הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פרס מול פוש פרס

HenDanino

משתמש פעיל
328
123
נק' מוניטין:
359
328
123
אהלן ,

השאלה שלי היא למה מעדיפים לעשות OHP ללא עזרה מהרגליים ?

הרי בבנץ' לדוגמה כן משתמשים בלג דרייב , ועושים הכל כדי שהמשקל יעלה (כמובן באופן חוקי)

השאלה היא מה השוני בין פרס לבנץ' ? בשני המקרים המטרה היא להרים משקל כמה שיותר כבד ולבנות כוח בפלג גוף עליון

*אני שואל מההיבט הלא תחרותי , לא מסתכל על פרס כתרגיל עזר לבנץ' אלא כתרגיל מעולה בפני עצמו לבניית כוח

השאלה שלי היא למה מעדיפים לעשות OHP ללא עזרה מהרגליים ?
כי זה הופך לpush press-> תרגיל שמערב רגליים בצורה משמעותית.
לג דרייב בבנץ' לא מרים לך את המשקל, זה רק מייצב אותך. אתה לא יכול בשום צורה להרים עם הרגליים שלך את המוט בבנץ'.
אם להיות יותר מדויק, בבנץ' אין פשיטה של שום חלק ברגליים.

• פותח/ת השרשור
כי זה הופך לpush press-> תרגיל שמערב רגליים בצורה משמעותית.
לג דרייב בבנץ' לא מרים לך את המשקל, זה רק מייצב אותך. אתה לא יכול בשום צורה להרים עם הרגליים שלך את המוט בבנץ'.
התכוונתי לפוש פרס .. הרי המטרה היא להרים כמה שיותר משקל מעל הראש .
ביום יום אם תרצה להרים משהו בצורת פרס אני מאמין שתעשה את זה ע"י עזרה מהרגליים
השאלה היא למה לא לחזק את התנועה הזאת מלכתחילה ? למה לא להרים כמה שיותר משקל עם עזרה מהרגליים ?

ועוד שאלה .. איך בדיוק הרגליים מרימות את המוט בפוש פרס ? הרי התנועה של המוט בסופו של דבר מסתכמת בהרמת הידיים לא הרגליים

השאלה היא למה לא לחזק את התנועה הזאת מלכתחילה ? למה לא להרים כמה שיותר משקל עם עזרה מהרגליים ?

ועוד שאלה .. איך בדיוק הרגליים מרימות את המוט בפוש פרס ? הרי התנועה של המוט בסופו של דבר מסתכמת בהרמת הידיים לא הרגליים
למה לא לעשות חצי סקוואט?

כי מבחינה בריאותית זה יהיה שגוי
טוב לא הבנת את האנלוגיה.
השאלה למה לא לעשות פוש פרס מלכתחילה שוות ערך ללמה לא לעשות cheating בכל התרגילים הרי אתה מרים יותר משקל.

הרגליים לא מרימות את המוט, הן נותנות תנופה.
פרס זה תרגיל שנחשב ל slow lift ופוש פרס זה תרגיל שמערב כוח מתפרץ.

טוב לא הבנת את האנלוגיה.
השאלה למה לא לעשות פוש פרס מלכתחילה שוות ערך ללמה לא לעשות cheating בכל התרגילים הרי אתה מרים יותר משקל.
ללא שימוש בלג דרייב היית מרים פחות! בסופו של דבר ללא שימוש בלג דרייב יופעל על פלג גוף עליון עומס גדול יותר.
בפוש פרס השימוש ברגליים נותן כוח מתפרץ שמתבטא בכוח שמעובר לחלק העליון מהרגליים שמאפשר לך להרים יותר.

פוש פרס זה למעשה דומה (בערך) למתח עם תנופה מהרגליים.
אתה דוחף את הריצפה, אתה למעשה מפעיל כוח על המוט מבלי להפעיל את הכתף, ואז אתה מפעיל כוח על המוט מכתף, כשהמוט כבר בתנועה, בפועל המשקל שפועל מהמוט על הכתפיים יותר קטן.

פיזיקה מלוכלכת, יש כאן שימור תנע (מן הסתם) בין שלוש גופים- ריצפה מקבלת מהירות שואפת ל0, גוף מקבל מהירות כלפי מעלה (יחד עם המוט) ואז ישנה דחיפה של המוט מהכתפיים שגם ככה בתנועה, כמו לדחוף מכונית נוסעת

ללא שימוש בלג דרייב היית מרים פחות! בסופו של דבר ללא שימוש בלג דרייב יופעל על פלג גוף עליון עומס גדול יותר.
בפוש פרס השימוש ברגליים נותן כוח מתפרץ שמתבטא בכוח שמעובר לחלק העליון מהרגליים שמאפשר לך להרים יותר.
ומה?
זה עדיין לא אותו הדבר.

איך בדיוק הרגליים מרימות את המוט בפוש פרס ?
הרגליים לא מרימות את המוט, אבל האנרגיה שמגיעה מהירך והתאומים עוזרות להרים יותר משקל.

חשוב להיות חזק בשני התרגילים
מסכים, זה תרגיל מצוין לדעתי שעוזר לפתח יציבות טובה, משפר נעילה בפרס ועבודה בשרשרת קינטית סגורה.
גם אפשר ללחוץ יותר ולהיראות ס1סים.

*אני שואל מההיבט הלא תחרותי , לא מסתכל על פרס כתרגיל עזר לבנץ' אלא כתרגיל מעולה בפני עצמו לבניית כוח
פוש פרס/ פרס זה תרגיל מצויין לבניית כוח בפלג גוף עליון.
אפילו פנדליי אמר שעדיף פרס כבד מבנצ' כבד 😍
@stitch

גם ללא שימוש בספסל בנץ׳ היית מרים פחות. תאר לך שהיית צריך להביא את המוט מהרצפה למצב של שכיבה. אנלוגיה אדירה.
הרגליים לא מרימות את המוט, הן נותנות תנופה.

הא?

גם ללא שימוש בספסל בנץ׳ היית מרים פחות. תאר לך שהיית צריך להביא את המוט מהרצפה למצב של שכיבה. אנלוגיה אדירה.

הא?
אז מה בעצם אתה רוצה להגיד? שלג דרייב לא נותן לך בסופו של דבר אפשרות להרים יותר כמו בפוש פרס?אוקיי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית