הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זקוק להכוונה, אודה לעזרה

Gozalito

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום לכולם,

אני מעט מבולבל, וזקוק להכוונה נכונה.

בשנה, שנה וחצי האחרונות לא התאמנתי, וישנה עליה נראית לעין באחוזי השומן שלי.

כאשר התאמנתי עבדתי לפי תוכנית AB שבנה לי מאמן בחדר הכושר. 4 פעמים בשבוע, וכאשר הייתי מצליח, הייתי מוסיף יום אירובי.
לא הייתה לי מטרה\דרך ספציפית (חיטוב או מסה). רציתי להוריד באחוזי השומן ולעלות מעט במסת השריר.

לכן המאמן נתן לי שורה ארוכה של תרגילים, שבכולם מספר החזרות הוא 12 (שגם מחטב, וגם בונה שריר - לטענתו).
עברה שנה של אימונים. התוצאות אכן היו נראות לעין, אך לא כפי שציפיתי. מאמין שבדרך אחרת הייתי מגיע לתוצאות טובות יותר.
מבחינת התפריט, תמיד הקפדתי, גם לפני שהתחלתי להתאמן.

כעת אני מעוניין לחזור ולהתאמן, אך לעשות זאת בדרך ״יעילה״ יותר.

אני בן 25 , 1.73 ס״מ ושוקל 71 ק״ג. אחוזי השומן שלי - להערכתי הם בין 18-20%

אינני מעוניין ״לגדול״ יותר מידי במסת השריר, במיוחד לא בפלג הגוף התחתון. המטרה היא גם להישאר במשקל הנוכחי, אך שמסת השריר תעלה על אחוזי השומן בגוף.
לכן אני מתבלט לאיזה כיוון עליי לפנות. מסה\חיטוב או שמא יש משהו באמצע שכן יכול יותר להתאים לי?

מצורפות תמונות להערכה ״יותר מדוייקת״:
IMG_20161016_100007.jpg IMG_20161016_100337.jpg
תודה.

לפי דעתי במצב שלך עדיף לעשות חיטוב כרגע, על גרעון קלורי מתון, נגיד 300. יש מצב שבגלל "אפקט המתאמן המתחיל" אתה תעלה טיפה מסת שריר במקביל להורדת שומן (על תצפה להרבה מסת שריר בחיטוב). גם אם לא אז תוריד קצת אחוזי שומן ואז תוכל להתחיל מסה.
לכן המאמן נתן לי שורה ארוכה של תרגילים, שבכולם מספר החזרות הוא 12 (שגם מחטב, וגם בונה שריר - לטענתו).
מה שמחטב זה התזונה ולא מספר חזרות כזה או אחר. ואין צורך בשורה ארוכה של תרגילים.
מה שאני מציע זה לעשות fbw שמבוססת על תרגילי הבסיס בעצימות גבוהה (משקל גבוה, טווח חזרות נמוך- 5-6) 3 פעמים בשבוע.
אינני מעוניין ״לגדול״ יותר מידי במסת השריר
זה תמיד מפליא ומצחיק המשפט הזה, אני מקווה שאתה מבין שלא משנה מה תעשה אתה הרי לא תתעורר יום אחד ותראה שגדלת יותר מדי בין לילה ולא תדע מה לעשות עם זה. אם תגיע למצב שאתה מרוצה ממסת השריר שיש לך אז תעצור שם ותתאמן בשביל לשמר.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי במצב שלך עדיף לעשות חיטוב כרגע, על גרעון קלורי מתון, נגיד 300.
הסיבה לשמירה על גרעון קלורי של 300 קלוריות, ולא יותר, כדי לשמר מסת שריר בעצם?

זה תמיד מפליא ומצחיק המשפט הזה, אני מקווה שאתה מבין שלא משנה מה תעשה אתה הרי לא תתעורר יום אחד ותראה שגדלת יותר מדי בין לילה ולא תדע מה לעשות עם זה.
למעשה קרה לי דבר דומה. כאשר התחלתי להתאמן הייתי מעלה משקלים, אולי מהר מידי, בדחיקות הרגליים, ולאחר תקופה שמתי לב שהירכיים "גדלו מידי".
דבר שהעדפתי להימנע ממנו. לכן הפסקתי לעבוד על הרגליים - לאחר מכן התברר שזה פסול, וכן חשוב לעבוד על הרגליים.

מה שאני מציע זה לעשות fbw שמבוססת על תרגילי הבסיס בעצימות גבוהה (משקל גבוה, טווח חזרות נמוך- 5-6) 3 פעמים בשבוע.
ניתן לעבוד לפי התוכנית הזו (ה- FBW)?
עם שינויים במספר החזרות כפי שציינת, ותרגיל אחר במקום הסקוואט (לא עשיתי זאת מעולם).

תודה

Back
למעלה תחתית