הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכניות אימונים לקרוספיט

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
עברתי קצת על האתר של קרוספיט כרגע ולא מצאתי שום תוכניות חוץ מהWOD. השאלה שלי היא, אם אני רוצה להתאמן בקרוספיט אני חייב להתאמן בWOD? או שיש תוכניות קרוספיט מוכנות לסייקלים של 6 שבועות שגם כתובות מראש? וראיתי פה את התוכניות שמתבססות על כוח אבל אני מעדיף לעבוד על קרוספיט רגיל בלי לתת דגש על כוח.
תודה 🙌

אם היית קורא קצת על מה זה קרוספיט, היית מבין שהשאלה שלך טפשית. האם המשפט:
Constantly varied, functional movements at high intensity, עונה לך על השאלה?

• פותח/ת השרשור
כן.
אתה מוזמן לנעול את הפוסט

עברתי קצת על האתר של קרוספיט כרגע ולא מצאתי שום תוכניות חוץ מהWOD. השאלה שלי היא, אם אני רוצה להתאמן בקרוספיט אני חייב להתאמן בWOD? או שיש תוכניות קרוספיט מוכנות לסייקלים של 6 שבועות שגם כתובות מראש? וראיתי פה את התוכניות שמתבססות על כוח אבל אני מעדיף לעבוד על קרוספיט רגיל בלי לתת דגש על כוח.
תודה 🙌
אתה לא חייב להתאמן לפי האתר הראשי, אין דרך אחת נכונה לעשות את זה. האתר הראשי בשביל רבים וגם לפי מה שמפורסם בו, הוא הרמה הגבוהה ביותר של קרוספיט כקרוספיט ללא דגש ספציפי על משהו.
אם אתה רוצה לעבוד רק לפי ה WOD היומי, אין בעיה. אתה לא חייב גם לעבוד לפי המחזורים המפורסמים של 3 כן 1 לא. כדאי יותר שתתאים את זה ללוח הזמנים שלך, למשל אני מתאמן ראשון עד חמישי ואני לא עוקב באדיקות אחרי האתר הראשי.
יש לא מעט מקורות טובים של אתרים של סניפי קרוספיט, אך קשה להבדיל למי תכנון אימונים טוב ולמי לא. אם אתה מתכוון ללכת לפי האתר הראשי, אבל עדיין הרמה היא גבוהה מדי (כמו לרוב). אתה יכול לגשת לאתר של ברנדקס שם יש התאמות לאימון היומי, המתפרסמות במקביל לפי רמה.
את הקישורים הרלוונטים אתה יכול למצוא דרך הבלוג שלי, שם אני מפרסם את האימון היומי בנוסף להתאמות של ברנדקס (כולל קישורים לעוד אתרים שלדעתי יש להם מה לתרום) והאימונים שאני עושה.
http://betterthenyesterday.blogspot.com/

מקס פרשת מתחום הPL ?
אתה יודע גם בקרוספיט צריך לבצע את התרגילים בטכניקה נכונה

תעבור על הנעוץ הזה
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5847

• פותח/ת השרשור
לא פרשתי מPL כל כך, פשוט ההתקדמות שלי בPL לא יציבה ואני לא חושב שיש לי עתיד בזה, ואני חושב שיש סיכוי גבוה שאני אתקבל ליחידה קרבית בצבא אז אני רוצה להתכונן לזה בשיפור הכושר. לא אכפת לי כרגע מהעלאה במשקלי העבודה, אם הם בכל זאת יעלה אז בכלל החיים ישתקמו חח.
בנוגע לביצוע התרגילים אני אעבור על מה שנתת רן, תודה.
לזה שמעליו, תודה רבה על הטיפים. אני אישית מעדיף להצמד למקור כל עוד חסר לי ידע ונסיון בתחום הספציפי הזה. אולי עוד כמה חודשים כשיהיה לי קצת יותר ידע אני אתאים את התוכנית לעצמי יותר לפי לוח הזמנים וכו.

לא פרשתי מPL כל כך, פשוט ההתקדמות שלי בPL לא יציבה ואני לא חושב שיש לי עתיד בזה, ואני חושב שיש סיכוי גבוה שאני אתקבל ליחידה קרבית בצבא אז אני רוצה להתכונן לזה בשיפור הכושר. לא אכפת לי כרגע מהעלאה במשקלי העבודה, אם הם בכל זאת יעלה אז בכלל החיים ישתקמו חח.
בנוגע לביצוע התרגילים אני אעבור על מה שנתת רן, תודה.
לזה שמעליו, תודה רבה על הטיפים. אני אישית מעדיף להצמד למקור כל עוד חסר לי ידע ונסיון בתחום הספציפי הזה. אולי עוד כמה חודשים כשיהיה לי קצת יותר ידע אני אתאים את התוכנית לעצמי יותר לפי לוח הזמנים וכו.
אחלה, שים לב רק שיש יותר מדרך אחת. אם אתה נצמד למקור זה אחלה, רק תדאג לעבוד לפי הרמה שלך (לא ישר לתקוף לפי המשקלים והסבבים הרשומים). אין שום הגיון בלהתאמן בצורה מסויימת היום, שתשבית אותך כל השבוע אחר כך.

• פותח/ת השרשור
רגע, אז אם כתוב בתוכנית היום לעשות דד ליפט 100 קילו 21-15-9 והמשקל שלי בדד ליפט הוא 155 קילו לRM5, עם איזה משקל כדאי לי לעשות את הדד ליפט היום? אתה חושב שאני אקח את ה-100 ל-21 חזרות? או שעדיף לי להוריד משקל לאיזה 60 ובאימונים הבאים לעלות?

רגע, אז אם כתוב בתוכנית היום לעשות דד ליפט 100 קילו 21-15-9 והמשקל שלי בדד ליפט הוא 155 קילו לRM5, עם איזה משקל כדאי לי לעשות את הדד ליפט היום? אתה חושב שאני אקח את ה-100 ל-21 חזרות? או שעדיף לי להוריד משקל לאיזה 60 ובאימונים הבאים לעלות?

קשה מאוד להעריך כמה התאמה (לשנות משקלים וחזרות) צריך לעשות. זה דבר שלומדים עם הזמן. באופן עקרוני לכל אימון יש מסגרת זמן שכדאי להישאר בתוכה. אפשר לראות את הזמנים של אנשים אחרים מאימונים או באתר הראשי בתגובות, או באתרים אחרים כמו: beyondthewhiteboard.com.
תתחיל מלעשות פחות ממה שאתה חושב שאתה מסוגל ועם הזמן תתקן כלפי מעלה אם יהיה צורך. במקרה של היום הייתי ממליץ לך ללכת יותר לכיוון של ה-60 ופחות לכיוון המאה. מקסימום יהיה לך קל אז תעבוד יותר מהר.

לגבי תוכנית מסודרת יש לי הצעה בשבילך. פשוט תתחיל להתאמן לפי האתר הראשי אבל באיחור של חודשיים. תעשה מחר את האימון של ה-22 לאוקטובר ותמשיך משם. ככה תוכל לדעת בדיוק מה מצפה לך בעתיד.

אני מציע מקל של מטאטא

• פותח/ת השרשור
קשה מאוד להעריך כמה התאמה (לשנות משקלים וחזרות) צריך לעשות. זה דבר שלומדים עם הזמן. באופן עקרוני לכל אימון יש מסגרת זמן שכדאי להישאר בתוכה. אפשר לראות את הזמנים של אנשים אחרים מאימונים או באתר הראשי בתגובות, או באתרים אחרים כמו: beyondthewhiteboard.com.
תתחיל מלעשות פחות ממה שאתה חושב שאתה מסוגל ועם הזמן תתקן כלפי מעלה אם יהיה צורך. במקרה של היום הייתי ממליץ לך ללכת יותר לכיוון של ה-60 ופחות לכיוון המאה. מקסימום יהיה לך קל אז תעבוד יותר מהר.

לגבי תוכנית מסודרת יש לי הצעה בשבילך. פשוט תתחיל להתאמן לפי האתר הראשי אבל באיחור של חודשיים. תעשה מחר את האימון של ה-22 לאוקטובר ותמשיך משם. ככה תוכל לדעת בדיוק מה מצפה לך בעתיד.
תודה, ככה אני אעשה.

וקורן, נפל לך המצחיק...

הקו המנחה שצריך להיות הוא לעבוד עם משקל שיאתגר אך לא יגרום לך לדפוק את הטכניקה במס' גבוה של חזרות. הגישה של להתחיל ב 60 היא נכונה, אולי הייתי עולה אפילו לכיוון ה 70 - 75 למרות ש 100 הם 65 אחוז מה RM שלך ונראה שאולי תתמודד איתו אבל כאמור תקריב את הטכניקה.
עוד דבר שחשוב לשים לב אליו הוא הזמן, זמן טוב לדיאן אמור להיות איזור ה 3 עד 5 דקות. זהו אימון מטבולי יותר מאימון כוח, אז אם אתה היום בוחר משקל שאיתו תסיים אחרי 2 דקות למשל תרשום את זה כנראה שבחרת משהו קל יותר.
לפני שאתה ישר קופץ לאימון עצמו, עשה כמה סטים של חימום, כלומר כמה חמישיות עם משקלים שיתחילו ב 60 בשילוב של כפיפות מרפקים בשיפוע. שם תנסה להרגיש בדיוק מהו הטווח שיאתגר אותך.

הקו המנחה שצריך להיות הוא לעבוד עם משקל שיאתגר אך לא יגרום לך לדפוק את הטכניקה במס' גבוה של חזרות. הגישה של להתחיל ב 60 היא נכונה, אולי הייתי עולה אפילו לכיוון ה 70 - 75 למרות ש 100 הם 65 אחוז מה RM שלך ונראה שאולי תתמודד איתו אבל כאמור תקריב את הטכניקה.
עוד דבר שחשוב לשים לב אליו הוא הזמן, זמן טוב לדיאן אמור להיות איזור ה 3 עד 5 דקות. זהו אימון מטבולי יותר מאימון כוח, אז אם אתה היום בוחר משקל שאיתו תסיים אחרי 2 דקות למשל תרשום את זה כנראה שבחרת משהו קל יותר.
לפני שאתה ישר קופץ לאימון עצמו, עשה כמה סטים של חימום, כלומר כמה חמישיות עם משקלים שיתחילו ב 60 בשילוב של כפיפות מרפקים בשיפוע. שם תנסה להרגיש בדיוק מהו הטווח שיאתגר אותך.

אולי כדאי לספר את זה לכל הקרוספיטרים הליצנים שעושים 21 חזרות עם 100 קילו ובאונס מהרצפה כל חזרה, עד שהגב שלהם נראה כמו גב של חתול מפוחד, רק כדי לחסוך בכמה שניות.

• פותח/ת השרשור
עכשיו חזרתי מהאימון, היה אימון קל מאוד אפשר להגיד, את הדד ליפט עשיתי עם משקל 70 קילו וחוץ מקצת איבוד באחיזה בחזרות האחרונות וכאבים בחבליים שום דבר לא הציק לי. אני מאמין שהטכניקה שלי נכונה אבל בכל מקרה ליתר בטחון אימון הבא שיהיה דד ליפט אני אצלם. השכיבות סמיכה היו גם יחסית קלות אבל זה בגלל שעשיתי שכיבות סמיכה בשיפוע שזה אומר ששמתי את הרגליים על ספסל בגובה של איזה חצי מטר.

נערך לאחרונה:
עכשיו חזרתי מהאימון, היה אימון קל מאוד אפשר להגיד, את הדד ליפט עשיתי עם משקל 70 קילו וחוץ מקצת איבוד באחיזה בחזרות האחרונות וכאבים בתאומים שום דבר לא הציק לי. אני מאמין שהטכניקה שלי נכונה אבל בכל מקרה ליתר בטחון אימון הבא שיהיה דד ליפט אני אצלם. השכיבות סמיכה היו גם יחסית קלות אבל זה בגלל שעשיתי שכיבות סמיכה בשיפוע שזה אומר ששמתי את הרגליים על ספסל בגובה של איזה חצי מטר.

סבבה. רק תגיד לי שמדדת כמה זמן זה לקח.

• פותח/ת השרשור
לא מדדתי זמן היום וגם עשיתי הפסקה בין הסטים כדי לדבר על משהו עם המאמן. אבל אני מאמין שנטו האימון לקח לי בסביבות ה15-20 דקות

אחלה. טוב שלא הלכת הביתה וחזרת להמשיך את האימון.

לא מדדתי זמן היום וגם עשיתי הפסקה בין הסטים כדי לדבר על משהו עם המאמן. אבל אני מאמין שנטו האימון לקח לי בסביבות ה15-20 דקות

Constantly varied, functional movements at high intensity

• פותח/ת השרשור
It won't happen again 🙌

Back
למעלה תחתית