הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבצע תכנית ss כיום. מספר שאלות שממש יעזרו לי.

• פותח/ת השרשור seang
  • פורסם בתאריך

seang

משתמש פעיל
322
41
נק' מוניטין:
135
322
41
שלום,
התאמנתי עם משקלים משהו כמו שנה עם הפסקות אבל לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי להתאמן ברצינות.
אני ישן טוב, אוכל טוב ומצלם את עצמי בכל אימון בכדי לבצע טכניקה נכונה, כך שעשיתי בירורים עם עצמי לפני שאני מתחיל לשאול שאלות מטומטמות.
אני 180 ס'מ 70kg(עליתי 4KG במשקל)(בן 15) ולאחר כחודש תכנית הגעתי ממשקלים אפסיים ולמשקלים קצת פחות אפסיים:
סקוואט:80KG
בנץ':60KG
DL:70KG(אני יודע שהמקל נמוך אך אני מתקדם מהר ולא ביצעתי את התרגיל בעבר)
פרס: 40 KG
אני מבצע מתח במקום חתירה בשל הנושאים שאדבר אליהם.

נושא ראשון. כמו שציינתי, אני שומר על תזונה טובה, טכניקה, ושעות שינה ואני מתקדם במשקלים, אך ישנה בעיה. אני מרגיש שהגב שלי לא עומד בהעלאה של משקל בכל אימון. אני לא בחור גדול במיוחד, עסקתי באיגרוף מגיל אפס ומבנה הגוף בהתאם, כך שאין לי שלד עבה ובסיס רחב. הקטע הוא שאני מבצע את התרגילים בטכניקה נכונה ובשמן התרגיל אין כאבים אך ברגע שאני מחזיר את המוט למקום בדדליפט או בסקוואט ומתייש יש לי סוג של כיווץ בגב התחתון ובאזור שריר הזנב. אני מניח שאלו זוקפי הגב שעובדים קשה בתרגיל.
לא הזכרתי את זה כראוי אבל אני כן שומר על נשימה נכונה כדי לשמור על ליבה חזקה ועמוד שדרה יציב.
יש לי כאב גב לא חמור שכאשר אני מבצע מתיחות או עיסוי הוא עובר לזמן מה.
די מתסכל אותי שהשרירים שלי עומדים בעומסים מאימון לאמון אך הגב והגידים כנראה שלא.
אז אני מעוניין לדעת מה יש לעשות בנושא? לקחתי הפסקה של כשבוע כדי לא להפצע ולנסות להבין מה לעשות בהמשך.

נושא שני שהוא יותר משני הוא שהחלפתי את החתירה במתח, בשל העומס על זוקפי הגב.

לבסוף, האם SS היא תכנית אשר מותאמת לכולם? חשבתי על זה והאנטומיה שונה מאדם לאדם ויתכן והתכנית לא מתאימה לכל אחד? אני מקווה שלא כי אני רוצה להתחזק וכל הנושא של להתחזק.

תודה רבה לעוזרים, אבקש לפרט טיפה כי כנראה שזה לא הפוסט הראשון מהסוג הזה אבל באמת ניסיתי לברר כל מה שיכולתי. ואני לא שואל שאלות סתם, אני באמת מעוניין לדעת ולרכוש ידע לגבי מה נכון לעשות ואיך ללכת עם זה גם בהמשך האימונים.

• פותח/ת השרשור
למה שלא יכאב לך הגב אם הוא עובד? זה שהוא כואב לא אומר שהוא לא עומד בעומס
לפי מה שאני יודע כאב בגב התחתון הוא לא סימן כלכך טוב. יש כאב שמונע ישור מלא של הגב בשניות הראשונות אחרי תרגיל וכאב קל בימים שאני לא מתאמן בהם.

התוכנית מתאימה לכולם.
אין בעיה להחליף במתח! מתח תרגיל מצויין. אם אתה מרגיש לחץ פשוט עזוב את הבנט אובר רו. אני אישית גם חוויתי אותו הדבר והלכתי על מתח.
מה שאתה מציין אולי מצביע על פעילות של זוקפי הגב, אך לפי טקסט אין אפשרות לעזור לך יותר ממה שאתה כבר יודע. אם תוכל להעלות סרטון יהיה יותר קל להעריך את המצב.
ברמת העיקרון, אתה לא אמור להרגיש כאבים. אתה אמור להרגיש מה שמרגישים לאחר פעילות גופנית. אם אתה מרגיש שהגב התחתון שלך עושה לך בעיות ולאו דווקא מדובר בזוקפי הגב, יכול מאוד להיות שמדובר בטכניקה לקויה של הסקוואט (Lumbar Flexion אבל שוב, בלי סרטונים לא אוכל לדעת איך הטכניקה שלך). אם תעלה סרטונים נוכל לענות לך באופן יסודי.
חשוב לשמור על גב ישר בדדליפט, ולא לקחת אותו אחורה מדי כשאתה בעמידה. סרטונים של מארק ריפטו והספר שלו בפרט יכולים לעזור לך.

תכלס, כדי שלא סתם נדבר באופן כללי על כאבי גב, סרטונים. 😃

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להחזיר את המוט כשהגב ישר. לא לעשות סוג של "גוד מורנינג"
אין שום גוד מורנינג בסקוואט שלי. אשלח סרטון בימים הקרובים
התוכנית מתאימה לכולם.
אין בעיה להחליף במתח! מתח תרגיל מצויין. אם אתה מרגיש לחץ פשוט עזוב את הבנט אובר רו. אני אישית גם חוויתי אותו הדבר והלכתי על מתח.
מה שאתה מציין אולי מצביע על פעילות של זוקפי הגב, אך לפי טקסט אין אפשרות לעזור לך יותר ממה שאתה כבר יודע. אם תוכל להעלות סרטון יהיה יותר קל להעריך את המצב.
ברמת העיקרון, אתה לא אמור להרגיש כאבים. אתה אמור להרגיש מה שמרגישים לאחר פעילות גופנית. אם אתה מרגיש שהגב התחתון שלך עושה לך בעיות ולאו דווקא מדובר בזוקפי הגב, יכול מאוד להיות שמדובר בטכניקה לקויה של הסקוואט (Lumbar Flexion אבל שוב, בלי סרטונים לא אוכל לדעת איך הטכניקה שלך). אם תעלה סרטונים נוכל לענות לך באופן יסודי.
חשוב לשמור על גב ישר בדדליפט, ולא לקחת אותו אחורה מדי כשאתה בעמידה. סרטונים של מארק ריפטו והספר שלו בפרט יכולים לעזור לך.

תכלס, כדי שלא סתם נדבר באופן כללי על כאבי גב, סרטונים. 😃
תודה. אעלה סרטונים בימים הקרובים. לגבי מתח, כמה חזרות ואיך מעלים משקל?

עריכה: צילמתי את עצמי אי שהייתי עושה סקוואט עם משקל עבודה. אשמח לקבל ביקורת. נשמתי כאילו אני עם משקל עבודה כי זה עוזר לי לזכור על כיווץ ליבה ונשימה נכונה. זרקתי סתם משקל קל רק בשביל ההרגשה של מוט על הכתפיים.

נערך לאחרונה:
אין שום גוד מורנינג בסקוואט שלי. אשלח סרטון בימים הקרובים

תודה. אעלה סרטונים בימים הקרובים. לגבי מתח, כמה חזרות ואיך מעלים משקל?

A good rule of thumb is that when 12-15 bodyweight reps can be done, it is probably time to start doing some of the workA weighted, possibly alternating higher-rep bodyweight workouts with lower-rep weighted workouts. Several sets across are appropriate for chins and pull-ups, either weighted, unweighted, or assisted.

ע"י מארק ריפטו.

אתה יכול להגיע ל15 חזרות עם משקל גוף ואז להתחיל להוסיף משקל עם 5 חזרות ו3 סטים.
אתה יכול לעשות גם אחרי 5 חזרות עם משקל גוף הוספת משקל. לא קריטי. כל עוד אתה מצליח לעלות באופן הדרגתי, אדרבה.
תוסיף כל אימון 2.5 קילו. אם קשה, 1.25. אם קשה אל תוסיף. אם קשה, תוריד במשקל.
😃

• פותח/ת השרשור
A good rule of thumb is that when 12-15 bodyweight reps can be done, it is probably time to start doing some of the workA weighted, possibly alternating higher-rep bodyweight workouts with lower-rep weighted workouts. Several sets across are appropriate for chins and pull-ups, either weighted, unweighted, or assisted.

ע"י מארק ריפטו.

אתה יכול להגיע ל15 חזרות עם משקל גוף ואז להתחיל להוסיף משקל עם 5 חזרות ו3 סטים.
אתה יכול לעשות גם אחרי 5 חזרות עם משקל גוף הוספת משקל. לא קריטי. כל עוד אתה מצליח לעלות באופן הדרגתי, אדרבה.
תוסיף כל אימון 2.5 קילו. אם קשה, 1.25. אם קשה אל תוסיף. אם קשה, תוריד במשקל.
😃
תודה רבה. לגבי הסקוואט, זה לא תגיל חדש לי אבל יש עניין לא פתור. כשאני רוצה שהאגן יהיה נמוך מהברך, איך שהתרגיל צריך להתבצע, עמוד השדרה יוצא ממצב נטרלי וקורה מה שנקרא butt wink. מה תגיד לגבי זה? האם לרדת עד לאן שהאגן לא מתעקל. האם להתעלם ומה לעשות בנוגע לזה?

תודה רבה. לגבי הסקוואט, זה לא תגיל חדש לי אבל יש עניין לא פתור. כשאני רוצה שהאגן יהיה נמוך מהברך, איך שהתרגיל צריך להתבצע, עמוד השדרה יוצא ממצב נטרלי וקורה מה שנקרא butt wink. מה תגיד לגבי זה? האם לרדת עד לאן שהאגן לא מתעקל. האם להתעלם ומה לעשות בנוגע לזה?

כדי שתוכל להעמיק בנושא, ממליץ לך לא לקרוא לזה butt wink, כי הישבן לא קורץ אלא האגן (ישבן קורץ נשמע ונראה מיני להחריד).
המונח התקין הוא Posterior Pelvic Tilt וגם Squat Hip Flexion.
יש הרבה סיבות מדוע האגן נכנס פנימה כשמגיעים למצב כזה.
סיבה אחת יכולה להיות העובדה שכשאתה עם רגליים ברוחב כתפיים וכפות רגליים ב30 מעלות, אתה לא דואג שהרגליים ילכו החוצה במקום קדימה בזמן הירידה בסקוואט (מה שגורם לעצמות הירכיים "להתנגש" באגן וליצור מעין מעצור לתנועת האגן, מה שגורם לכיפופו). SHOVE YOUR KNEES OUT! רד עד מצב שעצמות הירכיים שלך מקבילות לקרקע (כשאתה בלי מוט בכלל) ועם המרפקים שלך דחוף את הברכיים החוצה. ככה אתה צריך להיראות כשאתה יורד בסקוואט.
עוד סיבה יכולה להיות שאתה לא שומר על הגב התחתון שלך זקוף מספיק (משאיר אותו רפוי בזמן התנועה). שים לב כשאתה יורד שהגב שלך תמיד נשאר ישר. לא גב עליו, גב תחתון. (גב עליון גם חשוב, אבל לא על זה מדובר כרגע).
חשוב לציין שאין לך מה לדאוג בנושא לשריר ההמסטרינג שלך, כי בסקוואט זה פשוט לא העניין. גם מי שלא גמיש יכול לבצע סקוואט מבלי PPT (קיצור של המונח), ומי שגמיש מאוד יכול להיתקל בבעיה כזו.
בסופו של דבר, יכול להיות שמדובר במבנה הגוף שלך. אם ניקח את הנשים לדוגמה, כמעט ולא יהיה להם PPT. אם כבר APT (כשהגב שלך לא נטרלי, אלא במצב של extension. קוראים לזה anterior pelvic tilt). שוב, אנחנו לוקחים כאן מצבים קיצוניים בסקאלה, אבל רק שתדע. לרוב המוחלט של הנשים אין PPT כי הן בנויות כך. אני לא אכנס לאנטומיה, כי אני לא אוהב להגיד דברים שאני לא בטוח בהם, ואני לא רוצה להטעות אותך סתם. תוכל לבדוק את זה באינטרנט.

תעבוד על הנקודות האלו ותראה שינוי. בדרך כלל מדובר בזה שאתה לא לוקח את הברכיים החוצה. רוב הסקוואטים שיצא לי לראות שמבוצעים על ידי מי שלא קרא בנושא מבוצעים כשהרגליים ישרות, או כפות הרגליים ישרות, או שהתנועה כלפי מטה ישרה. כך זה לא צריך להיות. הרגליים ברוחב כתפיים, כפות רגליים 30 מעלות, והתנועה היא שהרגליים צריכות להיפתח (ממש ללכת באותו מסלול של הכפות רגליים. דמיין שעצמות הירכיים צריכות תמיד להיות גם 30 מעלות ביחד עם כפות הרגליים לאורך כל התנועה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על ההסבר.(ידעתי את השם המלא אבל התעצלתי לרשומו)
תמיד ביצעתי את הסקוואט בטכניקה כזאת אך ממש עכשיו כשניסיתי והתמקדדתי בהוצאת הברכיים באופן אקטיבי, האגן נשאר ניטרלי.
נראה שתוכל לענות לי על תופעה שקראתי עליה לא מזמן. האם היא נכונה?
סיבה נוספת לעיקול האגן הוא התחלה של הסקוואט במצב APT ולכן בתחתית הסקוואט האגן פשוט חוזר למצב ניטרלי וכך נראה עיקול באגן.
יכול שבמצבי זהו המקרה לפי זמן רב מול המראה בניסיון להבין.

תודה רבה על ההסבר.(ידעתי את השם המלא אבל התעצלתי לרשומו)
תמיד ביצעתי את הסקוואט בטכניקה כזאת אך ממש עכשיו כשניסיתי והתמקדדתי בהוצאת הברכיים באופן אקטיבי, האגן נשאר ניטרלי.
נראה שתוכל לענות לי על תופעה שקראתי עליה לא מזמן. האם היא נכונה?
סיבה נוספת לעיקול האגן הוא התחלה של הסקוואט במצב APT ולכן בתחתית הסקוואט האגן פשוט חוזר למצב ניטרלי וכך נראה עיקול באגן.
יכול שבמצבי זהו המקרה לפי זמן רב מול המראה בניסיון להבין.

אתה מתאר מצב מאוד מסוים. אוכל לראות אותו רק בסרטון.
אני מבין על מה אתה מדבר, אבל יכול להיות שאתה מרפה את הגב התחתון כשאתה מגיע למצב מקביל וזה לא גורם למצב ניטרלי אלא לflexion.
יכול מאוד להיות שהמצב שאתה מתאר הוא מה שקורה לך בפועל, שמextension אתה נהיה במצב ניטרלי, ותכלס עדיף להיות כל התנועה ניטרלי.
אם בחלק התחתון זה נראה כאילו זה flexion וזה ניטרלי, תוכל לצלם את עצמך ולראות מה קורה כשאתה למטה מבלי להתייחס לכל התנועה. ככה לא תוכל להניח אחרת כשאתה רואה את הגב משנה מצב מextension לניטרלי או לflexion. כשתעצור את הסרטון כשאתה בתחתית הסקוואט תראה את זווית הגב שלך מלמעלה למטה וכך תוכל לדעת.

עריכה: שמח לשמוע שעבד לך!

• פותח/ת השרשור
אני מבין על מה אתה מדבר, אבל יכול להיות שאתה מרפה את הגב התחתון כשאתה מגיע למצב מקביל וזה לא גורם למצב ניטרלי אלא לflexion.
יכול מאוד להיות שהמצב שאתה מתאר הוא מה שקורה לך בפועל, שמextension אתה נהיה במצב ניטרלי, ותכלס עדיף להיות כל התנועה ניטרלי.
אם בחלק התחתון זה נראה כאילו זה flexion וזה ניטרלי, תוכל לצלם את עצמך ולראות מה קורה כשאתה למטה מבלי להתייחס לכל התנועה. ככה לא תוכל להניח אחרת כשאתה רואה את הגב משנה מצב מextension לניטרלי או לflexion. כשתעצור את הסרטון כשאתה בתחתית הסקוואט תראה את זווית הגב שלך מלמעלה למטה וכך תוכל לדעת.

יש לי כלוב בבית ואוכל לשלוח לך סרטון. אני לא יכול לשלוח הודעה פרטית למשתמשים רגילים משום שלא שלחתי מספיק הודעות בפורום. אם כמובן תוכל להקדיש מעט זמן. מה נוכל לעשות?

יש לי כלוב בבית ואוכל לשלוח לך סרטון. אני לא יכול לשלוח הודעה פרטית למשתמשים רגילים משום שלא שלחתי מספיק הודעות בפורום. אם כמובן תוכל להקדיש מעט זמן. מה נוכל לעשות?

אתה יכול להעלות סרטון לכאן ולשמוע חוות דעת גם ממני וגם מעוד חברי פורום. לדעתי זה האידאל.

• פותח/ת השרשור
עדיף שתעלה כאן להודעה הראשונה שלך (תערוך אותה) ותשלח כאן הודעה שהעלית. ככה מי שנכנס לכאן בפעם הראשונה יוכל לראות מבלי לעבור את כל ההודעות.
אין בעיה. אשלח סרטון במהלך הערב. אצוטט אותך שתדע שערכתי ובזמנך הפנוי תגיד מה דעתך. מעריך את ההעלאה בעוד שעה-שעה וחצי.
ותודה שוב.
עדיף שתעלה כאן להודעה הראשונה שלך (תערוך אותה) ותשלח כאן הודעה שהעלית. ככה מי שנכנס לכאן בפעם הראשונה יוכל לראות מבלי לעבור את כל ההודעות.
ערכתי תגובה שניייה שלי כי לא הצלחתי את הראונה משום מה.

ראיתי במראה שכשאתה מחזיר את המוט לראק אתה מוריד את הגב, אסור לעשות את זה אתה צריך ללכת בגב ישר ולעשות סוג של מיני סקוואט.
בנוסף כשאתה מכניס אוויר זה נראה שאתה מכניס לריאות ולא לבטן (תקן אותי אם אני טועה).נראה סבבה סה"כ.

• פותח/ת השרשור
ראיתי במראה שכשאתה מחזיר את המוט לראק אתה מוריד את הגב, אסור לעשות את זה אתה צריך ללכת בגב ישר ולעשות סוג של מיני סקוואט.
בנוסף כשאתה מכניס אוויר זה נראה שאתה מכניס לריאות ולא לבטן (תקן אותי אם אני טועה).נראה סבבה סה"כ.

סט עם 60 אולי יצביע יותר טוב על טכניקה. לגבי אוויר אקח את עצתך. אה והעיקול הקל באגן משמעותי? אני מעוניין לשבור מקביל בכל זאת.

אשמח לביקורת 😃

לא קראתי את התגובות באשכול אז ייתכן ואחזור על דברים שנאמרו/נשאלו.

התחלת להעלות כל אימון בחצי מהמשקל שהעלית בשבועיים - שלושה הראשונים כרשום בתכנית? יצא לך להגיע לכשל או שאתה עומד בהכל תמיד?
אתה דואג לבצע חימום עם משקלים נמוכים יותר לפני שאתה מתחיל את ה-3x5 או ה-1x5 DL?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית