הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יום נפח בטקסס

The Blast

משתמש משקיע
6,179
6,198
נק' מוניטין:
19,428
6,179
6,198
Home
שלום לכולם כרגע בטקסס יום ראשון מתחיל שבוע 7
עכשיו אני מסיים הכול רק שאני מותש אחרי הסקוואט ואין הרבה כוח לבנץ השאלה שלי האם כדאי לי להתחיל עם בנץ או להישאר במתכונת הרגילה ..

מהם משקלי העבודה שלך?

אגב, בטקסס, כמו ב-SS, אין משמעות למספר השבוע שלך. זה לא שכשאתה אומר "אני בשבוע מספר x" , אז כולם מבינים את המשמעות.
לעומת תכנית כמו סמולוב, למשל , שבה כן יש משמעות למספר השבוע .

בקיצור, בטקסס זה אמור להיות ככה ביום הנפח - יום מתיש.
עד שאתה מגיע למשקל העבטדה בבנץ'/פרס אתה כבר הרבה הרבה פחות מוצש מהסקוואט.

• פותח/ת השרשור
מהם משקלי העבודה שלך?

אגב, בטקסס, כמו ב-SS, אין משמעות למספר השבוע שלך. זה לא שכשאתה אומר "אני בשבוע מספר x" , אז כולם מבינים את המשמעות.
לעומת תכנית כמו סמולוב, למשל , שבה כן יש משמעות למספר השבוע .

בקיצור, בטקסס זה אמור להיות ככה ביום הנפח - יום מתיש.
עד שאתה מגיע למשקל העבטדה בבנץ'/פרס אתה כבר הרבה הרבה פחות מוצש מהסקוואט.
התכנון מחר זה 110 בנץ ו155 סקוואט
עצימות אחרונה בחמישי היתה 170 סקוואט ל5
בנץ 125 ל4
ודדליפט 165 ל4
תפצל לעליון תחתון.
כרגע מעדיף 3 פעמים בשבוע
@incin

תפצל לעליון תחתון.

ואז אל תקרא לזה טקסס.
התכנון מחר זה 110 בנץ ו155 סקוואט
עצימות אחרונה בחמישי היתה 170 סקוואט ל5
בנץ 125 ל4
ודדליפט 165 ל4

כרגע מעדיף 3 פעמים בשבוע
@incin

אם העצימות האחרונה שלך הייתה עם בנץ', אז מה פתאום אתה מתכנן שוב -בנץ' היום? בטקסס זה שבוע בנץ' ושבוע לאחר מכן זה פרס.
בשבוע בנץ' כתה עושה ביום ראשון נפח בנץ', ביום שלישי (יום התאוששות) אתה עושה נפח בינוני עם פרס וביום חמישי עצימות בנץ'.
בשבוע פרס, זה בדיוק ההיפך: נפח פרס, נפח בינוני בנץ' ועצימות פרס.

ואז אל תקרא לזה טקסס.

אם העצימות האחרונה שלך הייתה עם בנץ', אז מה פתאום אתה מתכנן שוב -בנץ' היום? בטקסס זה שבוע בנץ' ושבוע לאחר מכן זה פרס.
בשבוע בנץ' כתה עושה ביום ראשון נפח בנץ', ביום שלישי (יום התאוששות) אתה עושה נפח בינוני עם פרס וביום חמישי עצימות בנץ'.
בשבוע פרס, זה בדיוק ההיפך: נפח פרס, נפח בינוני בנץ' ועצימות פרס.

ממה שאני הבנתי פרס תמיד יהיה באמצע השבוע ועיקר העבודה תהיה על הבנצ. אולי אני טועה? ואם אני כן, איך זה מתבטא בשאר התרגילים באימון פרס?

ממה שאני הבנתי פרס תמיד יהיה באמצע השבוע ועיקר העבודה תהיה על הבנצ. אולי אני טועה? ואם אני כן, איך זה מתבטא בשאר התרגילים באימון פרס?
אתה טועה .

העבודה על הלחיצות (bench press ו-press) היא זהה.
נניח שיש לך בנץ' 100 ק"ג ופרס 50 ק"ג .
בכל שבוע:
יום 1 - נפח עם לחיצה אחת מהשתיים. נניח בנץ' ואז זה יהיה משהו כמו 80 ק"ג .
יום 2 - נפח בינוני (5×3) עם כ-90% ממשקל העצימות בשבוע הקודם, כלומר , בהכרח עם הלחיצה השנייה (נניח פרס, בדוגמא שלנו). ואז זה יהיה עם 46 ק"ג .
יום 3 - עצימות עם אותה לחיצה שבה עשינו את הנפח. נניח עם 102.5.
בשבוע שלאחר מכן, מחליף בין הלחיצות. בדוגמא שלנו, זה אומר פרס, בנץ' פרס.

וגם העצימות של הלחיצות היא לא 5×1 אלא אסביר.

התכנית מחולקת לבלוקים של 6 שבועות, אשר מחולקים ל-3 זוגות (כל שבועיים) . כך שלמשל נקרא לבלוק הראשון A ואז לשבוע הראשון נקרא A1, לשבוע השני A2 וכן הלאה.
יוצא שבכל שבוע אי-זוגי אתה מבצע בנץ' בנפח. בכל שבוע זוגי אתה מבצע פרס בנפח.

הסיבה שזה מחולק כך היא שביום העצימות, אתה אמור לבצע RM1, בשבוע 1 ו-2 (בשבוע 1 בנץ' עם 102.5 בשבוע 2 פרס עם 52.5) אח"כ לעשות RM2 עם אותו משקל, בשבוע 3 ו-4 (בשבוע 3 בנץ' 102.5×2 ובשבוע 4 פרס 52.5×2) ואז RM3 בשבועות 5 ו-6 (בשבוע 5 בנץ' 102.5×3 ובשבוע 6 פרס 52.5×3) ורק אז, אם הצלחת, להעלות משקל ועוברים לבלוק חדש, B וחוזר חלילה.

ואז אל תקרא לזה טקסס.

.

הטקסס היא תבנית, לא לכולם מתאים מבחינת הלוז את האימון של הווליום וגם לפעמים זה מתיש מדי ויותר נוח לשנות קצת את התוכנית אבל לשמור על התבנית של נפח - התאוששות - עצימות

הטקסס היא תבנית, לא לכולם מתאים מבחינת הלוז את האימון של הווליום וגם לפעמים זה מתיש מדי ויותר נוח לשנות קצת את התוכנית אבל לשמור על התבנית של נפח - התאוששות - עצימות

אין בעיה לשנות, רק אל תקרא לזה טקסס.
גם SS היא תבנית, so? אז תשנה פה, ותשנה שם . . . זה עדיין SS?

המטרה של יום הנפח הוא -נפח. ואם אתה ניגש לנפח בלחיצה, ביום שלא ביצעת את הנפח בסקוואט יש לזה אפקט שונה.

מה גם, שעם כל הכבוד , לא מדובר במשקלי אימון כאלו שדורשים יום ספציפי לבנץ'.

וכן, אם תפצל, כבר לא יהיו לך 3 ימי אימון , אלא יותר. ואז, לאילו מהם תקרא "יום התאוששות"?

@Doron M
אתה עבדת ברוטציה בין הבנץ׳ לפרס? אני ניסיתי והרגשתי שבצורה הזו לא הבנץ׳ ולא הפרס מקבלים צורת עבודה אופטימלית, ונתקעתי לאחר שבועות בודדים. לאחר מכן עשיתי פרס רק בימי שלישי ל3x3-5 והתחלתי להתקדם.
אשמח לשמוע דעה ממישהו שהצליח להתקדם בצורה המקורית.

המטרה של יום הנפח הוא -נפח. ואם אתה ניגש לנפח בלחיצה, ביום שלא ביצעת את הנפח בסקוואט יש לזה אפקט שונה.

וכן, אם תפצל, כבר לא יהיו לך 3 ימי אימון , אלא יותר. ואז, לאילו מהם תקרא "יום התאוששות"?

יש בספר משהו כמו מיליון וריאציות של טקסס, אחת מהן היא פיצול לעליון תחתון.

יש בספר משהו כמו מיליון וריאציות של טקסס, אחת מהן היא פיצול לעליון תחתון.

בספר? ב-הספר? איזה ספר?

אני מכיר כל מני וואריאציות, אף אחת מהן לא כוללת פיצול. אולי ב-הספר יש.... 😉
א. לא נכון.

ב. המטרה לעשות תוכניות עם שם מגניב או להתקדם?

המטרה להתקדם, כמובן .
אבל זה כמו בתכניות האמריקאיות שבהן משפצים כלי רכב ישנים:

לוקחים איזו שברולט משנות ה-40, למשל Business Coupe ומפרקים אותה לגורמים, מחליפים למנוע חזק יותר, משנים וחותכים את המרכב, מחליפים ומרתכים חלקים חדשים ובסוף - עוד קוראים לזה Business Coupe.

בקיצור, אין בעיה -תעשה מה שבא לך ומה שאתה מרגיש שעוזר לך להתקדם. רק אל תקרא לזה טקסס, או SS.

SS זאת תוכנית וטקסס זאת תבנית, לא משנה איך תסובב את זה. מצידי תעשה שבוע נפח שבוע התאוששות ושבוע עצימות זה לא ממש משנה וזה גם דיון מגוחך ומיותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית