הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרקתי את הכתף היום :(

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
טוב אז היום פרקתי את הכתף לצערי החלקתי בגלל הגשם והלכתי למיון ששם סיממו אותי והחזירו לי אותה למקום...
כמה זמן נראה לכם יקח עד שאוכל לחזור להתאמן? הרופא אמר לי להישאר עם הקיבוע חודש! זה לא מוגזם? אני לא יכול לכתוב עם זה וללמוד לפסיכומטרי (אני בקורס)

כתף זה אזור רגיש. אישית חושב שברגע שהייתי יכול להחזיק מוט הייתי מתחיל לעשות פרס עם מוט ריק וכנל של התרגילים. לא יודע עד כמה זה חכם.

עכשיו לשאלה היותר מעניינת איך בדיוק פרקתה כתף מהחלקה ?

• פותח/ת השרשור
כתף זה אזור רגיש. אישית חושב שברגע שהייתי יכול להחזיק מוט הייתי מתחיל לעשות פרס עם מוט ריק וכנל של התרגילים. לא יודע עד כמה זה חכם.

עכשיו לשאלה היותר מעניינת איך בדיוק פרקתה כתף מהחלקה ?
הגנתי על הפנים והייתי אחרי אימון עליון והגוף היה תשוש

תודה
מישהו שזה קרה לו בעבר? מדובר בפריקה קדמית יחסית קלה ממה שהבנתי
@Crossfiter ראיתי שגם פרקת לאחר שיטוט באינטרנט

אני באותו יופ כבר נסעתי על האופנוע חזרה הביתה...
תנוח שבוע(אולי פחות תלוי בכאב) ותעשה פרוטוקול פציעות עם פרס

• פותח/ת השרשור
אני באותו יופ כבר נסעתי על האופנוע חזרה הביתה...
תנוח שבוע(אולי פחות תלוי בכאב) ותעשה פרוטוקול פציעות עם פרס

קראתי על הרבה שאומרים שמסוכן לעשות פרס אחרי הפריקה זה חרטא? שבוע זה לא קצת מדי?
כרגע אני בקושי מזיז את היד זה מאוד כואב

נערך לאחרונה:
חבר טוב והשותף שלי לאימונים היה בהפסקה מאימונים 4 חודשים .
הכתף מאוד רגישה לאחר הפריקה וייקח לך זמן ופיזותרפיה עד שתוכל לחזור ולהרים משקלים .
החדכ כן עוזר לפריקה בתנאי שאתה עובד בעצימות מאוד נמוכה ומקשיב לגוף למה אתה מסוגל ומה לא

והכל בקטנה אחי אתה תחזור הרבה יותר טוב ממה שהיית !בהצלחה

קראתי על הרבה שאומרים שמסוכן לעשות פרס אחרי הפריקה זה חרטא? שבוע זה לא קצת מדי?
כרגע אני בקושי מזיז את היד זה מאוד כואב

אני השתקמתי דרך פרס ועבודה עם גומיות על המייצבים

• פותח/ת השרשור
אני השתקמתי דרך פרס ועבודה עם גומיות על המייצבים
תודה רבה על התגובה,
יכלת לעשות לואו בר סקוואט לאחר הפציעה?
קראתי קצת באינטרנט באנגלית וראיתי שאנשים כתבו שזהו הלכה הכתף לכל החיים וכאלה ושזה תמיד יחזור ואני יהיה חייב ניתוח וכל מני כאלה וזה ממש הכניס אותי לדכאון והלחיץ אותי כי אני אחד שממש אוהב להתאמן ואני לא אשקר בכיתי הרבה מאז שזה קרה בגלל שאני לא יכול להתאמן ואני לא יודע מתי אחלים ואם בכלל אוכל לחזור להתאמן כמו שצריך

פרקתי את 2 הכתפיים באימון. קרעתי בדרך את הרצועה בסאבסקפולריס. לא דרכתי בחד"כ שנה וכשניסיתי לחזור היו לי קליקים ועיקצוצים מאוד מעצבנים בכתף. אמרו לי 50% סיכוי לפריקה חוזרת ואם יקרה אז ניתוח. בגדול מאז לא חזרתי להתאמן באופן דיי עיקבי וסדיר (5 שנים). כל פעם שאני עובר את ה 80-90 ק"ג בבנץ' הגוף מזכיר לי שאין לי עתיד. גם בפרס, מעל 50 ק"ג אין עתיד...

• פותח/ת השרשור
פרקתי את 2 הכתפיים באימון. קרעתי בדרך את הרצועה בסאבסקפולריס. לא דרכתי בחד"כ שנה וכשניסיתי לחזור היו לי קליקים ועיקצוצים מאוד מעצבנים בכתף. אמרו לי 50% סיכוי לפריקה חוזרת ואם יקרה אז ניתוח. בגדול מאז לא חזרתי להתאמן באופן דיי עיקבי וסדיר (5 שנים). כל פעם שאני עובר את ה 80-90 ק"ג בבנץ' הגוף מזכיר לי שאין לי עתיד. גם בפרס, מעל 50 ק"ג אין עתיד...
LB סקוואט אתה יכול לעשות? איך זה קרה לך בחדר כושר?

אני פרקתי בתאונת אופנוע, מה שמשה מתאר זו פריקה שעל הדרך לקחה גם רצועה אז אני לא בדיוק יודע מה קרה לו שם.
אני יודע שגם אחרי קרע בצולבת וקרע ברצועה ושבר בקרסול חזרתי להסקביט וגם אחרי פריקה בכתף עשיתי ג׳רק 140...
הכל עניין של חומרת הפציעה ושיקום נכון בסופו של דבר.

• פותח/ת השרשור
אני פרקתי בתאונת אופנוע, מה שמשה מתאר זו פריקה שעל הדרך לקחה גם רצועה אז אני לא בדיוק יודע מה קרה לו שם.
אני יודע שגם אחרי קרע בצולבת וקרע ברצועה ושבר בקרסול חזרתי להסקביט וגם אחרי פריקה בכתף עשיתי ג׳רק 140...
הכל עניין של חומרת הפציעה ושיקום נכון בסופו של דבר.
הפריקה שלי יחסית קלה ממה שהבנתי מהאורתופד (גם המניאק הזה נתן לי רק 5 גימלים ואחרי שאמרתי לו שאין מצב שאני חוזר ככה הוא נתן 10) מקווה עם הפיזיותרפיה לחזור להתאמן כמה שיותר מהר, מצידי לא ללחוץ אבל לפחות לעשות סקוואט ודדליפט עד שזה יחלים
בנתיים לא יכול להזיז את הכתף בכלל והיא מרגישה לא יציבה

בלי להישמע מושפע מדי, אי אפשר להחזיר את הכתף עם מכה על קיר או משהו? הייתי משתגע עד המיון 😲
יש מצב שיש לזה סימנים מקדימים לכל הפריקות האלה? אמרו לי שיש לי גמישות יתר בכתפיים, זה יכול להעיד על הבאות?

• פותח/ת השרשור
בלי להישמע מושפע מדי, אי אפשר להחזיר את הכתף עם מכה על קיר או משהו? הייתי משתגע עד המיון 😲
יש מצב שיש לזה סימנים מקדימים לכל הפריקות האלה? אמרו לי שיש לי גמישות יתר בכתפיים, זה יכול להעיד על הבאות?
אפשר אבל פחדתי לעשות נזק וזה גם כאבי תופת יש לי ממש טראומה מזה ופלאשבקים מהנפילה והכל :(
אפשר לפרוק כתף מכל נפילה , יכול להיות שנפח שזה שזה קרה אחרי אימון לחיצות היווה טריגר לזה . פשוט אל תגזים עם הנפח בלחיצות ותהיה זהיר אבל זה יכול לקרות לך עם כל נפילה על הכתף וחוסר מזל
מה שבטוח זה שאני לא אשחק כדורגל עם חברים יותר בחיים

• פותח/ת השרשור
עדכון : הייתי אצל האורתופד היום והוא אומר שכנראה קרעתי את הלברום ואצטרך ניתוח ..
הביא לי הפנייה ל mri
מה דעתכם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית