת השרשור
אם התקדמת ב531 - תמשיך איתה.
לא יודע כמה זמן לא התאמנת, אם ענין של שבועיים שלושה אז לא נורא ותתחיל מהמספרים הרגילים של התוכנית, אם יותר אולי שווה לשקול לקחת צעד - שניים אחורה במשקלים.
הייתי בדיוק בשלב הקשה של 531 (קשה מאוד להגיע ב+ ליותר חזרות ממה שהתוכנית דורשת .. כלומר בשבוע של ה5 היה לי קשה לעבור את ה5 חזרות בסט האחרון )
כל הזמן הזה התאמנתי . הקטע שזה היה במתכונת של פרוטוקול פציעות .. לדעתי זה לא עלה על 3 שבועות .
אתה חושב שאני צריך לחזור ל5/3/1 גם לדדליפט ? ואם כן אז כמה להציב tm? לפני הפציעה היה 230 בדדליפט tm .. ואני לא רוצה להתחיל מאחוזים נמוכים מדי בגלל שאני מתכונן לתחרות בדצמבר ככה שיש לי כולה 3 חודשים .. אני לא אספיק יותר מ3 בלוקים בזמן הזה .. זה באמת עדיף על 5 שבועות נפח , אחריהם קצת נפח במתכונת קצת שונה (אולי עם תוספת עצימות) ובחודש לפני התחרות לבנות פיק ?

השאלה עד כמה אפקטיבית התוכנית אם אני לוקח tm נמוך יחסית (נניח 205-210) ומפמפם את הסטים בקלות ובסטים של הפלוס נותן 4-5 חזרות אקסטרה ואולי יותר ... האם זה עדיף על הנפח שרשמתי למעלה? שאני משום מה ממש בסדר עם נפח ולא סתם הייתי מתעקש עליו אם לא הייתה לי הרגשה כל כך חזקה שהוא יעזור

אתה אמור לפמפם 4-5 חזרות מעל ה5/3/1 בהתחלת התכנית. אם אתה לא מצליח לתת את זה בסבבה - התחלת גבוה מדי.

כן, יש הרבה תועלת בזה, קוראים לזה נפח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית