הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השמנה והעלאת מסת שריר

• פותח/ת השרשור nirbe
  • פורסם בתאריך

nirbe

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום,
אני חייל ואני מעוניין להעלות מסת שריר ומשקל.
הגובה שלי הוא 1.69 והמשקל הוא 50 (לפעמים פחות לפעמים קילו יותר)
אני מאוד רזה ודי חלש.
התחלתי להתאמן חזק מאוד כמעט כל יום כל השבוע על כל השרירים.
אני לוחם שנמצא כל יום בשטח ולכן ארוחות זה משהו שמאוד בעייתי לי בצבא.
אני שותה גיינר כל יום עם חלב ועכשיו התחלתי לשתות פעמיים ביום.
אני רואה שיש טיפה שיפור אבל לא ברמה שאני רוצה.
חבר המליץ לי לקנות קריאטין ולשתות אותו בנוסף לגיינר, מנת גיינר רגילה כמו שאני שותה עכשיו ועוד כפית של קריאטין ביחד.

השאלה האם זה בריא כל העניין הזה? לשתות כל כך הרבה גיינר וחלב ולהוסיף גם קריאטין.
שימו לב שזה יוצא לי בערך כליטר חלב ביום.

והאם יש לכם המלצות בשבילי לאיך להעלות במשקל? כי כמו שאמרתי אוכל בתפקיד שלי זה משהו מאוד בעייתי. קורה גם מצבים שאני לא אוכל בכלל כל היום.

והאם כדורי קפאין יכולים לעזור לי לאימונים? או שזה מיותר במצב שלי?

תודה רבה!

נערך לאחרונה:
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

קרא קודם^.
אחרי שבנית לעצמך תפריט עם עודף קלורי, שלב איתו תכנית כוח נורמלית. למשל ss או fbw אחרת. זה המפתח לעלייה במשקל.

השאלה האם זה בריא כל העניין הזה? לשתות כל כך הרבה גיינר וחלב ולהוסיף גם קריאטין.
שימו לב שזה יוצא לי בערך כליטר חלב ביום
עבוד לפי תפריט! שים לב שאתה משיג מספיק קלוריות. שים לב שאתה מקבל מספיק חלבון\שומן\פחמימה, נסה לגוון מקורות חלבון פחמימה ושומן ואל תדבק לאחד.
זה לא משנה אם תשתה חלב או לא, כל עוד זה תואם למאקרו (הערכים שאתה צריך להגיע אליהם בסוף היום) שלך. אישית לא הייתי מגיב טוב להרבה חלב אבל זה אינדיבידואלי.
והאם יש לכם המלצות בשבילי לאיך להעלות במשקל?
לקחת איתך קופסאות עם אוכל, כריכים וכד'... אוכל "דחוס קלורית" כגון בוטנים, שקדים, אגוזים, טחינה וכו'...
לוחם? תארגן חופית עם אוכל לשטח. פשיטה על חדר האוכל מדי פעם גם לא תזיק 😉
אני שותה גיינר כל יום
אין צורך, קודם תדע כמה קל' אתה צריך לצרוך ביום, אח"כ תראה כמה אתה באמת צורך. אם יש קלוריות להשלים - תשלים עם אוכל אמיתי ותחפש פתרונות אחרים כמו מה שנאמר למעלה. לפי המשקל שלך לא יהיה לך קשה בכלל להשלים עם אוכל אמיתי.
גיינר הוא העדיפות האחרונה שלך מכיוון שהוא מכיל פחמימה לא איכותית במיוחד (בד"כ) וגם עושה חור בכיס.
חבר המליץ לי לקנות קריאטין ולשתות אותו בנוסף לגיינר, מנת גיינר רגילה כמו שאני שותה עכשיו ועוד כפית של קריאטין ביחד.
חבר שלך ישלם לך על הגיינר והקריאטין? לא... שים את מה שהוא אומר בצד. קריאטין זה סבבה אבל זה לא מה שיעשה את ההבדל, אותו דבר לגבי קפאין.
התחלתי להתאמן חזק מאוד כמעט כל יום כל השבוע על כל השרירים.
לא. קח תכנית שתוכננה עבור מתחילים. אל תקרע את עצמך כל יום ללא אבחנה או תכנון כי מפה הדרך לפציעה קצרה.
ובכלל, הגיע הזמן להתחיל לקרוא מאמרים, תתחיל בזה:
https://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

קרא קודם^.
אחרי שבנית לעצמך תפריט עם עודף קלורי, שלב איתו תכנית כוח נורמלית. למשל ss או fbw אחרת. זה המפתח לעלייה במשקל.

עבוד לפי תפריט! שים לב שאתה משיג מספיק קלוריות. שים לב שאתה מקבל מספיק חלבון\שומן\פחמימה, נסה לגוון מקורות חלבון פחמימה ושומן ואל תדבק לאחד.
זה לא משנה אם תשתה חלב או לא, כל עוד זה תואם למאקרו (הערכים שאתה צריך להגיע אליהם בסוף היום) שלך. אישית לא הייתי מגיב טוב להרבה חלב אבל זה אינדיבידואלי.

לקחת איתך קופסאות עם אוכל, כריכים וכד'... אוכל "דחוס קלורית" כגון בוטנים, שקדים, אגוזים, טחינה וכו'...
לוחם? תארגן חופית עם אוכל לשטח. פשיטה על חדר האוכל מדי פעם גם לא תזיק 😉

אין צורך, קודם תדע כמה קל' אתה צריך לצרוך ביום, אח"כ תראה כמה אתה באמת צורך. אם יש קלוריות להשלים - תשלים עם אוכל אמיתי ותחפש פתרונות אחרים כמו מה שנאמר למעלה. לפי המשקל שלך לא יהיה לך קשה בכלל להשלים עם אוכל אמיתי.
גיינר הוא העדיפות האחרונה שלך מכיוון שהוא מכיל פחמימה לא איכותית במיוחד (בד"כ) וגם עושה חור בכיס.

חבר שלך ישלם לך על הגיינר והקריאטין? לא... שים את מה שהוא אומר בצד. קריאטין זה סבבה אבל זה לא מה שיעשה את ההבדל, אותו דבר לגבי קפאין.

לא. קח תכנית שתוכננה עבור מתחילים. אל תקרע את עצמך כל יום ללא אבחנה או תכנון כי מפה הדרך לפציעה קצרה.
ובכלל, הגיע הזמן להתחיל לקרוא מאמרים, תתחיל בזה:
https://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/.
בהצלחה!
תודה רבה על התגובה המהירה.
אני מתאמן לפי ABC האם התוכנית הזאת טובה לי? או שכדאי לי להחליף תוכנית?
לגבי אוכל ומשיכה של אוכל מהחדר אוכל, אם הייתי יכול הייתי עושה את זה אבל המטבח מאוד בעייתי ונותן לנו נטו טונות ולחם, מה גם שאנחנו יוצאים לפעילויות בשעות לא הגיוניות ככה שבד"כ גם אם המטבח יפנק אותנו באוכל אמיתי הוא נפתח בזמנים שאנחנו לא בבסיס.
לגבי בוטנים וכו.. אני יכול לקנות זו לא בעיה.
בדקתי את ה RMR שלי, האם הגיוני שאני צורך רק 1750 קלוריות במנוחה? ואני צריך לאכול מינימום 1750 קלוריות ויותר ביום של אימון?

אני מתאמן לפי ABC האם התוכנית הזאת טובה לי? או שכדאי לי להחליף תוכנית?
לא, אתה נוגע ככה בכל שריר מעט פעמים, תעשה full body.
איזו fbw תתאים זו כבר שאלה אחרת, מכיוון שאתה לוחם ss אינטנסיבית מדי עבורך לדעתי, נוספת על כך העובדה שאני לא יודע איזה מכשור יש בחדר כושר שלך (אם יש בכלל) ואילו תרגילים מורכבים אתה יודע לעשות (למשל סקוואט בנץ' ופרס...), כדאי שתפרט על כך.
במקומך הייתי נשאר עם תרגילי הבסיס והתכנון שלה, פשוט הייתי מתקדם בה במשקלים הרבה היותר לאט ממה שמומלץ כדי לא להיפצע. אני מניח שאתה גם לא ישן טוב ומבצע פעילויות אינטנסיביות לפעמים.
לגבי אוכל ומשיכה של אוכל מהחדר אוכל, אם הייתי יכול הייתי עושה את זה אבל המטבח מאוד בעייתי ונותן לנו נטו טונות ולחם, מה גם שאנחנו יוצאים לפעילויות בשעות לא הגיוניות ככה שבד"כ גם אם המטבח יפנק אותנו באוכל אמיתי הוא נפתח בזמנים שאנחנו לא בבסיס.
תהיה לוחם ת"ש:79nb:.
יש לך מקרר קטן בחדר? אם לא תשיג. שים בו גבינות מהמטבח, ביצים קשות, קופסאות אוכל, חמגשיות עם סלט שתמלא בזמני הארוחות ותשמור אותן לאח"כ. ככה יהיה לך מספיק אוכל לקחת איתך\לאכול שחדר האוכל סגור. גם טונות ולחם זה לא רע בכלל כל עוד זה לא מקור החלבון\פחמימה היחיד שלך.
בדקתי את ה RMR שלי, האם הגיוני שאני צורך רק 1750 קלוריות במנוחה?
די הגיוני בהתחשב במשקל שלך.
אני צריך לאכול מינימום 1750 קלוריות ויותר ביום של אימון?
אתה צריך לאכול 1750 + הקלוריות שנשרפו בפעילות שלך כלוחם באותו יום + הקלוריות ששרפת אם התאמנת באותו יום + עודף קלורי מסוים (200 למשל). יש מצב שזה לא מעט קלוריות, בכ"מ תקרא את המאמר שוב.
אני לא יודע כמה קלוריות אתה שורף בתור לוחם בגדוד וכמה זה משתנה מיום ליום לכן תאלץ לעבוד בשיטה של ניסוי וטעייה (לאכול כרגיל, כשאתה רואה כשאתה נתקע במשקל תוסיף עוד טיפה) או לחליפין להתייעץ עם בעל מקצוע (למשל הייעוץ אישי באתר, מומלץ יותר לדעתי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית