הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ sumo deadlift vs conventional

idan1212

משתמש מתחיל
54
3
נק' מוניטין:
3
54
3
אני בהתלבטות, כאשר אני עושה conventional deadlifts אני מרגיש בעיקר את הגב תחתון (והיה לי כבר בעבר פציעה בגב תחתון אז קצת פוחד) ופחות שרירים אחרים, גם כשאני נותן דגש לראות שאני לא עושה חצי stiff leg אני מרגיש כאילו זה תרגיל גב תחתון ומופעל עליו לחץ רב.
כאשר אני עושה sumo כל הלחץ מהגב תחתון יורד לי וזה הרבה יותר קל לי.
הדבר היחיד שאני פחות אוהב בsumo הוא שהוא לא מדמה מצבים מציאותיים, מה הכוונה: conventional זה משהו שאתה משתמש בו הרבה בחיי היום יום להרים דברים או כל דבר שדומה לתנועה הזו לעומת sumo שפחות יצא לך מצב כזה בחיים ובנוסף אם אני יעבור לsumo ואז ארצה לחזור לconventional זה יכול להיות בעייתי כי הגב פתאום לא רגיל לעבוד בצורה הזו ואז הוא יהיה חלש ביחס לשרירים אחרים מה שיגדיל את העומס עליו(כל מה שאני אומר כאן זה לפי הבנתי לא בהכרח שהוא נכון)
אשמח לדעתכם ומה אתם ממליצים. ובקשה נוספת לא לקטול אם אמרתי שטויות חחחח

נערך לאחרונה:
האמת היא שלפי מה שאמרת נשמע לי שגם לפאוורליפטר זה יכול להיות בעייתי, פחות עבודה לזוקפים במידה ולא מוסיפים תרגיל עזר כלשהו יכול לגרום להם להיות חלשים ביחס לשאר הגוף, זה אומר שברגע שהוא ירצה לעבור לדדליפט רגיל הוא יתקל בגב עגול עד שלפחות יצליח להביא את הזוקפים לכח מסוים. אז אם אני עובר לסומו בתור פאוורליפטר זה אומר שאני נשאר בסומו?
זה לפחות מה שהתכוונתי כששאלתי, והפחד הגדול שלי מלהחליף
ובכל מקרה, במקרה שלי לפחות, הסיבה הטובה שציינת למהלך הזה היא בעיות גב.
יש לך את @DarY שעושה סומו מיליון שנה וכשחזר לרגיל לא גילה שהוא חלש משמעותית..

האמת היא שלפי מה שאמרת נשמע לי שגם לפאוורליפטר זה יכול להיות בעייתי, פחות עבודה לזוקפים במידה ולא מוסיפים תרגיל עזר כלשהו יכול לגרום להם להיות חלשים ביחס לשאר הגוף, זה אומר שברגע שהוא ירצה לעבור לדדליפט רגיל הוא יתקל בגב עגול עד שלפחות יצליח להביא את הזוקפים לכח מסוים. אז אם אני עובר לסומו בתור פאוורליפטר זה אומר שאני נשאר בסומו?
זה לפחות מה שהתכוונתי כששאלתי, והפחד הגדול שלי מלהחליף
ובכל מקרה, במקרה שלי לפחות, הסיבה הטובה שציינת למהלך הזה היא בעיות גב.

זה נכון, ואתה כנראה לא תמצא דדליפטר טוב שלא משלב דדליפט קונבנציונלי באימונים שלו לפחות חלק מהזמן.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על העזרה, סידר לי את הראש. 😃😃
אני באמת חושב שאני אעבור לסומו כאשר מדי פעם אשלב קונבנציונלי ואראה איך התוצאות

דן גרין בין המוכרים בתחום שעושה סומו אוהב לעשות באימונים שלו קונבנציונלי ודפציט קונבנציונלי כחלק משגרת האימונים למרות שהוא עושנ סומו פשוט קונבנציונלי זה תרגיל עזר בשבילו.
הוא כתב על זה מאמר שזה תרגיל מאוד חשוב למרימי סומו דדליפט.

דן גרין בין המוכרים בתחום שעושה סומו אוהב לעשות באימונים שלו קונבנציונלי ודפציט קונבנציונלי כחלק משגרת האימונים למרות שהוא עושנ סומו פשוט קונבנציונלי זה תרגיל עזר בשבילו.
הוא כתב על זה מאמר שזה תרגיל מאוד חשוב למרימי סומו דדליפט.

אין ספק שזה מועיל, אבל למתאמן מתחיל/בינוני יהיה קשה להכניס את שתי הואריאציות באותה התוכנית ולהתאושש כמו שצריך (בהנחה והוא גם מסקוויט).

לשם שינוי אני מסכים עם אלכס (קולדפייר).

סומו זו וריאציה שנועדה אך ורק להרים יותר משקל. מי שמתאמן בשביל להתחזק, שישאר עם קונבנציונלי. אם יש לו בעיות מבחינת כאבים וכו' - שילך ויטפל בהם ולא יתחמק.

אם יש מחשבה עתידית להתחרות זה סיפור אחר.

אני רואה אמון אנשים בורחים לסומו במשקלים מאוד נמוכים, אני חושב שגבר בריא צריך להגיע במינימום סביב 180 קילו אם לא הרבה יותר לפני שהוא פוזל לכל מיני אופציות אחרות. אני אישית פזלתי אחרי שמשכתי 220 קונבנציונלי.

אגב, למשוך סומו כמו שצריך זה הרבה יותר קשה מקונבנציונלי, אבל יש אנשים שזה בא להם בטבעיות. זו וריאציה הרבה יותר טכנית וקשה מבחינת מוביטלי (זה למה הפסקתי להרים ככה).

גב עגול בהחלט הגורם העיקרי לקושי בנעילה, ראיתי המון ליפטרים שמנתקים מהר אבל מתקשים לנעול כי הגב עגול מתחילת התנועה, לא מדבר על בריאות וכו' אלא נטו על קושי.

כמו שDDT אמר, הרבה ליפטרים מתרגלים קונבנציונלי ברמה כזו או אחרת באוף סיזן, מצד שני ברמה מתחילה - בינונית קשה ואף לא רצוי לדחוף עוד נפח עזר לדדליפט. צריך לדעת איך לשלב את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית