הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבצע תכנית ss כיום. מספר שאלות שממש יעזרו לי.

• פותח/ת השרשור seang
  • פורסם בתאריך

seang

משתמש פעיל
322
41
נק' מוניטין:
135
322
41
שלום,
התאמנתי עם משקלים משהו כמו שנה עם הפסקות אבל לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי להתאמן ברצינות.
אני ישן טוב, אוכל טוב ומצלם את עצמי בכל אימון בכדי לבצע טכניקה נכונה, כך שעשיתי בירורים עם עצמי לפני שאני מתחיל לשאול שאלות מטומטמות.
אני 180 ס'מ 70kg(עליתי 4KG במשקל)(בן 15) ולאחר כחודש תכנית הגעתי ממשקלים אפסיים ולמשקלים קצת פחות אפסיים:
סקוואט:80KG
בנץ':60KG
DL:70KG(אני יודע שהמקל נמוך אך אני מתקדם מהר ולא ביצעתי את התרגיל בעבר)
פרס: 40 KG
אני מבצע מתח במקום חתירה בשל הנושאים שאדבר אליהם.

נושא ראשון. כמו שציינתי, אני שומר על תזונה טובה, טכניקה, ושעות שינה ואני מתקדם במשקלים, אך ישנה בעיה. אני מרגיש שהגב שלי לא עומד בהעלאה של משקל בכל אימון. אני לא בחור גדול במיוחד, עסקתי באיגרוף מגיל אפס ומבנה הגוף בהתאם, כך שאין לי שלד עבה ובסיס רחב. הקטע הוא שאני מבצע את התרגילים בטכניקה נכונה ובשמן התרגיל אין כאבים אך ברגע שאני מחזיר את המוט למקום בדדליפט או בסקוואט ומתייש יש לי סוג של כיווץ בגב התחתון ובאזור שריר הזנב. אני מניח שאלו זוקפי הגב שעובדים קשה בתרגיל.
לא הזכרתי את זה כראוי אבל אני כן שומר על נשימה נכונה כדי לשמור על ליבה חזקה ועמוד שדרה יציב.
יש לי כאב גב לא חמור שכאשר אני מבצע מתיחות או עיסוי הוא עובר לזמן מה.
די מתסכל אותי שהשרירים שלי עומדים בעומסים מאימון לאמון אך הגב והגידים כנראה שלא.
אז אני מעוניין לדעת מה יש לעשות בנושא? לקחתי הפסקה של כשבוע כדי לא להפצע ולנסות להבין מה לעשות בהמשך.

נושא שני שהוא יותר משני הוא שהחלפתי את החתירה במתח, בשל העומס על זוקפי הגב.

לבסוף, האם SS היא תכנית אשר מותאמת לכולם? חשבתי על זה והאנטומיה שונה מאדם לאדם ויתכן והתכנית לא מתאימה לכל אחד? אני מקווה שלא כי אני רוצה להתחזק וכל הנושא של להתחזק.

תודה רבה לעוזרים, אבקש לפרט טיפה כי כנראה שזה לא הפוסט הראשון מהסוג הזה אבל באמת ניסיתי לברר כל מה שיכולתי. ואני לא שואל שאלות סתם, אני באמת מעוניין לדעת ולרכוש ידע לגבי מה נכון לעשות ואיך ללכת עם זה גם בהמשך האימונים.

• פותח/ת השרשור
לא קראתי את התגובות באשכול אז ייתכן ואחזור על דברים שנאמרו/נשאלו.

התחלת להעלות כל אימון בחצי מהמשקל שהעלית בשבועיים - שלושה הראשונים כרשום בתכנית? יצא לך להגיע לכשל או שאתה עומד בהכל תמיד?
אתה דואג לבצע חימום עם משקלים נמוכים יותר לפני שאתה מתחיל את ה-3x5 או ה-1x5 DL?
אני עושה את התכנית פחות מחודש לפי מה שבדקתי. אני עושה חימום לפני האימון וסטים של חימום לפי ריפטו. לא הגעתי לכשל בשום תרגיל ואני מזכיר שהתחלתי עןם משקלים מאוד מאוד נמוכים.
עריכה: מצטער לא הבנתי מה אתה אומר בהתחלה כי קראתי את ההודעה ממש מהר. העלייה במשקלים כמו כן לפי ריפטו.
אני לא יודע על איזה עיקול אתה מדברo_O. מה שכן ראיתי שאתה מזיז את הכפות רגליים תשים לב לזה.
חשבתי שהגב מתעקל, נו טוב זה חדשות טובות בשבילי 😃 והייתי יחף כי הייתי עצלן ללבוש נעלי אימון אז כנרא בגלל זה ואני לא מזיז את כפות הרגליים בדר"כ 😃

אני עושה את התכנית פחות מחודש לפי מה שבדקתי. אני עושה חימום לפני האימון וסטים של חימום לפי ריפטו. לא הגעתי לכשל בשום תרגיל ואני מזכיר שהתחלתי עןם משקלים מאוד מאוד נמוכים.
עריכה: מצטער לא הבנתי מה אתה אומר בהתחלה כי קראתי את ההודעה ממש מהר. העלייה במשקלים כמו כן לפי ריפטו.
😃
בגדול, היו לי נקודות בתכנית שאחרי סט בסקוואט היה לי סוג של לחץ / כאב בגב התחתון ולאחר מכן כאבים באיזור של עצם הזנב... זה יותר שרירי הזוקפים לדעתי.
אני כבר לא זוכר מה היה הפתרון שלי לבעיה, אבל אל תיקח שבוע הפסקה. תנסה להוריד למשל 2.5 ק"ג בסקוואט ולהתרגל למשקל עצמו, להרגיש שבאמת אתה מריץ אותו בקלות ולעלות שוב כמה שצריך לפני התכנית באימון הבא.
יכול להיות הזוקפים שלך חלשים גם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית