הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ארוחה לפני אימון

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
שלום, קראתי את המאמר על ארוחה לפני ואחרי אימון.
זה יפה, אבל אני צריך דוגמאות יותר ספציפיות.
מה מומלץ לאכול לפני אימון ע"מ לקבל אנרגיה וכוח ?
כמה זמן לאכול לפני האימון בשביל להיות מתודלק כמו שצריך באימון?

לא צריך פחמימה "מהירה" ולא חרטא ברטא
פשוט תאכל, ושתדל שתהיה ארוחה טובה עם כל אבות המזון כשעה-שעה וחצי לפני האימון, זה הכל.

אם תאכל עוד בננה או משהו בסגנון 20 דקות לפני האימון, חוץ מהקטע הפסיכולוגי זה לא ייתן לך כלום.

• פותח/ת השרשור
השאלה אולי תישמע טיפשית, אבל מז"א כל אבות המאזות?
נניח 200 גר' חזה עוף, כוס אורז וסלט ירקות עם טחינה, זה בסדר? (גם מבחינת כמות?)

הכמות תלוייה בתפריט עצמו ובמטרות ובנתונים הפיוזיולוגים.
בן אדם ששוקל 100 ק"ג יצטרך לאכול יותר מאחד ששוקל 60 ק"ג.
האכילה לפני אימון אינדבידואלית, אחד שיסבול מנפילות סוכר תקפות יאכל בסמוך לאימון משהו קל, לדוגמה פרוסת לחם עם גבינה או משהו בסיגנון, האחר יכול גם לצום 5 שעות לפני האימון ושום דבר רע לא יקרה לו, גם מבחינת התוצאה. (בהנחה שאכל היטב לפני כן).
אם הארוחה שציינת למעלה מסתדרת לך בתפריט היומי, אז זה בסדר.

• פותח/ת השרשור
תודה על ההתיחסות, משה.
יש אפשרות להסביר מה הכוונה ל"נפילת סוכר" ? (ואם אפשר בלי תגובות כמו "כשתחווה את זה תבין", כי אני רוצה לדעת אם זה קרה לי באחת מהפעמים שלא אכלתי בכלל).

במידה והאימון הוא בבוקר, כשעה-שעתיים לאחר שהתעוררתי, ארוחה כמו ברנפלקס עם חלב + אספרסו + פירות יבשים תספיק?
או שגם במצב כזה צריך לדפוק ארוחה רצינית?

תפסיק תלוי למה, לריצת מרתון לא, לאימון סביר יכול להספיק אבל שוב זה נורא אינדבידואלי.
נפילת סוכר מורגשת בעייפות חדה ופתאומית והרגשה שאתה רוצה ללכת לישון ולהתעורר עוד 48 שעות.

תפסיק תלוי למה, לריצת מרתון לא, לאימון סביר יכול להספיק אבל שוב זה נורא אינדבידואלי.
נפילת סוכר מורגשת בעייפות חדה ופתאומית והרגשה שאתה רוצה ללכת לישון ולהתעורר עוד 48 שעות.

משה זה מה שאני מרגיש אחרי הסקווט, פשוט בא לי ללכת הביתה לישון

אני אוכל שיבולת שועל (30-50 גרם) עם חצי קופסת קוטג' איזה שעה ככה לפני
לפעמים גם בננה

וכמה זמן לפני השעה הזו אתה אוכל?
בעיקרון צריך לעשות על עצמך ניסויים עם מאכלים שונים, נסה לשתות שייק נגיד לפני אימון, לא יודע למה ואיך אבל מצאתי ש 2 סקופים לפני אימון איפשהו משפרים לי את הביצועים באימון וגם את ההרגשה.

האמת אני מרגיש טוב עם זה, צחקתי בנוגע לסקווט כי פשוט שהוא כבד אז בא לך רק לישון

הש"ש וקוטג' הולך לי טוב

האמת שניסיתי חלבון לפני וזה לא עושה לי טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית