הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ sumo deadlift vs conventional

idan1212

משתמש מתחיל
54
3
נק' מוניטין:
3
54
3
אני בהתלבטות, כאשר אני עושה conventional deadlifts אני מרגיש בעיקר את הגב תחתון (והיה לי כבר בעבר פציעה בגב תחתון אז קצת פוחד) ופחות שרירים אחרים, גם כשאני נותן דגש לראות שאני לא עושה חצי stiff leg אני מרגיש כאילו זה תרגיל גב תחתון ומופעל עליו לחץ רב.
כאשר אני עושה sumo כל הלחץ מהגב תחתון יורד לי וזה הרבה יותר קל לי.
הדבר היחיד שאני פחות אוהב בsumo הוא שהוא לא מדמה מצבים מציאותיים, מה הכוונה: conventional זה משהו שאתה משתמש בו הרבה בחיי היום יום להרים דברים או כל דבר שדומה לתנועה הזו לעומת sumo שפחות יצא לך מצב כזה בחיים ובנוסף אם אני יעבור לsumo ואז ארצה לחזור לconventional זה יכול להיות בעייתי כי הגב פתאום לא רגיל לעבוד בצורה הזו ואז הוא יהיה חלש ביחס לשרירים אחרים מה שיגדיל את העומס עליו(כל מה שאני אומר כאן זה לפי הבנתי לא בהכרח שהוא נכון)
אשמח לדעתכם ומה אתם ממליצים. ובקשה נוספת לא לקטול אם אמרתי שטויות חחחח

נערך לאחרונה:
זה שהלחץ מהגב התחתון יורד לא אומר שהוא לא עובד.
גם לי הייתה בעיה בדדליפט הרגיל ומאז שעברתי לסומו אני מתקדם יותר ולא חווה כאבים כלל.

לגבי מה שאמרת על דימוי המציאות, כשיש לך דדליפט כבד באמת, לא משנה מאיזה סוג, לא תהיה לך בעיה להרים שום דבר בחיים.

בדרך כלל שעושים סומו הבעיות עוברות מהגב לברכיים 😆

אם כבר, סומו זה מצב שיותר מדמה מצב אמיתי, כי בדרך כלל אתה תרצה להרים משהו כמה שיותר קרוב למרכז הכובד שלך, אז תעשה את זה בפיסוק רחב.

המטרה של דדליפט היא להרים הרבה משקל מהרצפה, לא לחזק שריר X.
אם אתה רוצה לחזק את הגב פשוט תעשה בוקר טובים, או פשיטות גו.

דדליפט הוא תרגיל כוללני מדי לחזק גב, אני יכול לעשות את זה באלף כלים אחרים הרבה פחות טכניים.

אני לא רואה צורך לעבוד עם כל הגוף בשביל לחזק את רק הגב בתרגיל שגם ככה הגורם המגביל יהיה הרגליים בו לפני הגב ברוב המקרים.

דדליפט הוא תרגיל כוללני מדי לחזק גב, אני יכול לעשות את זה באלף כלים אחרים הרבה פחות טכניים.

אני לא רואה צורך לעבוד עם כל הגוף בשביל לחזק את רק הגב בתרגיל שגם ככה הגורם המגביל יהיה הרגליים בו לפני הגב ברוב המקרים.

ברור שאתה רוצה להפעיל מסת שריר כמה שיותר גדולה, ולחזק כל מה שאפשר. אבל הגב הוא הנושא העיקרי כאן. וגם לפי הקריטריון הראשון, דדליפט רגיל מנצח.

כל מה שסומו עושה זה להקטין את המומנט שיש לך על הגב, ולהוציא את הארבע ראשי מהמשוואה. למה זה מועיל למישהו שהוא לא פאוורליפטר?

אבל אם אני רוצה לחזק ספציפית את הגב, למה לעשות תרגיל שבו ברוב המקרים הרגליים יהיו הגורם המגביל?

ואיך סומו מוציא את הארבע ראשי מהמשוואה? פשיטה בברך יש גם בסומו.

אבל אם אני רוצה לחזק ספציפית את הגב, למה לעשות תרגיל שבו ברוב המקרים הרגליים יהיו הגורם המגביל?

ואיך סומו מוציא את הארבע ראשי מהמשוואה? פשיטה בברך יש גם בסומו.

א. איך אתה יודע מה הגורם המגביל?
ב. איזה תרגיל אתה מכיר שמחזק את הגב יותר טוב?
ג. כמעט ואין.

1.כי גם אם הזוקפים נכשלים, זה לא מונע ממך להמשיך להרים עם גב עגול.
2.לא יודע אם פשיטות גב או בקרים טובים יהיו יותר טובים, אבל אני לא בטוח שהם יהיו פחות טובים ספציפית לחיזוק הגב.
נכון שאם אנני ארצה לתרגם את הכוח הזה ליום יום אני אעדיף בהרבה לעשות דדליפט, אבל לא על זה דיברנו.
3.גם בדדליפט רגיל אין הרבה פשיטה בברך, בשביל זה יש סקוואט בכל מקרה.

1.כי גם אם הזוקפים נכשלים, זה לא מונע ממך להמשיך להרים עם גב עגול.
2.לא יודע אם פשיטות גב או בקרים טובים יהיו יותר טובים, אבל אני לא בטוח שהם יהיו פחות טובים ספציפית לחיזוק הגב.
נכון שאם אנני ארצה לתרגם את הכוח הזה ליום יום אני אעדיף בהרבה לעשות דדליפט, אבל לא על זה דיברנו.
3.גם בדדליפט רגיל אין הרבה פשיטה בברך, בשביל זה יש סקוואט בכל מקרה.

1. בטח שכן. זו אחת הסיבות העיקריות לכשלון בדדליפט.
2. זה לא מתקרב אפילו. התפקיד העיקרי של הזוקפים (והבטן) זה להחזיק את עמוד השדרה במצב ניטרלי כדי שיוכל להעביר כוח בצורה אופטימלית. אין תרגיל שדורש את זה יותר מדדליפט.

1.אז תרים מלכתחילה עם גב עגול ותוכל להרים משקל אינסופי.
האמת, כמעט ולא ננתקלתי בכשל בדדליפט של מתאמן רציני בגלל שהגב קרס, אלא בעיקר בכשל בלהמשיך לפשוט את הירך (והברך).
2.מסכים חלקית, התפקיד של השרירים האלה הוא כן להחזיק את הגו במנח נייטרלי, אבל עדיין אם תכווץ את אותם שרירים תקבל כפיפת ירך/פשיטת גב.
זה שאלה של למה אתה קורא לחזק את הגב - שוב, ביום יום ברור שדדליפט יהיה יותר אפקטיבי, אבל אם על זה דיברנו, הרי שגם סומו יחזק כל אחד מספיק ליום יום.

1.אז תרים מלכתחילה עם גב עגול ותוכל להרים משקל אינסופי.
האמת, כמעט ולא ננתקלתי בכשל בדדליפט של מתאמן רציני בגלל שהגב קרס, אלא בעיקר בכשל בלהמשיך לפשוט את הירך (והברך).
2.מסכים חלקית, התפקיד של השרירים האלה הוא כן להחזיק את הגו במנח נייטרלי, אבל עדיין אם תכווץ את אותם שרירים תקבל כפיפת ירך/פשיטת גב.
זה שאלה של למה אתה קורא לחזק את הגב - שוב, ביום יום ברור שדדליפט יהיה יותר אפקטיבי, אבל אם על זה דיברנו, הרי שגם סומו יחזק כל אחד מספיק ליום יום.

1. לא נראה לי שהבנת. גב עגול (ולא העובדה שהוא התעגל בדרך) הוא אחד הגורמים העיקריים לכשל. מאוד קשה ליישר עמוד שדרה עגול בסוף התנועה. זה בדרך כלל מה שקורה לאנשים שנכשלים בערך בגובה הברך או מעל.

2. נכון שגם סומו יחזק את הגב. הטענה הייתה שהמטרה העיקרית של מי שעושה סומו היא להקטין את המומנט על הגב, שזה שקול לפחות עבודה שהזוקפים צריכים לעשות. אני לא רואה סיבה טובה למהלך הזה אם אתה לא פאוורליפטר.

• פותח/ת השרשור
1. לא נראה לי שהבנת. גב עגול (ולא העובדה שהוא התעגל בדרך) הוא אחד הגורמים העיקריים לכשל. מאוד קשה ליישר עמוד שדרה עגול בסוף התנועה. זה בדרך כלל מה שקורה לאנשים שנכשלים בערך בגובה הברך או מעל.

2. נכון שגם סומו יחזק את הגב. הטענה הייתה שהמטרה העיקרית של מי שעושה סומו היא להקטין את המומנט על הגב, שזה שקול לפחות עבודה שהזוקפים צריכים לעשות. אני לא רואה סיבה טובה למהלך הזה אם אתה לא פאוורליפטר.
האמת היא שלפי מה שאמרת נשמע לי שגם לפאוורליפטר זה יכול להיות בעייתי, פחות עבודה לזוקפים במידה ולא מוסיפים תרגיל עזר כלשהו יכול לגרום להם להיות חלשים ביחס לשאר הגוף, זה אומר שברגע שהוא ירצה לעבור לדדליפט רגיל הוא יתקל בגב עגול עד שלפחות יצליח להביא את הזוקפים לכח מסוים. אז אם אני עובר לסומו בתור פאוורליפטר זה אומר שאני נשאר בסומו?
זה לפחות מה שהתכוונתי כששאלתי, והפחד הגדול שלי מלהחליף
ובכל מקרה, במקרה שלי לפחות, הסיבה הטובה שציינת למהלך הזה היא בעיות גב.

נערך לאחרונה:
האמת היא שלפי מה שאמרת נשמע לי שגם לפאוורליפטר זה יכול להיות בעייתי, פחות עבודה לזוקפים במידה ולא מוסיפים תרגיל עזר כלשהו יכול לגרום להם להיות חלשים ביחס לשאר הגוף, זה אומר שברגע שהוא ירצה לעבור לדדליפט רגיל הוא יתקל בגב עגול עד שלפחות יצליח להביא את הזוקפים לכח מסוים. אז אם אני עובר לסומו בתור פאוורליפטר זה אומר שאני נשאר בסומו?
זה לפחות מה שהתכוונתי כששאלתי, והפחד הגדול שלי מלהחליף
ובכל מקרה, במקרה שלי לפחות, הסיבה הטובה שציינת למהלך הזה היא בעיות גב.

זה לא מדוייק שיהיה פער בין הזוקפים לשאר הגוף, הם פשוט עובדים פחות ממה שהם היו עובדים בקונבנציונאלי, אבל זה לא שהם לא עובדים בכלל.
אם טוב לך בסומו אין סיבה לחזור שוב, למרות שיש פאוורליפטרים שעושים גם את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית