הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

לא נראה לי שכולם יאהבו לשמוע את זה, אבל יש רק הסמכה אחת בתחום הזה שאם יש לך אותה היא באמת אומרת עליך משהו - וזו ההסמכה של ריפטו.
וכן, אני יודע שכמעט כולם לא יודעים על זה שום דבר ויגיבו בבורות - אז מראש אמליץ לכם לגגל.

כל תעודת הסמכה, של כל אחד משאר המוסדות - ניתן לקבל מבלי להבין חצי דבר באימונים. זו המציאות. וינגייט גרועים בדיוק כמו כל האחרים.

• פותח/ת השרשור
לא נראה לי שכולם יאהבו לשמוע את זה, אבל יש רק הסמכה אחת בתחום הזה שאם יש לך אותה היא באמת אומרת עליך משהו - וזו ההסמכה של ריפטו.
וכן, אני יודע שכמעט כולם לא יודעים על זה שום דבר ויגיבו בבורות - אז מראש אמליץ לכם לגגל.

כל תעודת הסמכה, של כל אחד משאר המוסדות - ניתן לקבל מבלי להבין חצי דבר באימונים. זו המציאות. וינגייט גרועים בדיוק כמו כל האחרים.
הסמכת ריפטו - ההסמכה היחידה שגורמת לכל בני ה15 להעריץ את מהות הקיום שלכם! ממך בטוח לא הייתי מצפה לתשובה אחרת אבל מי דיבר בכלל על הסמכות בחו"ל? סתם התחשק לך להזכיר את אהוב ליבך ריפטו, שקלת במקום זה לזבוח זבחים? 😃
שמעתי להעלות לעולה בילדרים זה אנאבולי רצח!

הסמכת ריפטו - ההסמכה היחידה שגורמת לכל בני ה15 להעריץ את מהות הקיום שלכם! ממך בטוח לא הייתי מצפה לתשובה אחרת אבל מי דיבר בכלל על הסמכות בחו"ל? סתם התחשק לך להזכיר את אהוב ליבך ריפטו, שקלת במקום זה לזבוח זבחים? 😃
שמעתי להעלות לעולה בילדרים זה אנאבולי רצח!
בהחלט מראה שאתה לא יודע מה זו ההסמכה שלו ולמה עד כה רק בערך 110 אנשים מחזיקים בה, וגם לא כל כך מצחיק בכללי.

• פותח/ת השרשור
בהחלט מראה שאתה לא יודע מה זו ההסמכה שלו ולמה עד כה רק בערך 110 אנשים מחזיקים בה, וגם לא כל כך מצחיק בכללי.
אני לא יודע וגם לא מאוד מעניין אותי כרגע ואותי זה שעשע מה שאומר שזה עשה מצויין את העבודה.

אז לדעתכם איפה באמת שווה ללמוד את התחום? (בעולם)

עכשיו אני מבין למה המדריך במכון צעק עליי שלימדתי אנשים איך לעשות קשת בבנץ'...

עכשיו אני מבין למה המדריך במכון צעק עליי שלימדתי אנשים איך לעשות קשת בבנץ'...
ברור, כי זה מתכון לגב שבור.
הרי כל מאמן בחד"כ יודע שהקשתה בגב מעמיסה על החוליות ומוציאה אותם מהמבנה הטבעי שלהם.
בגלל זה צריך לשים רגליים על הספה, גב ישר ויותר עבודה על החזה.

נו באמת........................
נמאס כבר לשמוע את השם הזה - ריפטו

יאמר לזכותו של המורה שלי לספורט בתיכון,שעשה שיעור מכון כושר בכיתה ט', והבחור היה בן 60 (היום 67) .
ושם הוא הסביר לנו לעשות קשת בבנץ ולא לשים רגליים על הספה כי זה מקבע את הגב לספה ובכך לא תורם לבריאות הגב.
עוד דבר זה שהיה אסור לעשות בנץ בלי ספוטר ... אבל זה בגלל אורך המוט

בגלל זה צריך לשים רגליים על הספה
הכי טוב רגליים באוויר. ראיתי גם כמה פעמים שלוחצים עם רגל אחת על הספה ואחת על הרצפה, כנראה שמעו על שתי הגרסאות ולא הצליחו להחליט מה עדיף.
ברור, כי זה מתכון לגב שבור.
איזה בחור במכון באמת ניסה לשכנע אותי בזה לפני כמה זמן כי "אני מרים הרבה משקל וזה מעמיס על הגב אם הגב לא כולו על הספה". אבל הוא לא הצליח להסביר איך בדיוק העומס של המשקל נופל על הגב, במקום זה התחיל לשאול מי לימד אותי להתאמן...

הכי טוב רגליים באוויר. ראיתי גם כמה פעמים שלוחצים עם רגל אחת על הספה ואחת על הרצפה, כנראה שמעו על שתי הגרסאות ולא הצליחו להחליט מה עדיף.

חח זה הכי מעצבן

ויש את אלו שעושים לחיצת חזה עם דאמבלים ובסגירה עושים מעין פלייס

לא רק בוינגייט ושלוחותיה המצב כך. בעצם, בכל מוסד ללימודי תעודת מדריך חדר כושר הרמה אינה הולמת. הבעיה היא שמרבית האוכלוסייה שניגשת ללמוד, מסתפקת רק בתוכן שהועבר בקורס (ממה שהם יזכרו בכלל) ולא ממשיכים ללמוד באופן עצמאי ואקטיבי ממקורות מהימנים ורלוונטים.

אני לא פרו וינגייט, רק מציין שבקורס שאני עברתי המרצה דאג לנפץ את כל המיתוסים שהזכרת, ועוד (חלון הזדמנויות וכו').

מה באמת הרמה של NASM?
הם רובם עושים את זה באינטרנט אבל מה זה מכסה ביחס למה שמלמדים בוינגייט, מה שאני בטוח זה שהם מתעדכנים ולא תקועים ב1972 כמו בוינגייט

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית