הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון 200 קילו דדליפט בחצי שנה

• פותח/ת השרשור liav
  • פורסם בתאריך

liav

משתמש מתחיל
167
70
נק' מוניטין:
805
167
70
טוב אז אחרי חצי שנה של אימונים,
הדדליפט הנורא והאיום של ה200 קילו עלה, תגובות על הגב יתקבלו בברכה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מקרב את הכתפיים לרצפה, כך שההרמה מתחילה עם יותר פשיטה בירך ומסתיימת כשהמוט בנקודה נמוכה יותר.
אתה מבין כשאשר אתה בנעילה מלאה זה לא משנה עם ניתקת את המוט מהריצפה כשהגב היה ישר או עגול?
זה לא מקצר שום טווח תנועה.

@coldfire בדרך כלל אתה מסביר את זה, לא יפה.

אם נעילה מלאה כפי שאתה מגדיר מחייבת פשיטה מחדש של עמוד השדרה העליון אני מסכים. אבל כל עוד הגב כפוף, המוט מסיים את דרכו כמה ס"מ נמוך יותר. מצפיה חוזרת בסרטון הוא זוקף את הגב לגמרי בנעילה, אז אתה צודק בנקודה הזו.

אם נעילה מלאה כפי שאתה מגדיר מחייבת פשיטה מחדש של עמוד השדרה העליון אני מסכים. אבל כל עוד הגב כפוף, המוט מסיים את דרכו כמה ס"מ נמוך יותר. מצפיה חוזרת בסרטון הוא זוקף את הגב לגמרי בנעילה, אז אתה צודק בנקודה הזו.

נכון, וזה החלק הקשה במשיכה עם גב עגול. אתה חייב להיות מסוגל לפשוט את הזוקפים מחדש. אבל אם לא עשית את זה, לא עשית דדליפט.

נכון, וזה החלק הקשה במשיכה עם גב עגול. אתה חייב להיות מסוגל לפשוט את הזוקפים מחדש. אבל אם לא עשית את זה, לא עשית דדליפט.

פשיטת הזוקפים תיעשה כשהגו אנכי, כלומר כשהמומנט כמעט אפס. לעומת עבודה עם גב ישר שבה יש מומנט רציני על הזוקפים והגו לאורך כל התנועה. כך ש- בכל זאת - צ'יטינג.
כמובן שאם הם היו רואים את הדיסקים והלחץ המאד לא מאוזן שהם מקבלים מהחוליות כשהגב עגול עם 200 קילו בידיים, כל הדיון הזה היה מיותר.

בדדליפט אין דבר כזה צ'יטינג.
זה לא כפיפות מרפקים.
זה מה שלקחת מכל מה שרשמתי?
אוקיי. אז אם אין צ'יטינג, תרים את הרבע טון שלך עם טכניקה כמו שכל מאמן בעולם מלמד.
ואל תגיד לי "הרמתי מהרצפה ונעלתי וזה מה שחשוב", גם בכפיפות מרפקים אני יכול להגיד את אותו דבר.

זה מה שלקחת מכל מה שרשמתי?
אוקיי. אז אם אין צ'יטינג, תרים את הרבע טון שלך עם טכניקה כמו שכל מאמן בעולם מלמד.
ואל תגיד לי "הרמתי מהרצפה ונעלתי וזה מה שחשוב", גם בכפיפות מרפקים אני יכול להגיד את אותו דבר.
ממש לא, אי אפשר להשוות עם כפיפות מרפקים, חתירה, הרחקת זרועות וכדומה,
בתרגילים האלה להעזר בגב/רגליים זה צ'יטינג ולכן לא אמור לעניין אף אחד כמה משקל מרימים בהם.
בדדליפט אין צ'יטינג. אלכס כתב יפה בפוסט כאן, אם לא נעלת - לא עשית דדליפט. למעשה, אם התחלת עם המוט על הריצפה וסיימת בנעילה, בלי היטצ'ינג בדרך, עשית דדליפט. אם משכת רחוק מהגוף, עיגלת את הגב, שאר דברים שיקשו עליך בתרגיל - זו הבעיה שלך.
רלוונטי גם לסקוואט. בסקוואט אין צ'יטינג.

אם משכת רחוק מהגוף, עיגלת את הגב, שאר דברים שיקשו עליך בתרגיל - זו הבעיה שלך.
"עיגלת את הגב" זה לא אחד הדברים שיקשו עליך בתרגיל. תראה מה אומר הבחור שפתח את הפוסט, אחד ממיליונים שיודעים שגב עגול רק מקל עליך. הרבה פחות עבודה של הזוקפים, אגן במנח שמאפשר להאמסטרינג ולגלוטס לזקוף את הגו ביותר קלות, וכל זה ממש לא משתווה למאמץ של לפשוט את הזוקפים בסוף התנועה. הצ'יטינג פה הוא לא מול מטרת התרגיל או מול השופטים, שני דברים שממש לא מעניינים אותי, אלא מול העקרונות שבאו לשמור על הבריאות שלך.

"עיגלת את הגב" זה לא אחד הדברים שיקשו עליך בתרגיל. תראה מה אומר הבחור שפתח את הפוסט, אחד ממיליונים שיודעים שגב עגול רק מקל עליך. הרבה פחות עבודה של הזוקפים, אגן במנח שמאפשר להאמסטרינג ולגלוטס לזקוף את הגו ביותר קלות, וכל זה ממש לא משתווה למאמץ של לפשוט את הזוקפים בסוף התנועה. הצ'יטינג פה הוא לא מול מטרת התרגיל או מול השופטים, שני דברים שממש לא מעניינים אותי, אלא מול העקרונות שבאו לשמור על הבריאות שלך.
אתה הופך את עיגול הגב ליתרון חד משמעי. זה ממש לא נכון, זה לא מקל במשיכה על כל מתאמן אלא מקשה מאוד למתאמנים מסוימים.

פשיטת הזוקפים תיעשה כשהגו אנכי, כלומר כשהמומנט כמעט אפס. לעומת עבודה עם גב ישר שבה יש מומנט רציני על הזוקפים והגו לאורך כל התנועה. כך ש- בכל זאת - צ'יטינג.
כמובן שאם הם היו רואים את הדיסקים והלחץ המאד לא מאוזן שהם מקבלים מהחוליות כשהגב עגול עם 200 קילו בידיים, כל הדיון הזה היה מיותר.

ועדיין זה מאוד קשה לפשוט את הגב אחרי שהוא עגול. אבל זה לא חשוב, כי לא דובר על האם הזוקפים עושים את אותה העבודה או לא אלא על טווח התנועה.
"עיגלת את הגב" זה לא אחד הדברים שיקשו עליך בתרגיל.

אני לא מסכים איתך. נכשלתי לא מעט בשיאים בדדליפט כי הגב התעגל יותר מדי ולא הצלחתי לסיים את התנועה.

ועדיין זה מאוד קשה לפשוט את הגב אחרי שהוא עגול. אבל זה לא חשוב, כי לא דובר על האם הזוקפים עושים את אותה העבודה או לא אלא על טווח התנועה.
ברור שטווח התנועה זהה. המשכתי את הנקודה.
אני לא מסכים איתך. נכשלתי לא מעט בשיאים בדדליפט כי הגב התעגל יותר מדי ולא הצלחתי לסיים את התנועה.
זה לא אומר הרבה. אתה אומר שלא הצלחת לפשוט את הזוקפים בסוף ולכן נכשלת, ומתעלם מזה שהמשקל לא איפשר לך להחזיק אותם ישרים לאורך התנועה. במילים אחרות, אם היית מתעקש עם הזוקפים ומנסה להחזיק, היית נכשל כבר בניתוק או באמצע התנועה.

ברור שטווח התנועה זהה. המשכתי את הנקודה.

זה לא אומר הרבה. אתה אומר שלא הצלחת לפשוט את הזוקפים בסוף ולכן נכשלת, ומתעלם מזה שהמשקל לא איפשר לך להחזיק אותם ישרים לאורך התנועה. במילים אחרות, אם היית מתעקש עם הזוקפים ומנסה להחזיק, היית נכשל כבר בניתוק או באמצע התנועה.

הם היו ישרים בניתוק והתעגלו באמצע הדרך. אני לא נכשל בניתוק.

• פותח/ת השרשור
במידה ואני אלמד להחזיק גב תחתון ולעגל רק גב עליון אתה עדיין תטענו שזה פריצת דיסק?

מישהו יכול לערוך את הנושא ולשים את הסרטון של ה200 בנושא?

כל פעם שאתה מעגל את הגב זה יותר מסוכן מלא לעגל את הגב. אף אחד לא טוען שזה מוביל בוודאות לפריצת דיסק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית