הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רמות טוסטסטרון תקינות? בן 21

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
שלום,
לא יודע עד כמה זה קשור לפורום הזה, עקב זה שאין לי עבר של שימוש בסטרואידים,
אבל עשיתי בדיקות דם בעיקבות ירידה בחשק המיני והגיעו התוצאות.

הרופאה הדפיסה לי את התוצאות, אבל עד שאני אצליח לקבוע תור לרופא מומחה (חייל בצבא..)
יקח חודשים. אז אשמח לדעת האם התוצאות שיצאו לי הם תקינות, כי הם לא נראות לי סבירות:

מ.ג: 90 קג
א.ש: 13%

FSH (IU/I) = 1.6
LH (IU/I) = 3.1
Prolactine (micg/l) = 5.9
Total Testosterone (nmol/l) = 13.3
קיבלתי עוד סוג של בדיקת דם, אך היא לא אושרה בגלל איזה טעות במסמכים, אז יכול להיות
שחסר פה נתון.

אשמח לעזרה, קצת בלחץ, תודה 😃

• פותח/ת השרשור
מה שגם חשוב להסתכל זה על הנורמה ביחס למעבדה שביצעת בה את הבדיקה.
כתוב שהנורמה היא-
8.50 - 55.00
מה שאומר שאני בנורמה, אבל בטווח המאוד נמוך

התוצאות תקינות
יש הרבה גורמים מלבד טסטוסטרון שעשויים להביא לירידה בחשק המיני

אלה בדיקות הגיוניות לגבר בן 21 שמתאמן?
כי בבדיקות כתוב גם שנורמה לילדים לפני גיל ההתבגרות היא עד 13.9 🤒

כתוב שהנורמה היא-
8.50 - 55.00
מה שאומר שאני בנורמה, אבל בטווח המאוד נמוך

אלה בדיקות הגיוניות לגבר בן 21 שמתאמן?
כי בבדיקות כתוב גם שנורמה לילדים לפני גיל ההתבגרות היא עד 13.9 🤒

יש סיבה מסוימת שבגינה בחרת לעשות את הבדיקות ?

אלה בדיקות הגיוניות לגבר בן 21 שמתאמן
זו תוצאה לא אידיאלית. עם זאת, צריך לברר לעומק מדוע הטסט נמוך (אך עדיין בנורמה). מלבד ירידה בחשק המיני, יש עוד שינויים ששמת לב אליהם?

• פותח/ת השרשור
יש סיבה מסוימת שבגינה בחרת לעשות את הבדיקות ?
זו תוצאה לא אידיאלית. עם זאת, צריך לברר לעומק מדוע הטסט נמוך (אך עדיין בנורמה). מלבד ירידה בחשק המיני, יש עוד שינויים ששמת לב אליהם?

ירידה בתאבון, ירידה בחשק המיני, אין עלייה במסת שריר כבר תקופה ובעיות שינה.
אחרי שתיארתי את כל זה לרופא הוא שלח אותי לבדיקה הזאת.

מה אפשר לעשות עם טסט כזה נמוך? מה הטיפול?

ירידה בתאבון, ירידה בחשק המיני, אין עלייה במסת שריר כבר תקופה ובעיות שינה.
אחרי שתיארתי את כל זה לרופא הוא שלח אותי לבדיקה הזאת.

מה אפשר לעשות עם טסט כזה נמוך? מה הטיפול?
האם היה לך חסור בשעות שינה באופן קבוע? בתור חייל זה די נפוץ. אולי זה הוביל לכך

אני אשאל על הדרך...
מחסור בשעות שינה+תזונה לא הכי אידיאלית.
עד כמה יכולה לפגוע בערכי הטסט? ובאילו ערכים בהורומונים כמו פרולקטין/פרוגסטרון וכו...

אני אשאל על הדרך...
מחסור בשעות שינה+תזונה לא הכי אידיאלית.
עד כמה יכולה לפגוע בערכי הטסט? ובאילו ערכים בהורומונים כמו פרולקטין/פרוגסטרון וכו...
אי אפשר לדעת
מה שכן, ככל שהתזונה לקויה ומחסור השינה ארוך יותר, כך הפגיעה בטסט גבוהה יותר (ולא רק בטסט)

מחסור בשעות שינה - מה זה מוגדר ? אם השינה לא רציפה ומשלימים שעות בצהריים זה עדיין מוגדר כמחסור ?

• פותח/ת השרשור

האמת שבשירות שלי יש לי אופציה לישון גם כל היום, ככה שהשירות הוא לא הגורם המפריע.
אבל בשנה האחרונה בערך, אני לא מצליח לישון שינה רציפה. כל לילה אני קם לפחות 4-3 פעמים
וחוזר לישון.

במהלך היום מרגיש תשישות ועייפות גם אם ישנתי יחסית הרבה שעות

מה הסיכוי שאתה קצת באימון יתר? מה קרה למשקלי העבודה שלך בשלושת השבועות האחרונים?

האמת שבשירות שלי יש לי אופציה לישון גם כל היום, ככה שהשירות הוא לא הגורם המפריע.
אבל בשנה האחרונה בערך, אני לא מצליח לישון שינה רציפה. כל לילה אני קם לפחות 4-3 פעמים
וחוזר לישון.

במהלך היום מרגיש תשישות ועייפות גם אם ישנתי יחסית הרבה שעות
ביצעת בדיקות דם מקיפות יותר לאחרונה?

• פותח/ת השרשור
מה הסיכוי שאתה קצת באימון יתר? מה קרה למשקלי העבודה שלך בשלושת השבועות האחרונים?
חשבתי על האופציה הזאת לפי התסמינים, אבל אני לא יודע להגיד אם זו הבעיה.
עד לפני 3 חודשים עשיתי תוכנית פיצולים AB, שתי תרגילים לשריר גדול ובינוני ותרגיל אחד לשריר קטן. 4 פעמים בשבוע.
כרגע עושה ABC. שלושה תרגילים לשריר גדול ושני תרגילים לשריר קטן ובינוני. 6-5 פעמים בשבוע.

חושב שזאת הבעיה? האם כדאי לבודד אותה כדי לראות אם זה באמת מה שמפריע?
אם כן אז איך?

ביצעת בדיקות דם מקיפות יותר לאחרונה?
לפני חצי שנה. התוצאות יצאו תקינות למיטב זיכרוני.
אני אוציא אותם שבוע הבא מהרופאה ואעלה לפה

תודה לכולם על העזרה

האם אימון יתר משפיע על רמת הטסטוסטרון ?
איך?

ד"א רמת קורטיזול גבוהה עקב אימון יתר אכן יכולה להוות גורם לבעיות בחשק המיני ולהפרעות שינה על אף שרמות טסטוסטרון תקינות.

חשבתי על האופציה הזאת לפי התסמינים, אבל אני לא יודע להגיד אם זו הבעיה.
עד לפני 3 חודשים עשיתי תוכנית פיצולים AB, שתי תרגילים לשריר גדול ובינוני ותרגיל אחד לשריר קטן. 4 פעמים בשבוע.
כרגע עושה ABC. שלושה תרגילים לשריר גדול ושני תרגילים לשריר קטן ובינוני. 6-5 פעמים בשבוע.

חושב שזאת הבעיה? האם כדאי לבודד אותה כדי לראות אם זה באמת מה שמפריע?
אם כן אז איך?

לפני חצי שנה. התוצאות יצאו תקינות למיטב זיכרוני.
אני אוציא אותם שבוע הבא מהרופאה ואעלה לפה

תודה לכולם על העזרה
אני חושב שבתוכניות עם נפח גבוהה AB/ABC אתה חייב לעשות דילואד כל 4-8 שבועות כל עוד אתה טבעי
תנסה- גם עוזר להימנע מאימון יתר וגם נותן למערכת העצבים והגידים להתאושש וגם מניסיון גדלים מצוין גם בשבוע דילואד הזה על אף שמקצצים 40 אחוז מהנפח ו40 אחוז מהעצימות (זה מה שאני עושה , לא מבין כאלה שאומרים לעשות עם 50% מהמשקלים את כל האימון - זה פשוט יותר מדי בשביל דילואד

• פותח/ת השרשור
אני חושב שבתוכניות עם נפח גבוהה AB/ABC אתה חייב לעשות דילואד כל 4-8 שבועות כל עוד אתה טבעי
תנסה- גם עוזר להימנע מאימון יתר וגם נותן למערכת העצבים והגידים להתאושש וגם מניסיון גדלים מצוין גם בשבוע דילואד הזה על אף שמקצצים 40 אחוז מהנפח ו40 אחוז מהעצימות (זה מה שאני עושה , לא מבין כאלה שאומרים לעשות עם 50% מהמשקלים את כל האימון - זה פשוט יותר מדי בשביל דילואד
מה הכוונה? לחתוך את המשקלים בחצי ואת כמות הסטים בחצי?

האם אימון יתר משפיע על רמת הטסטוסטרון ?
איך?

ד"א רמת קורטיזול גבוהה עקב אימון יתר אכן יכולה להוות גורם לבעיות בחשק המיני ולהפרעות שינה על אף שרמות טסטוסטרון תקינות.
זה דבר שבודקים בבדיקות דם רגילות?
והאמת שגם אם זו באמת הבעיה, עדיין מדאיגות אותי רמות הטוסטסטרון שלי

מה הכוונה? לחתוך את המשקלים בחצי ואת כמות הסטים בחצי?
שמע אין חוקים לדילואד , בעקרון זה אמור להיות מנוחה והעבודה לא אמורה להיות מאמצת אז אני אוהב לחתוך את הנפח בחצי ואת העצימות בחצי בערך ולא לבודד בכלל שרירים - כל אחד ואיך שהוא מעדיף

שמעתי על כאלה שמורידים רק תנפח ומשאירים עצימות (נשמע לא יעיל כל כך כי אתה עדיין עובד כבד ומערכת העצבים לא מתאוששת) ועל כאלה שמורידים עצימות ומשאירים נפח (זה עוד איכשהו יותר הגיוני אבל עדיין לדעתי יותר יעיל פשוט לחתוך את הנפח הרבה ולהתאושש כמו שצריך נטו להזרים דם לשרירים ולתרגל קשר מוח-שריר)
בתכנית של לייל למשל זה שבועיים עם עבודה ב 80 אחוז ואז 90 אחוז (זה באסה שבועיים לא לקרוע את עצמך )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית