דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

קורס:
בארץ הייתי ממליץ לשאול מי מעביר את הלימוד של החלק המעשי ואת "תורת הענף" לפני שאני בוחר לאן ללכת ללמוד ואז לבקש חוות דעת בהתאם. ככל שתלך לוינגייט הסבירות שילמד אותך אידיוט עולה אקספוננציאלית.

מנקודת מבט דידקטית:
נדובר במסלול מאוד עקום, יש סילבוס שמישהו רשם לפני 20 שנה, בקורס עוברים בערך על שליש סילבוס בצורה אחידה בכל המקומות(וזה תמיד בדברים לא חשובים, כמו עקומת אורך מתח בבייספס ואי ספיקה פאסיבית/אקטיבית וחרא אחר שפשוט לא יעזור למאמן לעבוד ויגרום לו להתעסק בחרא שמסתיר את העובדה המרה שאין לו מושג איך ללמד תרגילי בסיס).
אין שום אפשרות ללמד משהו רציני כשאין סטנדרטיזציה וקו אחיד, אם כל הקורסים מושפעים כל כך מהמרצה אז כל הסילבוס, תיק קורס, מערכי שיעור וה"נים שווים לכלום(אם הם קיימים בכלל), בעולם ההדרכה בצה"ל היו סוגרים את ההכשרה או מדיחים את האחראי.

ריפטו:
בקשר לשטות שרשמו על זה ש"כל מי שעשה SS פצוע":
מצחיק שאף אחד לא מדבר על שמעון הבילדר הסוס שמרוב דלקות כתף שכח על איזה צד לישון.
מה קשור שמעון? כל מי שדוחף את עצמו ואת הגוף שלו מעבר לבינוניות בסוף חשוף יותר לפציעות, אבל כשאתה עושה את הדברים נכון הפציעות נדירות וגם ההתאוששות מהן מהירה מאוד.
רוב הפציעות ככולן נובעות מאנשים שחושבים שהם עושים את הדברים טוב(טכניקה, תכנית אימון, התאוששות וכו')

אם היה קל להגיע ל200 סקוואט ו230 דדליפט כל החדרי כושר היו מפוצצים באנשים חזקים וקסטרו היו פושטים רגל.
בפועל אנשים מתפללים לספת לחיצה, הכלובים ריקים, קסטרו מגלגלת מיליונים ושליש החנויות בישראל לא פרקטיות בשבילנו/מידות ילדים

נערך לאחרונה:
קסטרו מגלגלת מיליונים ושליש החנויות בישראל לא פרקטיות בשבילנו/מידות ילדים

בגלל זה שונא את העונה העכשווית של ג'ינסים צמודים, וואו כמה אני שונא את הג'ינסים הצמודים האלה. אוהב קצת מרווח נשימה ברגליים וב"חבילה".

בגלל זה שונא את העונה העכשווית של ג'ינסים צמודים, וואו כמה אני שונא את הג'ינסים הצמודים האלה. אוהב קצת מרווח נשימה ברגליים וב"חבילה".

אני שונא את העובדה שאני גבר בריא וברוב החנויות בישראל יש מידות ילדים, ממתי 38-40 נחשב מידה ענקית ו28-30 נחשב למיינסטרים?

אני שונא את העובדה שאני גבר בריא וברוב החנויות בישראל יש מידות ילדים, ממתי 38-40 נחשב מידה ענקית ו28-30 נחשב למיינסטרים?

מאז שאופנת הצ'יקן לגס ורגליים רזות נהיו משו "מגניב" ובגלל זה מייצרים לזה בגדים. אחרי זה יגידו לנו שתעשיית האופנה לא מעודדת רזון.

בפועל אנשים מתפללים לספת לחיצה, הכלובים ריקים, קסטרו מגלגלת מיליונים ושליש החנויות בישראל לא פרקטיות בשבילנו/מידות ילדים
הסיבה שקשה לליפטרים ללבוש קסטרו היא כי הם שמנים, לא כי הם גדולים.
אני כרגע על אחוז שומן נמוך יחסית לובש 32 בג'ינס וL בחולצה (שקניתי מקסטרו) 😛

הסיבה שקשה לליפטרים ללבוש קסטרו היא כי הם שמנים, לא כי הם גדולים.
אני כרגע על אחוז שומן נמוך יחסית לובש 32 בג'ינס וL בחולצה (שקניתי מקסטרו) 😛
אני לא ליפטר אבל אני גם לא אוהב סקיני והפעם האחרונה שמשהו במידה 32 עלה עליי היה בכיתה ח' כשהייתי 1.70, תמיד שם מידה יותר ולא בדיוק, חגורות זה אח...
אני לא מתיימר לרצות להיות 10 או 12 אחוז שומן אבל אני גם לא ב20, איפשהו באמצע

בקשר לחולצות כנ"ל, הכל לחוץ בחזה ואני לא אוהב ללכת עם חולצה צמודה מדי למעלה ושק למטה

הבגדים שיש לי מארה"ב הם אחלה, שם לשקול 100 זה לא BEHEMOTH

אני לא ליפטר אבל אני גם לא אוהב סקיני והפעם האחרונה שמשהו במידה 32 עלה עליי היה בכיתה ח' כשהייתי 1.70, תמיד שם מידה יותר ולא בדיוק, חגורות זה אח...
לי אישית אין בעיה עם צמוד, אבל בגזרת החולצות שהן בגזרה רגילה L יושב בדיוק כמו שצריך.
מכנסיים לא צריך יותר מ34, אני פשוט אוהב סקיני ונכנס ל32

כרגע שוקל 95-96 על 14%~, ורוב המתאמנים הטבעיים לא מחזיקים מסת שריר כזאת,
לכן אני אומר שאם היו שומרים על אחוזי שומן סבירים (11-16) לא היתה שום בעיה להכנס לקסטרו.
מאז שאופנת הצ'יקן לגס ורגליים רזות נהיו משו "מגניב" ובגלל זה מייצרים לזה בגדים. אחרי זה יגידו לנו שתעשיית האופנה לא מעודדת רזון.
צ'יקן לגס זו לא אופנה אלא המצב אצל אוכלוסיה שלא מתאמנת,
והעניין עם הגזרה הצמודה זה לא עידוד של רזון, אלא של מה שאופנתי כרגע.
כששקלתי 122 גם לבשתי סלים פיט, פשוט 4 מידות מעל מה שלובש בימים אלה

לי אישית אין בעיה עם צמוד, אבל בגזרת החולצות שהן בגזרה רגילה L יושב בדיוק כמו שצריך.
מכנסיים לא צריך יותר מ34, אני פשוט אוהב סקיני ונכנס ל32

כרגע שוקל 95-96 על 14%~, ורוב המתאמנים הטבעיים לא מחזיקים מסת שריר כזאת,
לכן אני אומר שאם היו שומרים על אחוזי שומן סבירים (11-16) לא היתה שום בעיה להכנס לקסטרו.

צ'יקן לגס זו לא אופנה אלא המצב אצל אוכלוסיה שלא מתאמנת,
והעניין עם הגזרה הצמודה זה לא עידוד של רזון, אלא של מה שאופנתי כרגע.
כששקלתי 122 גם לבשתי סלים פיט, פשוט 4 מידות מעל מה שלובש בימים אלה

הזיה
מקסים שפוסט נאצה הפך לתצוגת אופנה של היפופוטמים 😍
🤩

11% זה לא אחוז שומן סביר. זו תפיסה מעוותת של המציאות.

11% זה לא אחוז שומן סביר. זו תפיסה מעוותת של המציאות.
מה מייצג אחוז שומן "נכון"?
תסתכל על אחוז שומן של חיילים ללא הפרעות אכילה.
גם בהתחשב באורח החיים המערבי מבחינת פעילות ותזונה אני חושב שהרוב נמצאים בין 9 ל15 אחוזי שומן.
האוכלוסיה הכללית לאורך רוב החיים היא לא דוגמה טובה, ובמקרה שלנו מדובר על ספורטאים.

מה מייצג אחוז שומן "נכון"?
תסתכל על אחוז שומן של חיילים ללא הפרעות אכילה.
גם בהתחשב באורח החיים המערבי מבחינת פעילות ותזונה אני חושב שהרוב נמצאים בין 9 ל15 אחוזי שומן.
האוכלוסיה הכללית לאורך רוב החיים היא לא דוגמה טובה, ובמקרה שלנו מדובר על ספורטאים.

אחוז שומן נכון הוא כזה שמאפשר לך את הביצועים הכי טובים. זה לא יהיה 11% לרוב המוחלט של המתאמנים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית