הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

גוד מורנינג זה השטן?
לא מופתעת למען האמת.ראיתי במו עיניי איזה מאמנים יוצאים מוינגייט ולשמוע את הדברים שפולטים להם מהפה,עושים חשק לתקוע מזלג בשקע כשאני עם רגליים חשופות.
די מצער,לפי דעתי התחום הזה חייב להתפתח ולא להיות עם צעד אחורה.

אני לומד במכללת קיי בבאר שבע ואחד המרצים הוא יובל קסוטו אם אתה מכיר. בגדול אני מאוד מרוצה וכל הדברים ששמעתי פה על הקורס בוינגייט לא נאמרו אצלי. אני לקראת סוף הקורס והמרצה רק יורד על המדריכים שיש בחדרי כושר ואומר לנו לא להיות כמוהם. כמובן שיש גם מדריכים מעולים אבל לא הרבה.

• פותח/ת השרשור
אני לומד במכללת קיי בבאר שבע ואחד המרצים הוא יובל קסוטו אם אתה מכיר. בגדול אני מאוד מרוצה וכל הדברים ששמעתי פה על הקורס בוינגייט לא נאמרו אצלי. אני לקראת סוף הקורס והמרצה רק יורד על המדריכים שיש בחדרי כושר ואומר לנו לא להיות כמוהם. כמובן שיש גם מדריכים מעולים אבל לא הרבה.
לא מכיר, מקווה בשבילך שנפלת על אחד טוב
גוד מורנינג זה השטן?
לא מופתעת למען האמת.ראיתי במו עיניי איזה מאמנים יוצאים מוינגייט ולשמוע את הדברים שפולטים להם מהפה,עושים חשק לתקוע מזלג בשקע כשאני עם רגליים חשופות.
די מצער,לפי דעתי התחום הזה חייב להתפתח ולא להיות עם צעד אחורה.
יש הבדל בין לשמוע מאמנים יוצאי קורס חד"כ ולרצות לתקוע לעצמך מזלג בעין לבין לשמוע מרצה ממוסדות ההכשרה פולט את השטויות האלה (ולדעת שהוא עצמו לא הגיע מעולם לשום תוצאות מלבד אולי אסתטיקה ולרוב גם זה לא)

אני לא אהיה מופתע גם אם תגיד שמלמדים שם שאבקת חלבון זה רע לכליות וקריאטין זה לא בריא.

• פותח/ת השרשור
אני לא אהיה מופתע גם אם תגיד שמלמדים שם שאבקת חלבון זה רע לכליות וקריאטין זה לא בריא.
לא אבל שטויות כמו חצי קופסת קוטג' ושתי פרוסות לחם לבן לפני אימון כבר שמעתי.

לא מצאתי דראגון פלאג ביוטוב אתה יכול לשלוח קישור?

לא מכיר, מקווה בשבילך שנפלת על אחד טוב

יש הבדל בין לשמוע מאמנים יוצאי קורס חד"כ ולרצות לתקוע לעצמך מזלג בעין לבין לשמוע מרצה ממוסדות ההכשרה פולט את השטויות האלה (ולדעת שהוא עצמו לא הגיע מעולם לשום תוצאות מלבד אולי אסתטיקה ולרוב גם זה לא)
שוב,זה מה ששמעתי ממאמנים יוצאי וינגייט. אני מפחדת לדעת מה יקרה לי אם אשמע ממרצה 😅

אני שם לב שמדריכים בחדרי כושר מתחלפים כמו צ'יפס, אצלנו גם החליפו 2 בנות בגלל שהן פשוט נמאסו לכולם עם השטויות שלהן "פולי עליון צריך לעשות מאוחרי הראש", דדליפט זה מסוכן, קרוס כבלים תרגיל מעולה לחזה ועוד כל מני דברים
הדבר הכי חדש ששמעתי זה ממישהו שהוא לקראת סוף תואר בוינגייט, ואמר שבכל האבקות חלבון יש סטרואידים, שיש בו 2 חומרים שעוברים תהליך בגוף ונהפכים לסטרואיד

תצרף את זה עם אוכלוסיה שרוב חיה לא הניחה אפילו רגל במכון כושר ותקבל את המאמן הממוצע.

• פותח/ת השרשור
תצרף את זה עם אוכלוסיה שרוב חיה לא הניחה אפילו רגל במכון כושר ותקבל את המאמן הממוצע.
אה, טוב שהזכרת לי - רובם הגדול גם לא נראה מתאמן! ובסדר, אני מקבל את זה שלא כולם רוצים להראות גדולים וחטובים אבל חלקם נראים כאילו מעולם לא נגעו במשקולת.

אה, טוב שהזכרת לי - רובם הגדול גם לא נראה מתאמן! ובסדר, אני מקבל את זה שלא כולם רוצים להראות גדולים וחטובים אבל חלקם נראים כאילו מעולם לא נגעו במשקולת.
הייתה איתי במחזור מישהי שהיתקעשה שכול אימון כוח שהוא משקולות שהוא לא במכונות הוא השטן בהתגלמותו(והיא גם נראתה בהתאם לטענה הזאת)
אני חושב שהיא התגלמות של כול מאמן ממוצע ,כי למשך שיעור שלם היא התווכחה איתי ועם המרצה שמשקולות מנמיכים אותך ושכדורסל מגביה .

• פותח/ת השרשור
הייתה איתי במחזור מישהי שהיתקעשה שכול אימון כוח שהוא משקולות שהוא לא במכונות הוא השטן בהתגלמותו(והיא גם נראתה בהתאם לטענה הזאת)
אני חושב שהיא התגלמות של כול מאמן ממוצע ,כי למשך שיעור שלם היא התווכחה איתי ועם המרצה שמשקולות מנמיכים אותך ושכדורסל מגביה .
נתקלתי בכזה

תנצל כל שיעור אותו, אחד המרצים היחידים בתחום שאני בכלל מסוגל לשמוע אותם בלי להקיא.
גם למדתי שם, פחות יצא לי לשמוע את השטויות כמו בוינגייט אבל גם שם זה קיים("חובה להשטיח את הגב בלחיצת חזה" למשל, טענה של לאוניד שאתה בטח מכיר. אגב תמסור ד"ש מאריק).

יש סיבה לרמת המאמנים בארץ...

ובשיאים יש את צור קסטל שחושב שמי שמרים משקולות הלב שלו קורס לתוך עצמו ומי שאוכל שומן רווי מקבל התקף לב. ויש את זו שאחראית על שיקום מפציעות שחושבת שכולם צריכים לעשות רבע סקוואט על רגל אחת.

• פותח/ת השרשור
ובשיאים יש את צור קסטל שחושב שמי שמרים משקולות הלב שלו קורס לתוך עצמו ומי שאוכל שומן רווי מקבל התקף לב. ויש את זו שאחראית על שיקום מפציעות שחושבת שכולם צריכים לעשות רבע סקוואט על רגל אחת.
אין לי מושג על מה אתה מדבר

איי אלוהים, לא סובל מאמנים שלא למדו בעצמם ורק סיימו קורס בווינגיט.
חברה שלי עכשיו סיימה את הקורס עם 100 ברוב המבחנים, אבל בפועל אני יודע יותר חומר ממנה בלי לדעת שמות של חצי מהשרירים :/

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית