עבודה

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
אף אחד לא גם לא ילמד אותך להקים עסקים כי רוב העסקים נכשלים
אולי אם ילמדו אז פחות עסקים יכשלו?
המטרה של לימודים היא חוץ מלתת לך העשרה אישית גם להבטיח לך שכר להתקיים ממנו
איפה אתה יכול לעבוד אחרי 12 שנות לימוד? איזה מקום עבודה מכובד יקבל אותך על סמך 5 יחידות במתמטיקה בלבד? מה ה12 שנים בבית הספר שווים אם כל מה שהם עושים זה מכינים אותך לקראת עוד שנים בתואר אקדמי? תאכלס הרבה מהאנשים בעולם הם שכירים שגם אם לא היו בבית הספר 12 שנים היו עושים את אותה העבודה בלי בעיה. אז למה לבזבז להם את השנים היפות על משהו שהם לא יצטרכו בכלל?
ללמד אותך להקים עסק להיכשל ולהיכנס לחובות זה לא משהו שמערכת החינוך רוצה על עצמה.
מערכת החינוך יכולה ללמד איך להקים עסק כך שסיכוי הכישלון יקטן, ובאותו הזמן ללמד גם על כל היתרונות והחסרונות בפתיחת עסק.

• פותח/ת השרשור
נו, אז פשוט יש לך עבודה שונה, אבל זו עדיין עבודה ואתה עדיין "משועבד" אליה כי אם תפסיק אז גם ההכנסה תפסיק. במילים אחרות, אתה לא קם מתי שאתה רוצה, אתה פשוט עובד בזמנים אחרים, אבל עדיין בהתאם למה שהעבודה דורשת. וכן יש לך מנהל על הראש, פשוט המנהל שלך הוא "אתה האחראי" שמניע את "אתה העצלן" לעבוד במקום לראות סדרות ולאכול צ'יטוס כל היום.

זה לא שאתה לא עושה כלום כל היום ופשוט מרוויח כסף, וגם אם כן, אז בשלב כלשהו לא עשית את זה כי בשביל לייצר הכנסה בלי לעבוד צריך איזשהו הון. במילים אחרות, אתה משלה את עצמך שאתה מחוץ לקופסה, אבל אתה לא.
ברור שאם לא תעשה כלום לא תקבל כסף, זו לא הייתה המטרה של האשכול, אך אני לא מרגיש שאני משועבד לעבודה, אלא בשבילי היא תחביב.

נו, אז פשוט יש לך עבודה שונה, אבל זו עדיין עבודה ואתה עדיין "משועבד" אליה כי אם תפסיק אז גם ההכנסה תפסיק. במילים אחרות, אתה לא קם מתי שאתה רוצה, אתה פשוט עובד בזמנים אחרים, אבל עדיין בהתאם למה שהעבודה דורשת. וכן יש לך מנהל על הראש, פשוט המנהל שלך הוא "אתה האחראי" שמניע את "אתה העצלן" לעבוד במקום לראות סדרות ולאכול צ'יטוס כל היום.

זה לא שאתה לא עושה כלום כל היום ופשוט מרוויח כסף, וגם אם כן, אז בשלב כלשהו לא עשית את זה כי בשביל לייצר הכנסה בלי לעבוד צריך איזשהו הון. במילים אחרות, אתה משלה את עצמך שאתה מחוץ לקופסה, אבל אתה לא.
אתה לא חושב שהרבה יותר נחמד לעבוד בשעות גמישות מאשר בשעות שקבועות לך? סבבה, יש לו בוס וההכנסה שלו תלויה בשעות העבודה ובכמות ההשקעה שלו. אבל אם היום יום שני ולא מתחשק לי לעבוד? וביום שבת כן מתחשק לי. זה הרבה יותר נחמד מאותה רוטינה שאתה חייב לעבוד בה אם אתה נמצא בעבודה "אמיתית". לא יודע מה איתך, אבל אני בנאדם שאוהב חופש ושואף להגיע אליו במלוא מובן המילה, ואחד האלמנטים של חופש הוא שגם אם אין לך חופש כלכלי עדיין שלפחות תהיה לך גמישות בשעות העבודה.

במה? ביום יום?
אם אתה לא טיפש אתה יכול לעשות את זה בעצמך.

לא חסר מידע באינטרנט לקרוא על כך, אבל ממה שאני יודע בכלל לא מומלץ לקחת אחת.

איך זה רלוונטי בדיוק?

שמע מתי אתה מדבר שטויות, מלמדים אותך בבית ספר שירים של רחל ואיך לפרק משפט בעברית לנושא נשוא דברים שלא תזדקק להם בחיים ולא תורמים לך בשום אופן, לא העשיר אותי בשום צורה לנתח אמצעים אמנותיים בשיר של ביאליק.

לעומת זאת, פנסיה יש לכולם, חשבון בבנק יש לכולם, עם בירוקרטיה כולם מתמודדים - המדינה שלך היא זו שיוצרת אותה. אז לא יותר הגיוני שילמדו אותך בבית ספר דברים כמו כלכלה? מיסוי? איך לקרוא חוק? נראה לי הגיוני שאם אתה חי במדינה שבין היתר מחנכת אותך, שתלמד אותך קצת על ההתנהלות שלה...
אתה לא חושב שהרבה יותר נחמד לעבוד בשעות גמישות מאשר בשעות שקבועות לך? סבבה, יש לו בוס וההכנסה שלו תלויה בשעות העבודה ובכמות ההשקעה שלו. אבל אם היום יום שני ולא מתחשק לי לעבוד? וביום שבת כן מתחשק לי. זה הרבה יותר נחמד מאותה רוטינה שאתה חייב לעבוד בה אם אתה נמצא בעבודה "אמיתית". לא יודע מה איתך, אבל אני בנאדם שאוהב חופש ושואף להגיע אליו במלוא מובן המילה, ואחד האלמנטים של חופש הוא שגם אם אין לך חופש כלכלי עדיין שלפחות תהיה לך גמישות בשעות העבודה.

מדובר בהעדפה אישית, יש אנשים שיעדיפו שיקבעו להם את השעות מראש, כי הם יודעים שאם זה תלוי רק בהם הם פשוט לא יעבדו. ויש אנשים שיעדיפו שמישהו אחר יגיד להם מה לעשות, כי תכלס הרבה יותר קל פשוט לציית כמו רובוט.
הרבה פעמים גם אנשים בוחרים עבודות פחות גמישות פשוט כי מרוויחים בהן יותר ולדעתם זה עדיף על החופש הספציפי הזה. כל אחד והשיקולים שלו והשאיפות שלו, ואם נהיה ריאליסטים, גם היכולות שלו. בוא נגיד ש @Banned פה צריך לשמוח שלא יותר אנשים עוזבים את העבודה 8-17 שלהם ועוברים לתחום שלו.

המסר הוא שתלמיד מסיים תיכון עם אפס כלים כלכליים וזה משליך על ההתנהלות שלו כבוגר.
בעיניי זה פספוס
אני לא רואה את המדינה קורסת בגלל שהתלמידי תיכון היקרים שלנו לא יודעים מה זאת משכנתא.
למי שיש ראש על הכתפיים יכול לקרוא קצת בעצמו ולהתמודד, זה לא משהו שדורש שנים של לימודים.
גם על מאורעות תרפ"ט ניתן ללמוד לבד באינטרנט או בסיפריה העירונית.
מישהו אמר שלא?
הפואנטה של לימודים היא ללמד אותך ללמוד ובין היתר להעשיר לך את הידע.
תתפלא כמה חוסר רצון ללימוד עצמי קיים בעולם.
ומה בית ספר יכול לעזור לך? אני מכיר אנשים שיכולים ללמוד עד מחר ואני מכיר כאלו שלא מסוגלים לשבת וללמוד למרות שהם לא טפשים.
אולי אם ילמדו אז פחות עסקים יכשלו?
אחלה הנחה.
איפה אתה יכול לעבוד אחרי 12 שנות לימוד? איזה מקום עבודה מכובד יקבל אותך על סמך 5 יחידות במתמטיקה בלבד? מה ה12 שנים בבית הספר שווים אם כל מה שהם עושים זה מכינים אותך לקראת עוד שנים בתואר אקדמי?
יש לך שיטת קסם שבה כולם יצאו מהתיכון עם תואר ביד?
אני ראיתי בתיכון לא מעט אנשים שלא מוסגלים לשבת וללמוד חומר. הם פשוט לא קולטים. בישביל זה היה לימודי כלכלה ומנהל אצלנו או אפילו לילדים הממש חלשים לימודיי מטבח שיכולו לעבוד אחריי התיכון בטבחות. מה שנקרא "מקצוע".
המטרה של התיכון היא לא להכין אותך לחיים, זה גם אף פעם לא היה ככה. התיכון "פותח לך אופקים" במטרה שבעתיד תתעניין ותלך ותעשה תואר אקדמאי שבאמת שווה משהו.
ואתה רואה שזה עובד מאוד יפה, 46% מהאוכלוסייה פה מחזיקה בתואר אקדמאי. זה השג מדהים.
תאכלס הרבה מהאנשים בעולם הם שכירים שגם אם לא היו בבית הספר 12 שנים היו עושים את אותה העבודה בלי בעיה. אז למה לבזבז להם את השנים היפות על משהו שהם לא יצטרכו בכלל?
סבבה, אז שלא ימשיכו ללמוד, מה חסר אנשים שעוזבים בתיכון והולכים לעבוד בסופר?
שמע מתי אתה מדבר שטויות, מלמדים אותך בבית ספר שירים של רחל ואיך לפרק משפט בעברית לנושא נשוא דברים שלא תזדקק להם בחיים ולא תורמים לך בשום אופן, לא העשיר אותי בשום צורה לנתח אמצעים אמנותיים בשיר של ביאליק.
תודה.
אני מסכים שאין לזה שום שימוש בחיים, אבל אני אישית מאוד נהנתי בשיעור הספרות. המקצוע לא כולכך קשה וחוץ מלהעביר לך רעיונות טובים ונאורים לא רואה בזה משהו שלילי.
אתה יכול לטעון שזה לא פרקטי, אבל שום דבר כמעט ממה שאתה לומד בחיים זה לא פרקטי. אתה לרוב צובר את הדברים הרלוונטים בעצמך מנסיון או לימוד עצמי.
אתה טוען שאם אתה לומד מדמ"ח אתה נכנס לעבודה וישר יש לך מושג מה אתה עושה?
רגע למה הם לא מלמדים איך לנהל משכנתא באוניברסיטה?!?!

מה שאני מנסה להגיד הוא שאלו לא המטרות של בית הספר. זה כמו שבית הספר לא מלמד אותך לשחות ולא מלמד אותך לנהוג. אלו דברים שאנשים מתמודדים איתם מחוץ למעגל הלימודים.

הפואנטה של לימודים היא ללמד אותך ללמוד ובין היתר להעשיר לך את הידע.
לא כל כך מיושם בפועל לצערנו, רק בבתי ספר שמגדילים ראש או בפעילות אחר הלימודים

ומה בית ספר יכול לעזור לך?
אלו 12 שנים שאתה מקצה ללימודים, שיעור אחד (שעה שבועית) בשנה זה מספיק בשביל הדברים שחנן ציין.

• פותח/ת השרשור
נעלבתי כי אתה מניח מראש שמי שאוהב את עבודתו מבזבז 8+ על משכורת מסכנה.

סליחה אם נעלבת כי זה מעולם לא הייתה כוונתי, אני פתחתי את האשכול כדי לראות כמה אנשים עובדים ומבזבזים שליש (?) מהחיים שלהם על משהו שהם לא אוהבים רק בשביל הכסף.

איפה אתה יכול לעבוד אחרי 12 שנות לימוד? איזה מקום עבודה מכובד יקבל אותך על סמך 5 יחידות במתמטיקה בלבד? מה ה12 שנים בבית הספר שווים אם כל מה שהם עושים זה מכינים אותך לקראת עוד שנים בתואר אקדמי?
אתה באמת חושב שתואר ראשון מבטיח לך עבודה?
אתה כנראה לא מכיר עדיין איך עובד השוק.
מקצוע פרקטי יכניס לך עבודה ומשכורת.
לי יש 12 שנות לימוד, לא למדתי לימודים אקדמאים ועשיתי קורס מקצועי בתחום ה IT לפני 8 שנים.
ועדיין עובד יפה מאוד ומרוויח הרבה יותר מרוב האנשים שמסיימים סתם תואר ראשון כלשהו.

אפשר גם בלי תואר להסתדר יפה מאוד תאמין לי .
ואם כבר לימודים, שיהיו פרקטיים.

אחלה הנחה.
לדעתי זאת הנחה מאוד סבירה שאם ילמדו משהו שלא מלמדים סיכויי ההצלחה בו יעלו.
יש לך שיטת קסם שבה כולם יצאו מהתיכון עם תואר ביד?
יש לי שאלה אחרת. למה מספיק כמה חודשים בוינגייט בשביל שפתאום יהיה לך מקצוע בתור מאמן כושר? או 3 חודשים כדי להיות מנהל חשבונות? ועוד הרבה דוגמאות אחרות. אבל 12 שנים בבית הספר לא נותנות לך שום מקצוע. רק "הכנה" לקראת לימודים אקדמיים. זה כל מה שאתה מקבל.
המטרה של התיכון היא לא להכין אותך לחיים, זה גם אף פעם לא היה ככה. התיכון "פותח לך אופקים" במטרה שבעתיד תתעניין ותלך ותעשה תואר אקדמאי שבאמת שווה משהו.
אופקים אפשר לפתוח בסמינר של יומיים. לא צריך 12 שנים בשביל זה.
ואתה רואה שזה עובד מאוד יפה, 46% מהאוכלוסייה פה מחזיקה בתואר אקדמאי. זה השג מדהים.
מדהים, אבל אולי חלק מה46% האלה היה משיג תואר אקדמי כמה שנים לפני אם לא היה שורף מלא זמן לחינם בבית הספר.
אתה באמת חושב שתואר ראשון מבטיח לך עבודה?
בטח שלא. אני לא כזה נאיבי. לא אמרתי שתואר מבטיח לך עבודה. אמרתי שחבל שאתה 12 שנים בבצפר וזה לא מבטיח לך כלום...
לי יש 12 שנות לימוד, לא למדתי לימודים אקדמאים ועשיתי קורס מקצועי בתחום ה IT לפני 8 שנים.
ועדיין עובד יפה מאוד ומרוויח הרבה יותר מרוב האנשים שמסיימים סתם תואר ראשון כלשהו.
לדעתך היית מצליח לעבור את קורס הIT הזה גם בלי 12 שנות לימוד? כי אם כן, למה היית צריך 12 שנות לימוד? למה לא ללכת לקורס הIT הזה בגיל 15 ולגמור עניין ולהתעסק במקצוע שלך?
אפשר גם בלי תואר להסתדר יפה מאוד תאמין לי .
מסכים! רק שהבצפר לא עוזר למטרה הזאת... 12 שנים שהלכו לפח ולא עזרו לי להסתדר בחיים. חבל.

לדעתך היית מצליח לעבור את קורס הIT הזה גם בלי 12 שנות לימוד? כי אם כן, למה היית צריך 12 שנות לימוד? למה לא ללכת לקורס הIT הזה בגיל 15 ולגמור עניין ולהתעסק במקצוע שלך?
הדבר היחיד שצריך לדעת הוא אנגלית.
את ההכשרה הבסיסית למושגי תקשורת עברתי כשעבדתי בתמיכה הטכנית בנטויזן אחרי הצבא והמשרה ההיא אכן דרשה ממני 12 שנות לימוד.
סביר להניח שאם אתה מספיק חכם אתה יכול גם בגיל 15 ללמוד לבד הכל, אבל למי יש ראש לזה בגיל 15?

בטח שלא. אני לא כזה נאיבי. לא אמרתי שתואר מבטיח לך עבודה. אמרתי שחבל שאתה 12 שנים בבצפר וזה לא מבטיח לך כלום...
מסכים1

יש לי שאלה אחרת. למה מספיק כמה חודשים בוינגייט בשביל שפתאום יהיה לך מקצוע בתור מאמן כושר? או 3 חודשים כדי להיות מנהל חשבונות? ועוד הרבה דוגמאות אחרות. אבל 12 שנים בבית הספר לא נותנות לך שום מקצוע. רק "הכנה" לקראת לימודים אקדמיים. זה כל מה שאתה מקבל.
בוא נשווה משכורות ותנאים של מאמן בחדר כושר לעומת מהנדס.

ממה שלמדתי בבית ספר, כל השכירים עם המשכורות המפוצצות, שמקבלים רכב, דלקן, פלאפון, לפטופ וכו', זה במטרה שיעבדו גם מהבית.
אתה רק מחזק את הנקודה שלי שלא מלמדים שום דבר מועיל בבית ספר. אבל היי, לפחות אתה יודע לנתח שירים של ביאליק!

ממה שלמדתי בבית ספר, כל השכירים עם המשכורות המפוצצות, שמקבלים רכב, דלקן, פלאפון, לפטופ וכו', זה במטרה שיעבדו גם מהבית.
רכב+דלקן אם העבודה מצריכה נסיעות - אין קשר לעבודה מהבית
פלאפון - זמינות בשעות חריגות אם מדובר בעבודה שדורשת כוננות מסויימת
לפטופ - הרבה מקבלים לפטופ ועובדים איתו גם במשרד.. לי יש לפטופ מהעבודה שאני משתמש בו בעיקר לסרטים בבית.

• פותח/ת השרשור
אתה רק מחזק את הנקודה שלי שלא מלמדים שום דבר מועיל בבית ספר. אבל היי, לפחות אתה יודע לנתח שירים של ביאליק!
את האמת זה היה דיון שהלך טיפה לכיוון שונה, זה היה שיעור ניהול עסקי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית