הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון קזאין שעתיים לפני שינה

עדן12

משתמש מתחיל
169
5
נק' מוניטין:
5
169
5
אם אני צורך כ22 גרם חלבון קזאין ו6 גרם חלבון מי גבינה (מדובר ב5 כוסות חלב) כשעתיים לפני השינה יהיה לזה את האפקט של שימור מסת השריר בזמן השינה? (שינה של 6 שעות).
כי ראיתי שעשו מחקר על העניין של הקזאין ומצאו שצריכה של 20-40 גרם חלבון קזאין חצי שעה לפני השינה נותנת את האפקט הטוב ביותר ושומרת על מסת השריר מפני פירוק בזמן השינה (וקזאין מתפרק במשך 6-7 שעות ובמקרה הנ"ל מדובר על 8 שעות הפרש על לצריכת החלבון הבא). כך נהגתי לעשות ובאמת שלא איבדתי שריר לתקופה מאוד ארוכה.
לגבי הדרך השניה- צריכה של קזאין שעתיים לפני תיתן את אותו אפקט?
ושאלה שניה- אני שותה המון חלב ביום (כ2 ליטרים בערך כמעט כל יום) בגלל הקזאין.. וחלב זה ממש לא בריא התברר לי, אני רוצה להפסיק עם המנהג המגונה הזה ולמצוא דרך אחרת לשמר מסת שריר בזמן השינה- אולי צריכת שומנים סמוך לשינה ולפני כן ארוחה גדולה עם הרבה חלבון תיתן לי את אותו האפקט?

זה לא משנה איזה חלבון אתה צורך ומתי אתה צורך אותו, העיקר שאתה מגיע ל2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף ואתה מסודר לא משנה מאיזה סוג החלבון (עדיף חלבון ממקורות מלאים תמיד)

אם אני צורך כ22 גרם חלבון קזאין ו6 גרם חלבון מי גבינה (מדובר ב5 כוסות חלב) כשעתיים לפני השינה יהיה לזה את האפקט של שימור מסת השריר בזמן השינה? (שינה של 6 שעות).
כי ראיתי שעשו מחקר על העניין של הקזאין ומצאו שצריכה של 20-40 גרם חלבון קזאין חצי שעה לפני השינה נותנת את האפקט הטוב ביותר ושומרת על מסת השריר מפני פירוק בזמן השינה (וקזאין מתפרק במשך 6-7 שעות ובמקרה הנ"ל מדובר על 8 שעות הפרש על לצריכת החלבון הבא). כך נהגתי לעשות ובאמת שלא איבדתי שריר לתקופה מאוד ארוכה.
לגבי הדרך השניה- צריכה של קזאין שעתיים לפני תיתן את אותו אפקט?
ושאלה שניה- אני שותה המון חלב ביום (כ2 ליטרים בערך כמעט כל יום) בגלל הקזאין.. וחלב זה ממש לא בריא התברר לי, אני רוצה להפסיק עם המנהג המגונה הזה ולמצוא דרך אחרת לשמר מסת שריר בזמן השינה- אולי צריכת שומנים סמוך לשינה ולפני כן ארוחה גדולה עם הרבה חלבון תיתן לי את אותו האפקט?
מה ז"א "שימור שריר בזמן השינה"?!
את עוסק בשטויות. אין טעם לפשפש ברזולוציה כ"כ גבוהה.

אם ככה, אפשר לדעת בבקשה מה אתה אוכל לפני השינה? שאני טיפה אלמד למצוא תחליפים

כל ארוחה שבאלך
בעיקר שאתה מגיע לערכים היומיים של חלבון שומן פחמימה שהצבת לעצמך באותו יום מבחינת תפריט
להתעסק במה לאכול ומתי לאכול זה באמת לא כזה קריטי במיוחד שאתה לא הולך להתחרות במר אולימפיה

• פותח/ת השרשור
כל ארוחה שבאלך
בעיקר שאתה מגיע לערכים היומיים של חלבון שומן פחמימה שהצבת לעצמך באותו יום מבחינת תפריט
להתעסק במה לאכול ומתי לאכול זה באמת לא כזה קריטי במיוחד שאתה לא הולך להתחרות במר אולימפיה
בעקרון אין לי תפריט אני עושה מלוכלכת אבל תודה אחי

בעקרון אין לי תפריט אני עושה מלוכלכת אבל תודה אחי
אז התפריט לא מעניין אותך, אבל איזה סוג חלבון. לפני שינה של 6 שעות, זה הדבר הנורא?
וכמובן חלב זה רעל....

אתה חייב לסדר את המיתוסים שלך.

חלב לא רעל, מבטיח לך.
הוא לא איזה מזון מצויין שאמליץ לאכול, אבל לא רע.
ואין שום חשיבות לסוג החלבון לפני השינה.

יש חשיבות לתפריט השלם שלך

• פותח/ת השרשור
כן כל עוד הגעת לערכים היומיים של חלבון מלא פחמימה מלאה ושומן בריא אתה לא צריך להתעסק בחישוב החלבון של החיטה והסויה שאלה לא מלאים דרך אגב
אבל לא צריך לכלול בחישוב החלבון היומי גם חלבון חיטה/סויה רק שרוב החלבון הנצרך באותו יום לא יהיה חיטה/סויה? זה מה שאמרו לי פה בפורום בעבר

אבל לא צריך לכלול בחישוב החלבון היומי גם חלבון חיטה/סויה רק שרוב החלבון הנצרך באותו יום לא יהיה חיטה/סויה? זה מה שאמרו לי פה בפורום בעבר

כל עוד רוב מקורות החלבון שלך בתפריט הם מלאים (70-75 אחוז) אפשר גם להחשיב את החלבון מן הצומח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית