הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קורטיזול

עדן12

משתמש מתחיל
169
5
נק' מוניטין:
5
169
5
כמה שאלות שהרבה זמן מטרידות אותי ולא קיבלתי על חלקן מענה -
א. אחרי כמה שעות ש ינה הקורטיזול מופרש?
ב. גם אחרי שנת צהריים הוא מופרש?
ג. נגיד וקמתי בבוקר אחרי שנת לילה בסביבות 7, חזרתי למיטה לישון ושוב קמתי באיזור 9. לאחר כמה זמן שוב חזרתי לישון וקמתי באיזור 11- לאחר כל הקימות הנ"ל, הוא גם כן מופרש?

קורטיזול נמצא ומופרש תמידית בגוף
יש זמנים ומצבים שיותר, יש שפחות
למה זה כל כך קריטי לך?

• פותח/ת השרשור
קורטיזול נמצא ומופרש תמידית בגוף
יש זמנים ומצבים שיותר, יש שפחות
למה זה כל כך קריטי לך?
כי לא תמיד יוצא לי לאכול כ"כ סמוך להתעוררות ובינתיים מתפרק שריר.. אני פשוט רוצה לדעת תשובה לשאלות ששאלתי, כי בינתיים אני פשוט אוכל חלבון אחרי כל פעם שאני מתעורר אפילו משינה של שעה באמצע היום או אפילו כמה דקות (!)

לא אמרתי את זה
הבעיה היא שאתה חושב, למשל, שאם קמת בבוקר ולא אכלת ישר אז אתה מפרק שריר
זה הרבה מעבר לכך... שוב, הבנה בסיסית

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי את זה
הבעיה היא שאתה חושב, למשל, שאם קמת בבוקר ולא אכלת ישר אז אתה מפרק שריר
זה הרבה מעבר לכך... שוב, הבנה בסיסית
זה פשוט מה שהסבירו לי... אחד שלמד בווינגייט וגם למד עוד מעבר לכך אז אני די סמכתי עליו.
ואם ככה אז תוכל לומר לי אחרי כמה שעות שינה הוא מופרש בערך ?

אתה פשוט צריך להתמצא מעט יותר ולהסתמך על מקורות מהימנים
גוף האדם היא מערכת מורכבת ואי אפשר לבודד או להתייחס רק להשפעת תהליך אחד מסויים, ללא התחשבות בכלל התהליכים
זו הסיבה שלייחס חשיבות לרמות קורטיזול גבוהות/נמוכות באופן טבעי (מתישהו במהלך היום) ללא הבנה כללית של מה עוד קורה, יהיה חסר טעם

קורטיזול מופרש לפי שעון ביולוגי, שהוא הכי נמוך בערב והכי גבוה בערך ב-8 בבוקר (בממוצע), אבל גם זה לא ברמות שצריכות להפריע לך יותר מדי
אחת הסיבות לקורטיזול גבוה בבוקר זה גם בגלל שאתה גמה שעות טובות בצום בזמן שאתה ישן, אז קח בחשבון
בסופו של דבר זה לא צריך להפריע לך לשום דבר ואין לך מה להתרכז בזה, כי קורטיזול גם עוזר לך מאוד אם דואגים שהוא לא יהיה גבוה מדי (כמו למשל אנשים שישנים לפחות 8 שעות, והולכים להתאמן בצום על הבוקר, שם זה כבר מוגזם)

• פותח/ת השרשור
קורטיזול מופרש לפי שעון ביולוגי, שהוא הכי נמוך בערב והכי גבוה בערך ב-8 בבוקר (בממוצע), אבל גם זה לא ברמות שצריכות להפריע לך יותר מדי
אחת הסיבות לקורטיזול גבוה בבוקר זה גם בגלל שאתה גמה שעות טובות בצום בזמן שאתה ישן, אז קח בחשבון
בסופו של דבר זה לא צריך להפריע לך לשום דבר ואין לך מה להתרכז בזה, כי קורטיזול גם עוזר לך מאוד אם דואגים שהוא לא יהיה גבוה מדי (כמו למשל אנשים שישנים לפחות 8 שעות, והולכים להתאמן בצום על הבוקר, שם זה כבר מוגזם)
תודה רבה אחי!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית