הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תחליף לסקוואט בתוכנית כוח

ronel alfandari

משתמש מתחיל
113
5
נק' מוניטין:
8
113
5
בגלל פציעה אני לא יכול לעשות סקוואט עד להודעה חדשה.
בתוכניות כוח כמו SS, לינארית טקסס וכו' איזה תרגיל יכול לחליף את הסקוואט? ולעשות אותו אותו דבר כמו בתוכנית?
תודה

אני סובל מאותה בעיה בדיוק לצערי.
מה שעזר לי היה לשחק עם הזווית של כפות הרגליים. נסה לבצע סקוואט בעמידה ישרה לגמרי, כשכפות הרגליים פונות לפנים מבלי רוטציה קלה החוצה, ככה תוריד מהעומס על השרירים מקרבי הירך, לי זה עזר באופן אישי.
לגבי תחליפים, תוכל להוסיף תרגילים כמו לאנג'ים ולחיצות רגליים במידה ויש לך אפשרות בחדר הכושר בו אתה מתאמן.
אני החלטתי להתקדם יותר בדדליפט, אמנם זה ממש לא אותו הדבר כמו סקוואט בגלל שטווח התנועה ברגליים קטן יותר מאשר בסקוואט, אבל זה תרם לי להתחזקות משמעותית ברגליים.

הפציעה בחיבור בין האגן לירך בצד שמאל.
לא יכול לעשות את התנועה של הסקוואט
אם כך, אני מניח שאתה לא יכול לבצע גם דדליפט ולג פרס?
אם כן, תחליף את הסקוואט בלג פרס, אם לא תנסה כיפוף ופשיטת ברכיים.
אם עדיין כואב, עדיף להזניח את הרגליים עד שהפציעה תבריא מאשר להחמיר אותה.

הייתה לי את אותה הבעיה רק בגלוטס הימני, לא הרמתי כבד חודשיים ככה.
אני עשיתי בעיקר מתיחות ופואם רולינג

אתה יכול לעשות טקסס ולתת דגש על הדדלפיט כרגע כמו הבחור הנ''ל עשה.
אופציה שניה שאני יכולה להביא לך מהנסיון שלי זה פשוט לשנות טכניקה,לעשות מוט ריק לטווח חזרות גבוה(פרוטוקול פציעות)עד שתתאקלם ל5 חזרות, לתסף את התוספים שצריך. אבל תלוי מה מצב הפציעה שלך, אני זוכרת שעשיתי סקוואט ופשוט היה לי דמעות מרוב שכאב לי.

סובל מאותה הבעיה כבר חודשים.
כבר כמה פעמים הפסקתי עם סקוואט לאיזה שבועיים ונתתי לכאב לעבור, איך שחזרתי לעבוד עם משקלים גבוהים (עבורי) שוב פעם כאבים, למרות שהייתי עושה חימום ומתיחות כמו שצריך.
די אובד עצות בעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית