הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתי לקחת

mitamenhadash

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
0
17
0
שלום, יש לי קריאטין מונו ואומגה 3
האם זה בסדר שאקח
6 קפסולות של אומגה 3 ו5 גר' קריאטין עם הקפה שחור של הבוקר? (על בטן ריקה)

ולגבי הקריאטין האם מומלץ ביום של אימון לקחת אחרי אימון?
או להמשיך לקחת על הבוקר (יותר נוח)

חג שמח חברים:)
...

קראטין עם פחמימות
אומגה על הבוקר

קראטין עם פחמימות
אומגה על הבוקר
אפשר לדעת איפה שמעת את זה?
קריאטין אפשר לקחת בכל שעה ביום בכל צורה שבא לך. אני שם את הקריאטין בתוך שייק החלבון כי זה יותר נוח. אומגה 3 ממה שהבנתי דווקא עדיף אחרי ארוחה ולחלק את זה לפעמיים ביום (אחרי ארוחת בוקר ואחרי ארוחת ערב לדוגמא).

קריאטין אפשר לקחת בכל שעה ביום בכל צורה שבא לך. אני שם את הקריאטין בתוך שייק החלבון כי זה יותר נוח. אומגה 3 ממה שהבנתי דווקא עדיף אחרי ארוחה ולחלק את זה לפעמיים ביום (אחרי ארוחת בוקר ואחרי ארוחת ערב לדוגמא).
אם אני לא טועה קריאטין נספג טוב יותר עם חד סוכר אבל לרוב האנשים לא נראה לי שזה יהיה כל כך קריטי..

תעשה חיפוש, הבאתי מחקר כבר שהראה שקריאטין מגביר אגירת גליקוגן בשרירים.
אומגה 3 ו6 מתחרים בספיגה שלהם, לכן עדיף אומגה 3 על בטן ריקה.

אם אני לא טועה קריאטין נספג טוב יותר עם חד סוכר אבל לרוב האנשים לא נראה לי שזה יהיה כל כך קריטי..
תודה. אבדוק את זה.
מצאתי את המאמר הזה (לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על האתר הזה)
The Best Time to Take Omega-3
Wassen, which is also a retailer for omega-3 fatty acid supplements, advises that it is best to take your daily omega-3 dose with a meal, preferably at dinner time.
When To Take Supplements
For this reason, fatty acid supplements like fish oil may actually cause gastric distress and indigestion when consumed immediately prior to a big workout. For this reason, you should take a fish oil at the same time you take your multivitamin, with your primary meal of the day.

שניהם סותרים את הדעה שלך לגבי צריכת אומגה 3 על בטן ריקה

לא מצאתי אף מאמר/מחקר שמראה שיש יתרון בלצרוך קריאטין עם פחמימות. זה שקריאטין מגביר אגירת גליקוגן בשרירים לווא דווקא אומר שצריך לצרוך אותו בתוספת פחמימה
בדיוק. לא מצאתי אף רפרנס בעניין שבאמת מראה שיש יתרון לצריכת קריאטין עם חד סוכר. בגלל זה אני לא חושב שצריך להתאמץ ולעשות את זה בכוח. שמעתי מספיק אנשים מישראלבודי שממליצים על שילוב של קריאטין+סוכר ענבים בלי שום ארגומנט חוץ מ"סמוך עליי עחי"

תודה. אבדוק את זה.

מצאתי את המאמר הזה (לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על האתר הזה)
The Best Time to Take Omega-3

When To Take Supplements

שניהם סותרים את הדעה שלך לגבי צריכת אומגה 3 על בטן ריקה

לא מצאתי אף מאמר/מחקר שמראה שיש יתרון בלצרוך קריאטין עם פחמימות. זה שקריאטין מגביר אגירת גליקוגן בשרירים לווא דווקא אומר שצריך לצרוך אותו בתוספת פחמימה

בדיוק. לא מצאתי אף רפרנס בעניין שבאמת מראה שיש יתרון לצריכת קריאטין עם חד סוכר. בגלל זה אני לא חושב שצריך להתאמץ ולעשות את זה בכוח. שמעתי מספיק אנשים מישראלבודי שממליצים על שילוב של קריאטין+סוכר ענבים בלי שום ארגומנט חוץ מ"סמוך עליי עחי"
לא מתכוון להכנס איתך לקרוב אגו ומי יותר צודק,
אם עצם העובדה שקריאטין גורם לאגירת גליקוגן גבוהה יותר (קרי פחות סוכר זמין לשימוש מיידי לגוף, מה שאומר שריפת שומן גבוהה יותר (במידה ואכלת גם חלבון)) לא מספיק טובה אז ברור שאינך בא ללמוד אלה להיות צודק, אז אתה צודק, בנוגע לספיגה של הקריאטין עצמו באמת לא משנה מתי לקחת אותו.
שים לב שאמרתי פחמימה ולא אמרתי סוכר ואתה הסקת זאת לבדך, שוב כנראה אתה מגובה מהרוח הגבית וקונצנזוס השורר כאן בפורום לגבי דברים מסוימים ואתה פשוט לא רואה את התמונה הגדולה.

בקשר לאומגה 3, אמרתי לקחת אותה על בטן ריקה כי ככה"נ בכל ארוחה אחרת תיהיה אומגה 6 בצורה כלשהי, מדגנים, אגוזים, שמנים מן הצומח

לכן, המלצתי על בטן ריקה, אך עוד יותר עדיף עם ארוחה שלא מכילה אומגה 6 כלל - תפו"א\בטטה + בשר רזה עדיף יותר מאשר על בטן ריקה.

Dietary omega-3 and omega-6 fatty acids compete in producing tissue compositions and tissue responses. - PubMed - NCBI

לא מתכוון להכנס איתך לקרוב אגו ומי יותר צודק,
אם עצם העובדה שקריאטין גורם לאגירת גליקוגן גבוהה יותר (קרי פחות סוכר זמין לשימוש מיידי לגוף, מה שאומר שריפת שומן גבוהה יותר (במידה ואכלת גם חלבון)) לא מספיק טובה אז ברור שאינך בא ללמוד אלה להיות צודק, אז אתה צודק, בנוגע לספיגה של הקריאטין עצמו באמת לא משנה מתי לקחת אותו.
שים לב שאמרתי פחמימה ולא אמרתי סוכר ואתה הסקת זאת לבדך, שוב כנראה אתה מגובה מהרוח הגבית וקונצנזוס השורר כאן בפורום לגבי דברים מסוימים ואתה פשוט לא רואה את התמונה הגדולה.

בקשר לאומגה 3, אמרתי לקחת אותה על בטן ריקה כי ככה"נ בכל ארוחה אחרת תיהיה אומגה 6 בצורה כלשהי, מדגנים, אגוזים, שמנים מן הצומח

לכן, המלצתי על בטן ריקה, אך עוד יותר עדיף עם ארוחה שלא מכילה אומגה 6 כלל - תפו"א\בטטה + בשר רזה עדיף יותר מאשר על בטן ריקה.

Dietary omega-3 and omega-6 fatty acids compete in producing tissue compositions and tissue responses. - PubMed - NCBI
קודם כל, כדי שלא יהיו אי הבנות, אני לא באתי לפה להיות צודק. באתי לפה ללמוד, ולכן אני מביא ארגומנטים נגדיים אם אני לא מצליח להבין משהו, כי אם לא הבנתי משהו סימן שיש דברים שאני מטיל בספק וצריך הפרכה שלהם.

הסקתי שמדובר בסוכר כי זה מה שיצא לי לשמוע. אף פעם לא יצא לי לשמוע מישהו שאומר "תאכל קריאטין עם מנת אורז". סליחה אם לא הבנתי אותך כראוי. בכל מקרה כתבת שאני צודק ושאתה מסכים איתי אז בעניין הקריאטין אני רואה שאין לנו עוד מה לדון.

בנוגע לאומגה 3 אני רואה שאתה גם כאן לא סותר את המאמרים שהבאתי, ופשוט טוען שעלולה להיווצר בעיה אם נאכל אומגה 3 ו6 באותה הארוחה, וכאשר הארוחה אינה מכילה אומגה 6 עדיף יהיה לאכול אומגה 3 עם הארוחה מאשר על בטן ריקה.

אומנם הסכמנו בנושא התזמון לאחר הארוחה יש לי בעיה עם המחקר שהעלית והטענה שלא טוב לאכול אומגה 3 ואומגה 6 באותה הארוחה. קראתי את האבסטרקט והגעתי ממנו למסקנה שונה משלך. מה שכתוב כאן זה:

Undesired chronic health disorders, which are made worse by excessive omega-6 hormone actions, can be prevented by eating more omega-3 fats, less omega-6 fats, and fewer calories per meal.
כאן רשומה המסקנה מהמחקר שאומרת שעל מנת להמנע ממחלות כרוניות שמתגברות מצריכה מוגזמת של אומגה 6 יש צורך לצרוך יותר אומגה 3 ופחות קלוריות פר ארוחה.
בשאר החלקים של האבסטרקט גם כן אין דיבור על כך שבעייתי להכניס אומגה 3 ואומגה 6 ביחד באותה הארוחה. אז כמו שאמרתי, לא קראתי את המחקר עצמו אז אני כותב את מה שהבנתי מהאבסטרקט. אשמח אם תסביר לי את העניין ותגיד לי איך הסקת שלאכול אומגה 3 ואומגה 6 באותה הארוחה עלול להיות בעייתי.

קודם כל, כדי שלא יהיו אי הבנות, אני לא באתי לפה להיות צודק. באתי לפה ללמוד, ולכן אני מביא ארגומנטים נגדיים אם אני לא מצליח להבין משהו, כי אם לא הבנתי משהו סימן שיש דברים שאני מטיל בספק וצריך הפרכה שלהם.

הסקתי שמדובר בסוכר כי זה מה שיצא לי לשמוע. אף פעם לא יצא לי לשמוע מישהו שאומר "תאכל קריאטין עם מנת אורז". סליחה אם לא הבנתי אותך כראוי. בכל מקרה כתבת שאני צודק ושאתה מסכים איתי אז בעניין הקריאטין אני רואה שאין לנו עוד מה לדון.

בנוגע לאומגה 3 אני רואה שאתה גם כאן לא סותר את המאמרים שהבאתי, ופשוט טוען שעלולה להיווצר בעיה אם נאכל אומגה 3 ו6 באותה הארוחה, וכאשר הארוחה אינה מכילה אומגה 6 עדיף יהיה לאכול אומגה 3 עם הארוחה מאשר על בטן ריקה.

אומנם הסכמנו בנושא התזמון לאחר הארוחה יש לי בעיה עם המחקר שהעלית והטענה שלא טוב לאכול אומגה 3 ואומגה 6 באותה הארוחה. קראתי את האבסטרקט והגעתי ממנו למסקנה שונה משלך. מה שכתוב כאן זה:

כאן רשומה המסקנה המחקר שאומרת שעל מנת להמנע ממחלות כרוניות שמתגברות מצריכה מוגזמת של אומגה 6 יש צורך לצרוך יותר אומגה 3 ופחות קלוריות פר ארוחה.
בשאר החלקים של האבסטרקט גם כן אין דיבור על כך שבעייתי להכניס אומגה 3 ואומגה 6 ביחד באותה הארוחה. אז כמו שאמרתי, לא קראתי את המחקר עצמו אז אני כותב את מה שהבנתי מהאבסטרקט. אשמח אם תסביר לי את העניין ותגיד לי איך הסקת שלאכול אומגה 3 ואומגה 6 באותה הארוחה עלול להיות בעייתי.
Metabolism of Omega-6 and Omega-3 Fatty Acids and the Omega-6:Omega-3 Ratio | Overview

כאן מדובר בנוגע לזה שצריכה גבוהה של LA הביא להמרה נמוכה של ALA ל EPA כי שניהם מתחרות בתהליך הDESATURATION
excessively high levels of dietary LA (n-6) relative to ALA (n-3), giving rise to very high omega-6:omega-3 ratios, resulted in a"... smaller rise in DHA/EPA levels in tissues due to the competitive inhibitory effect of LA and ALA at the level of the initial desaturation reaction..."

הדבר מנע המרה מספקת של ALA לDHA וEPA אבל אני יוצא מנק' הנחה שדבר זהה קורה עם EPA וDHA אם נצרכות באופן ישיר, ולכן אמרתי להמנע מאומגה 6 .

Back
למעלה תחתית