הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

@the Raccoon איך אתה 32? אני 34 ולא מצליח למצוא שום מכנס ורק פה בארה"ב מצאתי 2 ג'ינסים מיוחדים ש"נמתחים" (והם גם 34)
ואני הייתי 94 קילו וירדתי ל83-4 ועדיין 34 שבמותן טיפה גדול אבל ברגליים ברוב הגזרות שמדדתי ומדדתי המון אין סיכוי ל32:cray:

לגביי הדיון : 🍿

@the Raccoon איך אתה 32? אני 34 ולא מצליח למצוא שום מכנס ורק פה בארה"ב מצאתי 2 ג'ינסים מיוחדים ש"נמתחים" (והם גם 34)
ואני הייתי 94 קילו וירדתי ל83-4 ועדיין 34 שבמותן טיפה גדול אבל ברגליים ברוב הגזרות שמדדתי ומדדתי המון אין סיכוי ל32:cray:

לגביי הדיון : 🍿
אולי כל המשקל שלי זה עצמות כבדות.
בכל מקרה יש 38-40 ברשתות ככה שזו סתם בכיינות

לגבי מידות מכנסיים-

צר לי רקון אבל אתה ממש לא בכיוון.
גנטית לא לכולם יש אותו מבנה בפלג גוף תחתון, ראיתי ליפטרים מאוד חזקים עם רגליים מאוד קטנות, או "נורמליות". לדוגמא ארני ליליברידג' ג'וניור, KK.

הייתי בטווח א.ש בין נמוך לדי גבוה, ותתפלא לשמוע שדווקא על אחוז שומן נמוך - הכי קשה למצוא מכנסיים. כיום אני כמעט ולא הולך עם ג'ינסים, כי זה פשוט לא נוח. בעיקר הולך עם צ'ינו אם אתה מכיר (מכנס חצי אלגנט עם בד אלסטי). הרבה שנים התקשיתי למצוא ג'ינסים בעיקר בגלל ההפרש בין הרגליים והתחת, למותן. תמיד הייתי צריך לקחת מידה גדולה ולהצר את המותן.

לגבי אחוז שומן-

ו"כמה שמן ליפטר צריך להיות"- צריך להבדיל בין מתחרים למתאמני כוח "מן השורה". למתחרים יש יתרון להיות רזים יותר כדי להיות יותר תחרותיים בקטגוריה שלהם. ברגע שאתה מתאמן כדי להתחזק - המשקל על המוט צריך להיות המשתנה היחיד במשוואה כל עוד נוח לך עם המראה שלך ואתה בריא.
באופן כללי אנשים בפורום זורקים מספרים של אחוזי שומן ללא שום מושג מהחיים שלהם, לא משנה כמה שנים ותק בפורום תמונות הגולשים יש לך. ראיתי במו עיני אנשים עם כרס קטנה שקיבלו %10 בסריקת דקסה שאתם הייתם נותנים להם %20~ ומנגד אנשים עם הפרדות וריבועים שקיבלו %14. זה לא בגלל חוסר דיוק בבדיקה (נבדקו באותו סורק) אלא העובדה שאתם לא לוקחים מאסת גוף רזה במשוואה, ומסתכלים על השומן נטו, כמה קל/קשה לראות הפרדות.
במשקלים גבוהים יותר ובמאסה גדולה יותר זה אפילו יותר קשה להערכה, תבדקו סטרונגמנים או ליפטרים SHW שנראים בעלי השמנת יתר לגמרי ותגלו שהאחוז שומן שלהם יחסית נמוך למה שהייתם מתארים (אנדי בולטון בשיאו - %14 בדיקה יותר מדוייקת מדקסה, באוניברסיטה (פוד)).

חומרים כמובן משנים הרבה בקטע הזה - מאפשרים להתחזק בלי לבלוס, אם בולסים אז הגוף יהיה יותר יעיל לנצל את האוכל למטרות טובות ולא להשמנה, אבל בגדול התיאוריה נשארת אותו דבר, בקטגוריות לא גבוהות, הליפטרים רזים על מנת להיות תחרותיים. תנסו לחשוב על ליפטר מאוד מוצלח 110 ומטה שהוא אפילו טיפה שמנמן - יהיה לכם מאוד קשה למצוא.

לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

מסכים אבל התופעה לא קיימת רק בוינגייט. יש בוינגייט גם המון מרצים שכן מדגישים את החשיבות של התרגילים שציינת. בסופו של דבר כל מרצה מגיע מתפיסת עולם שונה ומתחומי הכשרות שונים. אני חושב שאין לנו מספיק ידע לגבי השפעה של תרגיל כזה או אחר על הגוף בטווח הרחוק ובגלל זה נראה לי שמיותר להיכנס לנושאים כאלו. העובדה שבנאדם הגיע להיות מרצה לא בהכרח אומרת שהוא יודע הכל, אבל לדעתי אפשר להקשיב, לשאול את אותו מרצה למה אותו תרגיל טוב/מזיק ובסופו של דבר להחליט בעצמך אם ליישם את הדברים.
אין צורך בפוסטי נאצה D:

מסכים אבל התופעה לא קיימת רק בוינגייט. יש בוינגייט גם המון מרצים שכן מדגישים את החשיבות של התרגילים שציינת. בסופו של דבר כל מרצה מגיע מתפיסת עולם שונה ומתחומי הכשרות שונים. אני חושב שאין לנו מספיק ידע לגבי השפעה של תרגיל כזה או אחר על הגוף בטווח הרחוק ובגלל זה נראה לי שמיותר להיכנס לנושאים כאלו. העובדה שבנאדם הגיע להיות מרצה לא בהכרח אומרת שהוא יודע הכל, אבל לדעתי אפשר להקשיב, לשאול את אותו מרצה למה אותו תרגיל טוב/מזיק ובסופו של דבר להחליט בעצמך אם ליישם את הדברים.
אין צורך בפוסטי נאצה D:

מרצה שהגיע מתחום של ריצות מרתון וחסר ניסיון באימוני כוח לא אמור להביע את דעתו על אימוני כוח.

וכן יש מספיק ידע לגבי השפעות של תרגילים וצורות אימון. כמובן שמי שעושה יוגה כל חייו לא יהיה בעל הידע הזה.

מרצה שהגיע מתחום של ריצות מרתון וחסר ניסיון באימוני כוח לא אמור להביע את דעתו על אימוני כוח.

וכן יש מספיק ידע לגבי השפעות של תרגילים וצורות אימון. כמובן שמי שעושה יוגה כל חייו לא יהיה בעל הידע הזה.

באמת? יש מחקרי אורך עם השפעה של אותם תרגילים על הגוף? אשמח לקישור

לגבי מידות מכנסיים-

צר לי רקון אבל אתה ממש לא בכיוון.
גנטית לא לכולם יש אותו מבנה בפלג גוף תחתון, ראיתי ליפטרים מאוד חזקים עם רגליים מאוד קטנות, או "נורמליות". לדוגמא ארני ליליברידג' ג'וניור, KK.
לא מדבר על מפלצות אלא על מתאמנים בפורום. הירכיים שלי גדולות יחסית הרי.
כשהירך היתה בהיקף 81 והתחת היה של בבון עדיין קניתי בגדים מהרשתות הפופולריות.

אנדי בולטון בשיאו - %14 בדיקה יותר מדוייקת מדקסה, באוניברסיטה (פוד)).
בקשר לדיון באחוזי השומן נניח שהמספר פחות רלוונטי ונדבר על אסתטיקה.
מה ליפטר שנראה חטוב מפסיד ומדוע?

לגבי אנדי בולטון שאני מאמין ששקל באיזור ה150 - זה הרי מופרך שהיו לו לצורך העניין רק 20 קג שומן בגוף.
קח אדם 100 קילו על 20 אחוז, והוא יראה יותר טוב מאנדי בולטון לרוב.

ליפטר שנראה חטוב 100% מהזמן מפסיד ביכולת שלו להתאושש כמו שצריך. אתה תגלה את זה אם תחזור להתאמן כמו פעם.

אני מהמר (בדגש על מהמר, אל תבקש מחקר) שלהיות על 10% זה לא אופטימלי גם מבחינה הורמונלית.

לא מדבר על מפלצות אלא על מתאמנים בפורום. הירכיים שלי גדולות יחסית הרי.
כשהירך היתה בהיקף 81 והתחת היה של בבון עדיין קניתי בגדים מהרשתות הפופולריות.

בקשר לדיון באחוזי השומן נניח שהמספר פחות רלוונטי ונדבר על אסתטיקה.
מה ליפטר שנראה חטוב מפסיד ומדוע?

לגבי אנדי בולטון שאני מאמין ששקל באיזור ה150 - זה הרי מופרך שהיו לו לצורך העניין רק 20 קג שומן בגוף.
קח אדם 100 קילו על 20 אחוז, והוא יראה יותר טוב מאנדי בולטון לרוב.
מה ההיקף של הרגל כיום?

למה הזיה?
הנה אני עם מידה 32, ותראה לי כמה מתאמנים יש בפורום עם מסת שריר גדולה יותר
אין.jpg
שונא סקיני ובכללי דברים צמודים, מידה 32 הייתי במשקל 74 קילו באחוז שומן לא גבוה, אולי בגלל ענייני גזרה לא יודע.

נכון להיום אני 38 ברשתות האנורקטיות(פי 3 יותר מכנסיים במידה 26 מ36) וזה אחרי ירידה במשקל מ118 ל104.

לרוב יש 2-3 מכנסיים שמדדו אותם 20 גברים או שנגמר המלאי(אשדוד), לא טורח להיכנס לקסטרו/רנואר אני הולך לאמריקן איגל כבר או מסתמך על הבגדים שקונה בחו"ל.

67 ותחת גדול במיוחד
הבעיה שלי זה הקוואדס דווקא(לרוב משתמש בחגורות)

איך יתכן שהבעייה שלך היא הקוואדס אם אתה עושה את הסקוואט שלא מפעיל אותם, נו אתה יודע - הסקוואט של הכופרים, נו, לואו באר?

פרד1קס!!

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית