הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

אחוז שומן נכון הוא כזה שמאפשר לך את הביצועים הכי טובים. זה לא יהיה 11% לרוב המוחלט של המתאמנים.
ומה הטווח אח"ש הזה לדעתך למישהו שמרים (פשוט עובד כוח, לא הנפות אולמיפיות וכו)?

זה תלוי אם מדובר בקטגורית משקל מסוים או בקטגורית משקל פתוח
אז לא הייתי מספיק ברור
התכוונתי למישהו שמתאמן כוח, ולא בהכרח מתחרה בתחרויות. ואם כן, לא באופן תחרותי (שהוא חותך בגלל קטג' משקל מסוימת וכו')

אז לא הייתי מספיק ברור
התכוונתי למישהו שמתאמן כוח, ולא בהכרח מתחרה בתחרויות. ואם כן, לא באופן תחרותי (שהוא חותך בגלל קטג' משקל מסוימת וכו')
עכשיו אתה בכלל לא ברור

עכשיו אתה בכלל לא ברור
כל מי שאתה מכיר שמתאמן כוח מתחרה?
פשוט מישהו שעושה אותו הדבר, רק בלי העניין של התחרויות, להתכונן אליהם, לא מתאים את עצמו לקטג' וכו'
אלא פשוט נטו מתחזק עם הזמן
נניח מישהו כמו מתי @Matty

כל מי שאתה מכיר שמתאמן כוח מתחרה?
פשוט מישהו שעושה אותו הדבר, רק בלי העניין של התחרויות, להתכונן אליהם, לא מתאים את עצמו לקטג' וכו'
אלא פשוט נטו מתחזק עם הזמן
נניח מישהו כמו מתי @Matty
לכל אדם יש אחוז שומן בו הגוף מרגיש בנוח, אין מספר קסם אבל זה משתנה מאדם לאדם.
הכוונה היא לא לככל שאחוז השומן גבוה יותר כך הביצועים טובים יותר בהכרח, אלא בצורה סובייקטיבית אליך.
הערכה גסה לדעתי היא שאחוזי שומן נמוכים אף פעם לא יהיו היעילים ביותר מבחינת ביצועים כמו גם אחוזי שומן גבוהים מידיי.

מאמין בהערכה גסה ולא מבוססת מחקרית וללא ציטוט מהספר של ריפטו שסביב ה15-16% אפשר לתת ביצועים טובים בצורה יעילה

דווקא כמה ליפטרים מהטופ כמו דן גרין וזאהיר שומרים על א.ש נמוך יחסית לעמיתיהם בתחום. אבל לעולם א.ש כה נמוך כמו בבילדינג לא יתאים לביצועים כמו ליפטינג לסוגיו

כן אבל אנחנו יודעים היטב את הסיבה לכך.
זה לא רק עניין חומרים. מן הסתם רוב המתחרים הפעילים מהטופ נכנסים לקטגוריית משקל כך שיש משמעות לאחוז שומן נמוך יותר, אל לא כזה שיעיב על ביצועים

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית