הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ Refeeds לעלייה במסה

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
קראתי את הספר של לייל Guide To A Flexible Dieting ויש לי כמה שאלות אם מישהו קרא ויידע לענות אני אשמח.

1) הספר בעיקרון מדבר על מי שנמצא ב"חיטוב" ודיאטה כביכול.. רציתי לדעת אם יש יתרונות פיזיולוגיות למה שהוא מכנה Free Meals כאשר מנסים לעלות במסה נקיה?
2) אותו שאלה רק על עיקרון הStructure Reffeds (סוג של העמסת פחמימות בסוף שעה למשך פרק זמן של 5, 24 או 48 שעות).. האם יש לאלו יתרונות פיזיולוגיות, שימו לב, כאשר מנסים לעלות במסה נקיה?

אני אוסיף שנצא מנקודת הנחה שלא מדובר בתזונה דלת פחמימות.

חג שמח לכולם 😃

• פותח/ת השרשור
מאד חכם, טוב שלא צירפת פה גם את ההודעה הראשונה שלי בפורום.
אני שואל שאלות רלוונטיות אליי ולעניין, מפריע לך בעין פשוט אל תכנס.
מאד מאד פשוט.

אה,עכשיו הכל ברור,
גם אני,בכלל התכוונתי ב"שאלה",שאתה צריך לאכול 2.35 גרם פחמימה לק"ג,כ25.8% מתוכם צריכות להיות פחמימות מורכבות בעלות א"ג נמוך,23.5% צריך להגיע מלקטוז,והשאר מגלוקוז.ככה התכוונתי להגיד שתעלה 189 גרם שומן של כל קילו שריר.
וב"מאד מאד פשוט" בעצם הכוונה שזה מסובך רצח,אבל מה לא מקריבים בשביל התחום,אחי.

• פותח/ת השרשור
את האמת עוד לא אכלתי.. אני שוקל לאכול את הריבת חלב של רולדין, אחת לכל החג לא נראה לי שכדאי יותר.
זה גם עושה צרבות בכמות מוגזמת.. לי לפחות.

אני מבין שקשה לך לקבל שבן אדם שאתה תשקול יותר אתה תראה יותר טוב, אבל אתה תצטרך לקבל את הצעתינו שאנחנו אומרים לך את זה. מה יש לך להפסיד, מקסימום לא תואהב את התוצאות תחזור לאכול 1000 קלוריות ביום תוך יומיים אתה תחזור לאותו משקל.

• פותח/ת השרשור
אני קיבלתי את זה והפנמתי שאני צריך לעלות במשקל, תבין, לאדם עם הפרעות אכילה זה תהליך שלוקח זמן.
אני יכול להגיד שמתחילת התהליך (כחודש) עליתי חצי קילו.. כרגע אני 48.5 ק"ג.. התחלתי על 48 עם תפריט של 1250 קלוריות.
בשבוע האחרון העלנו את הקלוריות לכ-1450.
העלייה אמנם איטית (נראה לי) אבל אני מעדיף שתהיה כמה שיותר איכותית ו"נקיה", במקום לדחוף כמה שיותר אוכל בכמה שפחות זמן. מה גם שהגוף שלי כרגע צריך לתקן את הנזקים שנעשו לו, והדרגה זו התרופה הכי טובה שיכולה להיות בשבילו כרגע לדעתי.

חצי קילו זה כלום בחודש אני עולה את זה ביום. עזוב אתה לא צריך להתעסק בקקה אתה צריך פסיכולוג טוב שיעזור לך להתגבר על הבעיות שלך, טיפ: זה הכל מתחיל ונגמר באמא.

• פותח/ת השרשור
אז אתה גבר.. מה אתה רוצה שאני אגיד לך?
גם במאמרים שנמצאים בפורטל מצויין שעלייה של פאונד בחודש נחשבת לעלייה במסה בקצב טוב.
אז גם המאמרים פה מתעסקים בקקה.

גם במאמרים שנמצאים בפורטל מצויין שעלייה של פאונד בחודש נחשבת לעלייה במסה בקצב טוב.
את האמת כן, רוב המאמרים כאן מתעסקים בקקה.
אם נרחיב את זה יותר, רוב האנשים כאן מתעסקים בקקה, כן חלב, לא חלב, כן אגוז לפני השינה, לא אגוז לפני השינה.

אז מה אתה עושה פה!?!?!?

• פותח/ת השרשור
שאלתי שאלה פשוטה, לא מבין לאן ואיך זה גלש לכיוונים האלה..
אני מעתיק אותה לתגובה הזאת כי היא כנראה התפספסה בדרך:

הבנתי.. בנוגע לתשובה השנייה שלך, אני מניח שאתה מדבר על מצב שנמצאים בגרעון קלורי.. האם ניתן לדגול בגישה הזאת גם בעלייה במסה?

ניקח לדוגמא אדם בעלייה במסה שאוכל כל השבוע בין 100-150 גרם פחמימות, מתאמן 3-4 אימוני משקולות בשבוע עם משקלים גבוהים. לאדם כזה, יום אחד של הוספת כמות נוספת של פחמימות וקלוריות לתפריט (כמו שציינתי, סוג של refeed) יכול לתרום להתקדמות במסה ולייעל את ההורמונים השונים שציינתי או שאין אפקטיביות לכך כאשר עושים מסה וזה עלול לגרום לעלייה נוספת בשומן לעומת שריר?

• פותח/ת השרשור
משה, או אחר שמבין - אשמח לקבל תשובה על השאלה האחרונה כדי שאוכל לסגור את הנושא הזה והאשכול הזה יינעל.. אני שם לב שהרבה אנשים לא מתים על השאלות שלי פה אבל זה מה שמעניין אותי לדעת.

אני מתנצל מראש על השאלות הנשנות והחוזרות..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית