דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

יכול להיות, אבל אפשר ללמוד את הטכניקה ולראות סרטונים מבלי לעשות את התוכנית.

למען הסר ספק, אני מכבד כל אחד שהולך ומתאמן, אבל לשמוע כל הזמן שהבילדרים הם ליצנים, ובייספס זה לגייז וריבועים זה לכוסיות כבר מתחיל להמאס.
כל הליפטרים בסופו של דבר עובדים בייספס , מי שלא רוצה גיינז הוא שקרן

יכול להיות, אבל אפשר ללמוד את הטכניקה ולראות סרטונים מבלי לעשות את התוכנית.

למען הסר ספק, אני מכבד כל אחד שהולך ומתאמן, אבל לשמוע כל הזמן שהבילדרים הם ליצנים, ובייספס זה לגייז וריבועים זה לכוסיות כבר מתחיל להמאס.

למה אתה לחוץ? לאהוב בנים זה סבבה לגמרי. אף אחד לא שופט אותך.

אבל לשמוע כל הזמן שהבילדרים הם ליצנים, ובייספס זה לגייז וריבועים זה לכוסיות כבר מתחיל להמאס
סליחה שאני מתערב אבל זה לא סותר אחד את השני, אותי אישית לא מעניין למשוך 200 קילו דדליפט ולעשות 180 קילו סקוואט והמטרה העיקרית שלי היא להיראות "כוסית" חטוב עם קוביות אבל בשביל להגיע לשם צריך תכנית שתכיל סקוואט,דדליפט,פרס ובנץ' , צריך להתקדם בכדיי לעלות במסת השריר ובכדיי להתקדם צריך לעשות סטים עצימים של שלישיות או חמישיות ולדעת טכניקה בצורה הכי טובה שיש ואני אישית למדתי טכניקה מסרטונים של ריפטו בין היתר, הוא לא גורו שלי אבל הסרטונים שלו עזרו לי מאוד (בשילוב של הערות מאנשי הפורום המקצועיים והמנוסים).
שורה תחתונה, ריפטו הוא לא אליל אבל גם לא ליצן, אפשר ללמוד ממנו הרבה ולקחת ממנו דברים שיעזרו בהחלט, קיצוניות לשום כיוון היא לא רעיון טוב, צריך לשמור על באלאנס בהכל (אני אוהב אוריאו אבל 2-3 עוגיות פעם בשבוע בהחלט יספיקו)

סליחה שאני מתערב אבל זה לא סותר אחד את השני, אותי אישית לא מעניין למשוך 200 קילו דדליפט ולעשות 180 קילו סקוואט והמטרה העיקרית שלי היא להיראות "כוסית" חטוב עם קוביות אבל בשביל להגיע לשם צריך תכנית שתכיל סקוואט,דדליפט,פרס ובנץ' , צריך להתקדם בכדיי לעלות במסת השריר ובכדיי להתקדם צריך לעשות סטים עצימים של שלישיות או חמישיות ולדעת טכניקה בצורה הכי טובה שיש ואני אישית למדתי טכניקה מסרטונים של ריפטו בין היתר, הוא לא גורו שלי אבל הסרטונים שלו עזרו לי מאוד (בשילוב של הערות מאנשי הפורום המקצועיים והמנוסים).
שורה תחתונה, ריפטו הוא לא אליל אבל גם לא ליצן, אפשר ללמוד ממנו הרבה ולקחת ממנו דברים שיעזרו בהחלט, קיצוניות לשום כיוון היא לא רעיון טוב, צריך לשמור על באלאנס בהכל (אני אוהב אוריאו אבל 2-3 עוגיות פעם בשבוע בהחלט יספיקו)

פסקאות להבא יעזרו לי יותר לקרוא בהבנה,

תקרא שוב את מה שרשמתי.

אני עשיתי בשיאים בתל אביב לפני שנתיים.
המסקנה שלי הייתה (ועדיין) כזאת - זה אך ורק תלוי במרצים.

היהה לי מרצה צעיר בנושאי תזונה שסיים מדעי התזונה לא כל כך מזמן אז (אם אני זוכר נכון) שדיברתי איתו מול כל הכיתה על הנושא של דלקתיות, סוכר, כולסטרול, שומן רווי, תזמון וכמויות חלבון ושלל נושאים אחרים והוא היה בקיא לחלוטין בכל החומר העדכני, אשכרה בן אדם שאפשר ללמוד ממנו (החומר בקורס עצמו עדיין היה ברמה של כיתה ב').

היה לי גם מרצה שהדבר הראשון שהסביר כשנכנס לכיתה הוא למה הוא היה שולח את הילדים שלו בשמחה מגיל 0 לקבוצת WL, כאשר הוא מפיג את החשש של יושבי הכיתה שהילד יפסיק לגבוה בגיל 5 😣
אותו מרצה גם דיבר על זה שהדרך הכי טובה להשאיר אנשים זקנים עצמאים ובעלי יכולות פיזיות ומוטוריות היא לגרום להם לעשות דדליפט כל חייהם.

לעומת זאת, היו לי מספר מרצים שאמרו בדיוק את אותו הדבר שפותח הפוסט פה כתב בהקשר לסקוואט.
אותם מרצים גם חשבו שדדליפט הוא תרגיל שבו מתחילים למעלה, ועושים רק את החלק השלילי של החזרה.
אותם מרצים גם חשבו שבריא יותר לגב ללחוץ כתפיים בישיבה.

כן ישנם אנשי מקצוע עם ידע אמיתי בתחום בארץ, ויכול להיות שתתקלו בהם ותחשבו שבמוסד שבו אתם לומדים הכל טוב.
אבל בגדול, את הטענות שציטט פותח הפוסט (וגם את החוסר יכולת להפנות למחקרים רלוונטים) אפשר למצוא בכל אחד מהמוסדות בארץ, ולא הייתי מצפה שממוסד אקדמאי כזה או אחר יצא מדריך שלא מדבר שטויות רק בגלל שהוא למד שם.
לפחות מישהו פה מגיב לעניין ולא מדבר על אחשלו "ריפ" מהשכונה...

מארק ריפטו בספר ss עמ' 95-96 מסביר את ההבדל בין רגליים על הרצפה לרגליים על הספה.
הספר במקרה מולי ובעמ' האלה אין בכלל מלל. רק תמונות ועמוד ריק.
ולעניין, ריפטו נהיה כמו ביבי. או שאתה מעריץ אותו או שאתה שונא אותו, מה נסגר?!
קחו ממנו את מה שצריך לקחת (ויש הרבה) ואת השאר תזרקו לפח... למה כל הקיצוניות המפגרת הזאת?

אני שוקל להחליף כת. איך מצטרפים לכת הקטנים, החלשים והממורמרים?

מה שמצחיק זה שאתם הכת כאן. אומרים לכם שהעולם עגול, וכל הטענות שלכם נגד זה שיש אנשים שחושבים אחרת. אולי לא בדיוק כת. מה המילה שאני מחפש? אה כן, כבשים.
חחחחחח

אני לומד במכללת קיי בבאר שבע ואחד המרצים הוא יובל קסוטו אם אתה מכיר. בגדול אני מאוד מרוצה וכל הדברים ששמעתי פה על הקורס בוינגייט לא נאמרו אצלי. אני לקראת סוף הקורס והמרצה רק יורד על המדריכים שיש בחדרי כושר ואומר לנו לא להיות כמוהם. כמובן שיש גם מדריכים מעולים אבל לא הרבה.
יובל קסוטו באופן כללי אחלה של מרצה, מעודכן מאד, וגם נוסע על אופנוע כבד 😄

הספר במקרה מולי ובעמ' האלה אין בכלל מלל. רק תמונות ועמוד ריק.
ולעניין, ריפטו נהיה כמו ביבי. או שאתה מעריץ אותו או שאתה שונא אותו, מה נסגר?!
קחו ממנו את מה שצריך לקחת (ויש הרבה) ואת השאר תזרקו לפח... למה כל הקיצוניות המפגרת הזאת?

צודק טעות שלי. העמודים הרלוונטיים בספר (לא בעימוד של הpdf) הם 93-96.

ואת השם מארק ריפטו לא שמעתי עד שהגעתי לאתר הזה לפני 3 חודשים (אני מתאמן בסה"כ 5 חודשים). ומהתגובות וההמלצות והציטוטים של רוב חברי הפורום כאן הבנתי שהוא נחשב למומחה הגדול בתחומו בכל מה שקשור לבניית תוכניות אימון. בנוסף,אני התרשמתי מהעומק וההבנה שלו (כפי שזה בא לידי ביטוי בספר ובסרטונים) בכל הקשור לאנטומיה קינזיולוגיה ושאר תחומים חופפים.

כל כך הרבה מילים במקום להגיד אילו הסמכות שוות אתה מכיר. הודעה קלאסית.

לפני שאני אומר מהי הסמכה "שווה", צריך להגדיר - הסמכה למה בדיוק?
ריפטו עם קונספט הSS, הוא וריאציה מאוד מוצלחת למשהו מאוד מוגדר.
האם מאמן SS -בלבד- יכול להשתלב בהצלחה במכון כושר מסחרי בארץ? כנראה שלא. ראיתי במו עיני ליפטרים שניסו להטמיע ערכים דומים למתאמנים מהשורה ונכשלו שוב ושוב כי לא התאימו את התכנית למטרות / יכולות / רמת השקעה והתמדה של מתאמן. ראיתי מאמנים מאוד מוכשרים שלא התקבלו לעבודה במכון רגיל לגמרי נטו בגלל החוסר גמישות הזאתי. עכשיו אפשר לבוא ולהגיד אבל הם יודעים יותר טוב מהמאמן הממוצע! נכון, אבל לא הכל שחור ולבן וצריך למצוא איך בסופו של דבר להביא את המתאמן לתוצאות הטובות ביותר - ולפעמים זה משהו שנעשה בהדרגה בדרכים חצי קונבציונליות כדי לגרום למתאמן להרגיש בנוח עם התכנית.

יש ספציפית כאן באוסטרליה עשרות קורסים רשמיים מוכרים ע"י התעשייה, באמת בכל התחומים, מכונים מסחריים גדולים שולחים ודוחפים את המאמנים שלהם לצאת לעוד ועוד קורסים, ואתה רואה במכון ממוצע של Fitness First מאמנים עם למעלה מ10 קורסים (לא סמינרים של יום).
אבל... המאמנים הכי טובים כאן, עשו בדרך כלל את הבסיס וזהו. למה? כי בכיתה אתה לא לומד להיות מאמן טוב. מאמן טוב נובע מנסיון, אינטיליגנציה, יכולת להתאים את התכנית למתאמן גם תוך כדי לשנות ורצון ויכולת ללמוד באופן תמידי כל הזמן.

האקסית שלי מורה למוזיקה כאן, יש לה המון תעודות מתקדמות כולל תואר, זה לא נתן לה כלום, זה הכל כשרון אישי לתחום, אי אפשר ללמד את זה.
החברה הנוכחית מעסה ספורטאים, למדה 3 או 4 שנים, אבל זה לא משתווה ללעבוד עם ספורטאים שכל שבוע אתה רואה את ההשפעה של הטיפול שלך.
הכירופרקט שלי, למד 5 שנים, ובקושי מיישם עלי טכניקות של כירופרקטיקה אלא דיקור יבש (קורס מאוד קצר), את הדיקור הוא מבצע בשיטה די ייחודית לו (מאוד שונה מכל דיקור יבש אחר ששמעתי / חוויתי) ואת זה הוא לומד מנסיון ופידבקים של מטופלים. 5 שנים כירופרקטיקה ממש לא קשורים לזה.

אני יכול לתת עוד המון דוגמאות, אבל אתה מבין את העניין.

יש כל כך הרבה משתנים בבנאדם ששום הסמכה לא תכסה את כולם וממש לא את היכולת של המאמן להתאים תוכנית למשתנים כמו: גיל, מגדר, משקל, אחוז שומן, ותק באימונים, כוח נתון, הסטורית פציעות, רמת הורמונים, פרופורציה בין גפיים, מצב נפשי, תזונה, אורח חיים, סוג עבודה, מצב משפחתי, יכולת התמדה, כוח רצון, מצב פסיכולוגי וכו' וכו' וכו'...

אם אני מסתכל על המאמנים המצליחים כאן לרובם יש עקרוןן מנחה שעל פיו הם בונים את התכנית, אבל בין מתאמן למתאמן אני רואה הבדלים מאוד גדולים בתוכניות עצמן. מאמנים שמתקבעים בתוכניות שלהם ולא מגלים גמישות מותאמת למתאמן מאבדים אותו בתור לקוח ברמת המתאמן המתקדם במוקדם או במאוחר בגלל שהוא נתקע.

במקרה 3 חברים די קרובים שלי מתאמנים של ג'ורדן פייגנבאום אם אתה מכיר (מאמן SS מעביר סמינרים בחו"ל) שיצא לי לפגוש ואני מאוד מעריך. שלושתם מתאמנים בצורה שונה, יש דמיון ועקרונות מנחים דומים, אבל התוכניות שונות לגמרי. אם הם היו באים כאן לפורום, היו זורקים אותם לטקסס / ליניארית או שאר פתרונות השרוול שיודעים לדקלם כאן...

לגבי פציעות בSS - קשקוש. פציעות נובעות מהזנחה של בעיות ו/או טכניקה לקויה. אז שילד מחליט להתחיל SS ולא יודע איך להתאמן, נפצע ומאשים את התוכנית - זה חוסר אינטיליגנציה. SS זו תכנית למתחילים, ומהנסיון שלי ככל שמתאמן מתקדם יותר ככה הסיכוי להפצע גבוה יותר (עומסים יותר גבוהים) אני טחנתי המון גריינדים, נכשלתי ומה לא וזו הייתה התקופה הכי בריאה שלי באימונים.

אם הם היו באים כאן לפורום, היו זורקים אותם לטקסס / ליניארית או שאר פתרונות השרוול שיודעים לדקלם כאן...
יש לך ציפיות אחרות מאנשים, מקצועיים ככל שיהיו, שיתפרו לך פתרון מותאם אישית דרך האינטרנט למרות שהם לא מכירים אותך? זה פורום...

לפני שאני אומר מהי הסמכה "שווה", צריך להגדיר - הסמכה למה בדיוק?
ריפטו עם קונספט הSS, הוא וריאציה מאוד מוצלחת למשהו מאוד מוגדר.
האם מאמן SS -בלבד- יכול להשתלב בהצלחה במכון כושר מסחרי בארץ? כנראה שלא. ראיתי במו עיני ליפטרים שניסו להטמיע ערכים דומים למתאמנים מהשורה ונכשלו שוב ושוב כי לא התאימו את התכנית למטרות / יכולות / רמת השקעה והתמדה של מתאמן. ראיתי מאמנים מאוד מוכשרים שלא התקבלו לעבודה במכון רגיל לגמרי נטו בגלל החוסר גמישות הזאתי. עכשיו אפשר לבוא ולהגיד אבל הם יודעים יותר טוב מהמאמן הממוצע! נכון, אבל לא הכל שחור ולבן וצריך למצוא איך בסופו של דבר להביא את המתאמן לתוצאות הטובות ביותר - ולפעמים זה משהו שנעשה בהדרגה בדרכים חצי קונבציונליות כדי לגרום למתאמן להרגיש בנוח עם התכנית.

יש ספציפית כאן באוסטרליה עשרות קורסים רשמיים מוכרים ע"י התעשייה, באמת בכל התחומים, מכונים מסחריים גדולים שולחים ודוחפים את המאמנים שלהם לצאת לעוד ועוד קורסים, ואתה רואה במכון ממוצע של Fitness First מאמנים עם למעלה מ10 קורסים (לא סמינרים של יום).
אבל... המאמנים הכי טובים כאן, עשו בדרך כלל את הבסיס וזהו. למה? כי בכיתה אתה לא לומד להיות מאמן טוב. מאמן טוב נובע מנסיון, אינטיליגנציה, יכולת להתאים את התכנית למתאמן גם תוך כדי לשנות ורצון ויכולת ללמוד באופן תמידי כל הזמן.

האקסית שלי מורה למוזיקה כאן, יש לה המון תעודות מתקדמות כולל תואר, זה לא נתן לה כלום, זה הכל כשרון אישי לתחום, אי אפשר ללמד את זה.
החברה הנוכחית מעסה ספורטאים, למדה 3 או 4 שנים, אבל זה לא משתווה ללעבוד עם ספורטאים שכל שבוע אתה רואה את ההשפעה של הטיפול שלך.
הכירופרקט שלי, למד 5 שנים, ובקושי מיישם עלי טכניקות של כירופרקטיקה אלא דיקור יבש (קורס מאוד קצר), את הדיקור הוא מבצע בשיטה די ייחודית לו (מאוד שונה מכל דיקור יבש אחר ששמעתי / חוויתי) ואת זה הוא לומד מנסיון ופידבקים של מטופלים. 5 שנים כירופרקטיקה ממש לא קשורים לזה.

אני יכול לתת עוד המון דוגמאות, אבל אתה מבין את העניין.

יש כל כך הרבה משתנים בבנאדם ששום הסמכה לא תכסה את כולם וממש לא את היכולת של המאמן להתאים תוכנית למשתנים כמו: גיל, מגדר, משקל, אחוז שומן, ותק באימונים, כוח נתון, הסטורית פציעות, רמת הורמונים, פרופורציה בין גפיים, מצב נפשי, תזונה, אורח חיים, סוג עבודה, מצב משפחתי, יכולת התמדה, כוח רצון, מצב פסיכולוגי וכו' וכו' וכו'...

אני מסכים איתך שקיימת בעיה להשתלב בשוק. אבל לא דובר על הכשרה למטרה הזו. הכוונה הייתה שזו הכשרה ראויה מבחינת החומר שאתה לומד והכלים שאתה מקבל (וגם היא לא מספיקה כמובן, כי אתה חייב ניסיון בלאמן אנשים כדי להיות שווה משהו).

אם אני מסתכל על המאמנים המצליחים כאן לרובם יש עקרוןן מנחה שעל פיו הם בונים את התכנית, אבל בין מתאמן למתאמן אני רואה הבדלים מאוד גדולים בתוכניות עצמן. מאמנים שמתקבעים בתוכניות שלהם ולא מגלים גמישות מותאמת למתאמן מאבדים אותו בתור לקוח ברמת המתאמן המתקדם במוקדם או במאוחר בגלל שהוא נתקע.

במקרה 3 חברים די קרובים שלי מתאמנים של ג'ורדן פייגנבאום אם אתה מכיר (מאמן SS מעביר סמינרים בחו"ל) שיצא לי לפגוש ואני מאוד מעריך. שלושתם מתאמנים בצורה שונה, יש דמיון ועקרונות מנחים דומים, אבל התוכניות שונות לגמרי. אם הם היו באים כאן לפורום, היו זורקים אותם לטקסס / ליניארית או שאר פתרונות השרוול שיודעים לדקלם כאן...

פתרונות שרוול זה לאנשים מתחילים. בגלל שרוב האנשים שבאים לכאן הם מתחילים, זו העצה שהם מקבלים. ג׳ורדן פייגנבאום הוא מתאמן מתקדם ברמה גבוהה, זה די ברור לכל מי שלא אידיוט שהוא צריך תוכנית אישית שמתאימה לצרכים שלו.

אגב, מה מצב הפציעה?

אז כנראה שקראת לוג וחצי, אני דווקא עוקב אחרי לא מעט לוגים ואין לי מושג על מה אתה מדבר, הפציעות קשורות כמעט תמיד בליקויים טכניים/לא מספיק אוכל.
אני מתאמן כבר כמה שנים ועובר ממתכונת ליפטינג אחת לשנייה.
מעולם לא נפצעתי, אני על אחוז די נמוך והמשקלי עבודה שלי לא רעים בכלל.
סיימתי בעבר SS ועד היום אני משתמש בקווים מנחים של ריפטו.
אז איך תסביר את זה שיש הרבה אנשים כמוני?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית