הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים במפסעות בסקוואט

• פותח/ת השרשור riko
  • פורסם בתאריך

riko

משתמש מתחיל
194
4
נק' מוניטין:
4
194
4
כאבים שחוזרים שהמשקלים עולים באזור המפסעות, האם קיים מתיחות שבאמת יעזרו לשיפור הרגשה באזור?

היה לי את זה גם , חושב שזה התחלה של תהליך דלקתי , במשך חודש- חודשיים עשיתי מתיחות וזה לא עזר , עכשיו אני פצוע בכתף אז לא יכול להתאמן ואני מרגיש שזה מחלים וכבר לא כואב (זה היה כואב לי שסתם הייתי מרים את הרגל למעלה שהייתי שוכב על הגב - מעין דקירה כזאת בהיפ פלקסור)
כדור לקרוס גם לא עזר לי אבל הקטע הוא שזה כאב רק בחימום וביום יום , בסט עצים לא הרגשתי את זה אז זה לא הפריע להתקדם אבל אני לא יודע כמה זה היה נכון לעשות זאת.

לדעתי פאוז סקוואט לתקופה של חודש ככה עד שזה עובר לגמרי ואז לחזור לסקוואט רגיל (בהנחה ופאוז סקוואט גם כואב אולי לקחת הפסקה קצרה לפני שיגרם נזק יותר רציני ותיאלץ להפסיק ליותר זמן)

הסיבה הקלאסית לכאבים בכופפי ירך היא טכניקה גרועה (וגם לשאר הכאבים). כופפי הירך לא עושים הרבה בסקוואט, ובטח שלא נדרשת גמישות מיוחדת שלהם.
אלכס מה לדעתך צריך לשפר בטכנקיה כדי להמנע מהכאבים האלה? (לפתוח יותר ברכיים לצדדים? לרדת יותר\פחות? רוחב עמידה?

אי אפשר לראות כמעט כלום מהזווית הזאת. נראה שאתה עומד רחב מדי, והברכיים גולשות טיפה. אבל שוב, לא באמת רואים מהצילום הזה.

ותפסיק להסתכל במראה.
אלכס מה לדעתך צריך לשפר בטכנקיה כדי להמנע מהכאבים האלה? (לפתוח יותר ברכיים לצדדים? לרדת יותר\פחות? רוחב עמידה?

הברכיים צריכות להיות במקום הנכון ולא לזוז קדימה בשליש האחרון של הירידה. גם העמידה צריכה להיות כזו שתאפשר את זה. אי אפשר להגיד הרבה מבלי לראות את הסקוואט.

מתיחות לא יעזרו לפציעה עצמה , הם כן יעזרו לך לטכניקה ולהכנס לטווחי תנועה של תרגילים מבלי להתקשות יותר מידיי אבל אני לא חושב שלתרגילים כמו סקוואט ודדליפט צריך גמישות מיוחדת.
אלכס אמר וצדק , טכניקה היא מקור הבעיה אם טכנית אתה עובד נכון ומשקיע רק בסקוואט ודדליפט אז בגלל שהגוף עושה את התנועות האלו עם משקל הגוף נהיה מספיק גמיש כדי להכנס לתנועות בלי הרבה בעיה של גמישות.

גמישות זה תמיד טוב אבל זה לא משהו שמונע כאבים בתרגיל מסוים אלא רק עוזר להכנס לתרגילים שמצריכים טווחי תנועה מיוחדים וזה לא הסיפור כל כך בסקוואט ודדליפט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית