הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חבר שלי אומר שמכונות עדיפות על ss

123kido

משתמש מתחיל
219
22
נק' מוניטין:
68
219
22
חבר שלי ואני התווכחנו על מה עדיף למתאמן המתחיל ss(יענו תרגילי בסיס) או מכונות. יש לו מוטיבציה להתאמן והכל, הוא פשוט נטפס בדעה שהתקדמות במכונות הרבה יותר טובה כי אתה מבודד כל שריר בנפרד.
בגלל זה אני פונה לפה למשתמשים שמבינים עניין שיסבירו לו (הוא רואה את הפוסט) את היתרונות והחסרונות של תרגילי בסיס לעומת מכונות ובכך נגרום לו למקסס את אפקט המתאמן המתחיל ולא לעשות את הטעות שעשיתי לפני שנה.
תודה:)

נערך לאחרונה:
יש אנשים כמוני שנפצעים בקלות. לא כל אחד נולד עם אותו עמוד שדרה, אותם שרירים באזורים הרגישים שלא קשה לפצוע, ולכן לא כל אחד בנוי להרים 200 קילו. אין מה לעשות עם זה. אני ניסיתי, הצלחתי, ועד היום משלם על זה.
אתה לא נפצע בקלות. אתה מפגר.
למה אתה בהכרח בטוח שהוא עושה טעות? בוא אני אענה לך על השאלה הזאת בכך שאני אסביר לך את כל החסרונות של תרגילי בסיס כדי שתבין למה לא הרבה עושים אותם מחוץ לכותלי LBS.
תרגילי הבסיס דורשים הרבה עבודה על טכניקה, בין אם זה עם מאמן אישי מבין עניין או בהעלאת סרטוני טכניקה לפורומים ולקבוצות פייסבוק כדי לוודא שהכל נכון. גם לאחר הרבה עבודה עלולים להיות שגיאות, ושגיאות שעלולות להיגמר בפציעות, וגם יש מקרים שבהם תרגילים שמבוצעים טכנית כראוי ועדיין גורמים לפציעות בגלל עומס יתר או סתם כי הגוף פשוט לא בנוי לזה. מתאמן יכול להרוויח מעבודה בתרגילים חופשיים ותרגילי בסיס אבל בתמורה זה מצריך המון מאמץ ועבודה קשה שלא בהכרח תשתלם לו, במיוחד שרוב הבנים מחפשים חזה ובייספס ולא קוואדס וגלוטס.
לעומת זאת, מתאמן שעובד במכונות גם כן יגיע לתוצאות, אומנם לתוצאות כנראה פחות טובות ויקח לו הרבה יותר זמן, אבל הוא חוסך מעצמו המון כאב ראש בלמידת טכניקות וזה משהו שיכול מאוד להועיל לאנשים שהספורט לא עומד בראש רשימת סדר העדיפויות שלהם והם לא רוצים להשקיע בו את כל חייהם.

אני לא אכריח אף אחד לבצע תרגילי בסיס. אני מסביר לאנשים שבניית כוח וניצול אפקט המתאמן המתחיל יכולים לדחוף את ההתקדמות קדימה ולגרום למתאמן לנצל את הפוטנציאל שלו בצורה מהירה יותר ולטווח הארוך ישתלמו יותר גם למתאמנים שלא מתאמנים למטרות ליפטינג, אבל היתרונות האלה כרוכים בחסרונות שציינתי לעיל.
לפי דעתי אתה צריך להפסיק לתת עצות למתאמנים. אף פעם לא הייתה מאמן. וקיום התגובות שלך נהיו של מישהו שפוחד להתאמן. והעצות שלך בפעמים האחרונות היו פשוט מפגרות. להזכירך מה שהמלצתה ל @Matty בחיטוב.

זה אנשים עם מוגבלויות. צריך לפתור אותן או לשפר את מצבם. מה האלטרנטיבה שלך?
יש הרבה תרגילים שהם לא תרגילי הבסיס, אבל בהרבה מקרים עם אפקטיביות לא פחותה, והם בהחלט עוקפים את הבעיות האלה
כמובן שאתה לא תקבל את מיטב היתרונות של תרגילי הבסיס, אבל זה משהו

לא אמרתי שלא קיים אבל דיברתי כמו שהבחור אמר על אדם בריא ללא בעיה מולדת כלשהי.
הדברים האלה אלה לא מחלות גדולות שפוגעות בתפקוד הרגיל, אלא דברים פשוטים מאוד שמתגלים רק במצבים האלה, אני מדבר איתך על הבדלים אנטומיים רגילים לחלוטין, או מפרקים גמישים, שכאלה בטוח ראית לא מעט

מורן, ארקדי, מתי.
וזה רק מהמכון שלנו. אתה באמת חושב שכל מי שיעבוד בטכניקה נכונה ויתכנן אימונים נכון לא יפצע? זה קורה בכל מקום כל הזמן. אפילו אושר סופטי נפצע לא מזמן ואני בטוח שהוא הבנאדם האחרון שלא יודע לתכנן אימונים
לפי דעתי אתה צריך להפסיק לתת עצות למתאמנים. אף פעם לא הייתה מאמן.
דקה אני הולך לוינגייט לסדר את זה כדי לקבל את הזכות לחלק עצות.

אתה באמת חושב שכל מי שיעבוד בטכניקה נכונה ויתכנן אימונים נכון לא יפצע?
כמעט כל מי שיעשה את זה אני באמת חושב שלא יפצע. תכנון אימונים אני מתכוון גם לכל מה שמסביב. אם נתת אותי בתור דוגמה אז כשעברתי מאורח חיים של סטודנט שישן ואוכל מתי וכמה שבא לו לאורח חיים של עבודה במשרה מלאה, רוב היום על הרגליים, 6 שעות שינה בלילה בממוצע ולא מספיק אוכל, אז הייתי צריך להבין שאי אפשר לצפות לאותן תוצאות מאותו אופן של אימונים.
אפילו אושר סופטי נפצע לא מזמן ואני בטוח שהוא הבנאדם האחרון שלא יודע לתכנן אימונים
אני לא מדבר על ספורטאים, כתבתי גם שלדעתי לא כל אחד יכול ואמור להרים 2.5 מ.ג בסקוואט (סתם מספר שהוא מבחינתי גבוה לדוגמה). דיברתי על מתאמנים "רגילים"

גם הספורטאי הטוב ביותר עם התוכנית הטובה ביותר בשבילו יכול להיפצע, מספיקה חזרה אחת עם חוסר ריכוז כדי לאבד מספיק שיווי משקל בשביל להיפצע

כמעט כל מי שיעשה את זה אני באמת חושב שלא יפצע. תכנון אימונים אני מתכוון גם לכל מה שמסביב. אם נתת אותי בתור דוגמה אז כשעברתי מאורח חיים של סטודנט שישן ואוכל מתי וכמה שבא לו לאורח חיים של עבודה במשרה מלאה, רוב היום על הרגליים, 6 שעות שינה בלילה בממוצע ולא מספיק אוכל, אז הייתי צריך להבין שאי אפשר לצפות לאותן תוצאות מאותו אופן של אימונים.

אני לא מדבר על ספורטאים, כתבתי גם שלדעת לא כל אחד יכול ואמור להרים 2.5 מ.ג בסקוואט (סתם מספר שהוא מבחינתי גבוה לדוגמה). דיברתי על מתאמנים "רגילים"
אני לא מסכים איתך, ואני עדיין חושב שיש מקרים שבהם פציעות פשוט קורות, בלי קשר לטכניקה אט לתכנון. אבל אני מכבד את דעתך ולא רואה צורך להמשיך להתווכח בעניין הזה 😃

אני לא מסכים איתך, ואני עדיין חושב שיש מקרים שבהם פציעות פשוט קורות, בלי קשר לטכניקה אט לתכנון. אבל אני מכבד את דעתך ולא רואה צורך להמשיך להתווכח בעניין הזה 😃
כנ"ל 😉

מסכים, פציעות יכולות לקרות גם אם עושים הכל לפי הספר... אבל זה כמו לצפות מבנאדם שרוכב באופניים לעולם לא למעוד מהם... או אפילו אתה בתור הולך רגל, לא קרה שפיספסת מדרגה בגרם מדרגות? או סתם בהליכה?
אפילו מאכילה לעיתים אפשר לנשוך את הלשון...

טעויות קורות, וכן בתרגילי הבסיס יש סיכון גבוה להיפצע במיוחד שמשולב איתם אגו...

לפותח האשכול, הייתי ממליץ ללכת למתאמן שילמד אתכם את תרגילי הבסיס... לשלב תרגילי הבסיס עם מכונות.(אין צורך לבחור אחד על פני האחר).

@Tank לא תמיד אפשר לצפות פציעה, אבל בניתוח לאחור אפשר להסביר את מרבית הפציעות (לא מדבר על תאונות)

@Tank לא תמיד אפשר לצפות פציעה, אבל בניתוח לאחור אפשר להסביר את מרבית הפציעות (לא מדבר על תאונות)
גם אם אפשר בניתוח לאחור להסביר אותן אתה בחיים לא תוכל להגיע למצב שבו תהיה כל כך טוב בטכניקה ותכנון אימונים כדי להגיד "אני יותר לא אפצע". אז מבחינתי זה שווה ערך לכך ש"פציעות פשוט קורות". אחרת היית פוגש אנשים שמשלב מסוים בקריירה שלהם לא היו נפצעים יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית