הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זקוק לעזרה בטכניקה.

-Alpha-

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
-2
51
0
ערב טוב חבר'ה 😃

לאחר שסיימתי את הלימודים לעת עתה רציתי לחזור לכושר אבל מכיוון שאני לא יכול להרשות לעצמי כרגע להירשם לחדר הכושר אני מבצע אימונים בבית, לא במטרה להתחטב כרגע אלא רק בשביל להחזיר את הגוף שלי לכושר וגם לחזור לחלק מהתרגילים שביצעתי בעבר.

יש מספר תרגילים שאני מעוניין לדעת כיצד מבצעים אותם בצורה נכונה ובטיחותית, בהתחשב בכך שאין לי את הציוד המתאים בבית.

* חשוב לי רק לציין שאת כל אחד מהתרגילים הבאים אני מבצע בעמידה מתוך חוסר ברירה נכון לרגע זה, בתקווה להירשם למכון כושר כאשר אוכל להרשות לעצמי.

- כפיפות מרפקים, האם הבחור בסרט מסביר את הטכניקה בצרוה מספיק טובה?

- פשיטת מרפקים, יד מאחורי הראש. האם בסרטון הבחורה מבצעת את התרגיל בצורה נכונה? -

- לא זוכר כיצד קוראים לתרגיל הבא - בעמידה, אתה מחזיק משקולת חופשית בכל יד כאשר הידיים מצויות בתנוחה של 90 מעלות לצידי הראש שלך, ומרים אותן מעל הראש עד שהמשקולות נוגעות או כמעט נוגעות אחת בשנייה, ומוריד חזרה.

- שכיבות שמיכה.

תודה רבה וערב נעים שיהיה 😃

נערך לאחרונה:
כן התרגילים נעשים בצורה נכונה

- לא זוכר כיצד קוראים לתרגיל הבא - בעמידה, אתה מחזיק משקולת חופשית בכל יד כאשר הידיים מצויות בתנוחה של 90 מעלות לצידי הראש שלך, ומרים אותן מעל הראש עד שהמשקולות נוגעות או כמעט נוגעות אחת בשנייה,

לחיצת כתפיים?

כדי לך להוסיף מתח ומקבילים

• פותח/ת השרשור
נכון מאוד חיים, לחיצץ כתפיים 😃
תודה!

האם זוהי הצורה הנכונה? (איפה ה-90 מעלות? למרו תשאני זוכר שהמאמן שלי פעם אמר שהידיים אכן צריכות מעט לרדת מ-90 מעלות בזמן ההורדה)

כשאתה מבצע אימון בייתי קשה מאוד לשלב מקבילים, מתח עוד אפשרי איכשהו, אפשר להבין מהי הסיבה להמלצות שלך?

ובאופן כללי, אני זוכר ששאלתי פה ממזמן לגבי ביצוע נכון של תרגילים (לא מצליח למצוא את הפוסט) ולפי הדיון שרץ ממש הרגשתי שמדובר בפיזיקה גרעינית ושגם אלוף העולם בחדר כושר לא באמת מבצע את התרגילים נכון, מה קרה שכולם נעלמו?

עדיף להוריד את המשקולות לחזה ולא לצדדים

• פותח/ת השרשור
אפשר סרטון שמדגים זאת בבקשה?

תחפס ביוטיוב mark rippetoe press
זה תרגיל שונה שלדעתי יותר עדיף מלחיצה עם משקולות חופשיות

תחפס ביוטיוב mark rippetoe press
זה תרגיל שונה שלדעתי יותר עדיף מלחיצה עם משקולות חופשיות
הוא מתאמן בבית, אני מבין שאין לו מוט אלא רק דאמבלים.

לפי הדיון שרץ ממש הרגשתי שמדובר בפיזיקה גרעינית ושגם אלוף העולם בחדר כושר לא באמת מבצע את התרגילים נכון, מה קרה שכולם נעלמו?
לא יודע ממה הבנת את זה ועל איזה תרגילים דובר בדיון ההוא אבל זה ממש לא פיזיקה גרעינית.

אפשר לדעת מה הציוד שיש לך בבית ןמה התכנית אימונים?

@yujinius שככתי מהעינין הזה חח
והבנתי שבלחיצה עם משקולות חופשיות צריך להוריד את המשקולות לחזה כמו בפרס ולא לצדדים כי זה גורם לצביתת כתף אתה יכול לתת הסבר יותר מדויק

והבנתי שבלחיצה עם משקולות חופשיות צריך להוריד את המשקולות לחזה כמו בפרס ולא לצדדים כי זה גורם לצביתת כתף אתה יכול לתת הסבר יותר מדויק
כן, מה שאמרת זה ההסבר

• פותח/ת השרשור
אפשר לדעת מה הציוד שיש לך בבית ןמה התכנית אימונים?

ציוד:
- 2 דאמבלים.
- 4 משקולות של 5 קילו כל אחת.
- 2 משקולות של 2.5 קילו כל אחת.
- משקולת שלמה (לא מתחברת לדאמבל) של 4 קילו.
- מזרן מעט עבה ביחס למה שנמכר בחנויות הספורט הפופולאריות בקניונים.
- מוט משקולות 120 ס"מ.

- מוט מתח תקול, איבדתי את הגומיות ואין לי מושג כיצד אפשר להתקין את זה במשקוף, יש הצעות?

תוכנית - לא מסודרת! כיוון שאני מתאמן בבית ממניעים כלכליים אני כלל לא שואף ליישם את אחת התוכניות המוכרות.
- חימום של 5 דקות הנוגע בעיקר למתיחות: ידיים, רגליים, עגן, עמוד שדרה.

- 2 סטים של שכיבות סמיכה, השאיפה היא ל-10 כל סט אבל זה משתנה, לעתים אני נכשל כבר ב-6 או ב-8. יש לי גם קושי לשמור על קו ישר בין עמוד השדרה לצוואר והידיים כאילו לא מסוגלות להחזיק את הגוף כאשר הוא בתנוחה הנכונה (גם המאמנת במכון כושר התקשתה לעזור לי בעניין).
- 2 סטים של יד אחורית, 10 בכל יד, 7.5 קילו (באמצעות חגורה הקשורה למשקולות ולא דאמבל).
- 2 סטים של 10 כפיפות מרפקים בשתי הידיים יחד, במשקל של 7.5 קילו (בלי להחשיב את הדאמבל), בסט השני אני מגיע לכשל.
- 2 סטים של לחיצת כתפיים, 10 הרמות בכל סט, 7.5 קילו בכל יד (בלי להחשיב את הדאמבל).
- לא זוכר את שם התרגיל, אך הוא דומה למכרעים רק בלי ללכת, כאשר אני מחזיק שתי משקולות של 7.5 קילו.
- 10 דקות של תרגילי בטן.

* יש בהחלט שאיפה להוסיף דדליפט וסקוואט, מאוד רוצה גם מתח אבל לא רואה כיצד באפשרותי להתקין את המוט במשקוף ללא הגומיות שיוצרות וואקום ומגנות גם על המשקוף מהמתכת.
* בנוגע למוט שאני מתכוון לקנות, האם יהיה נכון לבצע סקוואט ללא העמודים? כך שאני אצטרך להיכנס לפוזיציה באופן מאוד בעייתי? (מנסה לחשוב על פיתרון אפשרי אבל גם הוא יהיה לוקה בחסר).

ואוו מרגיש את הצביטה הזאת ביד שמאל, תודה שציינת. האם יש ברשותך סרטון שמדגים את ההורדה לחזה רק עם דאמבלים?

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית