הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
ועדיין גם אם יש לך מקצוע, כדי להגיע לדרג בכיר בחברה \ בשוק אתה תאלץ בשלב כלשהו לעשות תואר.
דווקא זה פחות מדויק.
אחרי שביצעת 2 תפקידים אף אחד לא באמת מתעניין מה למדת. לפעמים מבקשים להשלים תואר במקביל לעבודה.
מה ש @DDT כתב מאוד מדויק.
יש מקצועות שדורשים תואר מטעמי חוק לדוגמא עו"ד, רופא, אחות, מורה וכדומה
יש מקצועות בהן התואר הוא סוג של מסננת להוכחת יכולת לדוגמא תכנות, כלכלה, מתוך הכרה שקשה לקבל את הכלים בדרך לא פורמלית. בהקשר הזה תכנות הוא קצת חריג כי הצבא מכשיר לא מעט מתכנתים וניתן גם להוכיח יכולת על סמך פרויקטים
ויש מקצועות בהם התואר הוא סוג של nice to have. בעיקר בתחום ניהול, שיווק, מכירות
ויש במקביל מגוון מקצועות שלא דורשים תואר בכלל או לכל היותר הכשרה מקצועית.
לכן המחשבה צריכה להיות במה אני רוצה לעבוד ובהתאם לרכוש את הכלים הנדרשים.
בעיניי לעשות תואר כללי סטייל ניהול במטרה להשיג עבודה טובה מיהיה במקרים בזבוז משאבים.

אני לא חושב שזה נכון לעשות תואר בשביל שאולי יום אחד יגידו לך שתצטרך אותו בשביל להתקדם, אתה לא יודע מה יהיה.
זה כמו אנשים שעושים צבא מהפחד שלא יקבלו אותם לכל מיני מקומות/ להתפדח בשיחות סלון.

איך שלא תסתכל על זה, רוב החשמלאים מרוויחים הרבה יותר מרוב האקדמאים.
השוואה מפגרת , כי רוב החשמלאים השכירים ירוויחו 7-8, עצמאים השמים הם הגבול וזה נכון לכל בעל עסק עצמאי.
אקדמאי שיהיה עצמאי יפתח לעצמו אופציה לרווח גבוהה , אם הוא יצליח או לא זה כבר תלוי בחוש העסקי שלו.

אני לא הראשון שיגיד לך ללכת לעשות תואר , אבל אני בהחלט לא בעד לשלול את זה כי ככה המדינה הזאת עובדת.
וכל עוד אתה צעיר בלי התחיבויות לעשות 3-4 שנים תואר זה ראלי

@DarY צודק, בלי תואר אתה כל החיים שלך עם תקרת זכוכית.
לא אמרתי את זה .
אמרתי שיש לך יותר אפשרויות קידום עם תואר זה הכל ולבוא ולהגיד או הנדסה\ רפואה או ללכת ללימודי תעודה זה פשוט תלוש מהמציאות

ספר את זה ליצחק תשובה, ביל גייטס ועוד דוגמאות אחרות.
תואר אקדמי הוא ברוב המקרים כרטיס כניסה למקומות עבודה טובים וזו אכן הבחירה הטובה עבור מרבית האנשים שרוצים להתפרנס כשכירים

ספר את זה ליצחק תשובה, ביל גייטס ועוד דוגמאות אחרות.
תואר אקדמי הוא ברוב המקרים כרטיס כניסה למקומות עבודה טובים וזו אכן הבחירה הטובה עבור מרבית האנשים שרוצים להתפרנס כשכירים
תמיד יש את הדוגמא של אלו שהצליחו בלי תואר , מהצד השני כמה כאלה לא?
הרבה מנכ"לים \ סמנ"כלים \ ראשי תחום בתעשייה כחלק מהקרטריונים של להגיש מועמדות למכרז זה תואר ראשון

השוואה מפגרת , כי רוב החשמלאים השכירים ירוויחו 7-8, עצמאים השמים הם הגבול וזה נכון לכל בעל עסק עצמאי.
אקדמאי שיהיה עצמאי יפתח לעצמו אופציה לרווח גבוהה , אם הוא יצליח או לא זה כבר תלוי בחוש העסקי שלו.

אני לא הראשון שיגיד לך ללכת לעשות תואר , אבל אני בהחלט לא בעד לשלול את זה כי ככה המדינה הזאת עובדת.
וכל עוד אתה צעיר בלי התחיבויות לעשות 3-4 שנים תואר זה ראלי

ההשוואה מצויינת, כי רוב החשמלאים הם עצמאיים ולא שכירים.

אני ממש לא נגד תואר, אני פשוט לא חושב שאנשים בוחרים לעשות תואר מהסיבות הנכונות ואז הם פשוט שבוזים כל הזמן ואחר כך בוכים שלא יוצא להם ממנו כלום.

ספר את זה לחצי חינם.

ההשוואה מצויינת, כי רוב החשמלאים הם עצמאיים ולא שכירים.

אני ממש לא נגד תואר, אני פשוט לא חושב שאנשים בוחרים לעשות תואר מהסיבות הנכונות ואז הם פשוט שבוזים כל הזמן ואחר כך בוכים שלא יוצא להם ממנו כלום.

ספר את זה לחצי חינם.
גם כבוד ארטיק ארטיק בים מרוויח יותר מרוב האקדמאים אז מה?

מי שעושה תואר ולא יוצא לו ממנו כלום זה כי הוא לא יודע לנצל ממנו שום דבר, בסופו של דבר זה כלי שיעזור לך להתקדם מה תעשה עם הכלים שרכשת זה כבר תלוי בך.

בואו כולם נסכים בבקשה שלהגיד ביל גייטס ולנופף בעבודה שאין לו תואר (הוא התקבל לharvard, אבל את זה אף אחד לא יגיד) זה לא אומר כלום.
כדי להגיע למקום טוב עם משכורת רצינית שום קומבינה לא מספיקה אלה אם כן אבא שלך זה ביל גייטס.

בואו כולם נסכים בבקשה שלהגיד ביל גייטס ולנופף בעבודה שאין לו תואר (הוא התקבל לharvard, אבל את זה אף אחד לא יגיד) זה לא אומר כלום.
כדי להגיע למקום טוב עם משכורת רצינית שום קומבינה לא מספיקה אלה אם כן אבא שלך זה ביל גייטס.

מי דיבר על ביל גייטס? אמרתי חצי חינם.
רוצה יותר בקטן? הירקן שלי תוך 10 שנים הפך לאימפריה, תהיה בטוח שהוא מרוויח מכל מתכנת ממוצע שיצא מהטכניון.
אני לא בטוח שהוא סיים כיתה ג', הוא פשוט השקיע אין סוף שעות בעבודה שלו ובאופן כללי יש לו אתיקת עבודה שלא ראיתי אצל אף אחד אחר, גם היום שיש לו כבר רשת, הוא עדיין קם ב 5 בבוקר בשביל להתעסק בניהול הפיזי שלה.

לא חסרות דוגמאות כאלו, אני יכול לתת לך בקלות עוד בשלוף מהחיים שלי, מבטיח לך שהמקסימום שהם עשו מבחינת השכלה זה לסיים תיכון (וגם זה אולי).
הבעיה בארץ זה שתואר זה סוג של סמל סטטוס, הרבה יותר אנשים עושים תואר בשביל הדאווין מאשר כי זה מעניין אותם.
למה זו בעיה? כי זה יוצר הצפה של אין סוף אקדמאים שלמדו משהו לא יישומי כי בבית ספר חינכו אותם ש "תסיים בגרויות, תעשה צבא, תעשה תואר והחיים שלך מסודרים" ואז הם מפתחים ציפיות וכשהציפיות לא עומדות במבחן המציאות הם מקימים אוהלים ברוטשילד ומזיינים את המוח שהם רוצים רגולציות על דברים שרק יגרעו ממצבם (כי הם למדו לעבור מבחנים באקדמיה, לא כי זה עניין אותם).

התפיסה הישנה הזאת של תלמד באקדמיה ותצליח זה בולשיט, ניסיון תעסוקתי זה משהו ששווה הרבה יותר היום.

מי דיבר על ביל גייטס? אמרתי חצי חינם.
רוצה יותר בקטן? הירקן שלי תוך 10 שנים הפך לאימפריה, תהיה בטוח שהוא מרוויח מכל מתכנת ממוצע שיצא מהטכניון.
אני לא בטוח שהוא סיים כיתה ג', הוא פשוט השקיע אין סוף שעות בעבודה שלו ובאופן כללי יש לו אתיקת עבודה שלא ראיתי אצל אף אחד אחר, גם היום שיש לו כבר רשת, הוא עדיין קם ב 5 בבוקר בשביל להתעסק בניהול הפיזי שלה.
אבל מה אפשר להסיק מזה? זה שבן אדם אחד הצליח בזה שהוא כביכול המונופול באזור שלך? מונופוליסט יש רק אחד, אנשים שצריכים להכניס אוכל הביתה יש המון.
לא חסרות דוגמאות כאלו, אני יכול לתת לך בקלות עוד בשלוף מהחיים שלי, מבטיח לך שהמקסימום שהם עשו מבחינת השכלה זה לסיים תיכון (וגם זה אולי).
הבעיה בארץ זה שתואר זה סוג של סמל סטטוס, הרבה יותר אנשים עושים תואר בשביל הדאווין מאשר כי זה מעניין אותם.
למה זו בעיה? כי זה יוצר הצפה של אין סוף אקדמאים שלמדו משהו לא יישומי כי בבית ספר חינכו אותם ש "תסיים בגרויות, תעשה צבא, תעשה תואר והחיים שלך מסודרים" ואז הם מפתחים ציפיות וכשהציפיות לא עומדות במבחן המציאות הם מקימים אוהלים ברוטשילד ומזיינים את המוח שהם רוצים רגולציות על דברים שרק יגרעו ממצבם (כי הם למדו לעבור מבחנים באקדמיה, לא כי זה עניין אותם).
אמרתי ללכת לעשות תואר במדעי הדשא?

התפיסה הישנה הזאת של תלמד באקדמיה ותצליח זה בולשיט, ניסיון תעסוקתי זה משהו ששווה הרבה יותר היום.
אני מסכים לחלוטין, אבל יש שטחים שלמים שזה לא תקף.

אבל מה אפשר להסיק מזה? זה שבן אדם אחד הצליח בזה שהוא כביכול המונופול באזור שלך? מונופוליסט יש רק אחד, אנשים שצריכים להכניס אוכל הביתה יש המון.

זה לא בן אדם אחד, יש המון כאלו.
מה שניסיתי להוכיח זה שתואר בכלל לא מחייב, היום כבר מתחילים להבין שזה אוברייטד מבחינת האינדיקציה שזה נותן.

אמרתי ללכת לעשות תואר במדעי הדשא?

אני מסכים לחלוטין, אבל יש שטחים שלמים שזה לא תקף.

1.
מה שניסיתי להוכיח זה שתואר בכלל לא מחייב, היום כבר מתחילים להבין שזה אוברייטד מבחינת האינדיקציה שזה נותן.

2.
זה לא תופס אך ורק לגבי מדעי הדשא, יש אנשים שלמדו דברים ריאלים שפשוט הבינו שהם לא רוצים להתעסק בזה (הסיבה שהם הגיעו למצב הזה היא שוב, הם לא עשו את התואר מהסיבות הנכונות).
חוץ מזה, אין שום דבר רע בלעשות תואר ב"מדעי הדשא", זה מרחיב אופקים ומאד מעניין, הבעיה היא אם אתה מצפה שיצא לך מזה משהו, כל עוד אין ציפייה אין שום סיבה שתקים אוהל ברוטשילד גם אם למדת מדעי הדשא.

3.
כבר דיברנו על השטחים האלו, שהם בעצם התארים שמלמדים בהם מקצועות.

זה אמור לתת לך בתור מעסיק אינדיקציה מה היכולות של בן אדם.

זה לא תופס אך ורק לגבי מדעי הדשא, יש אנשים שלמדו דברים ריאלים שפשוט הבינו שהם לא רוצים להתעסק בזה (הסיבה שהם הגיעו למצב הזה היא שוב, הם לא עשו את התואר מהסיבות הנכונות).

בישביל זה אפשר;
1. לעבור פקולטה.
2. לסיים את התואר בכ"מ כי אין להם מה להפסיד. (במידה והם לקראת הסוף)
כבר דיברנו על השטחים האלו, שהם בעצם התארים שמלמדים בהם מקצועות.

בוא נגיד ככה, כמעט אף אחד לא יודע במאה אחוז מה הוא עושה עם עצמו עד שהוא לא עושה את זה בפועל. בישביל זה אתה עושה תואר. תואר אמור לתת לך כיוון כללי וכלי להתקדם בחיים ולא מגביל אותך במידה שתחליט לעשות משהו.
אתה יכול ללכת למחקר ואתה יכול ללכת לעבוד כשכיר. אף אחד לא מונע ממך.

חוץ מהרווח הכלכלי, תואר זה גם בישבילך. לא רואה מישהו שנהיה טיפש יותר מלעשות תואר.

אמרתי שיש לך יותר אפשרויות קידום עם תואר זה הכל ולבוא ולהגיד או הנדסה\ רפואה או ללכת ללימודי תעודה זה פשוט תלוש מהמציאות
אני אישית קיבלתי עצה ממנהלת משאבי אנוש באחת מחברות ההייטק המצליחות בארץ (ובעולם) שהחוסר בתואר אצלי למשל, יכול לעצור אותי מלהגיע לתפקידים בכירים בעתיד.
יש הבדל בין לעשות תואר על מנת לאפשר קידום עתידי ולפתוח דלתות בקריירה קיימת מאשר לעשות תואר כללי עקב המחשבה שעצם הדבר יקדם אותך.

(מסכים איתך בקיצור)

אוקיי, מקצועות פרקטיים זה שונה בעיניי מאשר תואר בכלכלה ומשאבי אנוש.
גם לעשות תואר במתמטיקה זה לא פרקטי בשיט, אבל לצאת עם ממוצע גבוה בתואר כולכך קשה מעיד המון.
וכלכלה ומשאבי אנוש נופליים איפשהוא במדעי הדשא, אז זה לא דוגמא. תארים שאין להם הכוונה ישירה לתעסוקה או מחקר הם בעייני לא תארים שאנחנו צריכים לדבר עליהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית