הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אומנות לחימה - לרחוב.

בתור אחד שהתאמן בכל אומנות לחימה אפשרית תקופה מסויימת,אני מסכים איתך שבקרב מגע התוכן הרבה פחות עשיר.
אבל מה שכן, לא הייתי בשום אומנות לחימה שלימדה אותי אגרסיביות כמו בקרב מגע.
לקרבות UFC ו MMA קרב מגע לא שווה כלום, אבל לרחוב, זו האגרסיביות שמנצחת בדרך כלל.
מה שיפה בקרב מגע, שזו שיטת לחימה מאד פשוטה, מכלום אפשר תוך שנה לעשות התקדמות משמעותית ולהפוך להיות הרבה יותר אגרסיבי.
BJJ לדוגמא זו אומנות לחימה מסובכת שלוקח הרבה זמן לשלוט בה, זה נכון שאם אתה כן שולט בה אז אתה כבר מסודר ולאף אדם ממוצע לא יהיה יותר מידי סיכוי, אבל זה ממש לא יקרה בשנה, בשנה ב BJJ אתה תהיה פחות פרקטי לרחוב מאשר שנה בקרב מגע.
מסכים איתך לגמריי בנוגע לאגרסיביות של קרב מגע - וזה כן יותר אפקטיבי ברמה הכללית.

קרב מגע זאת אומנות לחימה שמלמדת אותך להרוג אנשים, ואם לא להרוג אותם אז לאשפז אותם - במקרים של למשל - מחבל שרץ אליך עם סכין(בגלל זה מלמדים את זה בצה"ל), הפגנות אלימות, ערס שבא לך עם ראש פינלנדיה, וכו' וכו' מקרים שלא נדיר שיקרו במדינה שלנו.

אבל בשום פנים ואופן לוחם קרב מגע לא יכול להחזיק מעמד מול ג'יג'וטסאי שזה מגיע לקרב רחוב (1 על 1), אסור לטעות כאן. המסוכנות של ג'יג'וטסאי או כל אומן לחימה אחר (איגרוף תאילנדי, איגרוף) היא קטלנית במידה ונוצרת התנגשות.

לכן בבסיס הטענה שלי אני אומר - אם יש לך חלון זמן של שנה, עדיף לך ללכת לקרב מגע, אבל תתפלל שהבחור שקופץ אליך מהרחוב הוא לא ילד בן 17 עם חגורה חומה בג'יג'יטסו או היה 5+ שנים באיגרוף תחרותי.

מדובר כאן ב-2 אומנויות לחימה שהמטרות שלהן שונות במהותן.

קרב מגע היא אומנות לחימה פשוטה שמותאמת לכל אדם בין אם הוא נמוך או חלש ובין אם זאת אישה כדי שיוכל להגן לעצמו במצב אמת שבו הוא נתקף.

ג'יו ג'יטסו וגם ברזילאי מותאמות יותר לקטע התחרותי, בשונה מקרב מגע ששם הקטע הוא באמת לפגוע בין אם התוקף חמוש בסכין/אלה/אולר/אקדח או שיש לך כמה תוקפים.

כן כן, תוך שנה קרב מגע יותר יעיל מג'יו ג'יטסו. חיים בסרט. חגורה כחולה בג'יו ג'יטסו (~שנה) מנצח 99.99% מהאנשים שהתאמנו שנה בכל אמנות לחימה, בכל תנאי, גם אם הוא משמעותית חלש מהם. אין לכם חצי מושג מה חגורה כחולה בBJJ אומרת, אז עדיף שלא תגידו את דעתכם. חגורה כחולה זה אדם שמנצח את כל מי שלא יודע BJJ, ללא תלות בכלום. אבל אתם יכולים להמשיך לקשקש על כמה קרב מגע זה אגרסיבי ומטורף. בחייאת, קחו מישהו שהתאמן בקרב מגע כל החיים לאימון BJJ ותגידו לי אם הוא בכלל היה קרוב ללנצח באלמנט כלשהו חגורות לבנות שמתאמנות 3 חודשים. תחזרו לכאן עם תשובה.
באמת אפשר לסכם את רוב הטענות של רוב אמנויות הלחימה בעזרת באס רוטן וג'ו רוגאן:

מדובר כאן ב-2 אומנויות לחימה שהמטרות שלהן שונות במהותן.

קרב מגע היא אומנות לחימה פשוטה שמותאמת לכל אדם בין אם הוא נמוך או חלש ובין אם זאת אישה כדי שיוכל להגן לעצמו במצב אמת שבו הוא נתקף.

ג'יו ג'יטסו וגם ברזילאי מותאמות יותר לקטע התחרותי, בשונה מקרב מגע ששם הקטע הוא באמת לפגוע בין אם התוקף חמוש בסכין/אלה/אולר/אקדח או שיש לך כמה תוקפים.
ההודעה הזו לא אומרת שום דבר חוץ מזה שאין לך את הזכות לדעה בנושא.
קרב מגע ממש לא מתעסקת בשום אופן באיך לנצח מישהו גדול וחזק ממך, והיא גם לא מתעסקת כמעט בלהלחם בכללי. לא בקרב. אלא באיך לנטרל בצורה "מלוכלכת" ולצאת מזה. אין כאן שום מתודה של קרב, אלא של הישרדות בלבד. ונחש מה? גם מי שמתאמן בBJJ יודע איפה האשכים של היריב שלו. מפתיע, אני יודע.

ולא, BJJ זו ממש לא אומנות לחימה ל"קטע תחרותי". יש בה תחרויות, אבל זה לא כמו ג'ודו שזו המהות. BJJ במקור היא אמנות לחימה להגנה עצמית, ופשוט בגלל שהיא הוכחה ככל כך יעילה (על ידי שימוש בMMA כדי להוכיח את זה), הפן התחרותי שלה התפתח כי כל העולם שמע על זה.
בנוסף, BJJ לא טוענת שצריך לרדת לקרקע כנגד כמה תוקפים. אתה תוקף איש קש:

תגיד לי , אתה לא נסחף קצת- אתם לא יודעים , אין לכם מושג.
קח את עצמך ותאונן על bjj לבד.
גם שאף אחד לא מתווכח איתך.

אוי מצטער, האמת לא נעימה באוזן, חמודים שלי?
אל תדאגו פעם הבאה אשתדל לא לגרום לאף אחד אי נוחות כי זה הדבר הכי חשוב בעולם וצריך להתעסק בו במקום במה נכון או לא.

חמודה שלי, אם זה הדרך שלך למשוך תשומת , אז זכית. אי נוחות יחידה שאת גורמת זה לעצמך בשירותים:lol:🤣🤣🤣

קרב מגע ממש לא מתעסקת בשום אופן באיך לנצח מישהו גדול וחזק ממך, והיא גם לא מתעסקת כמעט בלהלחם בכללי. לא בקרב. אלא באיך לנטרל בצורה "מלוכלכת" ולצאת מזה. אין כאן שום מתודה של קרב, אלא של הישרדות בלבד. ונחש מה? גם מי שמתאמן בBJJ יודע איפה האשכים של היריב שלו. מפתיע, אני יודע.

אמרת בדיוק את מה שאמרתי במילים אחרות. אני אמרתי שבקרב מגע צריך "לנצח" ? אמרתי שקרב מגע נועדה לכל אדם להיחלץ ממצב אמת שבו הוא מותקף.

אם בנאדם תוקף אותי במטרה לפגוע בי בין אם זה עם סכין בין אם זה אולר ובין אם זה מוט ברזל אז כן אני אדפוק לו גם כיסא בראש בשביל להגן על עצמי.

ואם איזה ערס מגיע עם 2 או 3 חברים שלו בגלל איזה מילה שזרקת שלא מצאה חן בעיניו ועכשיו הוא רוצה לסגור איתך חשבון וחברים שלו מקיפים אותך ?

הסיכוי שתצא ממצב כזה הוא לא גבוה אבל סיכוי עדיין יש אם אתה יודע מה לעשות, לא חושב שב-MMA או ב-BJJ יש לך scenarios שדומה למשו כזה(לא ממש יודע כי לא למדתי אף פעם את השיטה)

קרב מגע - גם אם תכניס לתוקף עט בצוואר זה נחשב
BJJ - אומנות הלחימה היעילה ביותר (לשלב עם האבקות = פלאים), ניתן לראות זאת עוד בימים הראשונים של הUFC עם רויס גרייס
הבעיה, שבBJJ אתה צריך זמן והמון, כל הקטע בBJJ זה זכרון שריר וככה בכל מצב, ואם תהיה על הגב, אתה תדע מה לעשות בלי לחשוב

אמרת בדיוק את מה שאמרתי במילים אחרות. אני אמרתי שבקרב מגע צריך "לנצח" ? אמרתי שקרב מגע נועדה לכל אדם להיחלץ ממצב אמת שבו הוא מותקף.

אם בנאדם תוקף אותי במטרה לפגוע בי בין אם זה עם סכין בין אם זה אולר ובין אם זה מוט ברזל אז כן אני אדפוק לו גם כיסא בראש בשביל להגן על עצמי.

ואם איזה ערס מגיע עם 2 או 3 חברים שלו בגלל איזה מילה שזרקת שלא מצאה חן בעיניו ועכשיו הוא רוצה לסגור איתך חשבון וחברים שלו מקיפים אותך ?

הסיכוי שתצא ממצב כזה הוא לא גבוה אבל סיכוי עדיין יש אם אתה יודע מה לעשות, לא חושב שב-MMA או ב-BJJ יש לך scenarios שדומה למשו כזה(לא ממש יודע כי לא למדתי אף פעם את השיטה)
תראה את הוידאו השני שצירפתי, של רנר גרייסי.

תקציר: אף אחד לא יכול להכין אותך לקרב מול 3 תוקפים, ואם יעלה לך בראש להרים כסא ולתת אותו לאחד מהם בראש זה לא תלוי במה למדת או לא, בכלל.

קרב מגע - גם אם תכניס לתוקף עט בצוואר זה נחשב
BJJ - אומנות הלחימה היעילה ביותר (לשלב עם האבקות = פלאים), ניתן לראות זאת עוד בימים הראשונים של הUFC עם רויס גרייס
הבעיה, שבBJJ אתה צריך זמן והמון, כל הקטע בBJJ זה זכרון שריר וככה בכל מצב, ואם תהיה על הגב, אתה תדע מה לעשות בלי לחשוב
חד משמעית הפוך. קרב מגע מתבסס על רפלקסים ועל להיות סופרמן. ג'יו ג'יטסו מתבססת על הבנה וניהול נכון של קרב. ממליץ לכל מי שממהר להביע את דעתו על ג'יו ג'יטסטו להתאמן בה. אתם תווכחו שמה שאתם אומרים שגוי.

תקציר: אף אחד לא יכול להכין אותך לקרב מול 3 תוקפים, ואם יעלה לך בראש להרים כסא ולתת אותו לאחד מהם בראש זה לא תלוי במה למדת או לא, בכלל.

חד משמעית הפוך. קרב מגע מתבסס על רפלקסים ועל להיות סופרמן. ג'יו ג'יטסו מתבססת על הבנה וניהול נכון של קרב. ממליץ לכל מי שממהר להביע את דעתו על ג'יו ג'יטסטו להתאמן בה. אתם תווכחו שמה שאתם אומרים שגוי.
אני מתאמן בBJJ.

אני מתאמן בBJJ.
נהדר, מלמדים אותך לנהל קרב ולדעת מה לעשות בכל סיטואציה ומה אתה רוצה להשיג, למה אתה צריך לחתור ואיך, או שמלמדים אותך לתפוס יד באוויר שקופצת עליך? מה ביניהם זה רפלקסים ומה למידת לחימה?

אוי מצטער, האמת לא נעימה באוזן, חמודים שלי?
אל תדאגו פעם הבאה אשתדל לא לגרום לאף אחד אי נוחות כי זה הדבר הכי חשוב בעולם וצריך להתעסק בו במקום במה נכון או לא.
מה קשור אמת ? ונעים ? לא באמת אכפת לי מה יותר טוב. פשוט אתה מתבטא כמו ילד מפגר בבית ספר יסודי.
עוד איך שהוא כשאתה מדבר ככה על LB סקוואט אני עוד קצת מבין אותך. פה אני מרחם אליך.

כן כן, תוך שנה קרב מגע יותר יעיל מג'יו ג'יטסו. חיים בסרט. חגורה כחולה בג'יו ג'יטסו (~שנה) מנצח 99.99% מהאנשים שהתאמנו שנה בכל אמנות לחימה, בכל תנאי, גם אם הוא משמעותית חלש מהם. אין לכם חצי מושג מה חגורה כחולה בBJJ אומרת, אז עדיף שלא תגידו את דעתכם. חגורה כחולה זה אדם שמנצח את כל מי שלא יודע BJJ, ללא תלות בכלום. אבל אתם יכולים להמשיך לקשקש על כמה קרב מגע זה אגרסיבי ומטורף. בחייאת, קחו מישהו שהתאמן בקרב מגע כל החיים לאימון BJJ ותגידו לי אם הוא בכלל היה קרוב ללנצח באלמנט כלשהו חגורות לבנות שמתאמנות 3 חודשים. תחזרו לכאן עם תשובה.
באמת אפשר לסכם את רוב הטענות של רוב אמנויות הלחימה בעזרת באס רוטן וג'ו רוגאן:

ולא, BJJ זו ממש לא אומנות לחימה ל"קטע תחרותי". יש בה תחרויות, אבל זה לא כמו ג'ודו שזו המהות. BJJ במקור היא אמנות לחימה להגנה עצמית, ופשוט בגלל שהיא הוכחה ככל כך יעילה (על ידי שימוש בMMA כדי להוכיח את זה), הפן התחרותי שלה התפתח כי כל העולם שמע על זה.
בנוסף, BJJ לא טוענת שצריך לרדת לקרקע כנגד כמה תוקפים. אתה תוקף איש קש:

התאמנתי גם בזה וגם בזה ולא הרגשתי שום עליונות מחגורות כחולות (הייתי בקרב מגע לפני).
זה הרבה יותר תלוי בלוחם עצמו מאשר בשיטה, שנה זה די כלום בכל אומנות לחימה.

נהדר, מלמדים אותך לנהל קרב ולדעת מה לעשות בכל סיטואציה ומה אתה רוצה להשיג, למה אתה צריך לחתור ואיך, או שמלמדים אותך לתפוס יד באוויר שקופצת עליך? מה ביניהם זה רפלקסים ומה למידת לחימה?
מה הקשר לבין מה שרשמתי? בשנה אתה לא יכול להיות קרוב לרמת מומחה בBJJ, לא משנה מי אתה, אני שוב אגיד את זה, חלק גדול מBJJ זה זיכרון שריר, לא משנה מה המצב ובאיזה position תהיה, אתה תדע מה לעשות

לא מסכים איתך בכלל.
איגרוף מכין אותך מול 3 תוקפים.
קרב מגע מכין אותך לאפילו יותר. קרב מגע זאת אומנות לחימה מצוינת שתופסת תאוצה דווקא בגלל האפקטיביות שלה במדינות כמו ארצות הברית שנאבקת בטרור ומלומדת בצה"ל ביחידות מובחרות, אז אני בטוח שהחיילים שלנו לא "מתבססים על רפלקסים ולהיות סופרמן".
הג'יג'יטסו כבר לא אפקטיבי כשזה מגיע לחבורות.
לוחם ג'יג'יטסו שנתקל לסיטואציה של יותר מבנאדם אחד מולו, הוא בחיסרון כי בקרקע אי אפשר לשחק עם יותר מגוף אחד. הוא יכול לשים את החגורה השחורה שלו בכיס ולדפוק ספרינט הביתה.
לעומת זאת, מתאגרף שנקלע לסיטואציה מרובת-אנשים, יכול להסתדר יפה מאוד (בהנחה והם חסרי ברקע לחימה). היכולת שלו לזוז, להיות קליל על הקרקע, להגן על עצמו... לצורך העניין, אפילו לקרב מגע יש היתרון על ג'יג'יטסו שזה מגיע לקרב רב משתתפים.
התאמנתי גם בזה וגם בזה ולא הרגשתי שום עליונות מחגורות כחולות (הייתי בקרב מגע לפני).
זה הרבה יותר תלוי בלוחם עצמו מאשר בשיטה, שנה זה די כלום בכל אומנות לחימה.
חגורה כחולה תחת מי?

אם הגעת לחגורה כחולה בג'יג'יטסו באקדמיה של גרייסי או של אדי בראבו אתה חונק יותר טוב מבנאדם שהוא גם 20 שנה בקרב מגע.
חגורה כחולה זה מטורף בג'יג'יטסו.. שלא נדבר על סגולה וחומה. שחורה כמעט ואין בארץ.

אני משוכנע ש-bjj יעילה הרבה יותר לא רק מקרב מגע אלא מכל אומנות לחימה אחרת. העניין שקרב מגע, שהיא לא ממש אומנות לחימה מיתגה עצמה בדיוק כ-"שיטה הטובה ביותר להיחלץ ממצב בו אחד מותקף", ואח"כ בזכות הוייב מותגה גם כ-"אומנות הלחימה הטובה ביותר להיחלץ ממצב בו אחד מותקף".
בסה"כ מיתוג...

מה הקשר לבין מה שרשמתי? בשנה אתה לא יכול להיות קרוב לרמת מומחה בBJJ, לא משנה מי אתה, אני שוב אגיד את זה, חלק גדול מBJJ זה זיכרון שריר, לא משנה מה המצב ובאיזה position תהיה, אתה תדע מה לעשות

אני משוכנע ש-bjj יעילה הרבה יותר לא רק מקרב מגע אלא מכל אומנות לחימה אחרת. העניין שקרב מגע, שהיא לא ממש אומנות לחימה מיתגה עצמה בדיוק כ-"שיטה הטובה ביותר להיחלץ ממצב בו אחד מותקף", ואח"כ בזכות הוייב מותגה גם כ-"אומנות הלחימה הטובה ביותר להיחלץ ממצב בו אחד מותקף".
בסה"כ מיתוג...
יעילות זה עניין של פונקצונליות גם.
כן, כשזה מגיע לזירה - לקרב עם חוקים - לאחד על אחד - ג'יג'יטסו ללא ספק הכי אפקטיבית. סטטיסטית.
הסיכוי שמישהו יפיל אותך באגרוף קטן מהסיכוי שתפיל אותו לקרקע ותגמור אותו לשם.

אבל אם הייתה שואל אותי בתור רמטכל מה הייתי מאמן בתור אומנות לחימה את החיילים שלנו, ללא ספק קרב מגע. איגרוף תאילנדי. ג'ג'יטסו בעדיפות נמוכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית