הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גדל בצורה לא פרופורציונלית

• פותח/ת השרשור fatkid
  • פורסם בתאריך

fatkid

משתמש מתחיל
35
13
נק' מוניטין:
13
35
13
היי לכולם.
אני בן 27, גובה 1.91,משקל 96, ואני מתאמן כבר 10 שנים on and off. בתקופת השיא היתיי די חטוב ועם בטן שטוחה, עד לפני שנה וחצי בערך שהתחילה לגדול לי בטן, תוך כדי אימון SS שעשיתי, ולא משנה מה ניסיתי מאז אני לא מצליח להוריד אותה - דיאטות, ריצות...
בקיצור סביבות אותו הזמן הפסקתי פחות או יותר את האימונים לגמרי וירדה לי מאסה בכל הגוף אבל איכשהוא דווקא בבטן עדיין נשאר (מבאס!). לפני כחודש חזרתי להאתמן חזק - אימון כח בבית (יש לי ספה ומשקולות) שכולל שכיבות שמיכה, כפיפות ועוד תרגילים. אבל משום מה עכשיו רק הידיים גדלות לי, והם כבר לא פרופורציונליות לשאר הגוף - חזה, כתפיים ,גב. למרות שאני עושה תרגילי דחיקת חזה, פרס, המון שכיבות שמיכה, ולא משנה מה רק הידיים גדלות.

בקיצור - נראה לי שאיבדתי לגמרי את הכיוון וזה מבאס, אני מתאמן המון גם מאסה וגם משלב אירובי והכל אבל לא רואה תוצאות נורמליות - הבטן נשארת ושאר הגוף לא מתפתח חוץ מהידיים.
אשמח לאיזו הכוונה פה, המטרה שלי פשוטה, להעלות מסת שריר ולהוריד שומן בבטן. אשמח לעצות והכוונות, מה אני עושה לא בסדר? אני מבין שאי אפשר להשיג את שני הדברים ביחד, השאלה איך לחלק את התקופות ומה בדיוק לעשות. והאם אפשר להגיע לתוצאות מאימון ביתי עם משקולות יד \ מוט, וספת משקולות?

מקווה שלא סיבכתי מדי ותודה לכולם!

נערך לאחרונה:
המטרה שלי פשוטה, להעלות מסת שריר ולהוריד שומן בבטן
אתה לא יכול.
אתה כן יכול לעלות במסת שריר תוך כדי הורדה אחוזי שומן אבל זה לא ישנה משהו בשומן הבטני.
עם כל תרגילי הידיים, איפה רגליים?

והאם אפשר להגיע לתוצאות מאימון ביתי עם משקולות יד \ מוט, וספת משקולות?
רגליים?
מה לגביי מתח\מקבילים?

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול.
אתה כן יכול לעלות במסת שריר תוך כדי הורדה אחוזי שומן אבל זה לא ישנה משהו בשומן הבטני.
עם כל תרגילי הידיים, איפה רגליים?

רגליים?
מה לגביי מתח\מקבילים?

אז ככה אני עושה גם סקוואטים, לא ציינתי כי הרגליים עוד סבבה לשאר הגוף. ומתח מקבילים אני יכול לעשות האמת בחוץ, אבל בלי משקל נוסף כמובן כי אין לי כל כך איך, השאלה היא אם רק משקל גוף יעזור לפיתוח (האמת שאני עושה אולי איזה 13 חזרות מתח\מקבילים ככה שלא חסר לאן להשתפר...).

ולמה שזה לא ישנה לשומן בטני? מה אני צריך לעשות כדי להוריד שומן בבטן?? ולמה רק הידיים גדלות??

האמת שבזמן הקרוב יש לי קצת זמן פנוי אז יכול אפילו להיכנס לאיזו תוכנית אינטנסיבית של אימון כל יום (לאו דווקא משקולות). לעשות העלאה במסה ואז חיטוב או משהו כזה. אשמח לרעיונות בהתאם לתנאים העומדים לרשותי. ובכלל, האם כדאי לשלב אירובי בתקופת מסה?

עדכנתי גם משקל בהודעה ראשית.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בגלל תזונה לקויה ההתפתחות לא פרופורציונלית? נשמע מוזר.

האמת שאין לי באמת תפריט קבוע שאומר לי מה לאכול, כמה לאכול ומתי, כי אם אני אודה על האמת אני לא באמת יכול להתמיד בזה.
אבל אני כן מקפיד לאכול הרבה חלבון (לוקח אבקה) ופחמימה, נמנע משתייה מתוקה, חטיפים, גלידות, ומאפים (בורקסים וכאלה) אבל אוכל קצת מטוגן. אני פורס את הארוחות להרבה ארוחות בינוניות ביום, ולא 3 ארוחות גדולות.
אם אני חייב אני אתחיל דיאטה יותר רצינית אבל זה מוזר כי תמיד הייתי ככה בעבר והייתי מתפתח בסדר, אולי זה הגיל כבר לא יודע חח...

בכל אופן אשמח לעוד עצות ואם אפשר לפרט קצת.

1. קשה לאמוד התקדמות בחזה/גב לעומת ידיים/רגליים - בידיים וברגליים אתה ישר רואה עלייה לעומת זאת בחזה ובגב יותר קשה לשים לב למרות שיש שינוי
2. כשאתה במאזן קלורי חיובי אתה עולה שומן ושריר וכשאתה במאזן קלורי שלילי אתה יורד שומן ושריר - ככה גוף האדם עבד ,עובד ויעובד ואתה לא תצליח לשנות את זה = זה פשוט עובדה בשטח ואין לך אפילו מה לנסות, אולי למי שממש מתחיל או למי שמזריק יש אופציה לעלות ממש נקי או להתחטב בלי לאבד גרם שריר
3. כל מיני תכניות אימון בבית בלי ציוד רציני = פשוט לא עובד - כן תהיה גדילה אבל בחיים זה לא יהיה פרופורציונלי כמו שזה יהיה במכון , מדבר מניסיון בתור אחד שהתאמן הרבה כשהיה לוחם עם טבעות בלבד (למרות שעם טבעות אפשר לעבוד על כל הפלג גוף עליון בצורה מאוד קרובה לאידיאלית ופרופורציונלית לדעתי)
בקיצור אתה חייב להירשם למכון או לארגן ציוד רציני , אם בא לך להיכנס ברצינות לתחום 180 שקל בחודש זה הוצאה קטנה לעומת שאר ההוצאות
4. בשביל באמת תוצאות אידאליות = חייב לשקול כל מה שאתה אוכל על הגרם !
כל מי שרציני עושה את זה וזה ההבדל בין GYM RAT למתאמן רציני שמתקדם ולא מבזבז את הכסף והזמן שלו על המכון סתם! אתה חייב להיות בבקרה על מה אתה מכניס לפה ולהיות בתקופות של מסה/חיטוב תוך שמירה על כמות מספקת של חלבון ושומן ובקרה על שינויים במשקל גוף - בקיצור אתה חייב לקנות משקל מזון ולהיות בבקרה שאתה בפלוס קלורי וסוגר מספיק חלבון ושומן (אם המטרה שלך זה לעלות מסת שריר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית