הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נעילה בפרס

Alcoholic

משתמש מתחיל
38
4
נק' מוניטין:
4
38
4
האם בפרס יש חשיבות כלשהי בהכנסת הראש פנימה ולהעמיד את הגו בצורה אנכית?
נכון לעכשיו אני מתחיל את הלחיצה כאשר הגו מוטה לאחור וככה נשאר המנח גם בעת הנעילה.
יצא לי לראות סרטונים לפה ולפה. בדרך שאני עושה עכשיו(ללא הכנסת הראש) אני מצליח יותר לשמור על כיווץ ולכן גם יותר חזק.
השאלה אם יש לכך בכלל חשיבות או שלהמשיך לעשות בדרך שגורמת לי להתקדם יותר מהר?

מאוד חשוב.

"כאשר אנו נמצאים עם המוט במצב נעילה, המרפקים יהיו נעולים לחלוטין והכתפיים יבצעו שראגס כך שהמוט ייתמך על ידי רכיבי השלד ושרירי הטרפז ולא רק על ידי היד האחורית. זה המנח שבו המוט יהיה בסוף כל חזרה."

ממליץ לך לקרוא-
מבוא לאוברהד פרס (Overhead Press)

בנוסף לעניין היציבות, מטרת ההקשתה של הגב היא לאפשר למוט לעבור את קו הראש בקו ישר (או לפחות כמה שיותר קרוב לקו ישר), לאחר שהמוט עובר את קו הראש צריך לחזור לתנועה המקורית, אחרת זה יהיה פשוט בנץ' בשיפוע חיובי.

• פותח/ת השרשור
מאוד חשוב.

"כאשר אנו נמצאים עם המוט במצב נעילה, המרפקים יהיו נעולים לחלוטין והכתפיים יבצעו שראגס כך שהמוט ייתמך על ידי רכיבי השלד ושרירי הטרפז ולא רק על ידי היד האחורית. זה המנח שבו המוט יהיה בסוף כל חזרה."

ממליץ לך לקרוא-
מבוא לאוברהד פרס (Overhead Press)
אני מודע לאיך מבצעים את זה. השאלה למה זה חשוב? מעבר לזה שריפטו אומר ככה.

בנוסף לעניין היציבות, מטרת ההקשתה של הגב היא לאפשר למוט לעבור את קו הראש בקו ישר (או לפחות כמה שיותר קרוב לקו ישר), לאחר שהמוט עובר את קו הראש צריך לחזור לתנועה המקורית, אחרת זה יהיה פשוט בנץ' בשיפוע חיובי.
באופן אישי לא חש יותר יציב כשאני מכניס את הראש. נהפוך הוא, מרגיש פחות מכווץ, יותר חלש ולכן פחות יציב.
וכמו שאמרתי ל-White Walker, איך לעשות לפי ריפטו אני יודע, אבל זה לא הסבר משכנע לזה שכך אכן צריך לעשות.
ולקרוא לתנועה כזאת בנץ' בשיפוע זאת הקצנה בוטה.

בסרטון הזה:
סרטון - פרס 110KG 5X5
הוא מבצע כמו שאני תיארתי והוא בחור שמבין קצת עניין, אז לפי מה שאתם אומרים הוא מבצע לא נכון?

אז אתה לא אוהב להיות במצב הכי חזק שאתה יכול להיות בו כשאתה לוחץ? מעדיף לא להיות בשיווי משקל?

אני מודע לאיך מבצעים את זה. השאלה למה זה חשוב? מעבר לזה שריפטו אומר ככה.

באופן אישי לא חש יותר יציב כשאני מכניס את הראש. נהפוך הוא, מרגיש פחות מכווץ, יותר חלש ולכן פחות יציב.
וכמו שאמרתי ל-White Walker, איך לעשות לפי ריפטו אני יודע, אבל זה לא הסבר משכנע לזה שכך אכן צריך לעשות.
ולקרוא לתנועה כזאת בנץ' בשיפוע זאת הקצנה בוטה.

בסרטון הזה:
סרטון - פרס 110KG 5X5
הוא מבצע כמו שאני תיארתי והוא בחור שמבין קצת עניין, אז לפי מה שאתם אומרים הוא מבצע לא נכון?
לא פרס בעיניי,
מבלי לגרוע מהמשקל וההישג כמובן, זאת הסיבה שבגללה פסלו את התרגיל מתחרויות פאוורליפטינג.

השאיפה היא לגב ישר ולא להפעיל לחץ מיותר על עמוד השדרה.

• פותח/ת השרשור
אז אתה לא אוהב להיות במצב הכי חזק שאתה יכול להיות בו כשאתה לוחץ? מעדיף לא להיות בשיווי משקל?
זה בדיוק מה שאני רוצה ומה שנראה לי הכי הגיוני. כאשר אני עושה את הנעילה על פי ריפטו ועל פי מה ש-White Walker ו-shahar18 טענו שחשוב, אני לוחץ ביעילות פחותה.

לא פרס בעיניי,
מבלי לגרוע מהמשקל וההישג כמובן, זאת הסיבה שבגללה פסלו את התרגיל מתחרויות פאוורליפטינג.

אני לא חושב שזו הסיבה שפסלו את התרגיל, אבל זה פשוט לא אופטימלי. זו גם לא דוגמא טובה כי המשקל לא כבד לו.
זה בדיוק מה שאני רוצה ומה שנראה לי הכי הגיוני. כאשר אני עושה את הנעילה על פי ריפטו ועל פי מה ש-White Walker ו-shahar18 טענו שחשוב, אני לוחץ ביעילות פחותה.

אתה באמת לוחץ ביעילות פחותה. אבל אם זה כיף לך, תהנה. אני מניח שתגלה את זה עם הזמן.

אני לא חושב שזו הסיבה שפסלו את התרגיל, אבל זה פשוט לא אופטימלי. זו גם לא דוגמא טובה כי המשקל לא כבד ל
זכור לי שקראתי משהו על זה, שהיה צ'יטינג דווקא בגלל זה. אולי אני מתבלבל?
וכן , ריפטו מסביר בצורה הכי טובה מדוע חשוב לנעול ואני לא מבין מה לא מתקבל בזה.

זכור לי שקראתי משהו על זה, שהיה צ'יטינג דווקא בגלל זה. אולי אני מתבלבל?
וכן , ריפטו מסביר בצורה הכי טובה מדוע חשוב לנעול ואני לא מבין מה לא מתקבל בזה.

אני לא חושב שמישהו יודע בודאות מה הסיבה. ממה שאני זוכר הוא טוען שהסיבה האמיתית הייתה פוליטית כי שפטו אותו בצורה לא הוגנת, והסיבה הרשמית הייתה שהוא מסוכן בגלל הצ׳יטינג. יכול להיות שזה מה סטאר כתב, לא זוכר בוודאות.

• פותח/ת השרשור
לא פרס בעיניי,

פחות מעניין אותי אם זה היה עובר שיפוט לפני 50 שנה כשזה היה תרגיל תחרותי. בשבילי זה תרגיל שמטרתו לחזק את הבנץ' פרס.
למה זה מפעיל לחץ מיותר יותר מאשר נעילה על פי ריפטו? הרי זה לא שריפטו אומר ללחוץ ולהיות ניצב לאורך כל הסט.

אני לא חושב שזו הסיבה שפסלו את התרגיל, אבל זה פשוט לא אופטימלי. זו גם לא דוגמא טובה כי המשקל לא כבד לו.

אתה באמת לוחץ ביעילות פחותה. אבל אם זה כיף לך, תהנה. אני מניח שתגלה את זה עם הזמן.
יש לך הסבר למה אני לוחץ ביעילות פחותה?

המערכת צריכה להיות באיזון. אם חלק מהמאסה זז אחורה, תחשוב לאן צריך לזוז המוט כדי לפצות על זה, ותחשוב מה זה אומר מבחינת מומנטים ושרירים שיכולים לעזור.

הסיבה העיקרית שצריך לבצע שראג בסוף התנועה היא שבלי זה אתה מתחנן לצביטה בכתף.

אצטרף לאשכול ואשאל - שהגב מוקשט אחורה כשהמוט עולה זה לא בעצם עומס מסוכן על הגב כי הוא בהיפר אקסטנשיין ?( כן גם אם מכווצים את הגלוטס) לפעמים אני מרגיש קצת כאבים בגב תחתון אחרי פרס (ואני משתדל כמה שפחות להקשיט את הגב אבל חייבים כדי שהמוט יכול לנוע בקו ישר)

האם בפרס יש חשיבות כלשהי בהכנסת הראש פנימה ולהעמיד את הגו בצורה אנכית?
נכון לעכשיו אני מתחיל את הלחיצה כאשר הגו מוטה לאחור וככה נשאר המנח גם בעת הנעילה.
יצא לי לראות סרטונים לפה ולפה. בדרך שאני עושה עכשיו(ללא הכנסת הראש) אני מצליח יותר לשמור על כיווץ ולכן גם יותר חזק.
השאלה אם יש לכך בכלל חשיבות או שלהמשיך לעשות בדרך שגורמת לי להתקדם יותר מהר?
אתה צריך ללמוד לעשות את התנועה פשוט.
מלבד ענייני מומנט ושיווי משקל כשהמוט לא מעל הראש השכמה לא עבדה בטווח תנועה המלא שלה מה שאומר שהשרירים שאחראיים על התנועה לא הגיעו לטווח תנועה מלא:
טרפז- השריר העיקרי שאחראי לשאת משקל מעל הראש בנעילה, העיקרי שסובל מטווח תנועה חלקי בעיקר מכיוון שהוא מאסיבי בהרבה ביחס לשאר שאחראיים להחזיק את השכמה ודרך השכמה את הזרועות באוויר.

דלתא- מה שקורים בסלנג "כתף" הוא שריר שצריך להגיע מעל הראש/המשך של כמוד השדרה על מנת להתכווץ בטווח מלא.

מסובבי כתף(supraspinaus, infraspinatus, teres minor): שם מבלבל מכיוון שנוטים לחשוב שהתפקיד העיקרי שלהם הוא לבצע רוטציה לטרלית של הזרוע, בפועל התפקיד הוא "להדביק" את הhead of the humerus לglenoid בזמן שהשכמה רחוקה מעמ"ש בגלל המבנה האנטומי הרעוע של המפרק- בעברית גם הם מגיעים לכיווץ בטווח תנועה מלא שלהם רק כשהשכמה פשוטה לחלוטין/במצב של shrug.

רוב פציעות הכתף מקורן באחד ממסובבי הכתף(לרוב supraspinatus) או שריר אחר שתקוע בין הhead of humeru לזיזי העצם בשכמה/מעליה(לדוג' הראש הארוך של הבייספס בסביבת הproc. coracoideus).

מכאן ברור כמה חשוב שהשרירים הנ"ל יהיו חזקים/עמידים ויעבדו בטווח תנועה מלא ולמה חפרתי עליהם.(והסיבוב המטופש שאנשים עושים מול כבל קרוס לא יעזור למטרה)
אני לא חושב שמישהו יודע בודאות מה הסיבה. ממה שאני זוכר הוא טוען שהסיבה האמיתית הייתה פוליטית כי שפטו אותו בצורה לא הוגנת, והסיבה הרשמית הייתה שהוא מסוכן בגלל הצ׳יטינג. יכול להיות שזה מה סטאר כתב, לא זוכר בוודאות.
הבעיה הייתה בעיקר בברך: לא הייתה חובה להתחיל עם ברך נעולה וכו'
אצטרף לאשכול ואשאל - שהגב מוקשט אחורה כשהמוט עולה זה לא בעצם עומס מסוכן על הגב כי הוא בהיפר אקסטנשיין ?( כן גם אם מכווצים את הגלוטס) לפעמים אני מרגיש קצת כאבים בגב תחתון אחרי פרס (ואני משתדל כמה שפחות להקשיט את הגב אבל חייבים כדי שהמוט יכול לנוע בקו ישר)
הסט אפ בפרס לא אמור להיות הקשתה של הגב אלא לקיחה קדימה של האגן אל מול כיווץ של הבטן(ה4 ראשי בפשיטה מלאה מספק את האנרגיה ההתחלתית, לא גב תחתון)
כותב וכתבתי את זה פה כל חודש בערך.

בכל מקרה אל תרגיש רע, פרס(טכנית) הוא התרגיל שהכי קשה לשליטה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית