הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
זה אמור לתת לך בתור מעסיק אינדיקציה מה היכולות של בן אדם.

בישביל זה אפשר;
1. לעבור פקולטה.
2. לסיים את התואר בכ"מ כי אין להם מה להפסיד. (במידה והם לקראת הסוף)

בוא נגיד ככה, כמעט אף אחד לא יודע במאה אחוז מה הוא עושה עם עצמו עד שהוא לא עושה את זה בפועל. בישביל זה אתה עושה תואר. תואר אמור לתת לך כיוון כללי וכלי להתקדם בחיים ולא מגביל אותך במידה שתחליט לעשות משהו.
אתה יכול ללכת למחקר ואתה יכול ללכת לעבוד כשכיר. אף אחד לא מונע ממך.

חוץ מהרווח הכלכלי, תואר זה גם בישבילך. לא רואה מישהו שנהיה טיפש יותר מלעשות תואר.

זה לא ממש נותן אינדיקציה, יש אוטודידקטים שהם אינטיליגנטים פי כמה מהאקדמאים, בסופו של דבר אתה בוחר אם אתה משיג את הערך המוסף מהתואר שלך או לא, יש אנשים שלומדים בשביל לעבור את המבחן ויש אנשים שלומדים בשביל ללמוד.
בסופו של דבר לשניהם יהיה תואר, אך ההבדל בניהם יהיה תהומי.

אתה בדרך כלל מבין שהתחום לא בשבילך רק כשאתה עוסק בו, לא לומד אותו, עוסק בו. יש הבדל עצום בפרקטיקה בין אם אתה לומד מקצוע ריאלי או הומני.

אני מאד בעד אקדמיה, אך לא בכל מחיר ולא לכולם, יש אנשים שפשוט מבזבזים שם את הזמן.
אסכם את זה ככה:

אנשים שעושים תואר בשביל כסף< אנשים שעושים תואר כי יש בהם תשוקה ללמוד משהו.
גם לעשות תואר במתמטיקה זה לא פרקטי בשיט, אבל לצאת עם ממוצע גבוה בתואר כולכך קשה מעיד המון.
וכלכלה ומשאבי אנוש נופליים איפשהוא במדעי הדשא, אז זה לא דוגמא. תארים שאין להם הכוונה ישירה לתעסוקה או מחקר הם בעייני לא תארים שאנחנו צריכים לדבר עליהם.

ללמוד משאבי אנוש זה פרקטי אם אתה רוצה להתעסק במשאבי אנוש, אותו דבר לגבי כלכלה.
ולא, ציון גבוה לא תמיד יתן אינדיקציה טובה על הבן אדם, יש הרבה אנשים שפשוט טובים בללמוד אבל בפרקטיקה הם לא שווים כלום.

אגב, מתמטיקה זה אחד התארים היותר פרקטיים ובוגרי מתמטיקה שווים המון המון במשק.

מתמטיקה זה אחד התארים היותר פרקטיים ובוגרי מתמטיקה שווים המון המון במשק.
איפה אתה הולך לעבוד בדיוק עם נטו מתמטיקה?
אני מאד בעד אקדמיה, אך לא בכל מחיר ולא לכולם, יש אנשים שפשוט מבזבזים שם את הזמן.
אני מסכים, האקדמיה זה לא המקום לכולם כמו שהפכו את זה. אבל תארים משפרים את החברה ומקדמים אותה, אז יש לכך פלוסים ומינוסים.

גם לעשות תואר במתמטיקה זה לא פרקטי בשיט
טוב אני מצטער אבל אתה פשוט מדבר שטויות.
עבדת פעם בחברת תעשייה ופיתוח? ידעת שיש תוכנות מיוחדות לחישוב מתמטי שעובדים עליו מתמטיקאים במקצועם?

בחייאת מתי, יש לך עוד הרבה מה ללמוד ולראות בנושאים האלה.
נחמד שאתה מביע עניין אבל להתיימר להבין.. אנשים עשר שנים אחרי השחרור ועדיין לא מבינים איך השוק עובד. לטוב ולרע.

ממה שאני לפחות קראתי ושמעתי עם תואר ראשון במתמטיקה אם אין לך נסיון מעבר לתואר (בעיקר בתחום התכנות) אין לך מה להציע.

כל תפקיד מתחיל איפשהו, את מה שאמרת אפשר לומר על הרבה תארים/תעודות.
תכנות זה מתמטיקה, בבסיס.

נחמד שאתה מביע עניין אבל להתיימר להבין.. אנשים עשר שנים אחרי השחרור ועדיין לא מבינים איך השוק עובד. לטוב ולרע.
באים לדבר, אני לא מחליט לאף אחד מה לעשות. 😃

כמה גיבובי שטויות.
אוטודידקט בלי תואר יצטרך להוכיח שהוא אוטודידקט בדרך אחרת. רוב האקדמאים באוניברסיטאות בארץ הם אוטודידקטים, רמת ההוראה ברצפה.
כנ"ל מישהו בלי תואר- הוא יצטרך להראות ניסיון תעסוקתי במקצוע, בלי פרוטקציה מטורפת אף אחד לא ייתן לו את הניסיון הזה.

תואר בכל מקצוע מדוייק היום פותח אפשרות להסבה למתכנת. התואר מראה על רצינות, יכולות למידה ושכל, כלומר כל התכונות הנדרשות להייטק.
כמו שמורן אמר בלי תואר בשלב מסויים יכול להיות שתיתקע כי כמוך יש עוד הרבה ומי שיש לו תואר מתבלט.

והעניין הזה שתמיד מביאים את ביל גייטס כדוגמא זה מפגר הוא היה עילוי עוד כשהיה נער.
כנ"ל מארק צוקרברג כבר תיכון הוצעו לו משרות מטורפות. ובנוסף הוא פרש מהרווארד ולא מאיזה מכללה סוג ז'.
לכו ללמוד משהו פרקטי ומשם תתפתחו.

אני שכירה מחורבנת.
אבל
הייתי שלוש פעמים בחול בחודשיים.
אני כל חודש מחליפה אוזניות במאות שקלים.
יש לי ארון בגדים מטורף.
אני כל ערב שותה בארומה וכל סופש אוכל עם חברים בחוץ.
וכל חודש מוציאה כסף על משחקים לסוני.
כן.
לעבוד זה משתלם.
זה החיים כשאת בחורה ולא צריכה לחשוב על לחסכוך לעתיד. ופשוט חיים את הרגע.

לא רוצה להכליל את כולם אבל רוב דור בני ה-Y הם כאלה.

מאז שפתחתם כאן את הנושא עם הבלוג והפורום של הסולידית אני נמצא שם דרך קבע ומתחיל לחשוב ברצינות על הכספים שלי, פנסיה והשתלמות.

נמצא בקשר עם הבנק שלי והחברות שמנהלות את ההשתלמות והפנסיה שלי במטרה להחליף את שלושתם ולקבל תנאים טובים יותר במקומות אחרים.

תמיד היה מוזר לי שהבנק שלי למשל וחברות האשראי לוקחות ממני עמלה על זה שהם "מנהלים" את הכסף שלי(מי ישמע מה הם עושים ? הכסף פשוט יושב שם...) או שחברת האשראי בשיא חוצפתה לוקחת ממני עמלה על זה שאני מוציא כסף מהכספומט מהכסף שלי!!!

עד היום זרמתי עם זה כי זה "מה שכולם עושים" אבל עכשיו לא מוכן לקבל את זה אחרי שהבנתי שאפשר וחייב להוריד את העמלות הללו.

איך עמלה על משיכה זה לא הגיוני?...

לכולם יש את זה אלא אם "נעמדת על הרגליים האחוריות שלך" והתווכחת איתם ממש כמו בשוק.

הבעיה היא שהרוב לא מבין בנושא הזה שזה הכסף שלנו אז הרוב הולכים עם ברירת המחדל של הבנק כי אין להם מושג.

אני היום משלם נראה לי עמלת סטודנט שזאת עמלה מופחתת למרות שאני לא סטודנט בכלל.

יש אנשים שלא משלמים כלום בין אם זה לתקופה מסוימת של כמה שנים או לתקופה בלתי מוגבלת.

אני משלם על הכרטיס אשראי שלי 15 ש"ח בחודש תעשה חישוב בשנה זה יוצא 180- לא מיליונים אומנם אבל עדיין כסף.

תוסיף את זה לעמלות של הבנק שאצל כל אחד זה משתנה ועמלת משיכה וזה יוצא סכומים לא קטנים.

נערך לאחרונה:
זה לא העניין, אתה יכול להתווכח איתם עד מחר, הפשרות שהם עושים איתך לא באמת רלוונטיות.
מה שאני שואל זה למה אתה חושב שעל פעולת המשיכה לא צריך לשלם.

טוב אני מצטער אבל אתה פשוט מדבר שטויות.
עבדת פעם בחברת תעשייה ופיתוח? ידעת שיש תוכנות מיוחדות לחישוב מתמטי שעובדים עליו מתמטיקאים במקצועם?

מצטער אבל הבחור MATTY פה צודק ואתה טועה
תואר במתמטיקה לא יתן כלום בהייטק
תואר במדעי המחשב = מתמטיקה + הנדסת תוכנה יתן
אני מכיר כמה וכמה חבר'ה עם תואר במתמטיקה ובאו לעשות תואר בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב כי זה פשוט לא הספיק לאף אחד

מצטער אבל הבחור MATTY פה צודק ואתה טועה
תואר במתמטיקה לא יתן כלום בהייטק
תואר במדעי המחשב = מתמטיקה + הנדסת תוכנה יתן
אני מכיר כמה וכמה חבר'ה עם תואר במתמטיקה ובאו לעשות תואר בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב כי זה פשוט לא הספיק לאף אחד
אתה מכיר כמה חברה וגם אני עבדתי בחברת הייטק ומה שאני כותב זה ממה שקורה בפועל.
אתה עובד בהייטק?

כן מתכנת
ובבן גוריון היו לנו 3 חבר'ה עם תואר במתמטיקה כבר יושבים איתנו שנה א' עושים תואר מחדש
כמובן שצריך לקחת בחשבון שיש גם אנשים בלי תואר עובדים בהייטיק ומרוויחים מעולה, כי קומבינות זה גם חזק פה, אבל עדיין תואר במתמטיקה לא פותח את הדלתות הנכונות, מתמטיקה ופיזיקה זה תארים שצריך להמשיך לשני ודוקטורט בשביל המקפצה

ממה שאני לפחות קראתי ושמעתי עם תואר ראשון במתמטיקה אם אין לך נסיון מעבר לתואר (בעיקר בתחום התכנות) אין לך מה להציע.

כל מי שאני מכיר עם תואר/תואר שני במתמטיקה מצא את עצמו בלי בעיה בהייטק.
ובבן גוריון היו לנו 3 חבר'ה עם תואר במתמטיקה כבר יושבים איתנו שנה א' עושים תואר מחדש

הם כנראה ממש גרועים/משועממים/חסרי יכולת למידה עצמית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית