הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

אני חושב שהדיון על הא.ש הוא רלוונטי, אבל למשתמשים מהפורום (כולל מנהלים) יש נטייה לעשות חיטובים יחסית קיצוניים מבחינת סה"כ קלוריות, חבר'ה 90+ אוכלים מתחת ל2000 קלוריות...

מה הפלא שנפצעים / נחלשים / טסט יורד.

הרבה חברים שלי גם במשקלים די קלים, אוכלים 2500+++ ומתחטבים יפה. בלי הרבה אירובי וגם טבעיים.

אני חושב שהדיון על הא.ש הוא רלוונטי, אבל למשתמשים מהפורום (כולל מנהלים) יש נטייה לעשות חיטובים יחסית קיצוניים מבחינת סה"כ קלוריות, חבר'ה 90+ אוכלים מתחת ל2000 קלוריות...

הרבה חברים שלי גם במשקלים די קלים, אוכלים 2500+++ ומתחטבים יפה. בלי הרבה אירובי וגם טבעיים.
מצטער לא קונה את זה.

2000 או 2500 זה ביחס לניטרלי, המטרה זה להיות במינוס של 300 פחות או יותר, איך אפשר לאכול 2500+++ ולהתחטב יפה אם הניטרלי הוא 2300 ?

עם כל הכבוד בן אדם ששוקל 90 ומטה טבעי לא יכול לאכול 2500+ קלוריות להתחטב ובקושי לעשות אירובי,אלה אם הוא חוטב עצים במקצועו
אייייייי גנבת לי תחוטב עצים? 😃
וכן מתחת ל90 פחות או יותר שלא עושה אירובי גם יתאמן 5 פעמים בשבוע לא יוכל לאכול מעל ל2500 , זה חשבון דיי פשוט זה לא דת לא צריך להאמין זה שחור על גבי לבן
מה הפלא שנחלשים? כשעושים חיטוב? מה אתה ליצן? אתה אוכל פחות וקטן במשקל צריך לאמר תודה אם תשאר על אותם משקלים ברור שתחלש
פציעות זה לא נכון זה כבר טעויות של אנשים
90 קילו צריך לאכול באזור ה2300 בשביל חיטוב נחמד לא מתחת ל2000 זה באמת הגזמה ומי שעושה כזה גרעון עושה טעות ענקית ומאבד מלא שריר, אנחנו לא צריכים לרשום את זה הוא בעצמו רואה את זה על עצמו אלא אם כן הוא מנסה לעבוד על עצמו
ודבר אחרון להוסיף, חברים שלך כשיחליטו לקחת משהו, הם לא יספרו לך אל תדאג, אתה לא יודע כמה קשה יהיה להם לספר לך ויעדיפו שלא

אני שמרתי על הבנצ' תוך כדי צריכה של 2000 קלוריות וירידה של כ13 ק"ג.
מעבר לזה, הניטרלי שלי הוא כ2700~ להערכתי. 2500 לא ממש יעשה משהו.

אני שמרתי על הבנצ' תוך כדי צריכה של 2000 קלוריות וירידה של כ13 ק"ג.
מעבר לזה, הניטרלי שלי הוא כ2700~ להערכתי. 2500 לא ממש יעשה משהו.
בכמה קלוריות התחלת חיטוב ומה היה המשקל ההתחלתי?
עשית אירובי?

אני לא מומחה למאקרו, הבחור שאמרתי שעושה דיאטה על 2500 הוא בוודאות טבעי (לא חזק או שרירי בצורה יוצאת דופן) ושוקל 75-80.

אשאל אותו פעם הבאה מה החישובים שלו וכמה אירובי עושה וכו', הוא מאוד נאצי ומדוייק עם התזונה, שוקל אפילו את הסקופ חלבון במכון.

אני חיטבתי מ94 ל84 בלי לספור קלוריה אחת.

ואכלתי פירות ושוקולד מריר וגלידה לפעמים וגם המבורגר לפעמים ולא רק הצ׳יט דייז

למה? אצלי אני מרגיש להיפך,
וגם ההיגיון אומר שהביצועים נשענים על פחמימה יותר מאשר על שומן
אני חושב ורואה הרבה פעמים שהדעות פה בפורום מאוד חד גוניות וממוחזרות אפילו אגזים ואומר בצורה של ״העתק הדבק״.מתחיל חיטוב? אז קצץ פחמימה ותעלה שומן-לא משנה מה אחוז השומן שלו וכמה זמן חיטוב מצפה לו.. אז כבר אחרי חודש מתחיל לרדת במשקלי עבודה ושבועיים אחרי נתקע בירידה במשקל ומחיל לעשות שטויות עד שבסוף גם לא יורד מספיק באחוז שומן ומפרק שריר וגם משקלי העבודה שהצליח להשיג יורדים דרסטית.

לנושא אני למדתי בשיאים ולא בדיוק יודע מה השוני מווינגייט רק יודע ששם אתה מקבל את הבסיס ומטה ואם לא תפתח את עצמך ותלמד הרבה על עצמך ולא מתבייש לומר לפעמים על המתאמנים שלך לא תתקדם-ושוב מתאמן מתאים את עצמו לפי מטרת המתאמן!
וזה הרבה פעמים לא מובן פה בפורום והעצות ממוחזרות מתכניות אימונים ועד לרמת התפריט חוץ מכמה שראיתי שבאמת מגדילים ראש וחושבים חוץ לקופסא

יצא לי לדבר עם הבחור שנתתי בתור דוגמא יחסית קיצונית.

הגיע בשיא חיטוב ל74 קילו, לא חזק או שרירי בצורה יוצאת דופן. טבעי בוודאות, אפילו אלכוהול לא שותה...

המינימום קלורי שהגיע אליו היה 2500 קלוריות, שהתאמן 6-7 פעמים בשבוע ללא אירובי (בדיעבד אמר שהיה טעות אבל זה עניין אחר).

מצד שני הוא טען שהוא מאמין שהתחזוקה שלו יחסית גבוה לממוצע, אבל לא משהו יותר מדי קיצוני.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית