הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

מהמר (בדגש על מהמר, אל תבקש מחקר) שלהיות על 10% זה לא אופטימלי גם מבחינה הורמונלית.
הטסט טוטאל שלי עלה במהלך החיטוב מ12 ל24 לינארית.
לא הייתי בבדיקה האחרונה 10 אחוז אבל קשה לי להאמין שזה בעייתי. מניח שכל עוד זה לא מצריך סטרס תמידי זה מתגמל יותר הורמונלית.

לא הייתי בבדיקה האחרונה 10 אחוז אבל קשה לי להאמין שזה בעייתי. מניח שכל עוד זה לא מצריך סטרס תמידי זה מתגמל יותר הורמונלית.

תקן אותי אם אני טועה, אבל היו לך בעיות בבלוטת התריס בדרך. אם היה טיפול כלשהו אז קצת קשה לבודד את הסיבות.

והמשפט האחרון שלך זו בדיוק הנקודה. לדעתי זה כן מצריך סטרס תמידי, פרט לכמה פריקים פה ושם.
בהנחה שהבנאדם נמצא כבר ב-10 אחוז ובנייטרלי, מה ההסבר שלך למה שאמרת?

מה שכתבתי לרקון. אני לא חושב שהמצב שאתה מתאר קורה לרוב, ואתה צריך להיות קטבולי רוב הזמן כדי לשמור על 10% שומן. במיוחד אם אתה מתאמן במטרה להשתפר.

מנחם בגין הוא הדוגמא המושלמת לכך. קוביות מושלמות, סייקלים וסקוואט 70 קילו.
נראה לי שזה יותר שכנוע עצמי למה כן להיות על 20+ אחוז שומן.

צודק. בין 10 ל-20 אין כלום. זוכר שהסברתי במה אני שונה ממך?

תקן אותי אם אני טועה, אבל היו לך בעיות בבלוטת התריס בדרך. אם היה טיפול כלשהו אז קצת קשה לבודד את הסיבות.
לא טיפלתי בבלוטה. יש לי בעיה עם הפרולקטין. אבל הגברגולין לא גרם לשינוי גדול בטסטוסטרון טוטאל כמו הירידה באחוזי השומן.
ואתה צריך להיות קטבולי רוב הזמן כדי לשמור על 10% שומן.
מה ההסבר המלא?
כלומר אני פשוט מדבר מתוך התיאבון המוגבר שהיה לי באחוז נמוך יותר. יש עוד מרכיבים חוץ מאשר סט פוינט?

לא טיפלתי בבלוטה. יש לי בעיה עם הפרולקטין. אבל הגברגולין לא גרם לשינוי גדול בטסטוסטרון טוטאל כמו הירידה באחוזי השומן.

מה ההסבר המלא?
כלומר אני פשוט מדבר מתוך התיאבון המוגבר שהיה לי באחוז נמוך יותר. יש עוד מרכיבים חוץ מאשר סט פוינט?

אם היה לי הסבר מלא הייתי מספק אותו מראש. זה פשוט משהו ששמתי לב אליו. אבל בוא נקח את זה למצב יותר קיצוני. אם היינו מחליפים את המספר 10 ב 6, היית מסכים עם הטענה, לא?

אם היה לי הסבר מלא הייתי מספק אותו מראש. זה פשוט משהו ששמתי לב אליו. אבל בוא נקח את זה למצב יותר קיצוני. אם היינו מחליפים את המספר 10 ב 6, היית מסכים עם הטענה, לא?
לכאורה יש אלמנט של הסתגלות בעניין הזה
חושב שזה מגובה מחקרית

והמשפט האחרון שלך זו בדיוק הנקודה. לדעתי זה כן מצריך סטרס תמידי, פרט לכמה פריקים פה ושם.

מה שכתבתי לרקון. אני לא חושב שהמצב שאתה מתאר קורה לרוב, ואתה צריך להיות קטבולי רוב הזמן כדי לשמור על 10% שומן. במיוחד אם אתה מתאמן במטרה להשתפר.

מנחם בגין הוא הדוגמא המושלמת לכך. קוביות מושלמות, סייקלים וסקוואט 70 קילו.

צודק. בין 10 ל-20 אין כלום. זוכר שהסברתי במה אני שונה ממך?

אגיב לשניכם על הנסיון שלי בעניין - חיטוב של 4-5 חודשים הוריד לי את הטסט לקרשים, לדעתי אפילו ברמה של טיפול.
תוך חודש - חודשיים במסה עלה חזרה לחלק העליון של הנורמה.

אגיב לשניכם על הנסיון שלי בעניין - חיטוב של 4-5 חודשים הוריד לי את הטסט לקרשים, לדעתי אפילו ברמה של טיפול.
תוך חודש - חודשיים במסה עלה חזרה לחלק העליון של הנורמה.

אפשר את הנתונים? מאיפה התחלת ואיפה סיימת?

אין לי כל כך מאיפה להביא את הנתונים, עוד שבועיים אני עושה עוד בדיקת דם ואז אני אוציא את הנתונים על הקודמות.

התכוונתי משקל גוף ואחוזי שומן בעיקר. אבל גם זה יהיה טוב.

משקל סוף חיטוב 83-84, א"ש 10-12 לכיוון ה10 להערכתי.
משקל אחרי חודשיים בערך 90-89, א"ש באיזור ה14-13 להערכתי.

מי רוצה לספר על "חוויות" מווינגייט ?

איך יתכן שהבעייה שלך היא הקוואדס אם אתה עושה את הסקוואט שלא מפעיל אותם, נו אתה יודע - הסקוואט של הכופרים, נו, לואו באר?

פרד1קס!!
עילוי גנטי, כל מי שעושה LB הוא גוש שריר גלוטאוס מהלך וקוואדס דקיקים:angel:

אני מסכים שהרבה מוינגייט מנפיצים למה אני לא יודע ותאמת אני גם לא רוצה לדעת אין לי כוח לוויכוחים מחדש עם משה שחר.
אבל, וזה אבל גדול.
לא כל המרצים מנפיצים, זה הכללה נורא נורא גדולה מה שאתם עושים. אחד המרצים עשה ועושה דדליפט 200, בנץ עם גב עגול, משתמשים בחלבון וכו.
נכון, ברמה של ליפטינג, אין הרבה מוסדות עיקרים שמלמדים לפחות שאני מכיר בארץ שאני יכול לסמוך עליהם ב100%.

ולגבי דראגון פלאג, תרגיל מצוין, הבעיה איתו שהגוף לא רגיל ולכן לאדם עם פריצת דיסק כמו שלי לא הייתי נותן בחיים לעשות דראגון פלאג בלי הכנה מקדימה ונוקשה בניגוד לאחרים שיכולים לעבוד על הפאן האקצנטרי עד שיתחזקו מספיק בשביל גם הצד הקונצנטרי.

זו הכללה נורא נורא גדולה כי יש איזה 2-3 יוצאי דופן?

אני בטוח שיש אחוז מסוים (נמוך מאוד) של מרצים טובים בוינגייט אבל האחוז הנמוך הזה זאת הסיבה לפתיחת הפוסט ע״י מייק (למה לא להמליץ לאנשים ללמוד שם).

אתה היית ממליץ למישהו ללכת למסעדה שמתוך תפריט של 40 מנות רק 2 טעימות ?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית