הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
אני חושב שכדי לעבוד במשהו שאתה אוהב, אתה צריך לאהוב לעבוד, לנצח, ולקרוע את התחת.

• פותח/ת השרשור
אני כרגע עובד מהבית, אני מרוויח יותר מרוב האנשים, קם מתי שאני רוצה, וכמובן שאין לי מנהל על הראש
אני מאוד נהנה מזה, יש היום המון דרכים להרוויח כסף, ואנשים מקובעים על בית ספר > צבא > אוניברסיטה > עבודה 8 עד 5

נערך לאחרונה:
אנשים מקובעים על בית ספר > צבא > אוניברסיטה > עבודה 8 עד 5
מסכים איתך לגמרי. אשמת מערכת החינוך שלא מלמדת עוד אלטרנטיבות. המטרה של בית הספר היא ללמד ולחנך ילדים להפוך לשכירים טובים שיכניסו כסף לכיס של הבוס שלהם. אם זה היה תלוי בי חלק מהלימודים בבית הספר היו כוללים שיעורים באיך לפתוח עסק בצורה חוקית, איך לנהל עסק, איך לנהל עובדים ואיך לנהל תקשורת מול אנשים. אפשר לקבל 100 בבגרות מבלי להיות חבל של אף אחד. גם בפסיכומטרי, וגם בלימודים האקדמיים. אבל בחיים האמיתיים זה לא אפשרי ושום מקום לא מכין אותך לזה.
כל הכבוד על שהגעת להישג כזה ואתה יכול להרוויח כסף מכובד תוך עבודה מהבית בשעות גמישות בהחלט ראוי לשבח

אני כרגע עובד מהבית, אני מרוויח יותר מרוב האנשים, קם מתי שאני רוצה, וכמובן שאין לי מנהל על הראש
אני מאוד נהנה מזה, יש היום המון דרכים להרוויח כסף, ואנשים מקובעים על בית ספר > צבא > אוניברסיטה > עבודה 8 עד 5
אז מה הבעיה?

לדעתי יש הרבה אלטרנטיבות העניין הוא כמה אתה מוכן להשקיע בעצמך וכמה סיכון אתה מוכן לקחת
כל כך צודק.. אפשר לדעת במה אתה עוסק?

• פותח/ת השרשור
לדעתי יש הרבה אלטרנטיבות העניין הוא כמה אתה מוכן להשקיע בעצמך וכמה סיכון אתה מוכן לקחת

כל כך צודק.. אפשר לדעת במה אתה עוסק?
אני מאמין שלכל אדם צריך להיות כמה מקורות הכנסה, הרוב המוחלט שלי היא הכנסה פאסיבית.
בקצרה, אני עוסק בשיווק, יש לי ערוץ יוטיוב, אתרים וכו'.

מסכים איתך לגמרי. אשמת מערכת החינוך שלא מלמדת עוד אלטרנטיבות. המטרה של בית הספר היא ללמד ולחנך ילדים להפוך לשכירים טובים שיכניסו כסף לכיס של הבוס שלהם. אם זה היה תלוי בי חלק מהלימודים בבית הספר היו כוללים שיעורים באיך לפתוח עסק בצורה חוקית, איך לנהל עסק, איך לנהל עובדים ואיך לנהל תקשורת מול אנשים. אפשר לקבל 100 בבגרות מבלי להיות חבל של אף אחד. גם בפסיכומטרי, וגם בלימודים האקדמיים. אבל בחיים האמיתיים זה לא אפשרי ושום מקום לא מכין אותך לזה.
עכשיו בוא נצא מהסרט שאתה חי בו ונסתכל על עובדות.

בפועל, רוב האנשים יהיו שכירים, רוב האנשים *לא* היו בוסים של אף אחד. אף אחד לא גם לא ילמד אותך להקים עסקים כי רוב העסקים נכשלים, המטרה של לימודים היא חוץ מלתת לך העשרה אישית גם להבטיח לך שכר להתקיים ממנו. ללמד אותך להקים עסק להיכשל ולהיכנס לחובות זה לא משהו שמערכת החינוך רוצה על עצמה.

להסתכל על @Banned ולהגיד "הנה, מערכת חינוך חרא גורמת לאנשים להיות שכירים כל החיים שלהם" זה נטו survivorship bias.

אתה רוצה להתעסק בדברים שיוצאים מן הכלל ולהקים עסק/לעסוק בשיווק עוד כל רעיון אחר שעולה לך לראש אתה מוזמן ללמוד את זה בעצמך.
לא חסר קורסים בשיווק, תארים בתעשייה וניהול, מנהל עסקים וכו'.

עכשיו בוא נצא מהסרט שאתה חי בו ונסתכל על עובדות.

בפועל, רוב האנשים יהיו שכירים, רוב האנשים *לא* היו בוסים של אף אחד. אף אחד לא גם לא ילמד אותך להקים עסקים כי רוב העסקים נכשלים, המטרה של לימודים היא חוץ מלתת לך העשרה אישית גם להבטיח לך שכר להתקיים ממנו. ללמד אותך להקים עסק להיכשל ולהיכנס לחובות זה לא משהו שמערכת החינוך רוצה על עצמה.
3 שאלות, האם הלימודים לימדו אותך:
1.לבנות תקציב
2.מה זאת משכנתא ואיך בוחרים אותה
3. מה זאת בורסה

1.לבנות תקציב
במה? ביום יום?
אם אתה לא טיפש אתה יכול לעשות את זה בעצמך.
2.מה זאת משכנתא ואיך בוחרים אותה
לא חסר מידע באינטרנט לקרוא על כך, אבל ממה שאני יודע בכלל לא מומלץ לקחת אחת.
3. מה זאת בורסה
איך זה רלוונטי בדיוק?

יש שאלות הרבה יותר רלוונטיות שהייתי יכול לשאול אותו אבל לדעתי הבית ספר לא מלמד אותך כמעט כלום, 85% ממה שאתה לומד לא באמת יעזור לך בחיים

במה? ביום יום?

איך זה רלוונטי בדיוק?
המסר הוא שתלמיד מסיים תיכון עם אפס כלים כלכליים וזה משליך על ההתנהלות שלו כבוגר.
בעיניי זה פספוס

נו, אז פשוט יש לך עבודה שונה, אבל זו עדיין עבודה ואתה עדיין "משועבד" אליה כי אם תפסיק אז גם ההכנסה תפסיק. במילים אחרות, אתה לא קם מתי שאתה רוצה, אתה פשוט עובד בזמנים אחרים, אבל עדיין בהתאם למה שהעבודה דורשת. וכן יש לך מנהל על הראש, פשוט המנהל שלך הוא "אתה האחראי" שמניע את "אתה העצלן" לעבוד במקום לראות סדרות ולאכול צ'יטוס כל היום.

זה לא שאתה לא עושה כלום כל היום ופשוט מרוויח כסף, וגם אם כן, אז בשלב כלשהו לא עשית את זה כי בשביל לייצר הכנסה בלי לעבוד צריך איזשהו הון. במילים אחרות, אתה משלה את עצמך שאתה מחוץ לקופסה, אבל אתה לא.

במה? ביום יום?

איך זה רלוונטי בדיוק?

גם על מאורעות תרפ"ט ניתן ללמוד לבד באינטרנט או בסיפריה העירונית.
הרעיון הוא שמערכת החינוך תכין אותך עם תכנים רלוונטים לחייך הבוגרים (תעודת בגרות..)
ולא כל אחד קל לו לבנות תקציב, יומי, חודשי, שנתי או תלת-שנתי וכו'

תתפלא כמה חוסר רצון ללימוד עצמי קיים בעולם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית