הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצות או הליכות?

aviel95

משתמש מתחיל
235
16
נק' מוניטין:
16
235
16
אני מתאמן ארבע פעמים בשבוע אימון AB אני נמצא בחיטוב עכשיו יש לי כמה שאלות
1. מה עדיף ריצה או הליכה ?
2. ריצה 20 דקות + הליכה 25 דקות זה טוב ?
3. מתי עדיף לעשות ריצה/הליכה אחרי האימון כוח או לפני ? (בדרך כלל עד עכשיו עשיתי לפני האימון כוח וזה לא משפיע על עייפות או משו בכלל) מה בתכלס מומלץ?

1. מה עדיף ריצה או הליכה ?
אם המטרה היא שריפת קלוריות ריצה יכולה להיות זהה להליכה בשיפוע בהוצאה האנרגטית, תעשה מה שאתה יותר אוהב.
2. ריצה 20 דקות + הליכה 25 דקות זה טוב ?
כן.. מה רע בזה?
3. מתי עדיף לעשות ריצה/הליכה אחרי האימון כוח או לפני ? (בדרך כלל עד עכשיו עשיתי לפני האימון כוח וזה לא משפיע על עייפות או משו בכלל) מה בתכלס מומלץ?
רצוי שהאימון אירובי יהיה אחרי האימון כוח, אלא אם כן אתה עושה אירובי קצר בשביל חימום.

אם אתה מתכוון לעשות אימון אירובי עצים, כמו אינטרוולים/פרטלק וכו' רצוי לדעתי שיהיה ביום נפרד

הליכה זה משהו שכל אחד צריך לעשות כל יום, קשה לי להגדיר את זה בתור פעילות גופנית, אם אתה רוצה לשרוף קלוריות נוספות אז תרוץ, בהתחלה ריצה רגילה כדי להתרגל, וברגע שאפשר עדיף לעבור לאינטרוולים, שזה גם משמעותית יעיל יותר וגם חוסך בזמן
כמו שאמרו קודם, כל עוד אתה לא עושה אירובי קל רק בתור חימום, עדיף לעשות אותו אחרי האימון כוח

• פותח/ת השרשור
אם המטרה היא שריפת קלוריות ריצה יכולה להיות זהה להליכה בשיפוע בהוצאה האנרגטית, תעשה מה שאתה יותר אוהב.

כן.. מה רע בזה?

רצוי שהאימון אירובי יהיה אחרי האימון כוח, אלא אם כן אתה עושה אירובי קצר בשביל חימום.

אם אתה מתכוון לעשות אימון אירובי עצים, כמו אינטרוולים/פרטלק וכו' רצוי לדעתי שיהיה ביום נפרד

תגדיר את המטרה של הריצה או ההליכה.

הליכה זה משהו שכל אחד צריך לעשות כל יום, קשה לי להגדיר את זה בתור פעילות גופנית, אם אתה רוצה לשרוף קלוריות נוספות אז תרוץ, בהתחלה ריצה רגילה כדי להתרגל, וברגע שאפשר עדיף לעבור לאינטרוולים, שזה גם משמעותית יעיל יותר וגם חוסך בזמן
כמו שאמרו קודם, כל עוד אתה לא עושה אירובי קל רק בתור חימום, עדיף לעשות אותו אחרי האימון כוח

המטרה שלי היא גם לחטב את הגוף אחרי שבניתי מסת שריר יחסית סבירה נחמדה והמטרה של הריצה היא בדרך כלל לרוץ בקצב טוב 5 קילומטר לשיפור הסיבולת לב ריאה וגם להוריד אחוזי שומן בנוסף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית