הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חבר שלי אומר שמכונות עדיפות על ss

123kido

משתמש מתחיל
219
22
נק' מוניטין:
68
219
22
חבר שלי ואני התווכחנו על מה עדיף למתאמן המתחיל ss(יענו תרגילי בסיס) או מכונות. יש לו מוטיבציה להתאמן והכל, הוא פשוט נטפס בדעה שהתקדמות במכונות הרבה יותר טובה כי אתה מבודד כל שריר בנפרד.
בגלל זה אני פונה לפה למשתמשים שמבינים עניין שיסבירו לו (הוא רואה את הפוסט) את היתרונות והחסרונות של תרגילי בסיס לעומת מכונות ובכך נגרום לו למקסס את אפקט המתאמן המתחיל ולא לעשות את הטעות שעשיתי לפני שנה.
תודה:)

נערך לאחרונה:
אין לי מוטיבציה לענות לך על השאלה הזאת אם המטרה שלך בתשובה היא להוכיח למישהו משהו. אנחנו פה בפורום כדי ללמד אנשים שרוצים ללמוד ולהעשיר את הידע שלהם בתחום הכושר והתזונה, לא כדי להוכיח לאנשים שהם טועים.

• פותח/ת השרשור
אין לי מוטיבציה לענות לך על השאלה הזאת אם המטרה שלך בתשובה היא להוכיח למישהו משהו. אנחנו פה בפורום כדי ללמד אנשים שרוצים ללמוד ולהעשיר את הידע שלהם בתחום הכושר והתזונה, לא כדי להוכיח לאנשים שהם טועים.
לא להראות לו שהוא טועה. כדי לעזור לו לא לעשות טעות מטופשת שתעלה לו בשנה של אימונים(במקרה הטוב). כואב לי לראות אנשים עם מוטיבציה שעושים טעויות רק בגלל שמאמן נותן להם תוכנית גרוע.

לא להראות לו שהוא טועה. כדי לעזור לו לא לעשות טעות מטופשת שתעלה לו בשנה של אימונים(במקרה הטוב). כואב לי לראות אנשים עם מוטיבציה שעושים טעויות רק בגלל שמאמן נותן להם תוכנית גרוע.
למה אתה בהכרח בטוח שהוא עושה טעות? בוא אני אענה לך על השאלה הזאת בכך שאני אסביר לך את כל החסרונות של תרגילי בסיס כדי שתבין למה לא הרבה עושים אותם מחוץ לכותלי LBS.
תרגילי הבסיס דורשים הרבה עבודה על טכניקה, בין אם זה עם מאמן אישי מבין עניין או בהעלאת סרטוני טכניקה לפורומים ולקבוצות פייסבוק כדי לוודא שהכל נכון. גם לאחר הרבה עבודה עלולים להיות שגיאות, ושגיאות שעלולות להיגמר בפציעות, וגם יש מקרים שבהם תרגילים שמבוצעים טכנית כראוי ועדיין גורמים לפציעות בגלל עומס יתר או סתם כי הגוף פשוט לא בנוי לזה. מתאמן יכול להרוויח מעבודה בתרגילים חופשיים ותרגילי בסיס אבל בתמורה זה מצריך המון מאמץ ועבודה קשה שלא בהכרח תשתלם לו, במיוחד שרוב הבנים מחפשים חזה ובייספס ולא קוואדס וגלוטס.
לעומת זאת, מתאמן שעובד במכונות גם כן יגיע לתוצאות, אומנם לתוצאות כנראה פחות טובות ויקח לו הרבה יותר זמן, אבל הוא חוסך מעצמו המון כאב ראש בלמידת טכניקות וזה משהו שיכול מאוד להועיל לאנשים שהספורט לא עומד בראש רשימת סדר העדיפויות שלהם והם לא רוצים להשקיע בו את כל חייהם.

אני לא אכריח אף אחד לבצע תרגילי בסיס. אני מסביר לאנשים שבניית כוח וניצול אפקט המתאמן המתחיל יכולים לדחוף את ההתקדמות קדימה ולגרום למתאמן לנצל את הפוטנציאל שלו בצורה מהירה יותר ולטווח הארוך ישתלמו יותר גם למתאמנים שלא מתאמנים למטרות ליפטינג, אבל היתרונות האלה כרוכים בחסרונות שציינתי לעיל.

• פותח/ת השרשור
למה אתה בהכרח בטוח שהוא עושה טעות? בוא אני אענה לך על השאלה הזאת בכך שאני אסביר לך את כל החסרונות של תרגילי בסיס כדי שתבין למה לא הרבה עושים אותם מחוץ לכותלי LBS.
תרגילי הבסיס דורשים הרבה עבודה על טכניקה, בין אם זה עם מאמן אישי מבין עניין או בהעלאת סרטוני טכניקה לפורומים ולקבוצות פייסבוק כדי לוודא שהכל נכון. גם לאחר הרבה עבודה עלולים להיות שגיאות, ושגיאות שעלולות להיגמר בפציעות, וגם יש מקרים שבהם תרגילים שמבוצעים טכנית כראוי ועדיין גורמים לפציעות בגלל עומס יתר או סתם כי הגוף פשוט לא בנוי לזה. מתאמן יכול להרוויח מעבודה בתרגילים חופשיים ותרגילי בסיס אבל בתמורה זה מצריך המון מאמץ ועבודה קשה שלא בהכרח תשתלם לו, במיוחד שרוב הבנים מחפשים חזה ובייספס ולא קוואדס וגלוטס.
לעומת זאת, מתאמן שעובד במכונות גם כן יגיע לתוצאות, אומנם לתוצאות כנראה פחות טובות ויקח לו הרבה יותר זמן, אבל הוא חוסך מעצמו המון כאב ראש בלמידת טכניקות וזה משהו שיכול מאוד להועיל לאנשים שהספורט לא עומד בראש רשימת סדר העדיפויות שלהם והם לא רוצים להשקיע בו את כל חייהם.

אני לא אכריח אף אחד לבצע תרגילי בסיס. אני מסביר לאנשים שבניית כוח וניצול אפקט המתאמן המתחיל יכולים לדחוף את ההתקדמות קדימה ולגרום למתאמן לנצל את הפוטנציאל שלו בצורה מהירה יותר ולטווח הארוך ישתלמו יותר גם למתאמנים שלא מתאמנים למטרות ליפטינג, אבל היתרונות האלה כרוכים בחסרונות שציינתי לעיל.
תודה על התגובה! הקטע הוא שהוא אומר שבמכונות עדיפות מתרגילי בסיס מבחינת התקדמות במשקלים. כן נכון יש חסרונות אבל אם יש מוטיבציה כמו לחבר שלי אז תרגלי בסיס יותר טובים.

גם אחרון הבילדרים שתראה עושה תרגילי בסיס, אי אפשר להתבסס על מכונות לבד ובסופו של דבר, אם אתה לא רוצה לשחק בחרא, אתה תהיה חייב ללמוד תרגילי בסיס. ככל שתעשה זאת יותר מוקדם יהיה לך יותר קל כי דפוסי תנועה שגויים שמתקבלים ממכונות לא "יקלקלו" אותך (נגיד סקוואט או בנץ' בסמית'). חוץ מזה יש את כל הקטע של חוסר הסימטריה שיכול להתפתח בקלות יותר במכונות, בבנץ' בסמית' אתה לא תשים לב איזה צד דוחף יותר, אבל במשקל חופשי כן, בגלל השיפוע של המוט, ככה תוכל לתקן בהתאם.
הקטע הוא שהוא אומר שבמכונות עדיפות מתרגילי בסיס מבחינת התקדמות במשקלים. כן נכון יש חסרונות אבל אם יש מוטיבציה כמו לחבר שלי אז תרגלי בסיס יותר טובים.
משקלים הם לא חזות הכל, בטח כשאתה רק שואף לכיוון של בילדינג.

הוא לא יהיה שונה מ 90% מהמתאמנים שהולכים לחדר הכושר.
בכל אופן, שיפתח משתמש כאן ונדבר איתו במידה ויש לו טענות שיכתוב אותן ונראה במה מדובר.

תודה על התגובה! הקטע הוא שהוא אומר שבמכונות עדיפות מתרגילי בסיס מבחינת התקדמות במשקלים. כן נכון יש חסרונות אבל אם יש מוטיבציה כמו לחבר שלי אז תרגלי בסיס יותר טובים.
תרגילי בסיס מערבים מסת שריר גבוהה ומלבד הבנצ' פרס (שכבודו במקומו מונח), כל תרגיל מחזק את רוב הגוף.
אני לא רואה איך זה עדיף על פני החלפה של תרגיל כמו סקוואט ב 2-3 מכשירים.

תרגילי בסיס מערבים מסת שריר גבוהה ומלבד הבנצ' פרס (שכבודו במקומו מונח), כל תרגיל מחזק את רוב הגוף.
אני לא רואה איך זה עדיף על פני החלפה של תרגיל כמו סקוואט ב 2-3 מכשירים.
בוודאי שמכונות עדיפות על SS. תראה מה הן עשו במטריקס ובשליחות קטלנית. אתה משווה את זה למלחמת העולם השניה?

הסיבה העיקרית לדעתי ששווה בעיקר לעשות תרגילי בסיס היא שהם נותנים לך כוח פונקציונלי
מה שווה אם אתה עושה לג פרס של 300 קילו אם אתה לא יכול לתרגם את זה ללסחוב משקל כבד על הגב, או בכלל לעשות עם זה משהו וליצור תנועה חזקה, ולא רק שיהיה לך אחד מהראשים של הארבע-ראשי חזק
גם לעלות במשקלים במכונות זה שווה לכלום, כי אם בחדר כושר אחד יש מכונה מסויימת שבה אתה עושה משקל מסוים ממשהו, ובחדר כושר אחר יש מכונה אחרת עם גלגלת אחת פחות לכבלים, אז פתאום המשקל שאתה מכוון במכונה נמוך משמעותית

..וגם יש מקרים שבהם תרגילים שמבוצעים טכנית כראוי ועדיין גורמים לפציעות בגלל עומס יתר או סתם כי הגוף פשוט לא בנוי לזה. ...

"לא בנוי לזה"?
מתי בן אדם לא בנוי להתאמן עם תרגילי בסיס (לא מדבר על פאוורליפטינג) כל עוד הוא לא פצוע או עם בעיה מולדת?

"לא בנוי לזה"?
מתי בן אדם לא בנוי להתאמן עם תרגילי בסיס (לא מדבר על פאוורליפטינג) כל עוד הוא לא פצועה או עם בעיה מולדת?
יש אנשים כמוני שנפצעים בקלות. לא כל אחד נולד עם אותו עמוד שדרה, אותם שרירים באזורים הרגישים שלא קשה לפצוע, ולכן לא כל אחד בנוי להרים 200 קילו. אין מה לעשות עם זה. אני ניסיתי, הצלחתי, ועד היום משלם על זה.

יש אנשים כמוני שנפצעים בקלות. לא כל אחד נולד עם אותו עמוד שדרה, אותם שרירים באזורים הרגישים שלא קשה לפצוע, ולכן לא כל אחד בנוי להרים 200 קילו. אין מה לעשות עם זה. אני ניסיתי, הצלחתי, ועד היום משלם על זה.
חשבת אולי שזה בגלל שהתקדמת מהר מדי יחסית לעצמות גידים וכו בגוף שלך ואולי אם היית מתקדם יותר לאט זה לא היה קורה ?

אתה מתעלם מכמה דברים שאני בטוח שגרמו לך להיפצע ומתרץ את זה ב"יש אנשים שלא בנויים לזה"
יש אנשים שבאמת לא בנויים לזה, כמו אנשים עם מבנה אגן בעייתי, בעיות קולגן למיניהן שלא מאפשרים למפרקים שלהם לעמוד בעומסים מוסיימים, חוסר קואורדינציה מוחלט שלא מאפשר להם לבצע את התנועות כמו שצריך לא משנה כמה הם ילמדו אותן טוב
כל אלה בהחלט מיעוט, אבל קיים

לא חייבים להגיע ל200 קילו, אפשר גם להרים פחות, לשמור על טכניקה נכונה ועדיין לשמור על בריאות וכוח בסיסיים. לא חייבים להגיע לקצה, זה לא שחור ולבן, יש גם באמצע.

יש אנשים שבאמת לא בנויים לזה, כמו אנשים עם מבנה אגן בעייתי, בעיות קולגן למיניהן שלא מאפשרים למפרקים שלהם לעמוד בעומסים מוסיימים, חוסר קואורדינציה מוחלט שלא מאפשר להם לבצע את התנועות כמו שצריך לא משנה כמה הם ילמדו אותן טוב
זה אנשים עם מוגבלויות. צריך לפתור אותן או לשפר את מצבם. מה האלטרנטיבה שלך?

בגלל זה אמרתי "לא פאוורליפטינג", 200 קילו זה הרחקת לכת עבור רוב אנשים (חוסר התמקצעות/מוטיבציה וכיוצא באלו), אבל אני מאמין שכל עוד אין בעיה חמורה יוכל להתאמן בתרגילי בסיס (כמובן שהמשקל יפגע לו באגו בהתחלה, אבל זה תהליך).

ולא יכולת למנוע את זה לפני כן? קצת מבאס לשמוע דבר כזה

לא אמרתי שלא קיים אבל דיברתי כמו שהבחור אמר על אדם בריא ללא בעיה מולדת כלשהי.
זה לא נוגד את זה שהרבה אנשים שהיו עושים בדיוק את מה שאני עשיתי לא היו נפצעים.
אתה מדבר בתאוריה מה שאתה חושב. תראה לי מישהו שעשה בדיוק מה שאתה עשית ולא נפצע.
ולא אמרתי שכל אחד צריך להיות פאוורליפטר וכל אחד יכול ואמור להרים 2.5 מ.ג בסקוואט אבל לתת בתור דוגמה אנשים שלא עשו דברים בצורה נכונה ולהגיד על סמך זה שיש אנשים שנפצעים בקלות זה פשוט לא נכון.
גם אני הייתי פצוע כביכול על פניו בלי סיבה מיוחדת אבל אני יודע למה נפצעתי ויודע שזה לא בגלל ש"יש אנשים שנפצעים בקלות"

חשבת אולי שזה בגלל שהתקדמת מהר מדי יחסית לעצמות גידים וכו בגוף שלך ואולי אם היית מתקדם יותר לאט זה לא היה קורה ?

פשוט הרמתי כבד מדי בשביל הגוף שלי. ההתקדמות הייתה מהירה מדי אבל זה לא קשור לעצמות ולגידים

מסכים עם מה שאמרת.

לא חייבים להגיע ל200 קילו, אפשר גם להרים פחות, לשמור על טכניקה נכונה ועדיין לשמור על בריאות וכוח בסיסיים. לא חייבים להגיע לקצה, זה לא שחור ולבן, יש גם באמצע.

אפשר. לא טוען אחרת. פשוט אפשר גם להיות כזה שגם מטכניקה מעולה נפצע. למרות שאתה צודק שאם המשקל לא עד כדי כך גבוה סביר להניח שזה לא יקרה.

בגלל זה אמרתי "לא פאוורליפטינג", 200 קילו זה הרחקת לכת עבור רוב אנשים (חוסר התמקצעות/מוטיבציה וכיוצא באלו), אבל אני מאמין שכל עוד אין בעיה חמורה יוכל להתאמן בתרגילי בסיס (כמובן שהמשקל יפגע לו באגו בהתחלה, אבל זה תהליך).

ולא יכולת למנוע את זה לפני כן? קצת מבאס לשמוע דבר כזה

יכולתי. הייתי אידיוט עם אגו גדול.

לא אמרתי שלא קיים אבל דיברתי כמו שהבחור אמר על אדם בריא ללא בעיה מולדת כלשהי.

אתה מדבר בתאוריה מה שאתה חושב. תראה לי מישהו שעשה בדיוק מה שאתה עשית ולא נפצע.
ולא אמרתי שכל אחד צריך להיות פאוורליפטר וכל אחד יכול ואמור להרים 2.5 מ.ג בסקוואט אבל לתת בתור דוגמה אנשים שלא עשו דברים בצורה נכונה ולהגיד על סמך זה שיש אנשים שנפצעים בקלות זה פשוט לא נכון.
גם אני הייתי פצוע כביכול על פניו בלי סיבה מיוחדת אבל אני יודע למה נפצעתי ויודע שזה לא בגלל ש"יש אנשים שנפצעים בקלות"

אני עדיין חושב שאני בין האנשים שנפצעים בקלות. ואני כן מדבר לפי תיאוריה. באמת שאין לי רצון כבר לחשוב על זה. איבדתי את זה... אני פשוט אעשה דברים שבוודאות לא פוצעים אותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית