הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תכנון אימונים לא מסורתי

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מה דעתכם על הרעיון הבא:

במקום ללכת על פי מתכונות עם מרווחי זמן שמושפעים ממחזורים שבועיים,
לעבוד למשל בנפח אימון של SS במרווחי זמן הולכים וגדלים.

לדוגמה - אחרי השלב בSS בו עוברים לאימון קל באמצע השבוע,
לעבור לאימוני 3X5 במרווחים שנותנים שלושה ימי מנוחה בין כל אימון לאימון.

נניח אימון סקוואט בראשון-חמישי-שני-שישי-שלישי וכן הלאה, וכך במרווחים הולכים וגדלים.
לפי התפיסה שלי זה אמור לעבוד כל עוד לא נוצר פער בין הצורך בתדירות לבין הצורך בהתאוששות.

מעבר לשאלה הכללית - מה דעתכם על מתודיקה כזאת כאשר מדובר בהחזרת כוח? (תהליך שאני נמצא בו עכשיו).
כרגע אני מרגיש את צוואר הבקבוק כבר כאן, בהתקדמות של 5 קילו פעמיים בשבוע בסקוואט.

@Beast and cheat אהלן

אז בגלל שאתה על פלוס קלורי נמוך / אפסי, העדפת לעבוד כבד כל אימון במקום רק פעמיים בשבוע?

לעשות את התוכנית. היא כוללת גם דברים ש99.999% מהאנשים שיוצאים נגדה בכלל לא יודעים שקיימים בה, כי הם לא קראו את הספר. כמו למשל, סקוואט קל באימון שבאמצע.

תגיד איך אתה מסביר את זה שרק אחד (במקרה הפעם זה אתה) מתוך 100,000 אנשים יודע שיש סקוואט קל באימון באמצע?

תגיד איך אתה מסביר את זה שרק אחד (במקרה הפעם זה אתה) מתוך 100,000 אנשים יודע שיש סקוואט קל באימון באמצע?

כנראה שה99,999 האחרים לא קראו את הספר. זה מופיע שם.

@Beast and cheat
טל, תקן אותי אם אני טועה, בPractical Programming, בפרק על Advanced Novice לא מצויינת גם מתכונת עם Frequency Reduction?
(זה בקשר לדיון המקורי)

מה זאת אומרת? אנשים לא קוראים את הספר אלא מאמר-שניים מגניבים שהם מצאו, מתעקשים על חובבנות כמו שהם רגילים לעשות בכל שאר תחומי החיים שלהם, ולא עושים את התוכנית כמו שהיא. זה תקף גם לעוד הרבה דברים אחרים שאנשים לא עושים כשהם "עושים SS".
הנה הסטטיסטיקה:

מה זאת אומרת? אנשים לא קוראים את הספר אלא מאמר-שניים מגניבים שהם מצאו, מתעקשים על חובבנות כמו שהם רגילים לעשות בכל שאר תחומי החיים שלהם, ולא עושים את התוכנית כמו שהיא. זה תקף גם לעוד הרבה דברים אחרים שאנשים לא עושים כשהם "עושים SS".
הנה הסטטיסטיקה:

אז הקשבתי להרצאה (חביבה ברובה) כדי לגלות שבעצם זה אחד מתוך 23-24 אנשים שעושים נכון לפי ההגדרה של המרצה וחבריו (ולא מתוך 100 אלף).
והנה אני רואה למעלה שמישהו נוסף מאשר שגם הוא יודע 😃

אני גם חושב שרעיון רע.

עדיף לעבור להתקדמות שבועית, 5 קילו בשבוע זה מעולה.

סתם בשביל פרופורציה, מה המשקלים שאתה עובד איתם עכשיו וכמה היית בשיא.

לעשות את התוכנית. היא כוללת גם דברים ש99.999% מהאנשים שיוצאים נגדה בכלל לא יודעים שקיימים בה, כי הם לא קראו את הספר. כמו למשל, סקוואט קל באימון שבאמצע.[/QUOTE]
הסקואט קל באמצע השבוע זה אחד הדברים שיותר עזרו לי להמשיך להתקדם בתוכנית

אז בגלל שאתה על פלוס קלורי נמוך / אפסי, העדפת לעבוד כבד כל אימון במקום רק פעמיים בשבוע?

לא היו שם שיקולים עמוקים. גם בטקסס עובדים כבד רק פעמיים בשבוע, בראשון לנפח ,שמאפשר עבודה טכנית כבדה(מבחינתי) ובחמישי 5RM חדש. אני מאמין שאם היינו מקיימים את הדיון הזה לפני חודש הייתי ממשיך את התכנית לסקוואט, אבל מה שקרה קרה.
אגב, קראתי את הספר, וגם את PPST.
הסקואט קל באמצע השבוע זה אחד הדברים שיותר עזרו לי להמשיך להתקדם בתוכנית
אתה יכול לפרט במספרים?

לא היו שם שיקולים עמוקים. גם בטקסס עובדים כבד רק פעמיים בשבוע, בראשון לנפח ,שמאפשר עבודה טכנית כבדה(מבחינתי) ובחמישי 5RM חדש. אני מאמין שאם היינו מקיימים את הדיון הזה לפני חודש הייתי ממשיך את התכנית לסקוואט, אבל מה שקרה קרה.
אגב, קראתי את הספר, וגם את PPST.

אתה יכול לפרט במספרים?
מי זוכר מה היה לפני 5 שנים...
בגדול הוספתי סקואט קל 70% ל2X5 באימון האמצעי של השבוע

• פותח/ת השרשור
סתם בשביל פרופורציה, מה המשקלים שאתה עובד איתם עכשיו וכמה היית בשיא.
175X3X5 מחר עם 180 אני מקווה.
בשיא 220X4X5 252X2

דדליפט לא עושה כי מכאיב ובנצ' לא רלוונטי כי קשה לי להתקדם בו במסת שריר הנוכחית ובגרעון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית