הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 200 קילו דדליפט בחצי שנה

• פותח/ת השרשור liav
  • פורסם בתאריך

liav

משתמש מתחיל
167
70
נק' מוניטין:
805
167
70
טוב אז אחרי חצי שנה של אימונים,
הדדליפט הנורא והאיום של ה200 קילו עלה, תגובות על הגב יתקבלו בברכה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מה דעתכם על הטכניקה של ג'ורדן פיגנבאום - מאמן מוסמך מטעם מארק ריפטו, אחד הבכירים אפילו (מעביר סמינרים מטעם ריפ):

שוב, אף אחד לא נגד. אבל אנשים צריכים להיות מודעים להבדל.
אני לא התחלתי את החפירות האלה.
סך הכל פירסמתי סרטון של דדליפט 200 קילו בחצי שנה והתחלתם לחפור לי כמה שזה לא בריא כי הגב לא ישר

אל תיתמם. התחילו להגיב לך כי כתבת ״תגובות על גב עגול יתקבלו בברכה״.

אני לא התחלתי את החפירות האלה.
סך הכל פירסמתי סרטון של דדליפט 200 קילו בחצי שנה והתחלתם לחפור לי כמה שזה לא בריא כי הגב לא ישר
בטח. סבתא שלי כתבה "תגובות על הגב יתקבלו בברכה" בהודעה הראשונה שלך.
היא גם כתבה את השטויות בהודעה השלישית, שזה אחלה ובכלל לא נורא למשוך כך.

זה פריצת דיסק בוודאות.
חבל שהפכו את "פריצת דיסק" לדבר הראשון שחושבים עליו כשאומרים "פציעה בדדליפט"
יש דברים הרבה יותר גרועים. ופריצת דיסק קורת להמון אנשים שלא יודעים דדליפט מהו.

שוב, אף אחד לא נגד. אבל אנשים צריכים להיות מודעים להבדל.
בוודאי, אני תמיד בעד להבהיר את ההבדלים. אבל לא כולם לא נגד כמו שכתבת, לצערי. אנשים כאן שללו אותו בגלל טכניקה, אבל הוא עשה דדליפט לכל דבר ועניין.

חבל שהפכו את "פריצת דיסק" לדבר הראשון שחושבים עליו כשאומרים "פציעה בדדליפט"
יש דברים הרבה יותר גרועים. ופריצת דיסק קורת להמון אנשים שלא יודעים דדליפט מהו.

בוודאי, אני תמיד בעד להבהיר את ההבדלים. אבל לא כולם לא נגד כמו שכתבת, לצערי. אנשים כאן שללו אותו בגלל טכניקה, אבל הוא עשה דדליפט לכל דבר ועניין.

מסכים. להגיד שזה לא דדליפט זה מטומטם. גם להגיד שזו פריצת דיסק בודאות זה מטומטם. אני רק חולק על זה ששניהם בטוחים באותה המידה.

עקבתי אחרי רוב הדיון על הגב ושמתי לב לכמה דברים:
1. בסרטון שPowerlifting נתן רואים בבירור שהטכניקה קרסה בגלל שזה 1RM, אם תאטו את הסרטון רואים שהמאמן המוסמך הזה או מה שהוא לא יהיה התחיל את התנועה עם גב מכווץ וכמעט ישר וברגע שהסלק יצא מהמוט והוא התנתק אז הגב התעגל (מה שמצופה ב1RM בגלל המשקל הרב וזה קורה כמעט ל90% מהפעמים שעושים 1RM)
2. בסרטון של ה200 דדליפט אין שום ניסיון לכווץ ולא כלום, פשוט אלה ווואכבר בוא נרים 200 קילו לא משנה איך.

לפי דעתי אין סיבה שמתחת ל90% מה 1RM תהיה קריסה של טכניקה, אם יש אז זה טכניקה לקויה...

גב עגול או לא (לא שאכפת לי) אני פשוט כתבתי את הדברים הנ"ל בגלל שלפי דעתי הסרטון שPOWERLIFTING נתן לא רלוונטי, הישג מצוין ה200 בחצי שנה, כל הכבוד, גב עגול או לא.
אמרתי את דעתי וזהו.

עקבתי אחרי רוב הדיון על הגב ושמתי לב לכמה דברים:
1. בסרטון שPowerlifting נתן רואים בבירור שהטכניקה קרסה בגלל שזה 1RM, אם תאטו את הסרטון רואים שהמאמן המוסמך הזה או מה שהוא לא יהיה התחיל את התנועה עם גב מכווץ וכמעט ישר וברגע שהסלק יצא מהמוט והוא התנתק אז הגב התעגל (מה שמצופה ב1RM בגלל המשקל הרב וזה קורה כמעט ל90% מהפעמים שעושים 1RM)
2. בסרטון של ה200 דדליפט אין שום ניסיון לכווץ ולא כלום, פשוט אלה ווואכבר בוא נרים 200 קילו לא משנה איך.

לפי דעתי אין סיבה שמתחת ל90% מה 1RM תהיה קריסה של טכניקה, אם יש אז זה טכניקה לקויה...

גב עגול או לא (לא שאכפת לי) אני פשוט כתבתי את הדברים הנ"ל בגלל שלפי דעתי הסרטון שPOWERLIFTING נתן לא רלוונטי, הישג מצוין ה200 בחצי שנה, כל הכבוד, גב עגול או לא.
אמרתי את דעתי וזהו.
פחות מ90% מRM1 (אותו בנאדם)

לגבי הסעיף השני שלך,
זה משפט שטותי ומיותר. מה זה אלה וואכבר בוא נרים 200 לא משנה איך?
אם זה היה כך: המוט לא היה צמוד אליו כל הדרך לנעילה, שזה אגב, בעיה הרבה יותר חמורה בעיניי לגבי פציעות. וזה משהו שאני בחיים לא מתפשר עליו בטכניקה שלי ושל מתאמניי.

אני לא חושב שגב עגול זה השטן, אבל אני גם לא חושב שבנאדם עם פז"ם של חצי שנה יכול להרשות לעצמו מה שליפטר עם פז"ם של שנים יכול להרשות לעצמו...

פחות מ90% מRM1 (אותו בנאדם)

לגבי הסעיף השני שלך,
זה משפט שטותי ומיותר. מה זה אלה וואכבר בוא נרים 200 לא משנה איך?
אם זה היה כך: המוט לא היה צמוד אליו כל הדרך לנעילה, שזה אגב, בעיה הרבה יותר חמורה בעיניי לגבי פציעות. וזה משהו שאני בחיים לא מתפשר עליו בטכניקה שלי ושל מתאמניי.

למה מישהו שמרים עם גב ישר ומוט לא צמוד אליו יסכן את עצמו בפציעה יותר מאשר מישהו שמרים מההתחלה עם גב עגול לגמרי?

• פותח/ת השרשור
נהיה קשה יותר.
אנחנו מדברים על, לצורך העניין - ס"מ, כן?
כשהמוט מתרחק מהגוף זה כמעט בלתי נמנע לא לעגל את הגב, גם אם זה עניין של סנטימטרים.
בכל מקרה, גם אם הגב לא מתעגל כשהמוט מתרחק מהגוף, זה בעייתי

כשהמוט מתרחק מהגוף זה כמעט בלתי נמנע לא לעגל את הגב, גם אם זה עניין של סנטימטרים.
בכל מקרה, גם אם הגב לא מתעגל כשהמוט מתרחק מהגוף, זה בעייתי
שים 60 קילו על המוט ותראה איך אתה מושך אותו איפה שתרצה והגב לא מתעגל.

מכל מי שמטיף כאן לגב ישר גם שמתחרים כי ככה צריך וככה צריך לשאוף וכו' וכו'...

כמה מתאמנים (מתאמני כוח, לא יוסי יד 50 שמספר מה קרה שהיה צעיר...) יצא לכם לראות שנפצעו באופן ישיר ממשיכה עם גב עגול?

התיאוריה שלכם היא לא רעה, הבעיה שבמבחן המציאות היא לא עומדת וזו פציעה מאוד נדירה שקוראת ממצב מאוד קיצוני של גב (תחתון) עגול באופן קבוע לאורך זמן רב.

באמת שיש כל כך הרבה פציעות אחרות לדאוג לגביהן בתחום, הייתי מעריך מהנסיון שלי עם מתאמנים ומתחרים שפחות מ5% סובלים ממשהו שאולי קשור לזה.

כמה מתאמנים (מתאמני כוח, לא יוסי יד 50 שמספר מה קרה שהיה צעיר...) יצא לכם לראות שנפצעו באופן ישיר ממשיכה עם גב עגול?

התיאוריה שלכם היא לא רעה, הבעיה שבמבחן המציאות היא לא עומדת וזו פציעה מאוד נדירה שקוראת ממצב מאוד קיצוני של גב (תחתון) עגול באופן קבוע לאורך זמן רב.

באמת שיש כל כך הרבה פציעות אחרות לדאוג לגביהן בתחום, הייתי מעריך מהנסיון שלי עם מתאמנים ומתחרים שפחות מ5% סובלים ממשהו שאולי קשור לזה.
אתה יכול למשוך עם גב עגול שנתיים ואז להתכופף להרים עיתון ולפרוץ דיסק , ההנחה היא שהפריצה היא מהרמת העיתון ?, קצת לטמון את הראש בחול לדעתי...

יש כמה שחושבים שפרצו דיסק מדדליפט. כאילו אין אלף דברים אחרים ביומיום שגורמים לזה.

אתה יכול למשוך עם גב עגול שנתיים ואז להתכופף להרים עיתון ולפרוץ דיסק , ההנחה היא שהפריצה היא מהרמת העיתון ?, קצת לטמון את הראש בחול לדעתי...
לאמא שלי יש 2 פריצות דיסק, היא לא נגעה במוט מעולם ולא הרימה יותר מילד ששוקל 15 ק"ג.

אתה קצת סותר את עצמך, אם אתה מרים מראש עם גב עגול כי ככה בא לך ומתכנן להתאמן באופן קבוע במשך כמה שנים, ע"פ מה שכתבת כאן אתה מעלה באופן משמעותי את הסיכוי שלך להפצע.
אבל זה בדיוק מה שעושה מי שמרים עם גב עגול באופן קבוע,לא?
אז איך להרים עם גב עגול זו טכניקה לא בעייתית לגב ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית