הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הרחקת כתפיים - אפשר או מיותר ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
ראיתי דעות שונות לגבי התרגיל הזה, אני אישית לא עושה אותו אבל קראתי שיש לו כמה יתרונות כתרגיל עזר עם מספר חזרות גבוה (10-12), מעניין לשמוע את דעת המומחים והמנוסים.

אם אתה מבצע אותו נכון (מה שלרוב לא קורה) אז זה תרגיל נחמד למסה לכתפיים, אבל כתרגיל עזר אין לו ממש תועלת

מהו הביצוע הנכון ?
יש באינטרנט מספיק הסברים איך לעשות אותו, הבעיה היא שלרוב אנשים לא מוכנים להרים משקולות קלות מאוד (5 קילו או פחות לפעמים), ועושים את התרגיל על הפנים
אני אישית מעדיף את הווריאציה של כל יד בנפרד (גם לזה לא חסרים סירטונים), כי אז אפשר לעבוד עם משקל גבוה יותר ולבצע את התרגיל בצורה הרבה יותר נכונה

• פותח/ת השרשור
המדריך באתר exrx טוב
עברתי על הסרטון כמה פעמים , השוני בסרטון לעומת מה שכולם עושים זה שהמרפקים צריכים להיות בכיפוף קל מאוד, הטורסו מוטה קצת קדימה והתנועה אמורה להסתיים כשהידיים מקבילות לרצפה, עוד איזשהם דגשים שפספסתי ?

עברתי על הסרטון כמה פעמים , השוני בסרטון לעומת מה שכולם עושים זה שהמרפקים צריכים להיות בכיפוף קל מאוד, הטורסו מוטה קצת קדימה והתנועה אמורה להסתיים כשהידיים מקבילות לרצפה, עוד איזשהם דגשים שפספסתי ?
לא משהו מיוחד מעבר. תקפיד לא לבצע ציטינג כי קל מאוד בתרגיל הזה להתחיל להתנועע סתם

• פותח/ת השרשור
לא משהו מיוחד מעבר. תקפיד לא לבצע ציטינג כי קל מאוד בתרגיל הזה להתחיל להתנועע סתם
ציטינג משמע להתחיל להזיז את כל הגוף ולעזור למשקולות לעלות ?
בכל מקרה אני מכוון לטווח חזרות גבוה 2X10-12 ואתחיל עם 5 קילו, המטרה היא לא לעלות במשקלים יותר מדי, מניח שבסביבות 8-9 איעצר ככה שלא תהיה ממש סיבה לציטינג, בתרגילים כאלה חשובה לי הטכניקה והביצוע יותר מהמשקלים.

ציטינג משמע להתחיל להזיז את כל הגוף ולעזור למשקולות לעלות ?
בכל מקרה אני מכוון לטווח חזרות גבוה 2X10-12 ואתחיל עם 5 קילו, המטרה היא לא לעלות במשקלים יותר מדי, מניח שבסביבות 8-9 איעצר ככה שלא תהיה ממש סיבה לציטינג, בתרגילים כאלה חשובה לי הטכניקה והביצוע יותר מהמשקלים.
כן פשוט לא להזיז את הגוף כדי להתמודד עם המשקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית