הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת כתפיים בסמית משין עקב פריקת כתף

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
היי לפני שבוע וקצת פרקתי את הכתף כשהחלקתי , מאז ומתמיד אהבתי את תרגיל ה military press ונתתי עליו דגש חזק ואפילו בשיא המסה הוא לא היה רחוק מהבנצ שלי
עוד כמה שבועות אחזור להתאמן כשאחלים לגמרי ולפי מה שהבנתי מקריאה באינטרנט ומהאורתופד התרגיל דיי מסוכן לאנשים שפרקו את הכתף בגלל השלב של הנעילה שהמוט ממש מעל הראש.
אני נורא מפחד לחזור ולעשות אותו ולפרוק את הכתף ממנו אז חשבתי לעשות במקום לחיצת כתפיים בישיבה בסמית משין ואז בעצם אין כמעט סכנה לפרוק את הכתף

מה דעתכם? גם לואו בר סקוואט כנראה לא אעשה ואעשה HB ועם בנצ אני מקווה שלא תהיה בעיה

אני לא חושב שיש מניעה לבצע פרס עקב פריקת כתף, אם אתה מאוד חושש, נסה לעשות בישיבה עם שיפוע קל של 75-80 מעלות וזה יפחית משמעותית את הסיכון לפריקה חוזרת.

בכל אופן הנחתי שהכתף נפרקה קדימה.

התרגיל יכול להיות מסוכן בחודשים הראשונים אחרי הפריקה כאשר הכתף עדיין מחלימה, אחרי זה לא אמור להיות סיכון אמיתי
ועדיף לא לעשות בנצ' בסמית', כי הוא דווקא יותר מסוכן לכתף כי הוא לא מאפשר תנועה טבעית של המוט, אז תעבוד איתו עם משקלים רגילים אתה דווקא יותר בסיכון
הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לחזק את ה-rotator cuff שלך, ולעבוד עם משקלים נמוכים עד ההחלמה, ולהימנע מכל דבר שגורם לך כאב מן הסתם, לא משנה כמה אתה רוצה לעשות את התרגיל

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש מניעה לבצע פרס עקב פריקת כתף, אם אתה מאוד חושש, נסה לעשות בישיבה עם שיפוע קל של 75-80 מעלות וזה יפחית משמעותית את הסיכון לפריקה חוזרת.

בכל אופן הנחתי שהכתף נפרקה קדימה.
כן הכתף נפרקה קדימה , קראתי בפורומים בחול שאנשים פרקו כתף מפרס גם לאחר חצי שנה מהפריקה האחרונה שלהם , מלחיץ
אם אני יעשה בישיבה בשיפוע זה יותר חזה עליון לא ?

התרגיל יכול להיות מסוכן בחודשים הראשונים אחרי הפריקה כאשר הכתף עדיין מחלימה, אחרי זה לא אמור להיות סיכון אמיתי
ועדיף לא לעשות בנצ' בסמית', כי הוא דווקא יותר מסוכן לכתף כי הוא לא מאפשר תנועה טבעית של המוט, אז תעבוד איתו עם משקלים רגילים אתה דווקא יותר בסיכון
הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לחזק את ה-rotator cuff שלך, ולעבוד עם משקלים נמוכים עד ההחלמה, ולהימנע מכל דבר שגורם לך כאב מן הסתם, לא משנה כמה אתה רוצה לעשות את התרגיל
בנצ אני אנסה לעשות רגיל מקווה שלא יכאב , לפי מה שקראתי באינטרנט לא אמורה להיות בעיה
על הרוטטור קאף אני מאז ומתמיד מקדיש הרבה עבודה לאחר פציעת כתף אחרת שחוויתי

קראתי בפורומים בחול שאנשים פרקו כתף מפרס גם לאחר חצי שנה מהפריקה האחרונה שלהם , מלחיץ
יש לי חבר שפרק את הכתף שלו יותר מ-5 פעמים והוא מבצע פרס ללא שום בעיה, באופן עקרוני, אם הפרס מתבצע נכון אני לא רואה מגבלה לאדם שפרק את הכתף לבצע את התרגיל.
אם אני יעשה בישיבה בשיפוע זה יותר חזה עליון לא ?
החזה עליון מעורב בכל מקרה.. כן תערב אותו יותר כשהשיפוע יהיה נמוך יותר.

• פותח/ת השרשור
יש לי חבר שפרק את הכתף שלו יותר מ-5 פעמים והוא מבצע פרס ללא שום בעיה, באופן עקרוני, אם הפרס מתבצע נכון אני לא רואה מגבלה לאדם שפרק את הכתף לבצע את התרגיל.

החזה עליון מעורב בכל מקרה.. כן תערב אותו יותר כשהשיפוע יהיה נמוך יותר.
תודה רבה זה מאוד מעודד!
נראה מה יהיה בנתיים בקושי מזיז את היד :/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית