הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חתירה בדאמבלים או מוט

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
לאחרונה אני חותר רק בדאמבלס יד יד והגעתי ל 45 קג כל יד , המשקולת עצמה מאוד גדולה ולכן זה מקצר לי את הטווח תנועה , מה גם שבקרוב מאמין שאגיע ל 50 קג ואז לא יהיה לי עוד איך להתקדם (אני לא עושה כמעט ציטינג , לפחות לא משהו בכוונה או מורגש)

כדאי לעבור לחתירה במוט ? גם התקדמות יותר נוחה וגם טווח תנועה יותר גדול , החסרון היחיד שאני רואה פה שאין פה עבודה של כל יד בנפרד כמו בדאמבלס,

מתח אינטנסיבי עם משקל כתרגיל זה לא אופציה בשבילי עקב פציעה בכתף בעקבות תאונה לפני כ 11 חודשים ( עושה מתח עם קצת משקל לחזרות גבוהות)

עוד דבר חתירה עם מוט אחרי דדליפט זה לא הורג את הזוקפים וההאמסטרינג ?

אני לא רואה למה לא לשלב בין השניים?! אפשר לבצע את כל התרגילים כל עוד אתה משתמש באותם קווים מנחים של בניית תוכנית.

בנוגע לחתירה במוט אני מעדיף אותה בהרבה על חתירה בדאמבלים מכמה סיבות: הרבה יותר קל להעמיס משקל,הטווח תנועה גדול יותר,והרבה יותר קשה לרמות.
כשאני מדבר על חתירה במוט אני מתכוון לbor שבו כל חזרה המוט נוגע ברצפה ועולה מחדש.
חוץ מזה שכתבתה שהחסרון היחידי הוא שאין עבודה בנפרד לכל יד וזה לא באמת חיסרון...מה אתה צריך עבודה בנפרד על כך יד?! בתרגיל הזה תתרכז בלהוסיף משקל למוט ואחר כך תפמפם כפיפת מרפק ידיד או חתירה בכל תצורה אחרת יד יד.

בנוגע לביצוע התרגיל אחרי דדליפט, זה עוד סיבה למה אני מעדיף שבחתירה במוט, כל חזרה המוט ינוח על הרצפה משום שזה מןריד עומס מהזוקפים ומההאמסטרינג. חוץ מזה תעשה ניסוי ואם צריך תעשה רוטציה או תוריד נפח בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה למה לא לשלב בין השניים?! אפשר לבצע את כל התרגילים כל עוד אתה משתמש באותם קווים מנחים של בניית תוכנית.

בנוגע לחתירה במוט אני מעדיף אותה בהרבה על חתירה בדאמבלים מכמה סיבות: הרבה יותר קל להעמיס משקל,הטווח תנועה גדול יותר,והרבה יותר קשה לרמות.
כשאני מדבר על חתירה במוט אני מתכוון לbor שבו כל חזרה המוט נוגע ברצפה ועולה מחדש.
חוץ מזה שכתבתה שהחסרון היחידי הוא שאין עבודה בנפרד לכל יד וזה לא באמת חיסרון...מה אתה צריך עבודה בנפרד על כך יד?! בתרגיל הזה תתרכז בלהוסיף משקל למוט ואחר כך תפמפם כפיפת מרפק ידיד או חתירה בכל תצורה אחרת יד יד.

בנוגע לביצוע התרגיל אחרי דדליפט, זה עוד סיבה למה אני מעדיף שבחתירה במוט, כל חזרה המוט ינוח על הרצפה משום שזה מןריד עומס מהזוקפים ומההאמסטרינג. חוץ מזה תעשה ניסוי ואם צריך תעשה רוטציה או תוריד נפח בדדליפט.
לא יודע אני רואה שמלא תומכים בחתירה בדאמבלים , זה לא מפריע לכם לעשות חצי טווח תנועה כי הדאמבל מתנגש בכם ? איך אפשר לבצע את התרגיל בטווח תנועה מלא ?
וב BOR שהמוט נוגע ברצפה זה מוריד מתח מהגב וזה פחות טוב לגיינז

לא יודע אני רואה שמלא תומכים בחתירה בדאמבלים , זה לא מפריע לכם לעשות חצי טווח תנועה כי הדאמבל מתנגש בכם ? איך אפשר לבצע את התרגיל בטווח תנועה מלא ?
וב BOR שהמוט נוגע ברצפה זה מוריד מתח מהגב וזה פחות טוב לגיינז

כשהמשקלות גדולה אי אפשר לעשות טווח תנועה מלא לא אפשרי פיזית, בגלל זה רואים הרבה מתאמנים ליצנים בחדכ שכשהדאמבל ניהיה גדול וכבר אין טווח תנועה הם מבצעים את התרגיל כמו ליצנים העיקר בישביל להרים.

ובנוגע לשטות שדיברת שם על גיינז לא יודע מאיפה הבאת אתה זה...בדדליפט שהמוט נח על הריצפה זה לא טוב לגיינז?! בכל תרגילי הלחיצות למיניהם כשנועלים מרפקים זה פחות טוב לגיינז?!
בקיצור זו השערה שמתאימה לבודיבילדינג.com שלא מתבססת על שום דבר ומתאמנים שמתלהבים ששורף להם השריר.

כשהמוט נח על הרצפה לפני כל חזרה זה מאפשר לך להכנס לסטאפ כמו שצריך להרים בטכניקה נכונה להרים יותר משקל לבצע את התרגיל בטווח תנועה מלא כמעט בלי אפשרות לציטינג בקיצור לא חסר יתרונות חוץ מהגיינז האידיוטי הזה...

• פותח/ת השרשור
כשהמשקלות גדולה אי אפשר לעשות טווח תנועה מלא לא אפשרי פיזית, בגלל זה רואים הרבה מתאמנים ליצנים בחדכ שכשהדאמבל ניהיה גדול וכבר אין טווח תנועה הם מבצעים את התרגיל כמו ליצנים העיקר בישביל להרים.

ובנוגע לשטות שדיברת שם על גיינז לא יודע מאיפה הבאת אתה זה...בדדליפט שהמוט נח על הריצפה זה לא טוב לגיינז?! בכל תרגילי הלחיצות למיניהם כשנועלים מרפקים זה פחות טוב לגיינז?!
בקיצור זו השעה שמתאימה לבודיבילדינג.com שלא מתבססת על שום דבר ומתאמנים שמתלהבים ששורף להם השריר.

כשהמוט נח על הרצפה לפני כל חזרה זה מאפשר לך להכנס לסטאפ כמו שצריך להרים בטכניקה נכונה להרים יותר משקל לבצע את התרגיל בטווח תנועה מלא כמעט בלי אפשרות לציטינג בקיצור לא חסר יתרונות חוץ מהגיינז האידיוטי הזה...
יצא לך לנסות חתירה יד יד עם כבל במקום דאמבל כתרגיל אחרון ? או שעדיף דאמבל
נראה לי אחליף את הסדר של התרגילים פשוט

כבל דאמבל הכל אותו דבר כשהמשקל עולה קשה לשמור על טכניקה נכונה... הרבה יותר ממוט.
אני נתתי לך את עצתי,
דרך צלחה.

אחי פשוט תגוון פעם זה ופעם זה בתוכנית שלי אני משלב את שניהם לפעמים משתמש בדאמבלים בתור פינישר סט אחרון אחרי חתירות במוט ככה אני מרגיש את הכיווץ יותר טוב בכל צד אבל זה לא קריטי

הדאמבל מתנגש בך? והמוט, עובר דרכך? בדאמבל טווח התנועה גדול מאשר במוט.
כדאי לעבור לחתירה במוט ?
שני תרגילים שונים. המתח והלחץ על הזוקפים נראים אחרת לגמרי. ואם אתה מדבר על חתירה מהרצפה, גם אופי המשיכה אחר (אקספלוסיבי הרבה יותר).
תנסה במשקלים קלים ותראה איך אתה מרגיש.
וד דבר חתירה עם מוט אחרי דדליפט זה לא הורג את הזוקפים וההאמסטרינג ?
מאד אינדיבידואלי. מצד אחד יכול לעייף, מצד שני חתירה אחרי דדליפט כבד יכולה להרגיש כמו חופשה לזוקפים, בגלל הפער במשקלים.

• פותח/ת השרשור
הדאמבל מתנגש בך? והמוט, עובר דרכך? בדאמבל טווח התנועה גדול מאשר במוט.
הטווח תנועה גדול יותר אם פותחים את המרפק לצד ואז הדאמבל עובר את הגוף ופה יש יותר עירוב של הכתף אחורית וניסיתי להימנע מזה אבל כנראה שאין ברירה

הטווח תנועה גדול יותר אם פותחים את המרפק לצד ואז הדאמבל עובר את הגוף ופה יש יותר עירוב של הכתף אחורית וניסיתי להימנע מזה אבל כנראה שאין ברירה
אין שום פתיחה, המרפק עובר את הגוף כשהוא צמוד לעצם האגן, ומגיע הרבה יותר גבוה משהוא מסוגל להגיע בחתירה במוט.

• פותח/ת השרשור
אין שום פתיחה, המרפק עובר את הגוף כשהוא צמוד לעצם האגן, ומגיע הרבה יותר גבוה משהוא מסוגל להגיע בחתירה במוט.
אבל אם הדאמבל כבד אז הוא גדול ונתקע לך בגוף אם אתה לא פותח את המרפק הצידה

m0stMuscular,
תעלה סרטון טכניקה, אני מבצע גם BOR וגם חתירה עם דאמבל ובפירוש עם האחרון יש טווח תנועה גדול יותר מבלי שהדאמבל מתנגש בגוף.
בנוגע לתרגיל המתח שהזכרת בתחילת השרשור, במידה ואפשרי מבחינת הכתף שלך, נסה לבצע אותו עם ידיים ברוחב הכתפים, הרבה יותר ידידותי לכתף.

• פותח/ת השרשור
m0stMuscular,
תעלה סרטון טכניקה, אני מבצע גם BOR וגם חתירה עם דאמבל ובפירוש עם האחרון יש טווח תנועה גדול יותר מבלי שהדאמבל מתנגש בגוף.
בנוגע לתרגיל המתח שהזכרת בתחילת השרשור, במידה ואפשרי מבחינת הכתף שלך, נסה לבצע אותו עם ידיים ברוחב הכתפים, הרבה יותר ידידותי לכתף.
נכון , אם פותחים את המרפק לצד יחסית אז הדאמבל לא יפגע בגוף - דבר שיערב את הכתף אחורית (עשיתי את זה והרגשתי) , עד עכשיו לא פתחתי כמעט לצד ועבדתי רק עם הלאטס בעיקר
אנסה לחזור למתח עם משקל (לא אעבוד פחות מ 8 חזרות זה בטוח) זה פציעה מוזרה שקרתה לי בעקבות תאונה שסובבה לי את הכתף ביד שמאל וכשהיד נמתחת למעלה יותר מדי ועם יותר מדי משקל זה מורגש

אתם מתכוונים לחתירה כמו שקנדיטו עושה : (אני התכוונתי למשהו יותר בסגנון קרוק רק בלי ציטינג)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית