עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
דווקא זה פחות מדויק.ועדיין גם אם יש לך מקצוע, כדי להגיע לדרג בכיר בחברה \ בשוק אתה תאלץ בשלב כלשהו לעשות תואר.
השוואה מפגרת , כי רוב החשמלאים השכירים ירוויחו 7-8, עצמאים השמים הם הגבול וזה נכון לכל בעל עסק עצמאי.אני לא חושב שזה נכון לעשות תואר בשביל שאולי יום אחד יגידו לך שתצטרך אותו בשביל להתקדם, אתה לא יודע מה יהיה.
זה כמו אנשים שעושים צבא מהפחד שלא יקבלו אותם לכל מיני מקומות/ להתפדח בשיחות סלון.
איך שלא תסתכל על זה, רוב החשמלאים מרוויחים הרבה יותר מרוב האקדמאים.
לא אמרתי את זה .@DarY צודק, בלי תואר אתה כל החיים שלך עם תקרת זכוכית.
ספר את זה ליצחק תשובה, ביל גייטס ועוד דוגמאות אחרות.@DarY צודק, בלי תואר אתה כל החיים שלך עם תקרת זכוכית.
והנה , אתה טוען טענה דומה לשלי שעדיין ידרשו ממך את התואר , לרוב לא משנה בכלל במהלפעמים מבקשים להשלים תואר במקביל לעבודה.
תמיד יש את הדוגמא של אלו שהצליחו בלי תואר , מהצד השני כמה כאלה לא?ספר את זה ליצחק תשובה, ביל גייטס ועוד דוגמאות אחרות.
תואר אקדמי הוא ברוב המקרים כרטיס כניסה למקומות עבודה טובים וזו אכן הבחירה הטובה עבור מרבית האנשים שרוצים להתפרנס כשכירים
בתור חייל משוחרר כןאתה אוהב את העבודה? אתה מסתפק במשכורת הזו?
השוואה מפגרת , כי רוב החשמלאים השכירים ירוויחו 7-8, עצמאים השמים הם הגבול וזה נכון לכל בעל עסק עצמאי.
אקדמאי שיהיה עצמאי יפתח לעצמו אופציה לרווח גבוהה , אם הוא יצליח או לא זה כבר תלוי בחוש העסקי שלו.
אני לא הראשון שיגיד לך ללכת לעשות תואר , אבל אני בהחלט לא בעד לשלול את זה כי ככה המדינה הזאת עובדת.
וכל עוד אתה צעיר בלי התחיבויות לעשות 3-4 שנים תואר זה ראלי
@DarY צודק, בלי תואר אתה כל החיים שלך עם תקרת זכוכית.
גם כבוד ארטיק ארטיק בים מרוויח יותר מרוב האקדמאים אז מה?ההשוואה מצויינת, כי רוב החשמלאים הם עצמאיים ולא שכירים.
אני ממש לא נגד תואר, אני פשוט לא חושב שאנשים בוחרים לעשות תואר מהסיבות הנכונות ואז הם פשוט שבוזים כל הזמן ואחר כך בוכים שלא יוצא להם ממנו כלום.
ספר את זה לחצי חינם.
בואו כולם נסכים בבקשה שלהגיד ביל גייטס ולנופף בעבודה שאין לו תואר (הוא התקבל לharvard, אבל את זה אף אחד לא יגיד) זה לא אומר כלום.
כדי להגיע למקום טוב עם משכורת רצינית שום קומבינה לא מספיקה אלה אם כן אבא שלך זה ביל גייטס.
אבל מה אפשר להסיק מזה? זה שבן אדם אחד הצליח בזה שהוא כביכול המונופול באזור שלך? מונופוליסט יש רק אחד, אנשים שצריכים להכניס אוכל הביתה יש המון.מי דיבר על ביל גייטס? אמרתי חצי חינם.
רוצה יותר בקטן? הירקן שלי תוך 10 שנים הפך לאימפריה, תהיה בטוח שהוא מרוויח מכל מתכנת ממוצע שיצא מהטכניון.
אני לא בטוח שהוא סיים כיתה ג', הוא פשוט השקיע אין סוף שעות בעבודה שלו ובאופן כללי יש לו אתיקת עבודה שלא ראיתי אצל אף אחד אחר, גם היום שיש לו כבר רשת, הוא עדיין קם ב 5 בבוקר בשביל להתעסק בניהול הפיזי שלה.
אמרתי ללכת לעשות תואר במדעי הדשא?לא חסרות דוגמאות כאלו, אני יכול לתת לך בקלות עוד בשלוף מהחיים שלי, מבטיח לך שהמקסימום שהם עשו מבחינת השכלה זה לסיים תיכון (וגם זה אולי).
הבעיה בארץ זה שתואר זה סוג של סמל סטטוס, הרבה יותר אנשים עושים תואר בשביל הדאווין מאשר כי זה מעניין אותם.
למה זו בעיה? כי זה יוצר הצפה של אין סוף אקדמאים שלמדו משהו לא יישומי כי בבית ספר חינכו אותם ש "תסיים בגרויות, תעשה צבא, תעשה תואר והחיים שלך מסודרים" ואז הם מפתחים ציפיות וכשהציפיות לא עומדות במבחן המציאות הם מקימים אוהלים ברוטשילד ומזיינים את המוח שהם רוצים רגולציות על דברים שרק יגרעו ממצבם (כי הם למדו לעבור מבחנים באקדמיה, לא כי זה עניין אותם).
אני מסכים לחלוטין, אבל יש שטחים שלמים שזה לא תקף.התפיסה הישנה הזאת של תלמד באקדמיה ותצליח זה בולשיט, ניסיון תעסוקתי זה משהו ששווה הרבה יותר היום.
אבל מה אפשר להסיק מזה? זה שבן אדם אחד הצליח בזה שהוא כביכול המונופול באזור שלך? מונופוליסט יש רק אחד, אנשים שצריכים להכניס אוכל הביתה יש המון.
זה לא בן אדם אחד, יש המון כאלו.
מה שניסיתי להוכיח זה שתואר בכלל לא מחייב, היום כבר מתחילים להבין שזה אוברייטד מבחינת האינדיקציה שזה נותן.
אמרתי ללכת לעשות תואר במדעי הדשא?
אני מסכים לחלוטין, אבל יש שטחים שלמים שזה לא תקף.
זה לא בן אדם אחד, יש המון כאלו.
מה שניסיתי להוכיח זה שתואר בכלל לא מחייב, היום כבר מתחילים להבין שזה אוברייטד מבחינת האינדיקציה שזה נותן.
זה לא תופס אך ורק לגבי מדעי הדשא, יש אנשים שלמדו דברים ריאלים שפשוט הבינו שהם לא רוצים להתעסק בזה (הסיבה שהם הגיעו למצב הזה היא שוב, הם לא עשו את התואר מהסיבות הנכונות).
כבר דיברנו על השטחים האלו, שהם בעצם התארים שמלמדים בהם מקצועות.
אני אישית קיבלתי עצה ממנהלת משאבי אנוש באחת מחברות ההייטק המצליחות בארץ (ובעולם) שהחוסר בתואר אצלי למשל, יכול לעצור אותי מלהגיע לתפקידים בכירים בעתיד.אמרתי שיש לך יותר אפשרויות קידום עם תואר זה הכל ולבוא ולהגיד או הנדסה\ רפואה או ללכת ללימודי תעודה זה פשוט תלוש מהמציאות
ממש לא נכון.זה אמור לתת לך בתור מעסיק אינדיקציה מה היכולות של בן אדם.
גם לא ראיתי מישהו שסיים תואר וזכר מה זאת עקומת תמורהלא רואה מישהו שנהיה טיפש יותר מלעשות תואר.
אז אם בעצם עשיתי תואר בהנדסה כולשהיא לדוגמא עם ממוצע של 85+ המעסיק לא יכול להסיק עליי כלום.ממש לא נכון.
אוקיי, מקצועות פרקטיים זה שונה בעיניי מאשר תואר בכלכלה ומשאבי אנוש.אז אם בעצם עשיתי תואר בהנדסה כולשהיא לדוגמא עם ממוצע של 85+ המעסיק לא יכול להסיק עליי כלום.
אהאה.
גם לעשות תואר במתמטיקה זה לא פרקטי בשיט, אבל לצאת עם ממוצע גבוה בתואר כולכך קשה מעיד המון.אוקיי, מקצועות פרקטיים זה שונה בעיניי מאשר תואר בכלכלה ומשאבי אנוש.